2024-10-09 2591 浏览
好耐之前食過見到網店上面做緊買二送二就即刻約朋友食飯,細細間酒店都有免費泊車值得一讚,大衛姐姐服務有禮,Semi Buffet 就最岩我哋呢啲唔食得太多嘢嘅人,對比起full buffet 雖然係多但唔會樣樣都岩食,食物方面改動左好多,主要係西式食物,斧頭扒依然係高水準係正係隔離即切又有噴火表演10分滿足,侍應生10分純熟,好快就切好晒成塊斧頭扒,哩度地方寬敞枱枱之間唔會好迫,傾偈食飯一流,環境又乾淨廁所又夠闊落
斧頭扒
2024-10-07
斧頭扒
2024-09-07 5142 浏览
I-O-N is well decorated and has a comfortable ambiance. Recently noticed a "buy 2 get 2 free" offer for the Semi Buffet on Nina Hotel website. Such a great deal! For our group of four, we combined our main courses to choose the Tomahawk steak. The Tomahawk steak was torched right at our table, IG-able!!As a semi-buffet, quite a variety of food available. I love the shrimp, had a genuine seafood flavor. Everything was fresh and constantly replenished.Special thanks to Perry for his excellent serv
Special thanks to Perry for his excellent service , he is very friendly and attentive
2024-07-31
位於牛頭角九龍東如心酒店既I-O-N一直都有推出半自助晚餐,素來網上評價都唔錯所以今次專程去試下😋一入到去中間位置放晒自助餐供應既食物,中途有期間限定既野食會搖鈴提示,聽到鐘聲就記住快啲去排隊啦🙈—————————————————————————————Main Course🍲♦️烤美國斧頭牛扒(4位用):佢一開頭係會成張枱推出黎係你枱邊切,店員好細心會問你牛扒想要熟啲定生啲,因為我地有長者所以叫佢燒熟啲,店員既生熟度拿捏得好好,就算燒熟啲但肉質都可以保持嫩口,而且牛既脂肪比例適中唔會話過肥,絕對推薦大家食👍🏻😋♦️蒜香烤羊架及寶雲酥焗羊架(2位用):我自己本身麻麻地羊架因為驚羊臊味,不過呢度既羊架真係要試下~份量都幾多而且蒜香味蓋過晒羊臊味,肉質口感好腍身,生熟程度岩岩好唔會過熟而韌,羊架表面焦香,内裡嫩滑脆嫩,幾好味🤗♦️烤斧頭豬扒 : 超級推薦💖外表望落好似有啲老,但食落係好嫩滑一啲都唔痴牙,表面撒左香草同黑椒令到燒起黎更加香👍🏻配菜有青椒同薯仔都好好味,青椒爽口咬落去唔會乾噌噌🫑♦️ 南瓜羊肚菌意大利飯配蘆筍及松子:意大利飯既軟硬度適中好入味,佢個汁好creamy南瓜味好香,而且唔會好

—————————————————————————————

Main Course🍲

♦️ 南瓜羊肚菌意大利飯配蘆筍及松子:意大利飯既軟硬度適中好入味,佢個汁好creamy南瓜味好香,而且唔會好濃岩岩好,食落都唔會好漏~配埋松子口感更有層次🤗

♦️ 檸檬蒜蓉焗比目魚(2位用):檸檬同蒜蓉味道好夾,蒜蓉本身比較易會漏但有檸檬汁中和味道更清新😌魚肉口感嫩滑,好似入口即溶咁,而且焗完魚皮都唔韌🐟

新鮮海鮮區🦐🦞🦀
♦️長腳蟹、蝦、青口、小龍蝦、翡翠螺,每樣都好新鮮,特別係長腳蟹鮮甜多肉🦀,仲帶有海水味超級推薦~蝦都好爽口仲好大隻👍🏻佢refill速度好快值得讚🥰

刺身區🍱
♦️三文魚、吞拿魚、希靈魚、甜蝦、八爪魚、馬刀貝🙈刺身味道正常,特別要提三文魚係厚切好正

沙律區🥗
♦️有多種沙律菜供選擇,仲有長餅乾棒我好中意食🙈仲有多種醬汁比你揀去配搭沙律

飲品🥤
♦️可以自製凍檸茶,另外有咖啡機可以揀☕️

甜品區🍮🍰
♦️櫻花大福、藍莓紐約芝士蛋糕、柚子慕絲蛋糕、泡芙等等,唔係話太多款式選擇🤔另外有Haagen Dazs雪糕💖

除此之外仲有中、西湯、多種芝士品種、煙燻食物可以任食~

🔔期間限定:今次搖左兩次鈴分別拎左水煮魚同馬卡龍🙈水煮魚好好味一碟仔份量都唔少,魚肉好嫩滑好腍配埋酸辣湯底好開胃🤤入面仲有豆卜同雲耳~大家記得留意搖鈴啦‼️‼️

評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌕
服務質素:🌕🌕🌕🌕🌕
環境:🌕🌕🌕🌕🌕
味道:🌕🌕🌕🌕🌕
2024-06-24 7575 浏览
酒店內之餐廳,還算是不錯,整體服務水準到位,食物質數及格,服務員態度親切,餐廳地方整潔乾淨,午餐的種類尚算滿意,性價比高,已經到訪多次,從來沒有令人失望,會向推介朋友
2024-05-23
午餐
2024-06-16 6783 浏览
餐廳位於觀塘九龍東如心酒店, 經OPENRICE訂座有全單75折, 最後埋單時原來仲有長者優惠餐廳係採用半自助餐形式, 由於是半自助餐的關係,外面的食物種類不太多,但不經不覺也吃飽了沙律區有不少新鮮蔬菜和配料,餐廳很貼心提供了大碗方便放和攪拌🥣除了自選沙律,也有不同款現成的沙律, 有藜麥沙律、意式粉仔沙律、雜菜沙律等冷海鮮區當晚提供了長腳蟹、翡翠螺、海蝦、青口、小龍蝦,非常豐富 , 樣樣都無限任食!每一樣的質素都不錯,特別是蝦,真的很鮮 , Refill的速度很快, 我都食左幾round! 實在太正!刺身區有三文魚、吞拿魚、希靈魚、甜蝦、八爪魚、𩶘魚等厚切刺身期間限定每隔一段時間 , 有員工會搖鈴提示有廚師即製新鮮食物出爐!今晚既期間限定係水煮魚 , 魚肉厚身唔腥~酸辣適中~仲有雲耳手快有手慢無㗎!主菜方面, 四人可以ORDER一份斧頭扒,我地一行五人, 所以叫左一份斧頭扒同一個海鮮意粉,斧頭扒要了七成熟就做到七成熟斧頭扒絕對夠4人吃,即場替我們切開,生熟度拿捏得好,另外仲會提供十款不同味道的鹽配斧頭扒帶出不同既味道水果有西瓜、哈蜜瓜、菠蘿及梨甜品有藍莓紐約芝士蛋糕、綠茶慕士蛋糕、柚子
沙律區
冷海鮮區
期間限定
每隔一段時間 , 有員工會搖鈴提示有廚師即製新鮮食物出爐!
今晚既期間限定係水煮魚 , 魚肉厚身唔腥~
酸辣適中~仲有雲耳
手快有手慢無㗎!
主菜方面, 四人可以ORDER一份斧頭扒,
我地一行五人, 所以叫左一份斧頭扒同一個海鮮意粉,
斧頭扒要了七成熟就做到七成熟
水果有西瓜、哈蜜瓜、菠蘿及梨
甜品有藍莓紐約芝士蛋糕、綠茶慕士蛋糕、柚子慕士蛋糕、櫻花大福、日式紅豆和菓子

另外也有haagen dazs雪糕杯,都是經典的巧克力、香草、曲奇味
2024-06-08
2024-06-08 5807 浏览
我哋係常客,今晚同老公撐枱腳!佢哋最好食,其實係冷盤,以前食開嘅main course都係一般,但係嗰日食清蒸比目魚同埋斧頭豬扒,真係超正!豬扒外脆內軟多汁!比目魚嫩滑可口!好正呀!!不過老實講依家啲甜品好似種類少咗以前啲蛋糕好靚,而家淨係出咗啲自助餐嗰啲蛋糕,淨係朱古力都兩款,我覺得可以整多啲花臣或者拎啲生日蛋糕出嚟切吓都好呀!今次都有七五折,所以都係三百幾蚊一個晚餐!
斧頭豬扒
清蒸比目魚
2024-06-08
斧頭豬扒
清蒸比目魚
2024-05-31 4092 浏览
食物雖然選擇吾算多,但一定夠食,而且啱食,水準亦好好,至於服務方面,員非常殷勤,感覺出於真心,不是機械式,環境寬敞舒適,無論二人定朋友及家庭聚會,呢庭都係一個理想選擇,值得一试
2024-05-12 3810 浏览
今晚(星期六)訂了11位預祝母親節,之前已經分別和家人、朋友來了三次,同樣地吃半自助晚餐。餐廳環境舒服乾淨,座位安排靈活恰當,11人坐巨型方枱,方便傾偈,每次來的食物質素也很好,今晚的主菜特別多選擇,斧頭扒要五成熟就做到五成熟我要讚賞及多謝各位員工同事,個個都很勤快友善,尤其William 及Long,我們一家人又要這樣那樣,他們都笑容滿面盡力幫忙,沒有半點不耐煩,有溫度有熱誠的員工就應該要表揚🥇現在香港餐飲經營艱難,所以好餐廳好招呼就要繼續支持

2024-04-25 3556 浏览
經open rice 訂有75折扣優惠長者價只需3佰元己食到Semi dinner buffet ,除了生蠔龍蝦貴價海鮮外,長腳蟹凍蝦榮螺青口同一般coldcut都有,多款沙律,還有Haagen Dazs 雪糕,我同朋友order 两人份量羊架,簡直驚呆,超大份量仲要非常嫰滑,厨藝抵讚,見隔鄰四人的話可order 斧頭扒,又係值巨型,望見到很吸引,下次一定約夠四人試斧頭扒,整體連環境及服務態度俾滿分。真心值得推介這餐廳。
2024-04-24
優惠券
  • 羊架及斧頭扒值得試
2024-04-06 3408 浏览
美味semi buffet, 新鮮沙律蔬菜,2款湯亦美味及足料,刺身款式亦可以,主菜:斧頭扒一流,蒸魚亦美味,唯一美中不足,甜品嫲嫲,沒有多款弌選擇,吾食亦可以,可以加一點甜點會比較好。
2024-04-05
  • 斧頭扒
今日四個人提前在網上團購慶祝生日,酒店餐廳職員好貼心提前問我哋要唔要留限量斧頭牛扒,整個過程可以用WhatsApp聯絡比較方便,有刺身甜蝦八爪魚幾款,冷盤有長腳蟹,小龍蝦多種選擇,甜品是H牌子,預留咗一個生日蛋糕甜品,整體滿意之後會繼續幫襯
今日四個人提前在網上團購慶祝生日,
斧頭牛扒
2024-03-23
團購
斧頭牛扒
  • 四人份量提前預訂斧頭牛扒
2024-03-03 4047 浏览
這半自助晚餐值得強烈推介,適合一大班人聚會。有4個間隔獨立一張枱,私穩度高自成一角。其他位置也非常寬躺,枱與抬間也有距離。主菜款式算多,我們點了斧頭扒和南瓜意大利飯。南瓜意大利飯-軟硬適中,不像一些店仍很生。斧頭扒絕對夠4人份吃,約50安士。即場替我們切開,生熟度拿捏得好,火槍燒多一下後,吃下有軟完全沒有渣。十款不同味道的鹽配斧頭扒有神來之筆帶出味道頭盤-長腳蟹鉗、青口、蜆、蝦、小龍蝦(夠凍、乾淨,冇沙refill得快)西班牙火腿、沙樂美腸、煙三文魚、芝士5款、沙律5款。沙律菜,其中淨火箭菜最為讃賞,其他酒店火箭菜只有一兩條在已調配的沙律菜中。刺身-三文魚、吞拿魚、馬刀貝、八爪魚、希𩆜魚、𩶘魚(新鮮)中西湯各一西洋菜豬骨和煙肉薯仔湯(味道略不夠濃郁)水果-西瓜、哈蜜瓜、密瓜及原個梨蛋糕款式不多-原個蛋糕自己切。有伯爵紅茶慕絲、歌劇院蛋糕、綠茶慕絲、tiramisu、大福餅、黑糖和菓子(推介)芝麻糊同H品牌雪糕-三款口味自助餐飲-咖啡、奶茶、檸汁(不是連所店的怪怪合成味,似是新鮮的)帶孩子的人一個亮點。在坊間通常只有一個/款高度。但3/4歲的坐它有點困難。這𥚃多一款椅(較大人坐的高少少)
其他位置也非常寬躺,枱與抬間也有距離。

主菜款式算多,我們點了斧頭扒和南瓜意大利飯。

南瓜意大利飯-軟硬適中,不像一些店仍很生。

頭盤-
刺身-三文魚、吞拿魚、馬刀貝、八爪魚、希𩆜魚、𩶘魚(新鮮)
中西湯各一西洋菜豬骨和煙肉薯仔湯(味道略不夠濃郁)
水果-西瓜、哈蜜瓜、密瓜及原個梨
芝麻糊同H品牌雪糕-三款口味

帶孩子的人一個亮點。在坊間通常只有一個/款高度。但3/4歲的坐它有點困難。這𥚃多一款椅(較大人坐的高少少)。夠寬闊不阻腳,方便坐旁邊餵食。頭盤-
刺身-三文魚、吞拿魚、馬刀貝、八爪魚、希𩆜魚、𩶘魚(新鮮)
中西湯各一西洋菜豬骨和煙肉薯仔湯(味道略不夠濃郁)
openrice有75折/88折,download「如心賞」免費app做會員有8折。抵食排介!
斧頭扒50安士/1.4kg
十款不同味道的鹽配斧頭扒有神來之筆帶出味道
斧頭扒50安士/1.4kg
十款不同味道的鹽配斧頭扒有神來之筆帶出味道
2024-03-02 3829 浏览
過往開年飯都食中餐,見到OpenRice book枱有88折優惠,就試吓Semi-Buffet Lunch啦提一提中午供應時間12noon至2:30pm,但2:00pm開始清場,千祈唔好1:00pm 後去食自助區食物選擇唔算多,但正常應該提供嘅沙律、水果、乳酪、冷盤、中、西式湯、咖啡、茶都有,而雪糕仲要係Haagen-Dazs味道:整體唔錯偏鹹環境:當日中午滿座,但都唔算太迫服務:冇乜服務,人手唔夠,但又未至於態度唔好,係點餐要啲時間搵人幫手,加上被安排座响入入面衛生:正常抵食:性價比高,值得一試,但不要過高期望

開始清場,千祈唔好1:00pm 後去食

味道:整體唔錯偏鹹
環境:當日中午滿座,但都唔算太迫
衛生:正常
抵食:性價比高,值得一試,但不要過高期望
香辣蕃茄虎蝦意大利飯
烤美國安格斯肉眼牛扒250克
龍蝦漢堡配薯條
玫瑰露煮青口
2024-02-15
香辣蕃茄虎蝦意大利飯
龍蝦漢堡配薯條
玫瑰露煮青口
📍#觀塘 I-O-N#羊羊在觀塘#羊羊在九龍這次就去到如心旗下的餐廳吃飯,剛好遇上買二送二✌🏻最近也在做其他優惠,不妨上官網看看🔎餐廳挺大的,也有半開放式的包廂,適合一家大小去吃🏠雖說會有不定時廚師即製食物,但整晚只看到一次🥲食物點評:自取食物質素不錯,反而主菜只能說是虛有其表😥💁🏻‍♀️半自助餐晚餐 由於是半自助餐的關係,外面的食物種類不太多,但不經不覺也吃飽了😂人手可能不足,所以很久都沒上主菜😔🥗沙律區有不少新鮮蔬菜和配料,餐廳很貼心提供了大碗方便放和攪拌🥣除了自選沙田,也有現成的沙律,非常推薦大蝦沙律,蝦肉鮮甜又彈牙,而且很大一隻呢🍤🦀冷海鮮區當晚提供了蟹腳、蛤蜊、蝦、青口、小龍蝦,每一樣的質素不錯,特別又是蝦,真的很鮮🤣Refill的速度很快,但食客速度也很快,經常沒蟹腳🫠🍬甜品如心旗下的甜點很有名,但有點失落,好吃的都不refill😭想吃他們的馬卡龍,一次就沒了🥺剛好是聖誕後吃,所以有木頭蛋糕,很鬆軟好吃🪵其他聖誕食物,聖誕布甸、果派本身就是甜的,不評了😄另外也有haagen dazs雪糕杯,都是經典的巧克力、香草、草莓味🍓🐮香烤牛肋骨 (2位用)相當大份,加了五顏六色的蔬菜點
📍#觀塘 I-O-N

#羊羊在觀塘
#羊羊在九龍

食物點評:自取食物質素不錯,反而主菜只能說是虛有其表😥

💁🏻‍♀️半自助餐晚餐

🥗沙律區
🦀冷海鮮區
🍬甜品

🐮香烤牛肋骨 (2位用)
相當大份,加了五顏六色的蔬菜點綴,外表真的很吸引📸可是切開之後真的很失望,很多脂肪,而且很乾,清楚見到肉的紋路😥

🐷脆皮豬手紐倫堡腸 (2位用)
外皮都軟掉,很難才切開😩味道和肉質可接受👌🏻選了配薯條也不錯,還有另外一款配菜消失了(現在看才發現🤪
總價錢 - 折後$1027 (官網經常做優惠
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀🍀🍀
服務:🍀🍀

#hkfoodie #吃喝玩樂 #原相直出 #觀塘美食 #九龍美食 #如心酒店 #美食推介 #自助餐 #朋友聚餐 #家庭聚餐 #酒店餐廳 #香港美食指南 #香港美食 #香港 #香港好去處 #美食日記 #情侶好去處 #長腳蟹 #海鮮 #香港酒店 #酒店自助餐 #生日餐廳 #流量密碼
2023-11-19 5287 浏览
食物好食,環境整潔又唔迫主菜份量大份,自助區選擇唔算多,但平均質素高,冷盤、雪糕都拎左幾轉員工服務態度好好,解答詳細,又有禮月山比起午餐,味道更好,性價比亦高屬翻兜之選
食物好食,環境整潔又唔迫
員工服務態度好好,解答詳細,又有禮月山
比起午餐,味道更好,性價比亦高
屬翻兜之選
2023-11-18