2023-01-31 1076 浏览
太失望!气到第一次在openrice写评价。已经光顾这家店好多年了,消费绝对不止$7000,以前生日蛋糕都是从这里订。店员经常态度很差,每次都忍了。这次发现蛋糕尺寸小到夸张。以前$88一块蛋糕,起码是正常蛋糕尺寸。现在蛋糕比之前小了一半,$72一块,display根本看不出。希望店员反应一下这个问题,但店员态度很差,一副爱买不买的样子。太不尊重消费者、不尊重老顾客,不会再光顾了。
太失望!气到第一次在openrice写评价。

外卖自取
2023-01-23 873 浏览
呢間分店位於𝙺𝟷𝟷 𝚖𝚞𝚜𝚎𝚊 以藍色做主調 感覺好夢幻🦋💎💙店既位置唔多 空間亦相對細 所以未必可以坐得太耐~但減緊肥又想食下甜品打個卡 呢間就係唔錯既選擇 佢地主打無麩質 有生酮蛋糕同純素蛋糕 適合對飲食唔同要求人士選擇✨不過食物除咗健康同打卡之外 味道真係一般 同埋份量較少 😅😅⊶⊶ː 𝙶𝚛𝚎𝚎𝚔 𝚢𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝 & 𝙰v𝚘𝚌𝚊𝚍𝚘 𝚋𝚕𝚞𝚎𝚋𝚎𝚛𝚛𝚒𝚎𝚜 𝚓𝚊𝚖 𝚝𝚘𝚊𝚜𝚝 ːː 𝙵𝚊𝚗𝚝𝚊𝚜𝚢 𝚛𝚘𝚜𝚎 𝚜𝚝𝚛𝚊𝚠𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 𝚌𝚊𝚔𝚎 ːː 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 ːː 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 ː
店既位置唔多 空間亦相對細 所以未必可以坐得太耐~

⊶⊶

ː 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 ː

ː 𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 ː
女店員態度惡劣,講野勁串,落名都落錯本身係呢間店訂左蛋糕,拎蛋糕前幾日我打去confirm , 點知個店員好串咁話個蛋糕送唔切,唔能夠係我預期要求嘅時間內送到,我已經一吐氣,我話你地當日另一個店員明明應承咗我會喺呢個時間送到,佢好串咁話「個店員已經last day 左啦喎」。態度極度惡劣,last day 左係咪就可以將責任推得一乾二淨?衰到連我個姓氏都落錯 ,D職員連基本英文姓氏都搞錯😁可以睇得出呢間舖頭啲店員質素係有幾高 😅
女店員態度惡劣,講野勁串,落名都落錯

2023-01-06 545 浏览
☁️ 𝙸𝚗𝚏𝚒𝚗𝚒𝚝𝚒 𝙲 開到黎𝙺𝟷𝟷 𝚖𝚞𝚜𝚎𝚊🦋🦋平時成日都經過想食 今日一於約埋朋友一齊💙🤍食物份量不是太大,價錢偏貴。但勝在餐廳走上藍色主調,好吸睛,岩哂打卡🤩餐廳主打生酮純素蛋糕,造型好靚,啱晒鍾意食甜品的媽媽們,可以放心食甜品,大大減低罪惡感🍰😝😝
☁️
𝙸𝚗𝚏𝚒𝚗𝚒𝚝𝚒 𝙲 開到黎𝙺𝟷𝟷 𝚖𝚞𝚜𝚎𝚊🦋🦋
平時成日都經過想食 今日一於約埋朋友一齊💙🤍

食物份量不是太大,價錢偏貴。
但勝在餐廳走上藍色主調,好吸睛,岩哂打卡🤩

昨天去K11 Musea 逛逛,這地方系名店同貴價店舖為主,所以不是我會買嘢既首選,反而食店和特式餐廳會吸引到我。好似這小小蛋糕cafe店主打生酮蛋糕,我已是第二次來食,價格是比較貴的,我本身是朱古力迷,又愛芝麻味食物,經过見到但這兩款蛋糕實在太想試食了。🤩😍Vegan Sesame 芝麻蛋糕 HKD72蛋糕好重芝麻味,好綿好軟口感。吾甜,所以更正!Keto Vegan Chocolate 超特濃黑朱古力蛋糕 HKD78如果鍾情黑朱古力的朋友,就一定要試下,特濃朱古力加少少咸咸地味道,吾甜所以沒有太漏感覺。所以每一啖都很享受去品嘗!😘😘餐紙巾都特別靚!😄😁

Vegan Sesame 芝麻蛋糕 HKD72
蛋糕好重芝麻味,好綿好軟口感。
吾甜,所以更正!

所以每一啖都很享受去品嘗!😘😘

餐紙巾都特別靚!😄😁

2022-09-04
下午茶
2022-08-31 460 浏览
跟朋友來到這家純素生酮蛋糕店朝聖,每款蛋糕,餐具都可以媲美藝術品,相信每個女仔都一定會影到唔停😆 French Lavender Earl Grey $88Earl Grey 係我最愛,所有 Earl Grey 味道的食物我都會嘗試。下層伯爵蛋糕味道清新,幸好上層的薰衣草沒有可怕的 handcream 味😂 蛋糕濕潤,無一般蛋糕的幼滑,口感反而係一粒粒,幾特別。 Keto Red Forest $88由朱古力x雜莓組成的黑森林蛋糕,酸酸甜甜的紅桑子醬和乳酪,可以中和朱古力的甜味,整體配搭口錯。 Iced Cappuccino  $34蛋糕配咖啡可以解膩,咖啡香滑。 Iced Matcha Chessy  $58奶蓋唔夠芝士味,綠茶好苦,係不尋常的苦味,可能店員太重手,過份足料😆

French Lavender Earl Grey $88

Keto Red Forest $88

Iced Cappuccino  $34
蛋糕配咖啡可以解膩,咖啡香滑。

Iced Matcha Chessy  $58
2022-08-13 463 浏览
This cake shop has a few branches. Here at K11, seems the menu is updated and is back to the basics and the shop is petite. Got a slice of lychee and rose cake ($72) and a long black ($34). Perhaps it’s a weekday, I was the only customer. Good to have a quiet moment on busy days like this.

2022-06-26 1371 浏览
K11 Musea商場一向商業與藝術並重。今日因事到訪,完成工作後便在一間Lifetastic小店休息嘆下午茶。選這店的原因是被餅櫃的繽紛蛋糕顏色吸引。由於不是正規店鋪,座位都是在樓梯旁邊。桌椅有點偏小。但如果只是喝杯咖啡和蛋糕,覺得也沒所謂。我看中了灰色的芝麻蛋糕,因為我喜歡日本芝麻雪糕的味道。蛋糕標榜是素食無麩質。無麩質的好處見仁見智,就不在這裏介紹了。再加一杯Flat White,下午茶的話剛剛好。蛋糕好快便送到,咖啡等了約十五分鐘。當然手機先食。特別喜歡藍色花花圖案的紙巾,和蛋糕一樣精緻。由於我坐在藍色霓虹燈下,蛋糕染上了一層薄薄的藍調,碎碎幾片紫紅花瓣散落在厚厚的灰色忌廉上,與藍藍的蛋糕色彩相間,加上碟上藍色的印花,整體合襯得來又不會沉悶。用叉切了一塊放進口,一樣是芝麻的香滑,蛋糕感覺比正常的蛋糕硬一點。慢慢的一口一口細細品嘗,間中一啖咖啡,默默感受下午茶的悠閑。吃完還意猶未盡,碟上殘留的忌廉也不放過,然後才依依不捨放下叉子。離開前耳邊忽然響起小提琴拉奏慢板的Somewhere Over The Rainbow,伴隨著暸亮的歌聲,這是我的至愛。這一幕的即興表演,正好為這頓下午茶更添濃濃韻味,也劃上了優美的休止符。
2022-01-02
2022-05-30 1134 浏览
朋友仔好介紹!酮友午餐+甜品🤩!這些餐全日都有得食架😍。每款都好靚啊😍,今次試咗這款👇🏻個蛋醬超好味😋,Bagel不會有椰子味,柔軟的軟。榛子咖啡面上有兔仔好可愛,不太甜,勁飽,但嚟到無理由唔試cake ,所以就算幾飽都要試。Signature Blue Earl Grey 真無正,愛上Infiniti C嘅蛋糕,有外表,有內容,可惜個胃太細,還有好幾款也想試🤩🤩🤩。#glutenfreeketo
朋友仔好介紹!酮友午餐+甜品🤩!

這些餐全日都有得食架😍。

每款都好靚啊😍,今次試咗這款👇🏻

個蛋醬超好味😋,Bagel不會有椰子味,柔軟的軟。

Signature    Blue  Earl  grey

#glutenfreeketo
2022-04-28
Signature    Blue  Earl  grey
  • Audrey  Love
2022-05-29 442 浏览
Fantasy Rose Strawberry Cake was actually their Mother's Day Special but I was glad to get to try it today. As usual their floral pattern looks pretty. It is definitely a bit pricey. I felt there could have been more strawberry fillings to make the cake even better but overall it was a tasty albeit expensive dessert.
2022-05-23
2022-05-27 445 浏览
為左媽咪生日 訂左一個暫時訂過最貴既蛋糕$950haaaaa生酮蛋糕 不過係靚既 而且包裝得好好又好好味!!!!下次都會同家人去實體店坐下 享受下tea先靚靚蛋糕😍😍😍😍😍家人都好鍾意丫
不過係靚既

而且包裝得好好

又好好味!!!!

下次都會同家人去實體店坐下 享受下tea先

靚靚蛋糕😍😍😍😍😍家人都好鍾意丫
外卖自取
2022-05-18 404 浏览
夜晚去冇人咁滯,枱好細同朋友一人叫一樣野都冇位喇,坐得唔算好舒服。朋友減肥中,所以想食健康啲。我相信啲食物又生銅又super food 咁都健康嘅。不過我唔識欣賞,又貴又唔飽又唔好味... 打個咭OK嘅,唔會重覆喇。
不過我唔識欣賞,又貴又唔飽又唔好味... 打個咭OK嘅,
唔會重覆喇。
2022-03-30 697 浏览
啱啱先食完下午茶,個frd話仲有$50 K11 coupon, 就嚟呢度用埋佢。之前食過一次,覺得好好味今次再試其他味道左上:Vegan Japanese Hojicha Yuzu ($88)一層cream, 一層cake。食唔到柚子味,但有淡淡嘅焙茶味,好清新。啲蛋糕好濕潤,比起其他嚡熠熠嘅vegan 蛋糕,好食太多喇右上:Keto Lemon Cheese ($88)好似無蛋糕係入面,全cheese太漏喇。。。同frd share, 我嗰份食唔曬,但個frd就最鍾意呢嚿下:Supreme chocolate flourless cake ($88)呢件好伏一入口,一陣蓮蓉味心諗”中式口味嚟𠺢咩,明明記得係寫住朱古力味𠺢嘛”。個frd食左幾啖,就話有花生醬味🤣我食左兩啖就無食,好伏,完全無朱古力味。我哋兩個都一致認為呢件伏
之前食過一次,覺得好好味
今次再試其他味道

右上:Keto Lemon Cheese ($88)
好似無蛋糕係入面,全cheese

呢件好伏
一入口,一陣蓮蓉味

2022-03-27
用餐优惠
現金券
2022-03-25 539 浏览
-🦄INFINITI C @infiniti__c-AUDREY LOVE Hkd88Rating🌕🌕🌕🌑🌑-每一次經過InfinitiC都會被佢哋嘅蛋糕所吸引住每款蛋糕都係經過精心設計 迎合不同人士所需就好似我咁 時不時都想搵啲無糖又低碳嘅甜品雖然我唔係Keto Diet 但係我都會食佢哋嘅食物單單係無糖呢一點 就已經好吸引到我去幫襯啦選擇困難症嘅我真係有種衝動想試哂佢哋嘅蛋糕不過考慮到價錢 我呢啲長期糧尾嘅人負擔唔起所以只好慢慢嚟 唔好心急 終有一日會食得哂架今次我就簡咗生酮嘅AudreyLove 賣相真係好靚一朵又一朵嘅玫瑰鑲嵌喺蛋糕嘅表面 雍容華貴其實佢係屬於雜莓(紅黑桑子+草莓)口味嘅蛋糕表面幼滑而水潤嘅唧花忌廉 係香濃嘅雲尼拿味佢唔似我哋平時食開嘅忌廉咁 口感比較厚重實正呢款係好輕盈 好滑溜 所以罪惡感又再減低咗啲亦都係充滿住水份嘅忌廉 有著入口即溶之快感忌廉部分仲會食到有少少雲尼拿籽 真係真材實料而蛋糕部分 我自己比較鍾意夾心層 甜酸度適中夾心層主要係藍莓味再夾雜住士多啤梨嘅清香🍓不過酸味會稍微高於甜味 絕對唔會係藥水味 放心而蛋糕體部分因為係無麵粉無麩質製作 口感較特別
🦄INFINITI C @infiniti__c

不過酸味會稍微高於甜味 絕對唔會係藥水味 放心

而蛋糕體部分因為係無麵粉無麩質製作 口感較特別
個人認為佢係太過濕潤 如果蛋糕乾身啲會比較好呢
佢嘅濕潤程度同忌廉層不相伯仲 所以食落都幾有趣
不過整體味道上係幾Match嘅 莓果味又開胃清新~
我自己曾經食過純素+生酮版本嘅特濃朱古力蛋糕
個款蛋糕雖然好邪惡 但係真心好食 我自己好鍾意
如果你係未食過InfinitiC嘅蛋糕都可以試吓個款架
Umm…下一款應該買邊隻味好呢 留言話我知!!
P.s.呢件Cake 400 kcal都無 都係唔錯嘅選擇!!
2022-03-21
5 分钟 (外卖自取)
2022-03-03 464 浏览
⠀👉🏻Signature Earl Grey Cream Cake $88#sugarfree #glutenfree蛋糕質地似鬆糕 氣孔偏大本身無咩味 要配埋啲cream先好食外面藍色cream係無味的中間啲cream Earl Grey味唔算濃 略甜呢個價錢係比個賣相 味道唔值呢個價😶‍🌫️⠀#尖沙咀美食

#sugarfree #glutenfree
蛋糕質地似鬆糕 氣孔偏大