2024-07-27 629 浏览
平時甚少去深井,提起深井通常只會聯想到燒鵝,適逢呢日老公生日,專登入嚟食下嘢嚟到呢間cafe,門面同裝修帶有田園風,戶外位置有白色枱椅,感覺舒服亦可以帶寵物用餐。❇️櫻花蝦喇沙海鮮扁意粉 $108✅海鮮包括青口同埋帶子粒,海鮮份量都唔少,扁意粉煮得恰到好處,喇沙汁醬辣辣地夠惹味,但青口略嫌唔夠入味❇️開心果窩夫牛角包 $48✅外型賣相已經相當吸引,面層舖滿開心果粒,中間有開心果醬同一層層好似雲朵的cream,每一口都充滿開心果香味但又唔會死甜。窩夫牛角包外層少許脆口入口鬆軟,成個包特別之餘亦好食!❇️自家烘焙巴斯克半熟芝士蛋糕 $42✅呢款甜品係店員推薦的,口感軟熟,而且芝士味道香濃,亦唔會覺得好膩,唔錯!飲品:❇️凍比利時朱古力 $42✅朱古力味道濃郁,雖然係凍飲加咗冰,但都唔會溝淡朱古力香味,甜度剛剛好❇️凍Dirty $40✅入口順滑,咖啡味都幾香店員同我地講今日剛剛改咗菜單,而佢地亦會不時改菜式,希望了解食客意見令佢地可以持續改進,感覺佢地用心經營。

❇️櫻花蝦喇沙海鮮扁意粉 $108

❇️開心果窩夫牛角包 $48

❇️自家烘焙巴斯克半熟芝士蛋糕 $42

飲品:
❇️凍比利時朱古力 $42

❇️凍Dirty $40
✅入口順滑,咖啡味都幾香

2024-07-24
下午茶
🎀屯門。屋村文青純白西餐🌸高質意粉🍝🎀🪄店名* #JulyCoffee&Co🔮地址* 深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$290 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_西餐➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵雖然系住屯門 但都好少突登過去呢邊食野 原來呢度都有間甘文青既西餐😍建議大家都可以過黎試下 環境以白色裝修為主 有分室外及室內位置 室外佈滿綠植 如果天氣稍微涼爽啲都可以同朋友黎坐下~入面餐廳空間都幾寬敞 有大枱,細枱,bar枱提供 多人聚餐都好合適~🍽️食物質素🍽️食物方面佢嘅選擇都幾多 有各類型意粉及意大利飯 意飯系藜麥飯 相對會較健康 如果唔想食太多佢都有all day breakfast,沙律同埋酸種麵包 另外仲有burger, pizza,薯條及各款炸物小食 或者想同朋友過黎chill下飲杯咖啡或無酒精飲品都可以架~整體性價比都頗高 值得推薦!👀評分💖💖💖💖💖🪄松葉蟹肉明太子義大利麵$90上到黎就見到個賣相都幾吸引😍松葉蟹同明太
🎀屯門。屋村文青純白西餐🌸高質意粉🍝🎀

🪄店名* #JulyCoffee&Co
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$290 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

🪄松葉蟹肉明太子義大利麵$90
上到黎就見到個賣相都幾吸引😍松葉蟹同明太子令意粉呈偏橙色 意粉質感會偏creamy 醬汁濃稠 值得一贊系今次呢款明太子無咩辣味 岩曬我口味💯絲絲蟹肉幾幾鮮甜 整體質素都唔錯~

🪄 香蒜白酒蜆肉義大利麵$90
另外叫左另外一款義大利麵 呢款賣相都好靚 有幾隻大蜆圍圈排序 質感就無甘濃稠 比上一個會稍清淡 不過都可以食到新鮮肥美蜆肉 唔會有沙~而且用香蒜炒過 增添香味💕

👀評分💖💖💖💖💖
🪄飲品-Mocha $47 & Passion Fruit Orange Soda $37
咖啡拉花超靚 超岩打卡 而家甜度剛好 味道都十分不錯!而百香果梳打有滿滿百香果粒 唔會過甜 酸酸甜甜十分解膩 好岩夏天飲用~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 松葉蟹肉明太子義大利麵
  • 香蒜白酒蜆肉意粉
【荃灣區】【July Coffee & Co.】同皮蛋哥入嚟深井做嘢,深井呢個地方一向畀我嘅印象係食燒鵝,同埋以前仲有間好出名嘅排隊甜品店。但係我作為一個 foodie 冇理由走去同其他人食埋同一樣嘅嘢,見到有間 cafe 咁嘅餐廳,門面裝修幾雅緻,經過大家一致同意之後,就決定入去試吓佢。我哋各自叫咗一個「晚市套餐」,前菜可以揀「柚子沙律」或者「粟米濃湯」,我哋就要咗兩款各一。前者幾清新,後者亦都濃香,兩個選擇都唔錯嘅。主食方面,先嚟 $108 嘅「拿破崙大蝦意粉」,大蝦整得幾好食,鮮味十足,番茄醬亦都唔會太濃,啱啱好。之後試 $148 嘅「堅果脆皮三文魚意大利飯」,估唔到幾有驚喜,三文魚煎得好食不在話下,個意大利飯入面加咗少少三文魚粒,令件事更添風味。餐飲方面我哋冇跟免餐飲,各加 $25 試咗「鮮奶咖啡」同「冰靜岡抹茶鮮奶」,整得都頗為出色,成件事唔錯。。。(地址:深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖)@julycoffeeco#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #y

(地址:深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖)

@julycoffeeco

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #深井 #JulyCoffeeCo. #晚市套餐 #柚子沙律 #粟米濃湯 #堅果脆皮三文魚意大利飯 #拿破崙大蝦意粉 #鮮奶咖啡 #冰靜岡抹茶鮮奶 #1am1449 #1ambackup
2024-07-16
2024-08-25 249 浏览
深井純白Cafe 😍Pasta With Crab & Mentaiko Sauce w/Onsen Tamago松葉蟹肉明太子溫泉蛋義大利麵 💰108鮮甜細膩的口感。搭上濃郁香醇的明太子醬,溫泉蛋的加入則為這道料理帶來了柔滑的質地和豐富的口感層次。麵條的al dente口感,配合上鮮美的食材,超級好味 !🥳Chicken and Creamy Lemon GarlicSauce Spaghetti雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵💰98清新爽口又富有層次感,雞肉本身鮮嫩多汁口感,蒜香能夠提升菜餚的香氣,而檸檬汁的酸度又能夠帶來一絲爽口感,使整體口感更加生動活潑😘Matcha Latte 抹茶鮮奶💰40 Coffee Latte 拉花都美美的🥰Chill 左一日,心情愉快👍🏻🩵☕️July Coffee & Co. (深井)深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖
深井純白Cafe 😍

松葉蟹肉明太子溫泉蛋義大利麵 💰108

Sauce Spaghetti
雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵💰98

Matcha Latte 抹茶鮮奶💰40

Coffee Latte

拉花都美美的🥰

Chill 左一日,心情愉快👍🏻🩵

☕️July Coffee & Co. (深井)
深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖
2024-08-16 267 浏览
深井July Cafe環境舒適,無論室內或室外都有種悠然的感覺,非常適合一個人或與好友在這度過悠閒的午後時光。這帷裡的意粉不僅美味,擺盤也相當精緻,視覺和味覺都同時得都大滿足。* 松葉蟹肉明太子溫泉蛋意大利麵: 松葉蟹肉鮮甜,-明太子醬鹹香,溫泉蛋滑嫩,三者完美結合,每一口都充滿驚喜。- * 卡邦尼溫泉蛋意大利麵: 卡邦尼醬濃郁,溫泉蛋的加入讓口感更加豐富,pasta煮得恰到好處,每一根都裹滿醬汁。 * 香蒜白酒蜆肉扁意粉: -蒜香濃郁,蜆肉鮮美,扁意粉口感Q彈,搭配白酒的清香,讓人胃口大開。- * Match Latte & Latte=4拉花都美美的,大愛
深井July Cafe

* 松葉蟹肉明太子溫泉蛋意大利麵: 松葉蟹肉鮮甜,

明太子醬鹹香,溫泉蛋滑嫩,三者完美結合,每一口都充滿驚喜。
 * 卡邦尼溫泉蛋意大利麵:

卡邦尼醬濃郁,溫泉蛋的加入讓口感更加豐富,

pasta煮得恰到好處,每一根都裹滿醬汁。

* 香蒜白酒蜆肉扁意粉:

蒜香濃郁,蜆肉鮮美,

扁意粉口感Q彈,搭配白酒的清香,讓人胃口大開。
 * Match Latte & Latte

=4

拉花都美美的,大愛

2024-08-16 226 浏览
去深井通常都係食燒鵝,平時都冇咩留意呢個地方有咩野食,前幾日屯門公路塞車行左青山公路經過深井見到有間cafe好似幾chill,就再搵時間過黎試❤️晚餐Menu都係大路嘅野食,店主推介左兩個意粉比我地,一個香辣拿破崙大蝦意粉($118)🦐同埋黑松露蘑菇蘆筍意粉($88)🍝拿破崙意粉嘅大蝦都爽口彈牙,兩個醬汁有好香濃,dinner set有粟米湯同埋沙律🥗跟埋,另外仲有野飲☕呢間cafe日頭好靚好chill🪴,有室外位置可以帶狗狗,亦有提供埋狗狗飲水碗,整體係白雪雪好清新嘅感覺,同旁邊村屋同茶餐廳大排檔都幾大對比,遲啲冇咁熱再帶埋狗狗黎🍂,食完野仲可以行下海邊添🐾

2024-08-16 188 浏览
餐廳環境好舒服 可能有深井遠離煩囂嘅感覺加乘xd好適合同朋友傾下計hea下~✧ 松葉蟹肉明太子溫泉蛋意大利麵($108)呢個意粉真係好creamy 醬汁好濃郁 每一啖意粉都好掛汁仲要掛蟹肉!!溫泉蛋一切開就流心 撈埋啲意粉一齊食真係一流仲想highlight下本豬好鍾意個餐湯粟米湯個味好似細個食嗰啲粟米筒甜甜咸咸 唔係金寶湯罐頭嗰種死甜✧ 法國香草燒春雞配薯菜($128)一上枱就聞到好香嘅香草味 雞肉烤得好靚 外皮金黃色 食落去真係啖啖肉汁 好juicy🤤配埋香草一齊食真係好夾 薯菜都好好味 竟然有翠玉瓜唔會話炸到好乾 ✧ 原味巴斯克芝士蛋糕($48)呢個芝士蛋糕真係好正 芝士味好濃🧀口感好軟滑 而且唔會太甜 啱哂鍾意食芝士嘅人~✧ 凍比利時朱古力($42)食完飯梗係要飲杯嘢飲啦 叫咗杯凍比利時朱古力🍫朱古力味好香濃 唔會太甜 杯邊掛哂醬 然後加奶攪勻後飲落好順滑 而且夠晒凍🧊✧ 開心果鮮奶 (L,$40)朋友就叫咗杯開心果鮮奶 佢話開心果味香濃 奶泡層好厚而且鮮奶好順滑 唔會覺得好漏 甜度啱啱好 唔會太膩 總括嚟講 呢度食物質素真係唔錯 環境又舒服^^
餐廳環境好舒服 可能有深井遠離煩囂嘅感覺加乘xd
好適合同朋友傾下計hea下~

✧ 松葉蟹肉明太子溫泉蛋意大利麵($108)
呢個意粉真係好creamy 醬汁好濃郁
每一啖意粉都好掛汁仲要掛蟹肉!!
溫泉蛋一切開就流心
撈埋啲意粉一齊食真係一流

仲想highlight下本豬好鍾意個餐湯
粟米湯個味好似細個食嗰啲粟米筒
甜甜咸咸 唔係金寶湯罐頭嗰種死甜

✧ 法國香草燒春雞配薯菜($128)
一上枱就聞到好香嘅香草味
雞肉烤得好靚
外皮金黃色
食落去真係啖啖肉汁
好juicy🤤
配埋香草一齊食真係好夾

薯菜都好好味 竟然有翠玉瓜
唔會話炸到好乾

✧ 原味巴斯克芝士蛋糕($48)
呢個芝士蛋糕真係好正
芝士味好濃🧀
口感好軟滑
而且唔會太甜
啱哂鍾意食芝士嘅人~

✧ 凍比利時朱古力($42)
食完飯梗係要飲杯嘢飲啦
叫咗杯凍比利時朱古力🍫
朱古力味好香濃 唔會太甜
杯邊掛哂醬 然後加奶
攪勻後飲落好順滑
而且夠晒凍🧊

✧ 開心果鮮奶 (L,$40)
朋友就叫咗杯開心果鮮奶
佢話開心果味香濃 奶泡層好厚
而且鮮奶好順滑 唔會覺得好漏
甜度啱啱好 唔會太膩

總括嚟講
呢度食物質素真係唔錯
環境又舒服^^
2024-08-09 213 浏览
成日聽人講深井燒鵝, 但唔想又試傳統燒鵝咁悶喎,深井呢度咁CHILL, 梗係揀間CAFÉ 放鬆下啦CAFÉ位置處於深井大街, 就算未黎過都好容易搵到! ,呢間CAFÉ 門口都有戶外位置, 不過夏天都係坐返室內啦~平日呢度人唔算多, 岩哂想放鬆心情既你慢慢食返餐飯嗌左DINNER SET, 跟湯/沙律同飲品2個人所以湯同沙律都試下粟米濃湯好香栗米味! 飲到停唔到口!柚子醋沙律柚子醋酸酸地, 十分清新既感覺, 岩哂嚴熱既夏天呢~堅果脆皮三文魚意大利飯($148)堅果脆脆好靚咁痴住三文魚皮, 食落有堅果香味既同時食到甜味, 好奇問左店長,原來係用左蜜糖~ 意大利飯用左CREAM 去燉煮, 每一淡都有濃厚既奶味, 非常突出. 另外都好欣賞除左表面有完整三文魚, 飯中都放左唔少三文魚塊嫁~香辣拿破崙大蝦意粉($118)友人唔食辣但又想食拿破崙, 店長好貼心可以走辣的, 值得一讚大蝦肉彈牙且有蝦味而意粉醬汁相信由新鮮蕃茄煮成, 味道新鮮TIRAMISU最後忍唔住追加左甜品! 喜歡呢道甜品唔會太甜, 恰到好處底下既手指餅浸滿咖啡酒好香口呢. 由甜品做收尾真係好幸福呢LATTE 咖啡豆偏NUTTY,
平日呢度人唔算多, 岩哂想放鬆心情既你慢慢食返餐飯

嗌左DINNER SET, 跟湯/沙律同飲品
2個人所以湯同沙律都試下

粟米濃湯
好香栗米味! 飲到停唔到口!
柚子醋沙律
柚子醋酸酸地, 十分清新既感覺, 岩哂嚴熱既夏天呢~

堅果脆皮三文魚意大利飯($148)

香辣拿破崙大蝦意粉($118)
大蝦肉彈牙且有蝦味
而意粉醬汁相信由新鮮蕃茄煮成, 味道新鮮

TIRAMISU
最後忍唔住追加左甜品! 喜歡呢道甜品唔會太甜, 恰到好處
底下既手指餅浸滿咖啡酒好香口呢. 由甜品做收尾真係好幸福呢

LATTE
咖啡豆偏NUTTY, 拉花靚, 上枱後影完相都仲keep到
朱古力
朱古力醬佈滿杯邊, 賣相吸引, 記得要搞勻先好飲呀!

2024-08-03 132 浏览
因為避雨偶然入左呢間走純樸簡約風嘅cafe😬💫松葉蟹肉明太子溫泉蛋意大利麵濃郁嘅明太子醬, 帶來獨特嘅咸香味, 同溫泉蛋mix埋, 滑嫩濃稠嘅蛋液同意粉融為一體, 每條意粉都掛上汁液, 口感更滑順, 一梳一梳松葉蟹肉鮮甜肥美, 好好味🤤💫雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵雞肉嫩滑多汁, 有蒜香, 有酸甜嘅檸檬汁, 再加上濃郁柔滑的忌廉醬, 意粉煮到Q彈有勁, 完美地包鎖住濃郁嘅醬汁, 食落每一啖嘅口感都好豐滿又細緻👍☕️Hot Latte重奶味, 我就鍾意架喇😁☕️凍西西厘咖啡用檸檬片, 檸檬水, espresso, 梳打水製成嘅檸檬咖啡, 好特別, 飲落有檸檬嘅fresh感, 又有soda water嘅衝擊, 飲完個人特別醒神🤡
因為避雨偶然入左呢間走純樸簡約風嘅cafe😬

💫松葉蟹肉明太子溫泉蛋意大利麵

💫雞肉蒜香檸檬忌廉意大利麵

☕️Hot Latte
重奶味, 我就鍾意架喇😁

☕️凍西西厘咖啡

2024-08-01 92 浏览
喺深井呢個寧靜嘅地方有一間純白為主嘅咖啡店,同朋友行完山之後忍唔住嚟試一試!☕️🍹環境都好舒服寧靜,自成一角松葉蟹肉明太子義大利麵🍝蟹肉同明太子撈埋一齊,味道相當夾,明太子嘅份量非常之充足,淡淡都有,而且配上溫泉蛋,可以增加Creamy既口感!西西里咖啡🍹完全喺呢度嘅signature!喺炎炎夏日飲番杯西西里咖啡係最適合因為檸檬嘅酸梅中和咗咖啡嘅苦澀味,而且帶嚟清新嘅感覺!另外我哋仲嗌咗一杯橙啡🍊☕️呢款經典永恆嘅配搭都係清新解膩!係夏天另一個唔錯既選擇!雞肉蒜香檸檬忌廉義大利麵賣相都幾靚仔,而且雞肉嫩滑!蒜香同埋檸檬同意粉都幾夾,而且意粉口感唔會太腍,不錯!

松葉蟹肉明太子義大利麵🍝

蟹肉同明太子撈埋一齊,味道相當夾,

西西里咖啡🍹

完全喺呢度嘅signature!

另外我哋仲嗌咗一杯橙啡🍊☕️
呢款經典永恆嘅配搭都係清新解膩!
係夏天另一個唔錯既選擇!

雞肉蒜香檸檬忌廉義大利麵

賣相都幾靚仔,而且雞肉嫩滑!
蒜香同埋檸檬同意粉都幾夾,而且意粉口感唔會太腍,不錯!
2024-07-27 151 浏览
🔹️假日與朋友仔到深井遊遊🌳 我們選擇到 “July Coffee & Co.” 嘆嘆☕️ 店舖簡潔清新兼文青風格, 感覺輕鬆寫意🎶 食物有水準😋 服務稱心🧑‍💼👩🏻‍💼 價錢合理💰🔸️義大利羅勒青醬義大利麵🍝以義大利羅勒青醬烹調, 除了顏色柔和吸引, 味道充滿蒜泥、羅勒、松子和橄欖油味, 健康低熱量, 十分滋味, 義大利麵爽口彈牙Yummy😋🔸️松葉蟹肉明太子温泉蛋義大利麵🦀🍝以絲絲幼嫩松葉蟹肉, 味道鮮甜, 義大利麵口感軟腍, 加上鹹香不辣的明太子和温泉蛋🍳 令味道更加昇華🤤🔸️開心果鮮奶🍵有我喜歡的開心果鮮奶, 兩者成份恰度好處, 有開心果的鹹香甘甜和鮮奶的順滑醇香Good呀😋🔸️Latte☕️以靚靚獅子拉花🦁😍 味道奶滑咖啡香👍

🔸️義大利羅勒青醬義大利麵🍝

🔸️松葉蟹肉明太子温泉蛋義大利麵🦀🍝

🔸️開心果鮮奶🍵

🔸️Latte☕️
以靚靚獅子拉花🦁😍 味道奶滑咖啡香👍
2024-07-27 103 浏览
放假又會點過? 夏日炎炎搞到節奏慢幾拍,所以最好又去放空😂今次來到深井一間cafe , 這裏十分休閒,平日的下午又可以消磨時間,有室內及室外兩個空間選擇🌺 松葉蟹肉明太子義大利麵$90估不到這個蟹肉十分豐富,醬汁比例剛剛好🌺 七月早餐$118這個早餐的比例十分豐富,直頭可以當午餐晚餐吃;炒蛋/ 酸種麵包/煙肉/法蘭克福腸仔/沙律/蘑菇/蕃茄薯等,大滿足🌺Latte $42🌺 Mocha $47這裏的咖啡大部份都有拉花,拉花圖案美麗,打卡之選;店內有自家烘焙的咖啡豆,手沖咖啡有特色,咖啡一向受客人歡迎,評分也很高🌺自家烘焙巴斯克半熟芝士蛋糕$38芝士味濃厚,質地不算太實,伴咖啡不錯
放假又會點過? 夏日炎炎搞到節奏慢幾拍,所以最好又去放空😂

🌺 松葉蟹肉明太子義大利麵$90
估不到這個蟹肉十分豐富,醬汁比例剛剛好

🌺 七月早餐$118
大滿足

🌺Latte $42
🌺 Mocha $47

🌺自家烘焙巴斯克半熟芝士蛋糕$38
芝士味濃厚,質地不算太實,伴咖啡不錯

2024-07-16
下午茶
2024-07-25 233 浏览
我今日約同好友去位於青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖的 July Coffee and Co. 嘆咖啡,環境舒適,坐得舒服。餐廳設有室外雅座,可以享受自然風物!我點左個雞肉蒜香檸檬忌廉義大利麵 $133,有是日餐湯(粟米忌廉湯),餐飲係開心果鮮奶$29(大杯+$6);好友點左個 松葉蟹肉明太子溫泉蛋義大利麵 $146,有田園沙律,餐飲係西西里咖啡(凍)$38。雞肉蒜香檸檬忌廉義大利麵賣相吸引,雞肉嫩滑;松葉蟹肉明太子溫泉蛋義大利麵好 creamy,溫泉蛋撈落義大利麵添加香蛋味,口感豐富;開心果鮮奶奶味濃郁,值得推介;凍西西里咖啡清爽好飲。

• 開心果鮮奶
  • 西西里咖啡
  • 松葉蟹肉明太子温泉蛋義大利麵
  • 雞肉蒜香檸檬忌廉義大利麵
2024-07-22 131 浏览
最近聽聞深井有間咖啡店非常好食,於是我同朋友決定去「July Coffee & Co.」試下。餐廳位於深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖,環境舒適,氣氛輕鬆,非常適合閒聊。首先叫左一杯抹茶鮮奶,抹茶味道濃厚,帶有一絲微苦,配合滑順嘅牛奶,飲落去既香甜又有層次感,回味中還有淡淡的草香~接住跟餐配左個粟米濃湯,湯底厚實順滑,粟米嘅天然甜味好突出,暖暖地好舒服,而且口感好滑。然後嚟到重頭戲番紅花西班牙海鮮意大利飯,飯粒吸收咗海鮮嘅鮮味,海鮮新鮮得來,口感滑嫩,特別係蝦同蜆,咬下去彈牙,值得一試最後,雪糕雜莓窩夫係完美嘅結尾!窩夫外脆內軟,配上新鮮雜莓,酸酸甜甜,仲有一球香濃雪糕,融化時與窩夫完美結合,食落去甜得來又唔膩!食物評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務評價:⭐️⭐️⭐️⭐️🍴餐廳:July Coffee & Co. (深井) 📍地點:深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖

食物評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務評價:⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴餐廳:July Coffee & Co. (深井)
📍地點:深井青山公路-深井段41-63號深井村92號地舖
2024-07-16 133 浏览
各位朋友,以前如果來到深井,通常一般都係為燒鵝而來,今時今日就未必喇,事關今日我被一個花園仔吸引住,跟住就來到呢間叫做“July coffee & Co”的餐廳。呢間餐廳啲嘢話多唔多,話少唔少,但啲甜品同咖啡就有啲特別喔!嗌咗“松葉蟹肉明太子義大利麵”和“冬陰公虎蝦義大利麵”兩個主食,两個麵都做得好精緻,第一個蟹肉同明太子撈埋一齊,味道相當之夾;而虎蝦呢個麵有4隻新鮮彈牙的虎蝦,啲冬陰公汁酸酸辣辣好開胃👍🏽“焦糖脆餅牛角包窩夫”個樣實在有睇頭,估唔到小店做到咁高水準的甜品,味道唔會過甜,又食到咁多層次的味道,好正。“百香果梳打”正常微酸好解渴,“椰子咖啡”上邊有D椰子片,咖啡飲落有淡淡的椰子味,對我來講係個新嘗試,唔錯唔錯🖐🏽

• 焦糖脆餅牛角包窩夫