2024-04-01
上一次朝早去Jomo想食少少嘢,不過冇乜輕食,所以食咗份全日早餐,好飽。而星期六日嘅lunch time都比較多人,所以今次揀咗一個比較肚餓嘅朝早嚟。兩個人分別叫咗手撕豬肉漢堡、牛油果雞肉墨西哥卷Burrito、Mocha 同pink smoothies 。手撕豬肉漢堡好大份,連沙律都係。手撕豬肉好入味,配蕃茄同酸瓜幾好食,可惜個包唔係好熱。油醋沙律食唔晒,因為太過單一,食多幾啖就有啲悶。如果佢有多少少純沙律菜以外嘅配搭,例如果仁、乾果之類,就有機會食得曬。上一次嚟飲flat white, 覺得冇乜咖啡味,今次轉飲mocha (nutty flavour),都係冇乜咖啡味,似係一杯淡味朱古力奶。Pink smoothies 價錢稍貴,但真材實料,不會太甜,也不會有冰碎。有次外賣咗件兩件蛋糕,反而十分精彩,可能呢度嘅甜品比較出色。呢度色調舒服,我見都多family會嚟,不過枱就比較差,枱腳是交叉 support,我見每位食客都唔知將雙腳放喺邊好,一係就要踩上枱腳,或者跨過枱腳(但都會去咗隔籬位),如果唔係就要雙腳貼實,呢幾個姿勢都唔係太舒服。唔知係咪因為咁,見到有人楝起隻腳坐🤣。