大家都係觀塘街坊,朋友話以前食過嘅一間西餐廳轉咗手,開咗間新嘅都唔錯,仲有好多happy hour設施,今日同老細上去睇下~地方真係好大,一入去又有掟鏢機,又有足球機,仲有啤酒game~不過今日二人撐枱腳,就坐低叫嘢食啦!叫咗個Dinner set for 2雜菜湯+蘑菇湯:雜菜湯比較清,蘑菇湯好香濃,口感唔係太幼滑,但係有少少咬口咁仲啱我!跟湯牛角包非常鬆脆~唔使搽牛油都好好味!前菜:香料吞拿魚配牛油果同紅蔥醬,三文魚好新鮮,仲有少少沙律菜~牛油果醬好香,紅蔥醬啲紅蔥炸過,有啲咬口,口感幾豐富!味噌煮和牛面頰肉:啲和牛煮得非常淋,非常入味!!個味噌汁幾香,配料估唔到仲有啲酸酸地但幾嘅辣嘅辣椒,估唔到都真係幾辣㗎!!黑松露飯配三文魚子海膽蟹肉:個賣相好得意,上枱好似一個鍋咁,一打開勁香!😍我估唔到係一片片松露咁落本😚🤭~個飯炒得好香,原來仲會有少少飯焦,大大件海膽,真係好滿足!仲有三文魚籽、蟹肉~呢個飯真係不得了!!🥰👍🏻白桃草莓蛋糕同一杯凍mocha,為今餐畫上完美句號!!呢度仲有戶外地方,係pet friendly餐廳,如果你有貓貓狗狗寶貝,可以帶埋一齊嚟happy hour!!食

叫咗個Dinner set for 2

白桃草莓蛋糕同一杯凍mocha,為今餐畫上完美句號!!

呢度仲有戶外地方,係pet friendly餐廳,如果你有貓貓狗狗寶貝,可以帶埋一齊嚟happy hour!!食lunch兩點後仲有八折添!!

2025-01-15
  • 松露飯配海膽三文魚籽蟹肉
  • 味噌煮和牛面頰
2025-01-20 0 浏览
偌大空間,有飛鏢機同足球機等娛樂設施,仲有户外空間,空中花園feel!DINNER FOR 2 $598(set for2)👉🏻法式龍蝦湯 (+$38)濃厚嘅龍蝦香氣,有忌廉嘅奶滑,配有牛角包,酥軟,而且好有牛油香!👉🏻雜菜湯餡料多,粒粒蔬菜,豐富嘅口感,好開胃!👉🏻香料吞拿魚配牛油果及紅蔥醬共三件粉嫩吞拿魚,特別中意牛油果好滑溜,奶油質地,紅蔥醬個味道都幾突岀!👉🏻味噌煮和牛面頰肉牛面頰肉經過長時間慢煮,非常柔嫩,每一口都充滿咗濃郁嘅味噌香氣同牛肉嘅豐富層次!👉🏻黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉一整煲上,打開煲蓋香氣四溢,松露香氣再配有好多海膽,鮮甜唔腥,仲有三文魚籽同滿滿嘅蟹肉,份量都唔少!👉🏻是日甜品今日係抹茶夾心朱古力蛋糕,賣相靚,蛋糕質地鬆軟,每一層夾心都帶有抹茶同朱古力,唔會過甜,有士多啤梨伴碟,perfect! 個set包埋飲品,讚!

DINNER FOR 2 $598(set for2)

👉🏻法式龍蝦湯 (+$38)

👉🏻雜菜湯
餡料多,粒粒蔬菜,豐富嘅口感,好開胃!

👉🏻香料吞拿魚配牛油果及紅蔥醬

👉🏻味噌煮和牛面頰肉

👉🏻黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉

👉🏻是日甜品

個set包埋飲品,讚!
2025-01-20 0 浏览
餐廳幾大,有室內外座、有卡位for大party、仲有飛標同桌球,枱與枱間空間闊絡,幾啱傾密計。幾次過咗lunch hour嚟呢度食lunch有折,今日喺附近收工,叫咗個二人餐。 ✦ 忌廉蘑菇湯蘑菇粒足料,上枱已經聞到湯香。湯半杰身,唔會好濟。仲有牛角包配搭。 ✦ 香煎法國鵝肝擺盤幾靚仔。鵝肝好厚身、肥大油厚,表面微焦、內裡軟嫩,油香stay咗喺口腔。另配搭多士同清甜無花果解膩。 ✦ 甘鯛魚魚皮炸成脆卜卜、一層層好別緻。魚肉嫩滑清香,同香濃厚身嘅白油忌廉汁好夾。啖啖滋味。 ✦ 黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉今晚VIP。非常足料,黑松露、海膽、三文魚籽、同蟹肉都唔吝嗇,香濃、口感豐富。飯以類似煲仔飯形式上,keep住熱辣,底有飯焦。最得意係有陣味噌味,好香口。 套餐仲有甜品同餐飲,兩個人無限坐都係五舊水度,好唔錯。

✦ 忌廉蘑菇湯

✦ 香煎法國鵝肝

✦ 甘鯛魚

✦ 黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉

套餐仲有甜品同餐飲,兩個人無限坐都係五舊水度,好唔錯。

甘鯛魚

甘鯛魚
2025-01-17 0 浏览
觀塘高質素西餐廳🥳 環境好大好靚,有室外位置,好適合同朋友聚會,或者帶寵物嚟~白酒忌廉青口配多士(大)🍞白酒忌廉醬汁濃郁,青口鮮美,搭配酥脆的多士好正呀😆 海鮮加奶香醬汁,絕對係開胃嘅好選擇!黑松露惹菌鵝肝意大利飯🍚🍄 大大件鵝肝入口即化🤤🤤🤤 黑松露味超香,醬汁濃郁,米飯煮得恰到好處,混合豐富蘑菇好好味👍 牛油果大啡菇漢堡🍔🥑 素食者必食🥰 牛油果、大啡菇、生菜加蕃茄,非常豐富,搭配新鮮的漢堡包,好飽肚好滿足

白酒忌廉青口配多士(大)🍞

黑松露惹菌鵝肝意大利飯🍚🍄

牛油果大啡菇漢堡🍔🥑
2025-01-16 0 浏览
今日在觀塘駿業街電訊數碼大廈工作、收工時留意到四樓有一間西餐廳、反正個肚有點餓、於是入去光顧、入門口見到是一間西餐廳和酒吧、而且仲有一個露天露台、環境寬敞、地方雅潔、裝修帶有濃厚美國餐廳味道、裏面有很多遊戲設施、包括飛鏢波枱等等、喺觀塘區嚟講、都是一間很特別的餐廳、坐低之後、點了餐牌一個唔錯的套餐、包括有法式龍蝦湯、雜菜濃湯、香煎法國鵝肝、甘鯛魚配白酒忌廉汁、黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉、甜品係士多啤梨蛋糕、先講法式龍蝦湯、味道香濃、好飲、雜菜濃湯配以新鮮焗的牛角包、味道好夾、香煎法國鵝肝配上法包多士、味道濃郁、鵝肝的甘美和多士的香脆在口腔裏爆發、好味、加上無花果的清香和黑醋汁的微微酸味、配搭相得益彰、之後的甘鯛魚配白酒忌廉汁、甘鯛魚煎得十分香口、 而魚鱗煎得香脆、喺香港嚟講、好少餐廳會提供連埋魚鱗一齊去煎、 好味、 配埋濃厚的白酒忌廉汁、更加帶出魚的鮮味、加上少少酸荳、正跟住就是不得不講的黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉、 飯煮得啱啱好不太諗亦都不太硬、 調味啱啱好、 廚師沒有手軟吝嗇、裏面的海膽、三文魚籽、蟹肉、黑松露、鮮味不斷在你的口腔爆發、回味無窮、食完之後海膽的鮮甜甘美仍然在你口腔內
包括有
法式龍蝦湯、雜菜濃湯、
香煎法國鵝肝、
甘鯛魚配白酒忌廉汁、
黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉、
甜品係士多啤梨蛋糕、
跟住就是不得不講的黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉、 飯煮得啱啱好不太諗亦都不太硬、 調味啱啱好、 廚師沒有手軟吝嗇、裏面的海膽、三文魚籽、蟹肉、黑松露、鮮味不斷在你的口腔爆發、回味無窮、食完之後海膽的鮮甜甘美仍然在你口腔內迴旋跌盪、 好正、 好味、 之後再食埋個士多啤梨蛋糕、感覺今天實在太幸福了、 另外餐廳的食物份量剛剛好

餐廳lunch 14:00後有8折 下次到觀塘工作一定會來這間餐廳再光顧.
2025-01-16 0 浏览
今日同同事去咗酒吧餐廳,真係食得好開心!😋😋 一入去就見到環境好舒適,令我哋感覺輕鬆自在。首先上咗前菜,忌廉蘑菇湯好香滑,味道濃郁!🍄🥣 配埋餐包一齊食,簡直係絕配!接住就係主菜,慢煮美國安格斯頂級牛板鍵,肉質超嫩,入口即化,真係好享受!🥩😍 鮮茄小龍蝦意粉亦都唔錯,意粉煮得剛剛好,配上鮮甜的龍蝦,味道一流!🍝🦞食完主菜,我哋仲試咗蝦多士,小食好有驚喜!蝦肉鮮美,外脆內軟,啖啖都好滿足!🍤🥖 最後飲品方面,我選擇咗mocha,濃郁的巧克力味搭配香滑咖啡,簡直係一種享受!☕🍫今日的午餐真係食得開心又滿足,大家都好開心!優惠lunch 14:00後去食有8折下次仲要再嚟!🎉🍽️✨House FiftyEight地址: 觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓

House FiftyEight
地址: 觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓
2025-01-15 0 浏览
今日放咗工同同事食飯,揀咗呢一間空間感大,裝修又靚嘅餐廳,二人套餐嘅價錢$598,價錢都幾合理~套餐包咗每人一個餐湯,有兩款湯可以選擇,分別係雜菜湯🥬🥣 同埋 法式龍蝦湯🦞 +$38,我哋兩個都試晒,我自己就比較推介法國龍蝦湯,入面真係有好多小龍蝦肉,比起雜菜湯更加有特色!跟住就有個前菜,估唔到佢哋呢度嘅前菜都幾抌本,竟然提供香煎法國鵝肝🪿去到主菜就分別有味噌煮和牛面頰肉🐮 同埋 黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉🦀 , 牛面頰煮得非常腍,而且牛味十足,食肉獸應該會好鍾意!至於黑松露海膽三文魚子蟹肉飯,簡直係足料到嚇死人,簡直係多重味覺享受啊!我哋當日嘅甜品係抹茶慕士蛋糕🍵🍰,賣相都幾精美!另外呢個套餐仲包咗每人一杯咖啡☕️ 或 茶🍹~埋單嗰陣,店員仲提我哋如果有時兩點後先得閒食飯,可以考慮吓佢哋餐廳,因為有八折優惠抵好多㗎!

我哋當日嘅甜品係抹茶慕士蛋糕🍵🍰,賣相都幾精美!

另外呢個套餐仲包咗每人一杯咖啡☕️ 或 茶🍹~

2025-01-15 0 浏览
如果你想搵間可以一邊食飯一邊玩嘅餐廳,House FiftyEight絕對值得一試!呢度不單止有得食,仲有飛鏢機同足球機,啱晒朋友聚會或者約會。我哋嗌咗佢哋嘅2人晚市套餐,$598 已經包晒湯、前菜、主菜、飯、甜品同飲品,性價比唔錯。 開場嘅湯有兩款揀,我哋各選咗羅宋湯同蘑菇湯,配埋暖粒粒嘅牛角包,湯味濃郁,暖胃又舒服。前菜係香煎法國鵝肝,煎得外脆內嫩,入口即溶,加埋甜甜嘅醬汁,真係好滿意。 主菜揀咗金鯛魚配白酒忌廉汁,魚肉煎得剛剛好,魚皮炸到脆一脆,配搭白酒忌廉汁好香濃,又唔會搶走魚嘅鮮味。最驚喜係黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉,松露香氣超突出,飯粒煙韌,配上海膽同蟹肉,真係一口天堂! 最後甜品係抹茶芝士蛋糕,抹茶味香濃但唔會太甜,啱晒做完美收尾,飲品揀咗凍檸茶同凍咖啡,清新解膩。 整體嚟講,House FiftyEight食物水準唔錯,加埋有得玩,環境又寬敞,真係一個輕鬆又開心嘅聚餐好地方!

2025-01-09
2025-01-13 0 浏览
喺觀塘附近收工,搵到有間西餐廳,環境唔錯,坐得舒服,仲有二人set,就去試吓。House FiftyEight除咗呢度環境本身唔錯,佢仲有足球機飛鏢機等等嘅娛樂。最近咁啱佢做緊一個晚餐二人set,$598,食落我覺得都幾抵。是日餐湯可以揀雜菜湯或蘑菇湯。雜菜湯味道比較清甜,蘑菇湯濃厚之餘仲有好多蘑菇碎粒,好豐富。佢亦都配咗個牛角包做餐包,算幾有誠意。香煎法國鵝肝有得揀,真係揀鵝肝好。好厚好肥,煎得夠香口,個心又夠軟熟,相當出色。隻碟都有整熱到,呢個係加分位。味噌煮和牛頰肉和牛頰肉比預期中更加腍,佢配埋濃厚嘅味噌汁,味道本來就好足夠。佢亦都有相當嘅配菜,呢度菜算係好豐富。黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉呢度嘅真正秘密武器。所謂黑松露飯係真係一片片嘅黑松露,佢唔單止配埋無敵嘅海膽、三文魚籽同蟹肉,最重要佢係用一個好熱嘅鍋焗住,就算冬天食都非常合適。是日甜品係一個抹茶Moose蛋糕,幾好味唔會太甜,Plating亦做得好靚,我亦欣賞佢連隻碟都有雪到。咖啡或茶咖啡可以揀Cappuccino,選擇算OK呢個二人餐,細節做得幾好,好明顯佢唔係淨係想做普通西餐,而係做到有特色之餘又好味嘅效果。除咗二人晚餐

House FiftyEight

是日餐湯

香煎法國鵝肝

味噌煮和牛頰肉

是日甜品

咖啡或茶
咖啡可以揀Cappuccino,選擇算OK

呢個二人餐,細節做得幾好,好明顯佢唔係淨係想做普通西餐,而係做到有特色之餘又好味嘅效果。除咗二人晚餐,佢亦有一人晚餐。平日午後嘅lunch set更加有折扣,想抵食啲都冇問題。
2025-01-09
2025-01-12 199 浏览
晚上嚟左觀塘呢間樓上鋪嘅西餐廳,成間餐廳空間好大,仲有戶外飲酒區。睇menu 見平日兩點後嚟食有8折優惠。前菜叫左煙三文魚海藻沙律,煙三文魚嘅煙燻味幾濃,海藻沙律配左啲黑醋汁,幾開胃同爽口。主菜叫左香煎盲曹魚柳配帶南瓜蕃茄汁,盲曹魚柳有三塊,魚皮煎到香脆,南瓜蕃茄汁有蔬菜嘅甜味,幾夾塊魚柳肉。而碟魚柳仲有三粒帶子,帶子兩面煎封過,肉質幾鮮甜。最後叫左份原隻焗龍蝦薄餅成個pizze有10吋,share食最好。龍蝦開半焗,中間仲有啲龍蝦膏。Pizza餅底焗到脆身,同啲cheese熱辣辣食好味。
晚上嚟左觀塘呢間樓上鋪嘅西餐廳,
成間餐廳空間好大,仲有戶外飲酒區。
睇menu 見平日兩點後嚟食有8折優惠。
前菜叫左煙三文魚海藻沙律,
煙三文魚嘅煙燻味幾濃,
海藻沙律配左啲黑醋汁,幾開胃同爽口。
主菜叫左香煎盲曹魚柳配帶南瓜蕃茄汁,
盲曹魚柳有三塊,魚皮煎到香脆,
南瓜蕃茄汁有蔬菜嘅甜味,幾夾塊魚柳肉。
而碟魚柳仲有三粒帶子,
帶子兩面煎封過,肉質幾鮮甜。
最後叫左份原隻焗龍蝦薄餅
成個pizze有10吋,share食最好。
龍蝦開半焗,中間仲有啲龍蝦膏。
Pizza餅底焗到脆身,
同啲cheese熱辣辣食好味。
2025-01-12 184 浏览
餐廳位於觀塘工廈,環境寬闊而且設有飛鏢足球機等娛樂設施,食完飯都可以同班friend玩吓。而且仲設有露台望到城市景。餐廳仲比較清靜。鍾意靜靜地上嚟坐低傾吓偈嘅朋友都幾推薦上嚟。今次叫咗個二人餐:個人好鍾意呢一度個餐包,非常之脆。由外面脆到入面。而且點埋蘑菇湯食味道超級正。前菜有香料吞拿魚配牛油果及紅蔥醬,份量比較輕盈,但味道豐富。吞拿魚溝埋醬料食非常夾。推介點多啲醬食。主菜有味噌煮和牛面頰肉,非常推薦呢一個牛面。肉質嫩之餘,味道非常出色。味噌味特出。黑松露飯配海膽三文魚籽蟹肉,海膽味突出。食完呢一個都夠晒飽。甜品賣相一流,食落味道都唔差。

甜品賣相一流,食落味道都唔差。

2024-12-22 476 浏览
公司食飯訂了13:00,去到很多食物都售罄電話落單系統很差Lunch set主食要用電話落單,但飲品、小食和甜品則要另外向侍應落單,而且在電話餐牌看不到的,要問侍應拿紙本餐牌,很不方便兩個pizza遲遲都未到,最後要取消聽到其他枱也是要取消某些食物食物質素也不好,很多也是overcooked,與其他相同價錢的餐廳對比下,非常欠佳整個餐廳很像沒有人管理一樣,平日中午也應付不了,不明白為何有這麼多好評,10人全體人員都非常失望
公司食飯訂了13:00,去到很多食物都售罄

電話落單系統很差

兩個pizza遲遲都未到,最後要取消
聽到其他枱也是要取消某些食物

觀塘好多嘢食就大家都知道㗎啦,今日就同男朋友去咗試食一間位於觀塘嘅樓上西餐廳!本身佢好鍾意掟飛鏢,呢一間西餐廳有埋飛鏢機就非常之啱佢口味啦❤️🫶🏻本身淨係想搵個地方靜靜地坐吓,諗住嘢食高質只係bonus,點知又真係唔差喎!我哋兩個人嗌咗一個set dinner $3xx (有齊前菜,沙律,湯,main,甜品和凍飲)同埋另外嗌咗一份青口,特別推介佢哋嘅牛扒同埋青口比大家!🔺美國頂級肉眼 (+$78)睇相已經知道高質同埋嫩口啦,雖然呢一款煮食係要另外加$78但係睇份量同埋味道絕對係物超所值啊!🔺白汁青口(Large size) $248我哋一致認為呢一個青口係so far我哋係西餐廳食過最好食嘅,同喺銅鑼灣都有分店嘅一間連鎖餐廳(出名食青口嘅)絕對有得媲美~買單嗰陣個職員仲同我哋講lunch time 1400 後有8折,各位咁啱去附近行街食個late lunch或者下午茶嘅話又多一個好選擇啦!!

🔺美國頂級肉眼 (+$78)

🔺白汁青口(Large size) $248

2024-12-18 606 浏览
嗌左個dinner set。❤️是日餐湯是羅宋湯酸酸辣辣好開胃🤤。配酥脆牛角酥很棒呀!👍🏻❤️前菜揀左烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律🥗有雞胸、麵包糠、煙肉🥓等,頗豐富。❤️主菜揀左澳洲特級寶雲蘇羊架(3件)羊架有翠玉瓜,車厘茄、蘆筍、青瓜🥒和薯仔🥔等配菜。羊架面上有黑椒粒好香口,點埋青醬十分清新。有少少肥膏,入口有脂香~😋❤️是日甜品是藍莓 cheesecake。勁多藍莓舖在芝士蛋糕上😍。配上士多啤梨🍓和忌廉十分滿足~❤️飲品嗌左熱Mocha。一邊食甜品一邊飲番杯融合了朱古力🍫的甜和咖啡的苦澀的熱Mocha,真是太開心了~🥰另嗌了兩款小食:單骨雞翼 和 Parma Ham薄餅(6吋) 。❤️單骨雞翼食起黎好方便呀!❤️Parma Ham薄餅(6吋) Pizza除了有Parma Ham還有我最愛的火箭菜😍。還嗌了「忌廉青口配多士」另加了$10嗌左杯白酒。白酒🍸配青口簡直係perfect match!酒香盈腔,酒帶出了青口的鮮味👍🏻😋。搭配青口的蕃茄汁甜中帶辣,將多士點蕃茄汁🥫好好味呀!😋👍🏻
嗌左個dinner set。

❤️是日餐湯是羅宋湯
酸酸辣辣好開胃🤤。配酥脆牛角酥很棒呀!👍🏻

❤️前菜揀左
烤慢煮嫩雞胸凱撒沙律🥗
有雞胸、麵包糠、煙肉🥓等,頗豐富。

❤️主菜揀左
澳洲特級寶雲蘇羊架(3件)
羊架有翠玉瓜,車厘茄、蘆筍、青瓜🥒和薯仔🥔等配菜。

❤️是日甜品

❤️飲品嗌左熱Mocha。

另嗌了兩款小食:
單骨雞翼 和 Parma Ham薄餅(6吋) 。

❤️單骨雞翼食起黎好方便呀!

❤️Parma Ham薄餅(6吋)
Pizza除了有Parma Ham還有我最愛的火箭菜😍。

還嗌了「忌廉青口配多士」
2024-12-17 495 浏览
今日去左觀塘一間樓上嘅西餐廳兼酒吧,環境相當悠閒,亦有飛標玩,增添咗不少樂趣。餐廳嘅飲品選擇多樣,從啤酒到雞尾酒都應有盡有,真係好適合聚會。Set dinner首先上左蘑菇湯,味道非常濃郁,茸茸嘅口感令人回味無窮,湯底用料新鮮,絕對係開胃首選。接住就試左雞胸凱撒沙律,雞胸肉嫩滑,沙律醬配合得恰到好處,面包丁清新又唔會太膩,適合想輕食但又想有飽腹感嘅朋友。主菜我哋點咗封門柳,外脆內嫩,咬落去有種滿足感,配上特製醬料,味道更加提升。忌廉青口配多士亦係一大亮點,青口新鮮,忌廉醬滑順,搭配烘到好脆口多士,簡直係完美嘅組合。最後,小食方面,我哋叫咗蝦多士同日本鱈魚乾脆脆。蝦多士外層金黃酥脆,蝦肉鮮美,口感一流,而日本鱈魚乾脆脆口味獨特,鹹香適中,絕對係下酒嘅好選擇。呢間西餐廳無論係飲品定食物都令人滿意,環境舒適,適合大家聚會同享受美食。如果你哋喺觀塘附近,真係唔好錯過呢個地方!