2024-06-25 1161 浏览
🍝打卡cafe系列‼️間餐廳既view 好舒服😬😬—▫️餐廳:INN - I’m Not Nothing▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖(港鐵荔枝角站 D1 出口, 步行約1分鐘)▫️營業時間⏰: 星期一至日12:00 - 17:00 & 18:00 - 22:00▫️價錢:~$100+—美味:🥩🥩🥩+0.9🥩環境:🌌🌌🌌+0.9🌌價錢:💰💰💰+0.95💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.7🧑🏻‍🍳—淨係環境都夠晒chill☺️,食物份量都幾多☺️兩個人去又得一班人去都得😃🤩🤩cafe黎講都算唔錯—👧🏻食咗啲咩🤫💕📍龍蝦意大利飯價錢:$198分數:🦞🦞🦞+0.9🦞仲幾大份有半大隻開邊龍蝦🦞都夠多肉😁加埋意大利飯軟硬適中,都夠汁~📍煎盲鰽魚柳價錢:$188分數:🐟🐟🐟+0.9🐟比想像中大舊,有兩舊🐟🐟外層煎香咗,入面啲肉都好香滑—📍提拉米蘇價錢:$58分數:🍮🍮🍮+0.5🍮啲cream較多,咖啡味都有,但冇咩酒味同驚喜—#好西 #打卡 #bellevue #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #
🍝打卡cafe系列‼️間餐廳既view 好舒服😬😬

~
📍煎盲鰽魚柳
價錢:$188
分數:🐟🐟🐟+0.9🐟
比想像中大舊,有兩舊🐟🐟外層煎香咗,入面啲肉都好香滑

📍提拉米蘇
價錢:$58
分數:🍮🍮🍮+0.5🍮
啲cream較多,咖啡味都有,但冇咩酒味同驚喜

#好西 #打卡 #bellevue #café #summervibes #cafe #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #alldaybreakfast #instagood #bestoftheday #amy_in_mk #旺角美食 #羊架 #鮑魚 #鵝肝 #cocktails #bar #dinner #chill #finedining
2024-06-04 2523 浏览
今次黎到荔枝角,再訪依間裝修極華麗嘅法式餐廳🤩🌟 與其他分店一樣,餐廳採用法式宮廷風設計,晶瑩剔透嘅水晶燈飾、藝術感滿滿嘅畫飾,加上雅緻美觀嘅餐桌設計,感覺優雅又悅目😍❤️ 今次㨂咗一份香煎虎蝦牛肝菌意大利飯👍 客飯擺盤十分有心思,好有觀賞性❤️ 意大利飯煮得濃稠馥香🤤 每一口都富有香濃嘅牛肝菌香😋 軟中帶硬嘅口感十分地道👍 虎蝦煎得焦香誘人,食落爽彈充滿鮮美😋🐧 㨂咗幾款甜品試盡佢🥴❤️ 首先當然要叫佢地嘅招牌法式班戟😘 㨂咗香蕉榛子朱古力忌廉口味🤤 班戟造型同樣精美👍 啱曬打卡❣️ 班戟皮好軟腍好綿密😋 每一啖都充滿朱古力嘅醇香😚 食落唔會過甜👍 配搭香甜嘅香蕉同埋滑溜嘅忌廉一齊食,滋味極佳❣️ 之後仲點咗心太軟同埋朱古力布朗尼😍❤️ 兩款蛋糕都富有超級濃郁嘅朱古力味🥰 甜度不會過高👍 配冰涼香滑嘅雪糕一齊食,冰與火嘅刺激口感好正🤤 食完甜品當然要配返杯果茶😋 㨂咗酸酸甜甜嘅Orange Blossom 🍊 好清新超解膩👍 啱曬送甜品😘

用餐时段
2024-05-22 2008 浏览
呢間餐廳係工廠大廈入面,好近地鐵站,入面裝修都幾唔錯,黑白色做主題,顏色分明餐牌嘢食選擇都多,有小食、飯同意粉、煮食、同甜品🌟#任食青口配薯條($58)呢個價錢可以任食兩樣嘢都真係好抵😋青口新鮮嫩口,加上蕃茄辣汁調味,香香甜甜更加惹味👍🏻薯條新鮮炸起,仲係熱辣辣,酥脆金黃,外脆內軟,仲要係粗身薯條,口感更加好, 傾吓傾吓偈就忍唔住食咗好多條🙈🌟#八爪魚墨汁意大利飯($158)意大利飯調味豐富,落咗奶油蒜蓉等,與墨汁完美融合,味道好濃郁,加上口感彈牙有嚼勁,好好食😋另外八爪魚好新鮮,味道鮮甜,口感爽滑,煮得岩岩好🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)以慢煮的方式烹調,令到黑毛豬鞍架肉質保持鮮嫩多汁,切開真係啖啖肉㗎,肉質帶有細膩的油花,入口即化同埋好香,搭配少見香桃醬,增添了一絲清新的果香,突出左豬肉的香甜,加上豐富嘅配菜,相當好味整體嚟講嘢食嘅味道調配得好好,味道上係有驚喜,價錢合理,值得再來

餐牌嘢食選擇都多,有小食、飯同意粉、煮食、同甜品

🌟#任食青口配薯條($58)

🌟#八爪魚墨汁意大利飯($158)

🌟#慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬($238)

• 慢煮西班牙黑毛豬鞍架伴香桃醬
  • 八爪魚墨汁意大利飯
  • 任食青口配薯條
2024-05-22 1648 浏览
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)📍 **位置**:荔枝角長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖,這個地點非常方便,無論是搭地鐵還是巴士都很容易到達。🗺️🚇🚌🍴 **餐點**:1. **青口配薯條 $58**:這道菜真的是無敵划算,因為青口和薯條可以任食!🤩🤩🤩 青口新鮮多汁,薯條香脆可口,每一口都令人滿足。🍤🍟 無限量供應更是讓人吃到飽,以這個價錢來說,真的是超值!💯💸2. **卡邦尼意粉**:這道意大利麵真是濃郁香滑,奶油醬汁配上煙肉的鹹香,口感豐富。🍝🧀 每一口都能感受到意大利麵的Q彈和濃郁的風味。👍3. **凍檸茶**:這杯飲品非常清爽,檸檬的酸甜和茶的香味完美結合,特別適合搭配濃郁的主菜。🍋🍹 喝完後讓人感覺非常解渴和清新。💦INN - I’m Not Nothing 🍽️ 無論是食物的質量還是價錢,都讓人感到滿意。服務也很友善高效,讓用餐體驗更加愉快。😊👨‍🍳👩‍🍳🌟 **推薦指數**:⭐⭐⭐⭐⭐🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉
INN - I’m Not Nothing (荔枝角)

🍴 **餐點**:

🌟 **推薦指數**:⭐⭐⭐⭐⭐

🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉

2024-05-22
用餐时段
  • 青口配薯條
  • 卡邦尼意粉
2天前 0 浏览
來億利工業中心做野,見到這家店門口有一個白色石雕和好多黃色靚花做裝飾,往裡面一看更加環境裝飾得更加靚,每個檯都放兩盆花,好適合美女打卡歎美食!### 豬肉眼扒配蘋果醬選用上等的豬肉,經過精心的醃製煎烤後有一層焦脆外皮,上邊加上金寶蘋果塊和醬,切開之後肉汁流淌,咬落去豐富的肉汁在口中爆發,無比的鮮美,而且帶少少柔和的甜酸味。再搭配黃瓜胡蘿蔔番茄為豬肉增添了一層清新的口感,薯泥口感細膩圓潤!### 蟹肉蘆筍飯淡黃色的米飯光澤透亮,上邊放了好多蟹肉,還有黃色和紅色花瓣,蟹肉原汁原味,鮮甜的滋味,蘆筍口感脆嫩!### Mixed Berry Smoothie看到就令人心情愉悅,各種藍莓、草莓的混合,最上面是甜蜜的忌廉,滑順的口感與清新的果味交織融合!### Chocolate Banana Smoothie濃厚的巧克力風味,帶有香蕉的甜香,冰沙綿密。### 無花果沙律無花果的肉質柔軟,可以吃到水果的自然甜味,蔬菜就好清新### 龍蝦湯散發著濃郁的龍蝦海鮮香氣,飲上一口,湯汁的鮮甜濃厚感瞬間包裹住味蕾!

### 豬肉眼扒配蘋果醬

### 蟹肉蘆筍飯

### Mixed Berry Smoothie

### Chocolate Banana Smoothie
濃厚的巧克力風味,帶有香蕉的甜香,冰沙綿密。

### 無花果沙律
無花果的肉質柔軟,可以吃到水果的自然甜味,蔬菜就好清新

### 龍蝦湯

3天前 0 浏览
今日黎到荔枝角同識左多年既好朋友食飯,話好耐冇一齊食西餐,就搵間靚靚囝囝既去。見到門口裝修好精緻,就入咗去。🐟香煎盲曹魚柳伴帶子刁草忌廉汁 $208.0帶子非常大粒鮮甜,魚柳外脆內軟,配埋佢既忌廉汁會更加好食🐙 燒八爪魚墨汁意大利飯 $148八爪魚🐙好有咬口 、大大條 、啖啖肉🥰墨魚汁飯就唔好同暗戀對象黎食啦🤣會食到個咀仔好黑,同老友就冇所謂🤪 大家一齊黑 so happy !不過個飯有點重口味,略嫌過鹹。榛子朱古力香蕉忌廉班戟 $88呢個必推!好好食!朱古力🍫濃郁 ,但又唔會過甜,岩岩好。pancake皮係朱古力味,帶小小煙韌,入面仲有朱古力醬 包住香蕉 🍌,相當好食!

見到門口裝修好精緻,就入咗去。

🐟香煎盲曹魚柳伴帶子刁草忌廉汁 $208.0
帶子非常大粒鮮甜,魚柳外脆內軟,配埋佢既忌廉汁會更加好食

🐙 燒八爪魚墨汁意大利飯 $148
八爪魚🐙好有咬口 、大大條 、啖啖肉🥰
不過個飯有點重口味,略嫌過鹹。

榛子朱古力香蕉忌廉班戟 $88

3天前 0 浏览
今晚放工就接埋太太去呢間bookmark咗好耐,位於荔枝角嘅「INN - I’m Not Nothing」☺️呢間真係人氣店,上到餐廳都已經差唔多全院滿座啦😬帶子菠菜意大利飯 $138大大粒嘅帶子配上菠菜意大利飯,味道十分之香濃🤤而且好creamy!食食下仲可以拉一點點絲,實在太正啦!😋大蜆忌廉扁意粉 $148一上枱就已經香噴噴啦☺️激發起食慾🤤大蜆仲好鮮味!再用上忌廉配埋扁意粉真係冇得頂呀👍香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $88熱辣辣嘅班戟配上香蕉🍌 同埋 榛子朱古力,真係絕配😬 食埋呢個甜品真係大滿足啦😋Passion Fruit mint Soda $52凍檸茶 $28

帶子菠菜意大利飯 $138

大蜆忌廉扁意粉 $148

香蕉榛子朱古力忌廉班戟 $88

Passion Fruit mint Soda $52
凍檸茶 $28
4天前 0 浏览
億利不嬲多野食,今次試咗2樓嘅I N N。肉桂蘋果杏仁片焦糖忌廉班戟好推介!班戟皮軟糯得嚟唔會糊(佢唔係脆口嘅口感)個人覺得呢個口感更加襯蘋果肉桂味~蘋果大細切得啱啱好,口感控制得非常精準,係爽脆蘋果同軟淋蘋果既中間!而且每一個蘋果粒粒,都平均沾滿咗玉桂味,加埋班戟食非常之好食😋😋經典法式龍蝦湯質感creamy,味道好濃,用咗波士頓龍蝦去煲~值得讚賞係,個湯入面有啲龍蝦肉可以食🤭可以配埋面包一齊食~北海道帶子菠菜意大利飯有兩大粒煎香咗嘅帶子,鮮甜香口~菠菜意大利飯除左用菠菜汁煮,入面仲有切細既菠菜粒同菇,味道比較清爽~燒八爪魚墨汁意大利飯燒八爪魚好大件,食落好彈牙!個墨汁意大利飯比較濃味,但唔會腥,可能因為入面有d蕃茄可以中和一下👍🏻
億利不嬲多野食,今次試咗2樓嘅I N N。

4天前 0 浏览
地方細,一開始睇相以為好大,如果係做中高檔路線嘅餐廳係呢間比較舊的工廠大廈有啲唔match,個人認為,因為我的朋友見到個大廈嘅時候以為我帶他們食黑暗料理🥲食左牛扒,蝦意粉,黑露菇飯同burger 同埋all day breakfast 當中個飯比較surprise, burger 塊 漢堡好dry,配薯條對我嚟講好咸性價比唔高因為食物好一般,環境都麻麻,可以話比open rice 嘅page 呃左過來食🤣🤣🤣生意難做所以我唔比差評啦

2024-09-05 93 浏览
諗住做完運動,搵間靜靜地嘅地方食下飯,就上左呢度。響全日都無食過野又開胃嘅情況下,就點左個二人餐。龍蝦湯,有質素👍🏻加埋件似簿餅皮嘅多士,唔錯👍🏻煙三文魚沙律🥗,菜少,但三文魚算多。主食就大蝦天使麵同燒西冷,眼見就細細碟,但原來都幾飽。朋友唔食太生要7成,但好彩師父自動燒到5成左右😁另外叫多左個黑松露薯條同朱古力心太軟,味度都唔錯,埋單 $8xx, 個餐就全部二選一,揀左啲自己鍾意嘅,下次可以揀另一款再試。食野質素對得住個價錢,但環境就一般般,工廠一行出去就全層垃圾味,個場星期日撞啱有一大群家庭(勁多小朋友)嘈到叫餐都聽唔到🤷🏻‍♂️,不過應該閒日會靜好多,搵日閒會再去食🤤
龍蝦湯,有質素👍🏻加埋件似簿餅皮嘅多士,唔錯👍🏻
煙三文魚沙律🥗,菜少,但三文魚算多。

2024-08-18
  • 燒牛扒
2024-09-05 0 浏览
係荔枝角上完堂,想食西餐,就係openrice 搵下有咩野食,見到INN - I’m Not Nothing d 食物相好似幾吸引,就去試下。佢哋嘅炸雞翼辣蕃茄沙沙,炸得好鬼香脆又多汁,配上辣味蕃茄醬,酸甜辣香係個口交織,帶出左一種豐富層次。巴馬火腿煙三文檸檬醋沙律,簡簡單單,感覺清新怡人,火腿的鹹香與三文魚的鮮味完美結合,搭配檸檬醋醬汁,嗰種感覺好清爽宜人。八爪魚墨汁飯,雖然係黑色,但色澤誘人,八爪魚墨汁的深邃色澤帶來濃郁海味,米飯吸收了墨汁的風味,食落去好好食。

2024-09-05 0 浏览
放工約朋友來到荔枝角食飯,餐廳位於荔枝角地鐵站附近,很方便易搵,餐廳門口雅致,座位寬敞,似去左外國嘆茶😊⭐️燒龍蝦意大利飯估吾到有半隻龍蝦,好足料!龍蝦上面有芝士和少少蒜蓉燒過,調味剛剛好👍龍蝦肉質彈牙爽口,意大利飯充滿著龍蝦味,好香口😆⭐️大蜆忌廉意粉蜆肉都幾大隻,有10隻左右,肉質清甜無沙,意粉很彈牙,配上忌廉汁非常好味😊⭐️綠茶鮮奶咖啡拉花圖案好美,望見令人心曠神怡,很香濃的綠茶味,口感層次豐富👍⭐️白桃果園茶沖出來已經有很香桃味,飲落口吾會好甜,係有淡淡桃香的茶,岩曬女士嘆茶🥰

⭐️燒龍蝦意大利飯

⭐️大蜆忌廉意粉

⭐️綠茶鮮奶咖啡

⭐️白桃果園茶

2024-09-03
  • matcha latte
2024-09-04 0 浏览
**法式龍蝦濃湯**如同一首優雅的詩篇,輕柔地撫慰著味蕾。湯面上漂浮著金黃色的泡沫,散發著海洋的芬芳,濃郁的龍蝦風味與奶油的絲滑交織,宛如一場夢幻的邂逅。每一口都彷彿在品味海洋的深情,讓人沉醉於這份奢華的享受。**香煎北海道帶子意大利飯**則是一幅色彩斑斕的畫作,帶子在鍋中輕輕煎至金黃,外脆內嫩,散發著誘人的香氣。搭配著香濃的意大利飯,米粒吸收了帶子的鮮甜,彷彿在口中舞動,讓人感受到海洋與土地的完美結合。每一口都是對味覺的挑逗,讓人不禁想要再來一口。這兩道菜品不僅是味覺的饗宴,更是心靈的慰藉。它們如同浪漫的戀曲,讓人在每一口中感受到愛的滋味。

2024-08-17
等候时间
2 分钟 (堂食)
2024-09-01 0 浏览
平日lunch hour時間唔多 又想坐得舒服啲 就試左工廠大廈的西餐🤪Lunch set 選擇好多o(^▽^)o🥣是日餐湯好精緻,係賣相上有花小心思;讓人對main course有期待!🍝帶子扁意粉首先賣相都係好colorful,相當吸睛;份量都大,仲有兩大粒帶子,意粉有咬口,軟硬度適中,收貨!🥰🐖豬肉眼扒配菜都唔係好頹個啲,有薯仔、車厘茄、茄子、蘿蔔,好食;豬肉眼扒煮得剛剛好,唔會好韌,容易切開,蘸唔蘸汁都夠味🫐🍓Mixed-berry smoothie少少甜,但係係滿滿的,份量絕不吝嗇☕️Expresso Tonic只可凍飲,不過上面的水果乾點綴成杯飲品✨

🥣是日餐湯

🍝帶子扁意粉

🐖豬肉眼扒

🫐🍓Mixed-berry smoothie
少少甜,但係係滿滿的,份量絕不吝嗇

☕️Expresso Tonic
只可凍飲,不過上面的水果乾點綴成杯飲品✨

2024-08-27 237 浏览
我今日放工後,好友帶我去位於長沙灣道883號億利工業中心2樓203號舖的 INN-I'm Not Nothing 食晚餐,宮廷式裝潢,坐得舒服。我地點左個 Smoked Salmon & Parma Ham Lemon Vinaigrette Salad 巴馬火腿煙三文魚檸檬香醋沙律 $138,Surf & Turf (Angus Sirloin 8oz & butter roasted half lobster) 8安士安格斯西冷牛扒伴牛油燒龍蝦 $328。沙律菜新鮮好食,配火腿和煙三文魚,口感豐富;8安士安格斯西冷牛扒伴牛油燒龍蝦 賣相吸引,龍蝦燒得香口,龍蝦肉實淨彈牙,牛扒是五成熟,外脆內腍,好好味!

• 巴馬火腿煙三文魚檸檬香醋沙律
  • Surf & Turf