2024-07-06 207 浏览
Dinner set for two $698 沖繩風沙律(海葡萄、生苦瓜)蟹膏豆腐辣酒凍東風螺明太子廣島蠔香蔥牛肉薄燒波士頓龍蝦A5和牛坑腩炒飯鐵板疏乎厘Additional order:港島燒 HKD98黑啤HKD68芝士旦奄列HKD58海葡萄好fresh, 口感得意;龍蝦大件牛肉薄燒好濃味,但我們已經好飽呢個二人set, 我地三個人都食唔晒,份量足秤,味道亦唔錯,呢個市道算性價比高但座位較迫,可以改善一下就perfect
Dinner set for two $698
沖繩風沙律(海葡萄、生苦瓜)

蟹膏豆腐

Additional order:
港島燒 HKD98
黑啤HKD68
芝士旦奄列HKD58

海葡萄好fresh, 口感得意
;龍蝦大件

牛肉薄燒好濃味,但我們已經好飽

呢個二人set, 我地三個人都食唔晒,份量足秤
,味道亦唔錯,呢個市道算性價比高
但座位較迫,可以改善一下就perfect
2024-07-03
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 凍梅實茶
自從重開之後,都有繼續堂食或外賣,但係味道同服務質素真係同之前差好遠,感覺味精比以前重手咗好多。堂食都還好,但外賣就間唔中都會比漏或比錯🤷🏿‍♀️ 例如泡菜湯可以加錢加多兜粉絲,但就漏咗碗白飯;叫豆腐湯又比錯大醬湯⋯⋯所以真係check少眼都唔得😌不過要讚下最近嘅豆腐湯雖然比以前少咗隻蝦,不過就加多咗豬肉,醃到甜甜哋但係又OK;大醬湯同泡菜湯就冇咩點變,但以上嘅嘢都係變得好味精。韓國嘢嚟講呢度真係算平,可惜今非昔比🥲

韓國嘢嚟講呢度真係算平,可惜今非昔比🥲
外卖自取
2024-04-24 328 浏览
Hungry Korean既飯捲(Gimbap)好似成日好早賣哂,夜晚去到通常都係得返芝士/泡菜gimbap,甚至賣哂,見今日仲有吞拿魚味,就買返條當晚餐啦!✌️吞拿魚飯捲(Gimbap) ($44)講真,其實佢既gimbap幾好食,好多菜係爽既、甜既蛋同吞拿魚又match,但係!佢份量嚴重唔夠,本身佢既size對比其他韓國餐廳已經幼啲,我數過仲要得8舊,真係一啖都冇左兩舊,所以買一條係唔會夠 (對我黎講 🤪),而我淨係買左一條……同埋餐廳都多人,所以都等得耐,要再重新等我寧願再買其他店既野食。結論🫰Gimbap好味道🫰多人叫熱食的話就預左要等一等⚡️一條係唔夠喉的,但一條已經$44了🥲CP值:7/10餐廳資料餐廳名稱:Hungry Korean餐廳地址:將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期UG樓UG005號舖營業時間:星期一至日 11:30-22:00

吞拿魚飯捲(Gimbap) ($44)

呑拿魚飯捲

餐廳名稱:Hungry Korean
營業時間:星期一至日 11:30-22:00
呑拿魚飯捲
2024-03-23 255 浏览
去到寶琳諗左好諗食咩,本身打算食沙嗲王,但要等位,結果去左去一間經過好多次都無入過去食既Hungry Korean. 我錯了😭我應該堅持等沙嗲王, 唔應該見有位就入去試。嗌左個都唔平既鐵板牛小排,要成$94,連泡菜或前菜都無。最緊要係,d 牛仔骨好濃係超市買到既「韓國清靜園牛骨醃肉汁」味道,好似倒左好多落去醃咁,攪到牛仔骨超甜,同埋只有醃料味,原全無牛肉味。仲有,d 牛骨好似煎左好耐又或者放左好耐咁,一d 厚度&彈性都無。望住個餐,姊真係好後悔。還我韓國美食~📍Hungry Korean (新都城中心二期) (將軍澳)將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期UG樓UG005號舖

將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期UG樓UG005號舖
2024-01-05 298 浏览
新開嘅韓國食堂黎咗一次,感覺真係靚仔過圖紙!開頭已經用咗嗰碟韓式辣年糕嚟開鑼,啖啖彈牙嘅年糕包住辣醬,微辣得嚟味美,真係正到彈啊!旁邊嗰隻炒蛋,啫啫滑滑,溜進口中滋味正好。再講下嗰炸紫菜卷,外皮炸到金黃又鬆脆,裡面嘅粉絲Q彈得嚟吸滿咗調味,個味道完全係掂到無朋友!接住,辣豬肉鐵板飯就更正野啦,豬肉幼嫩帶點辣味,既唔會太油又唔會膩,搭埋白飯簡直係絕配。語言唔多講,如果要形容食物嘅話,就只可以講句'平靚正'。從辣年糕到鐵板飯,每一味都令我嘅味蕾黎咗個360度大翻轉,幾撚欣賞呢次嘅體驗!回味無窮而家心諗,仲想再黎幾轉,試吓其他嘅料理!🍲🥢👍

2023-12-29 186 浏览
又辣又惹味嘅晚市,仲要試到幾款正宗韓式小食,真係賞心樂事!首先被石鍋拌飯吸引住,D飯粒底部略帶啲酥脆,揉合咗花生醬嘅芳香,真係香到不得了,加埋滑順韓國辣醬後更加提味,啱晒我哋呢啲鐘意味道濃郁嘅食客。呢碟豬肉紫菜飯卷,滋味多多,D豬肉煙韌得嚟又唔乾,同新鮮蔬菜嘅爽脆感相得益彰。辣炒年糕就更加出彩,D年糕啖啖肉,Q彈得黎又夠辣,伴隨住每一啖嘅雞蛋與魚糕,簡直係完美嘅口感組合👌。話哂嚟個人最愛呢碟辣冷麵,冷冷地一吸,爽口又解辣,餐廳內嗰陣陣酸甜辣香,真係惹味到讓人停唔到口,每條麵都包裹住足夠嘅醬汁,令人一試難忘。嘅環境呢,就簡潔舒服,唔使太花哨,重點係食物質素咁好啦。喂,親民嘅餐廳仲要做到嘢食咁好,係香港都算係搵到寶啊!下次一於叫埋啲朋友一齊黎食佢,撐撐正!🍜🍱👍

2023-12-09 214 浏览
韓國壽司飯卷(牛肉)雖然一夾被起就散開晒,但味道其實都唔差嘅。熱湯麵味道唔會太過鹹,會較為適合小朋友食。大人嘅我喜歡辣豬肉飯,如果覺得辣味唔夠,呢度仲會有支韓國辣椒醬可以俾你加!
韓國壽司飯卷(牛肉)
雖然一夾被起就散開晒,
但味道其實都唔差嘅。
熱湯麵味道唔會太過鹹,
會較為適合小朋友食。
大人嘅我喜歡辣豬肉飯,
如果覺得辣味唔夠,
呢度仲會有支韓國辣椒醬可以俾你加!
幫襯左好多年,今日買左魷魚壽司卷,一夾起就散,每一件都散,啲紫菜是林的,非常失望。諗住打電話去反映下,營業時間打極都冇人聽,睇返OpenRice comments都有人話壽司散,希望管理層跟進一下新都城分店表現。
魷魚壽司卷
外卖自取
太耐冇食韓國菜, 而係呢個商場既選擇唔多, 見到hungry korean週末既午市套餐咁抵食仲包埋飲品🧃所以就入去試下。店內都係賣緊正宗既韓國菜式, 味道都唔錯, 即使係叫左石頭鍋飯但出餐好快👍🏼石頭鍋魷魚飯 $53第一次見有魷魚可以揀🦑份量好多, 口感好爽口, 食既每一啖都食到魷魚。配料有基本既菠菜🥬蘿蔔🥕豆芽、茄子🍆同雞蛋🥚再加韓式辣醬撈埋一齊。石頭鍋好熱, 撈左幾下雞蛋就已經熟透。不得不提茄子原先已經煮熟🍆單食味道都好入味好好食。餐飲叫左凍檬茶, 沖得好正宗。石頭鍋牛肉飯 $53牛肉肉質唔乾🥩牛肉味好重, 而配料同魷魚石頭鍋一樣, 各樣配料撈埋一齊再一羹羹食🥕🥬🍆好方便, 簡直係懶人料理。餐飲就叫左玉竹茶, 係茶包黎, 味道有D似玄米茶。

石頭鍋魷魚飯 $53

石頭鍋牛肉飯 $53
2023-03-25 621 浏览
🍚Hungry Korean牛肉Gim Bap·魷魚Gim Bap份量多~好多料咬落口感豐富~牛肉較為好食😋韓式紫菜卷口感煙韌~紫菜味香香蒜蜜糖味雞翼勁香蒜味~又甜又香仲幾大隻韓式餃子煎得好香口~脆口足料~啖啖肉~點汁更佳👍水冷麵煙韌口感~小小酸食落幾開胃盛惠💰$2xx好味指數(7級最佳)▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆ —————————————————☻非專業食評·純個人口味☻—————————————————📍總結:價錢唔貴~味道亦唔錯👍會再想黎食~下次試下年糕先😉
🍚Hungry Korean

煎得好香口~脆口足料~啖啖肉~點汁更佳👍

水冷麵
煙韌口感~小小酸食落幾開胃

盛惠💰$2xx

好味指數(7級最佳)
▁ ▂ ▃ ▄ ▅ ▆

—————————————————
☻非專業食評·純個人口味☻
—————————————————

📍總結:
價錢唔貴~味道亦唔錯👍會再想黎食~下次試下年糕先😉
2023-02-20 403 浏览
Hungry korean提供了正宗的韓國快餐。餐廳裝修簡約,營造出舒適的用餐環境。菜式方面,餐廳的韓式辣炒年糕特別推薦,香Q彈牙,本人很喜歡。另外,他們的豆腐泡菜炒豬肉也很好味道,味道浓郁,配飯吃一流!是一道不可錯過的韓國經典快餐。石頭飯即叫既製,非常夠熱,配料亦非常足夠!飲品就反而比較普通沒有特色!總的來說,hungry korean是一家值得推薦的快餐店,提供了正宗的韓國快餐和豐富的菜式,是一個適合快速用餐的好地方。

2022-12-16 526 浏览
今晚叫外賣,發現佢送餐到屋企時,送少一份餐,咁我就打去同餐廳講,接電話個女仔都好好聲氣,但餐廳電話後面個男同事就大大聲話無得送返架,叫個客自己落嚟攞,唔攞就無。接電話個女仔都仲好好禮貌,但電話後面個男職員的禮貌就差到一個極點,我打電話去都係想問下係咪退錢定可以再送過,但無諗過會俾個男職員咁樣話返轉頭,我諗佢地真係好好生意,少一個客唔少,有問題就要個客自己搞點…我希望如果餐廳負責人睇到呢篇內容,請教導下d職員有返d基本待客禮物。
外卖送餐
2022-10-26 515 浏览
韓式石鍋飯,尤如中式煲仔飯,嗰底燶燶哋,飯焦有香味。晚餐時段只有五成顧客在堂食,食套餐嘅有九成,套餐多數配搭著一碗白飯,菜餚的顏色就係紅色絕對係韓式的餸菜感覺。座位間隔整齊,令我很有安全感呀!今日食得簡單,在於品嚐韓式辣椒醬。一個‘’石窩飯‘’有不同的主要肉類配搭,分別有豬、牛、雞和魷魚四種,今次配上豬肉。但唔講出嚟,就真係唔知係豬肉呀!飯的上面有少少蔬菜,就是豆芽也是少少的吧,其他的也看不清楚呢?溫馨提示:成支辣椒醬畀你,落幾多都可以,但千萬不可浪費呀!做嗰有公德心的人
韓式石鍋飯,尤如中式煲仔飯,嗰底燶燶哋,飯焦有香味。

絕對係韓式的餸菜感覺。

座位間隔整齊,令我很有安全感呀!

今日食得簡單,在於品嚐韓式辣椒醬。

2022-10-20
2022-10-23 304 浏览
放工翻屋企係附近買外賣返屋企食,見到有個牛肉年糕未見過,所以落單試一試,返到屋企都隔左一段時間先食,細細一盒,以為唔會飽,但食落因為年糕的關係,差少少食唔曬,味道方面係甜口的…就係炒牛肉加年糕的感覺⋯⋯無驚艷,下次會試其他
2022-09-24
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2022-08-05 528 浏览
Hungry Korean (新都城中心)突然想食韓國嘢,見哩間hungry korean都幾多分店,就入嚟試下。我叫咗韓式燉排骨加凍抹茶牛奶-------------------------韓式燉排骨$96啱啱整好嘅燉排骨鍋上枱嗰時仲係滾嘅。湯底甜甜地,韓國粉絲吸曬個湯,入面仲有韓國年糕,煙煙韌韌,好有嚼口。而主角排骨都燉得好軟腍入味,件數都唔少。配料仲有紅蘿蔔同翠肉瓜,都燉得好冧好甜。哩個餐仲配上一碗飯,如果1個人食就真係多左啲,可能只係食排骨鍋都已經夠飽。凍抹茶牛奶抹茶味唔係好出,覺得似荳奶多過牛奶,整體偏甜。-------------------------Hungry Korean (新都城中心)地址將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓005號舖
Hungry Korean (新都城中心)

-------------------------
韓式燉排骨$96

凍抹茶牛奶
抹茶味唔係好出,覺得似荳奶多過牛奶,整體偏甜。

-------------------------
Hungry Korean (新都城中心)
地址
將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓005號舖