2021-07-17 585 浏览
Thought to cheer my husband by suggesting pizza for dinner. Jacomax definitely serves up some of the best pizzas in town.My husband ordered the Diavola and it did not disappoint. It was worth every penny. But the sauce for my pasta was really runny and the calamari was soaked in oil. They both tasted OK but for the prices Jacomax charged, those two dishes -were sub par.Will come back for pizzas.

Will come back for pizzas.
Calamari
Diovola
Diovola
  • Diavola
2021-07-17 805 浏览
📍 Jacomax上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C舖.🤢Diavola 意大利辣肉腸薄餅💰$168.🤓Creamy Crab Meat Bucatini 忌廉蟹肉粗意粉💰$158.🤓Meat Balls Alla Marinara 蕃茄芝士焗肉丸💰$60/5 pcs.久仰大名佢未比杜汶澤加持之前我已經路過想試 但之前一條友試唔到.想打電話book位 但淨係可以walk in7點去到 排咗20分鐘仲要係唔介意坐吧枱先咁快入到.個menu簡而精到我無乜睇啱邊樣嘢想食朋友就叫職員介紹結果兩個main都係職員推介的 .Pizza薄底 薄過餅乾 唔脆 偏軟身本身用叉 係因為熱得濟 拎唔起黎影但依家諗返 唔用叉喺後面頂住嘅話 可能根本晾唔起塊pizza黎影sor_ly呢盤嘢我真係唔識欣識 淨係食咗一塊就收手.碟意粉唔錯 本來佢係通粉黎職員姐姐介紹完 見我個fd有猶豫 麻麻想食通粉就話原來可以轉返一條條嘅嘢 然後就揀咗意粉啦少食bucatini 都幾特別 個sauce ok creamy 連埋蟹肉掛意粉 好食嘅但一間主打pizza嘅餐廳竟然意粉好食啲⋯.肉丸就 肉丸囉 正常水準囉.又係靠黃發
📍 Jacomax
忌廉蟹肉粗意粉
蕃茄芝士焗肉丸
2021-06-18
2021-07-13 442 浏览
個藍芝士蘋果pizza皮甜甜地 脆 裡面鬆軟 估唔到藍芝士同蘋果係咁夾 蘋果清甜 唔會太甜Carbonara好似漏左小小 但頭5淡都係好正如果呢道有lunch set就完美喇員工都非常友善地方唔迫
Carbonara好似漏左小小 但頭5淡都係好正
如果呢道有lunch set就完美喇
員工都非常友善

地方唔迫
2021-07-05 792 浏览
見到朋友IG嘅藍芝士蘋果Pizza,即刻被吸引然後嚟咗呢度😌星期一嘅夜晚七點絕對唔係嚟呢度食嘢嘅好時間,非常非常多人!如果冇記錯我哋應該係由七點排到差唔多八點幾,因為佢嘅店面比較細,又係一個適合慢慢食嘢嘅環境,又有好多人排隊,所以真係建議大家揀一個唔會需要排咁耐嘅時間。。佢嘅藍芝士蘋果pizza的確係特別,而且係好嘅特別,甜甜地鹹鹹地有焦糖同埋芝士嘅味道,係你唔會想像到嘅夾,原本其實有啲驚藍芝士會臭,但其實唔會,好食😋佢嘅意粉都好好食(我哋叫嘅好似係carbonara)好creamy,令人一啖接一啖停吾到😝

• CARBONARA
( ͡° ͜ʖ ͡°) 意 大 利 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊3個女仔去咗試哩間pizza星期六6點前去唔使等位叫左好受歡迎嘅薄餅🔸藍芝士蘋果薄餅 $178係估唔到嘅味道同埋竟然係咁match蘋果好甜中和到芝士味餅底係厚批 熱辣辣好好味真心有驚喜❗️🔸蕃茄芝士焗肉丸 $60茄醬唔會好酸5粒大大粒肉丸好味道🔸麥啤煮藍青口 $138個汁好惹味有洋蔥甜味 直情飲埋青口唔算大隻 但都幾好食 食唔停口 做前菜一流🔸𝙿𝚒𝚕𝚜𝚗𝚎𝚛 𝚄𝚛𝚚𝚞𝚎𝚕𝚕 𝙳𝚛𝚊𝚞𝚐𝚑𝚝 𝙱𝚎𝚎𝚛 大大杯捷克淡啤酒 配pizza真係正啊推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5
( ͡° ͜ʖ ͡°) 意 大 利 𝙿𝚒𝚣𝚣𝚊

🔸𝙿𝚒𝚕𝚜𝚗𝚎𝚛 𝚄𝚛𝚚𝚞𝚎𝚕𝚕 𝙳𝚛𝚊𝚞𝚐𝚑𝚝 𝙱𝚎𝚎𝚛
大大杯捷克淡啤酒 配pizza真係正啊

推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5
2021-07-04 402 浏览
Jacomax個名就聽左兩年,次次經過都見到大排長龍一直冇嘗試,今日早左lunch就可以直入!黑椒雞翼 - 上到枱仲係辣辣辣,一咬爆汁差啲辣親個嘴,黑椒味好夠味夠辣蒜香蕃茄辣椒大通粉 - Rigatoni 煮到剛剛好,彈牙有咀嚼感,蕃茄辣椒融合得好好,辣得黎好好味,會忍不住不停吃!Hawaii 薄餅 - 呢個算係失望既,本身想叫Parma ham但店員話冇,餅底是不錯的,不是pizzahxt 果種死厚批,但芝士不夠,味道也可以多番少少—————————————————Jacomax (上環)上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先 #銅鑼灣美食_

—————————————————
Jacomax (上環)
上環永樂街38-42號東成商業大廈地下C舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
___
2021-07-02
  • 香烤黑椒雞翼
2021-06-23 1006 浏览
火腿火箭菜Pizza $178👌🏻 批底有脆,但冇麵粉香,整體過咸大大個,新鮮即制,幾抵食水牛芝士沙律 🥗 $148👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻兩大塊水牛芝士👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻夠creamy 同新鮮 😍清新乳酪味菜都好新鮮,略為太碎喇!整體都幾抵食😉味道都唔錯!

火腿火箭菜Pizza $178
👌🏻 批底有脆,但冇麵粉香,整體過咸
大大個,新鮮即制,幾抵食

水牛芝士沙律 🥗 $148
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻兩大塊水牛芝士👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
夠creamy 同新鮮 😍清新乳酪味
菜都好新鮮,略為太碎喇!

整體都幾抵食😉
味道都唔錯!
2021-06-20 1038 浏览
🔅藍芝士蘋果薄餅+Salami topping超級勁好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻勁香勁新鮮焗出黎又脆口,藍芝士唔會好漏,但又食到芝士味,比Mozzarella cheese 香,蘋果片完完全全融入芝士中帶著香甜的味道。加埋salami 絕對令個pizza 無咁單調,個味道更加出色!兩杯cocktails 都好飲👍🏻👍🏻不過因為得兩個人關係,所以叫左一個pizza 食都飽了。如果店家考慮可以賣半份pizza 就好了😝
🔅藍芝士蘋果薄餅+Salami topping
超級勁好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

兩杯cocktails 都好飲👍🏻👍🏻

藍芝士蘋果薄餅+Salami topping
藍芝士蘋果薄餅+Salami topping
  • 藍芝士蘋果薄餅
咁耐以嚟都係食過2次因為真係有少少貴 (主要原因係因為兩次都係lunch食)但質素絕對係好!😋😋(話晒Viutv一哥都有幫襯過佢喎😎)首先 呢間嘅pizza餅底係薄批而條邊texture係比較煙煙韌韌絕對感覺到手工做出嚟先有嘅嚼勁👍🏿Gorgonzola & Apple 藍芝士蘋果薄餅 $178🙆🏿‍♀️必點!!!呢間店嘅招牌菜咁濟同埋喺出面都比較少有甜嘅pizza蘋果嘅清甜 加上可以拉絲嘅芝士再加上煙韌pizza邊芝士 蘋果片 pizza 出奇地夾喎!😍T-Rex 暴龍pizza $188🙆🏿‍♀️呢個係「鹹」pizza同埋肉 全部都係肉相比之下 呢個就真係比較常見有火腿、腸、辣肉腸 當然唔少得芝士啖啖肉得嚟 又唔算好漏呢個同蘋果梅花間竹嚟食會更突顯到雙方嘅鹹同甜嘅分別Creamy Crab Meat Rigatoni 忌廉蟹肉大通粉$158🙆🏿‍♀️其實第一道就上呢個大通粉我哋一行4人 見到好似份量好少咁但食落去因為真係好creamy 有少少漏熱辣辣上枱 仲要好好味同埋其實啲蟹肉喺晒底 都唔少每人雖然分得幾舊大通粉但撈埋汁食都真係幾正✅加一服務費
咁耐以嚟都係食過2次
因為真係有少少貴 (主要原因係因為兩次都係lunch食)
但質素絕對係好!😋😋
(話晒Viutv一哥都有幫襯過佢喎😎)

首先 呢間嘅pizza餅底係薄批

T-Rex 暴龍pizza $188🙆🏿‍♀️
呢個係「鹹」pizza
同埋肉 全部都係肉
相比之下 呢個就真係比較常見
有火腿、腸、辣肉腸 當然唔少得芝士
啖啖肉得嚟 又唔算好漏

Gorgonzola & Apple
T-Rex
  • 忌廉蟹肉大通粉
2021-06-10 1113 浏览
與友人shopping完, 就係中上環附近揾食, 見jocomax不用排隊就入左去. 食jocomax, 當然要order藍芝士蘋果pizza! what a creative cuisine~從來無諗過pizza加蘋果, 蘋果的甜度中和藍芝士的濃度, 又幾match~十級推薦. 招牌香辣海鮮粗意粉: 中規中矩, 海鮮俾得好慷慨, 辣味略嫌不夠(可能本人好食辣je). 薯條炸得好香口, 薯味好濃, 佐酒一流~可惜已經夠食, 否則會order埋雞翼, 唯有下次再試la~

薯條炸得好香口, 薯味好濃, 佐酒一流~

2021-06-09
2021-06-06 968 浏览
一直都好想試Jacomax,但一直都冇事哈哈,最後喺error Dee哥影響下,同同事嚟呢度試吓先!三個女仔,一個Pizza一個pasta,開頭都驚食唔晒,最後梗係清晒啦😂😂正所謂,味道決定一齊切!Pizza我哋order 一個比較簡單嘅選擇,辣肉腸火腿,extra加蘑菇😛😛 其實開頭都驚佢pizza 底會一係太薄一係太厚,麗都係真係啱啱好,right to the point!我哋三個都好鍾意❤️Pasta 其實一開頭都驚食唔晒,點知食落又唔錯,唔會太creamy,出面好多時白汁都係落勁多cream,然後個味就會太甜同埋太膩,三個女仔share呢個portion 都ok~ 雖然唔可以成日食pizza做lunch,但係耐唔耐都可以放試吓哈哈

黑松露野菌煙肉通粉

2021-05-31
黑松露野菌煙肉通粉
2021-06-04 684 浏览
#上環#黃店#正宗#意大利薄餅➡️🔶jacomax🔶🍕🍝呢間其實最招牌係食甜既藍芝士蘋果PIZZA,但本身比較想食咸既口味,所以冇試到。佢D PIZZA 係得一個SIZE 12吋揀。⏬🔴#意大利辣肉腸PIZZA 🔴石爐烤係香D,同埋意式PIZZA個底通常都好乾爽唔會油冧冧,口感都係高質。佢個餅厚薄適中,底唔算好厚。食落有D麵粉香,批邊鬆脆,入面軟熟柔韌。辣肉腸唔覺辣,但好~咸😰‼️攪唔掂🤥,最後要沾另一碟野既汁先K.O到(好岩配酒食,應該揀其他味先岩我or揀多個口味share食好D)👅: 8.6/10💰:$168🔵#忌廉蟹肉大通粉 🔵呢個比PIZZA有驚喜,大通粉口感好好咬,可以掛到好多醬,個汁(非常多)香滑得黎唔會好杰,都幾濃厚既忌廉味帶點甜,食得出有一絲絲鮮甜蟹肉~融入埋個汁到,唔算膩,輕鬆連汁清完無難度。👅:8.8/10✔️💰:$158

#上環#黃店#正宗#意大利薄餅➡️🔶jacomax🔶🍕🍝
佢D PIZZA 係得一個SIZE 12吋揀。⏬

🔴#意大利辣肉腸PIZZA 🔴

👅: 8.6/10
💰:$168

🔵#忌廉蟹肉大通粉 🔵

👅:8.8/10✔️
💰:$158

想試呢間嘅蘋果Pizza好耐啦,終於搵到機會喺冇乜人嘅時候去!當然要叫佢個超熱門蘋果Pizza啦,首先佢唔係用脆底而係有少少煙煙韌韌嘅薄餅底。藍芝士味道唔算太重,幾驚會有臭芝士味,食落有啲鹹鹹地幾得意。加埋烤得焦香嘅熟蘋果,食到甜味之餘,仲有煙煙韌韌加蘋果微脆嘅多重口感。而且pizza size 固定,兩個人食真心飽。我哋仲試咗佢個麥啤煮青口,份量好多。但係每一粒都煮到有酒香味,係一個好好味嘅開胃小食。而香烤黑椒雞翼雞皮好柔軟,雞肉多汁入味,好快就清晒啦。下次會想試埋佢啲意粉,聽講都好出色!
藍芝士蘋果薄餅

麥啤煮青口

而香烤黑椒雞翼雞皮好柔軟,雞肉多汁入味,好快就清晒啦。
香烤黑椒雞翼

下次會想試埋佢啲意粉,聽講都好出色!
藍芝士蘋果薄餅
麥啤煮青口
香烤黑椒雞翼
2021-05-15 1658 浏览
難得既2日連假,訓到中午,同男人過海食pizza,佢話以前偶爾食過哩間鋪頭既pizza,好想懷念下,去到發現哩度真係好適合大班人一齊食,因為pizza 好大個,兩個人好難食得多野,睇完餐牌,決定食個four chesse加錢加蘑菇,男人藐藐咀,有d 不滿,叫佢揀佢又唔揀,唔理佢,叫杯啤酒飲下好過,Pizza 黎到,滿滿既芝士同埋芝士,男人就話得芝士冇其他野,我咪話叫你揀唔揀,的確,芝士多到薄餅上既茄醬味都唔太feel到XD見佢黑口黑面,咪叫個黑椒雞翼,襯曬佢既面口,黑椒雞翼隻隻飽滿,外皮焗到脆卜卜,黑椒粒惹味,入面既肉白雪雪,滑溜溜,5隻雞翼,佢都食左2隻,結果仲食淨左2件pizza,請店員妹妹代為打包,見到人地食招牌蘋果pizza好正,但係唔好甜食,所以冇叫,下次約多d人一齊再試.
難得既2日連假,訓到中午,
同男人過海食pizza,
佢話以前偶爾食過哩間鋪頭既pizza,
好想懷念下,
去到發現哩度真係好適合大班人一齊食,
因為pizza 好大個,
兩個人好難食得多野,
睇完餐牌,

2071 浏览

決定食個four chesse加錢加蘑菇,
男人藐藐咀,有d 不滿,叫佢揀佢又唔揀,
唔理佢,叫杯啤酒飲下好過,
啤酒

Pizza 黎到,滿滿既芝士同埋芝士,

four cheese pizza

男人就話得芝士冇其他野,我咪話叫你揀唔揀,
的確,芝士多到薄餅上既茄醬味都唔太feel到XD
four cheese pizza

見佢黑口黑面,咪叫個黑椒雞翼,
襯曬佢既面口,

黑椒雞翼隻隻飽滿,外皮焗到脆卜卜,
黑椒粒惹味,
黑椒雞翼

入面既肉白雪雪,滑溜溜,
5隻雞翼,佢都食左2隻,
結果仲食淨左2件pizza,
請店員妹妹代為打包,
見到人地食招牌蘋果pizza好正,
但係唔好甜食,所以冇叫,
下次約多d人一齊再試.

2021-04-24
啤酒
黑椒雞翼
  • 香烤黑椒雞翼
2021-05-11 1390 浏览
之前已經好想嚟試藍芝士蘋果pizza,奈何幾次經過都排曬隊,唯有轉場去幫襯其他黃店。今次嚟到已經就嚟九點,門口雖然無大排長龍,但亦坐無虛席,要等一張枱。因為我哋放工好肚餓,於是叫咗兩個pizza share,分別係好出名嘅Gorgonzola Cheese & Apple 同穩陣之選嘅Margarita。我哋首先食咗鹹嘅Margarita,個蕃茄唔會太酸,啖啖都好香芝士味,令人忍唔住一啖接一啖!好快清咗個Margarita,跟住就到久仰大名嘅Gorgonzola cheese & Apple!老實講,唔係好識欣賞🙈唔係難食嘅,但又覺得怪怪哋咁,唔係我哋鐘意食嘅味道咁囉。我會因為個Margarita再嚟,等我下次試吓其他Pizza先!
之前已經好想嚟試藍芝士蘋果pizza,
奈何幾次經過都排曬隊,
唯有轉場去幫襯其他黃店。
今次嚟到已經就嚟九點,
門口雖然無大排長龍,
但亦坐無虛席,
要等一張枱。

因為我哋放工好肚餓,
於是叫咗兩個pizza share,

我哋首先食咗鹹嘅Margarita,
個蕃茄唔會太酸,
啖啖都好香芝士味,
令人忍唔住一啖接一啖!

好快清咗個Margarita,
老實講,
唔係好識欣賞🙈
唔係難食嘅,
但又覺得怪怪哋咁,
唔係我哋鐘意食嘅味道咁囉。

我會因為個Margarita再嚟,
等我下次試吓其他Pizza先!