咖啡小店藏身於屯門工廠區裏面店舖裝修充滿禪意 更設有榻榻米坐位 感覺好似去左京都嘅咖啡店咁小店坐位唔多 舒適寧靜 可以暫時遠離煩囂😌🥐 Corn Beef Tomato with Horseradish Sauce ($95)呢度幾款三文治都可以選擇croissant或者bagel我地今次揀左croissantCroissant酥軟富牛油香☺️牛肉切片口感軟腍 鹹香十足同微辛嘅horseradish sauce好夾好味!🥰🌯 Chicken & Grilled Mushrooms Tortilla Wrap ($88)墨西哥捲餅嘅餡料都唔少除左有雞肉同烤磨菇 仲有生菜、蕃茄、熱溶芝士🧀味道都唔錯👌🏻☕️ Hojicha Latte ($48)焙茶味濃郁 甜度亦適中拉花都好靚!❤️(發覺近排介紹嘅3間cafe都不約而同地拉左獨角獸畀我🤣)🍰 自家製巴斯克芝士蛋糕 ($48)蛋糕芝士味香濃 口感順滑👍🏻
咖啡小店藏身於屯門工廠區裏面

牛肉切片口感軟腍 鹹香十足
同微辛嘅horseradish sauce好夾
好味!🥰

墨西哥捲餅嘅餡料都唔少
除左有雞肉同烤磨菇 仲有生菜、蕃茄、熱溶芝士🧀
味道都唔錯👌🏻

☕️ Hojicha Latte ($48)
焙茶味濃郁 甜度亦適中
拉花都好靚!❤️
(發覺近排介紹嘅3間cafe都不約而同地拉左獨角獸畀我🤣)

Hojicha Latte

🍰 自家製巴斯克芝士蛋糕 ($48)
蛋糕芝士味香濃 口感順滑👍🏻

Hojicha Latte
2024-08-07 613 浏览
黎到山景既工廠區,估唔到有間咁chill既日系cafe! 環境雖細,但樓底較高同裝修設計上既巧思提升左店面空間感,加上日式木系裝潢感覺溫暖,平日午餐去幾乎滿座但唔算迫,都過左一個好悠閒既工作日午餐。畢竟係cafe,菜單選項唔多,以包同甜點為主,品項少先可以做得更完美,menu最吸引我既係蟹肉bagel($108),唔算平但質素對得住價錢,bagel煙韌唔會過硬,外層烘過微脆,口感很好👍🏻內餡都充滿驚喜,滿滿既蟹肉增添鮮味,牛油果都好新鮮creamy ,仲排成花咁,賣相加分!bagel仲連住一杯沙律,沙律菜好新鮮,個醬都幾好食幾特別,食落帶啲椰子味!飲品叫左凍黑芝麻latte, 相對蟹肉bagel黎講冇咁有驚喜,味道ok都有芝麻香味,唔太甜。第一啖飲略淡,可能因為啲芝麻醬都沉左喺底,飲之前攪勻較好。整體黎講,雖然以當區消費黎講略貴,但見到食物出品同埋悉心布置既環境,充分感受到店主既用心,值得一訪。
黎到山景既工廠區,估唔到有間咁chill既日系cafe!

蟹肉bagel
蟹肉bagel
2024-06-12 628 浏览
屹立喺工廈區嘅一間咖啡小店,門面低調、座位數目唔多,大約15至17個左右。蟹肉牛油果貝高 ($108)價錢幾進取,不過食材份量同味道都交足貨,bagel中間厚厚咁舖咗兩層蟹肉同牛油果,蟹肉上面加咗層芝士,再經過炙燒處理,食落浸炙燒嘅香口,同蟹肉幾夾。加分位係入面個醬汁,味道層次好豐富,食得出有洋蔥同帶有少少芥末果種辛口。bagel內層香烤處理過,煙韌之餘又幾香口。整體配合度好高。除咗bagel仲有質素唔錯嘅沙律菜伴碟。Cold Brew Tonic ($55)
屹立喺工廈區嘅一間咖啡小店,
門面低調、座位數目唔多,大約15至17個左右。

蟹肉牛油果貝高

蟹肉牛油果貝高 ($108)
價錢幾進取,不過食材份量同味道都交足貨,
bagel中間厚厚咁舖咗兩層蟹肉同牛油果,
蟹肉上面加咗層芝士,再經過炙燒處理,
食落浸炙燒嘅香口,同蟹肉幾夾。
加分位係入面個醬汁,味道層次好豐富,
食得出有洋蔥同帶有少少芥末果種辛口。
bagel內層香烤處理過,煙韌之餘又幾香口。
整體配合度好高。
除咗bagel仲有質素唔錯嘅沙律菜伴碟。

cold  brew  tonic
Cold Brew Tonic ($55)
cold  brew  tonic
2024-05-23 457 浏览
原來係屯門工廠區有一間咁日式嘅CAFE店,佢嘅環境幾靚清清靜靜,仲有個榻榻米坐位特別得嚟又好岩打卡。好少可見到有芝麻咖啡緊係要試吓,味道又幾夾喎。下次要試下佢哋嘅ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ,睇個樣好吸引🤤

好少可見到有芝麻咖啡緊係要試吓,味道又幾夾喎。
下次要試下佢哋嘅ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ,睇個樣好吸引🤤
2024-05-15
2024-04-16 463 浏览
📍屯門工廠區以前都仲有一兩間cafe,到宜家細數好似真係得返Kaffee Jen。由佢地開業到宜家都再訪好多次,因為鍾意佢靜靜地、簡潔嘅感覺。店舖位置唔太多,平日下午時間黎到會比較小人,星期六日去就要等下位喇。🥯Honey Ham n Cheese with Honey Mustard /Bagel $88Bagel 都係由佢地親自製造,所以每次去可能有唔同口味嘅bagel ,你都可以選擇牛角包。同埋有配上新鮮嘅沙律菜、有青瓜片、番茄仔,食落好清爽。

呢間𝐜𝐚𝐟𝐞嘅位置系真·隱世,邊有諗到零零舍舍會有間𝐜𝐚𝐟𝐞系屯門工業區😄同時裡面裝潢系充滿禪意⛩️環境寧靜舒適💆🏻‍♀️老闆娘好友善👩🏻❤️✿ 𝐊𝐚𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞 $48網上見到有抹茶黑芝麻味,我戈日就系雲呢拿味,即系原味咁,芝士味系甜得黎完全吾漏👍🏼味道細膩,牛奶味亦濃厚☺️✿ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $48太中意抹茶鮮奶嘅拉花,獅子仔🦁(好似系🤣)好霸氣🤭抹茶回甘強烈🍵抹茶粉同鮮奶均勻,吾會好快起泡同埋感覺未攪勻💚

✿ 𝐊𝐚𝐟𝐟𝐞𝐞 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐤𝐞 $48

✿ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $48
2023-12-11
2024-01-14 548 浏览
食物種類極少,大概只有4、5 款選擇。一係啲wrap/ sandwich,一係批。唔即使味道唔差,但男友個個禮拜都話要去一次真係悶到暈!飲品選擇就多啲,試咗幾款非咖啡類都唔差的最敗筆係坐位設計,有人可能覺得設計靚可以打卡,但係極度唔好坐。如果唔好彩正常檯坐滿人,就要佔過半舖面坐位嘅側身位,完全違反人體工學,睇得出係想你唔好坐咁耐喺度chill,非常差!依家求其搵啲嘢食都唔會俾男友再話去呢間食,翻啅3 次已經係max
飲品選擇就多啲,試咗幾款非咖啡類都唔差的

2023-12-21 418 浏览
話說今日嘅味蕾就好似去咗一趟日本嘅旅行咁,心情超激動!嚟到呢間cafe嘅時候已經係對住一陣阵香濃咖啡味🤤。首先,個煙三文魚碎蛋軟包簡直係美味炸彈💣!我揀嘅軟包外皮烤得微微香脆,一咬落去蛋香噴出嚟,啖啖都係幼滑碎蛋,包裹住嗰兩大片滋味滿分嘅煙三文魚!個沙律清新解膩,乳酪醬同嗰啲脆口青瓜、車厘茄撞正夠味。接著嗌嘅係涼朱古力🍫,飲落去初始微微嘅苦甜在舌尖爭峰,後來隨住時間逐漸釋出更濃嘅朱古力香味,而且唔算太甜膩,啱晒我呢啲嚮往清新滋味嘅人。茶味蛋糕就真係小巧精緻,舉起fork嘅一刻,我心諗:「呢件小蛋糕得唔得喎?」但一入口,嗰股淡淡伯爵茶香夾杂著茶葉嘅韌性,即刻就明白小小一件蛋糕點可以有咁足嘅味道。今次嘅食評就嚟到尾聲啦,無論係想慢慢享受食物嘅滋味,定係純粹想放松下,呢間cafe都非常啱哂嚟個充滿日系氛圍嘅下午茶🍵!落次見喇!

2023-10-18 506 浏览
同朋友做完瑜伽,佢帶我去呢間隱藏喺工廠區入邊的cafe。環境舒適唔再講,店員超Nice,會慢慢介紹咖啡,食物質素性價比高(我哋食早餐,每人唔使$50)雖然入邊只有幾張枱,但係可以慢慢坐,好舒服。我哋傾偈傾到lunch time,見佢開始多人,所以讓出張枱比其他人,如果唔係真係好想喺度Hea一日 特別私心推介佢嘅 hand drip, 朋友次次都飲,佢請我飲少少,原來真係會一試愛上!我平時只係識飲有奶咖啡,真係好小學雞
同朋友做完瑜伽,佢帶我去呢間隱藏喺工廠區入邊的cafe。

環境舒適唔再講,店員超Nice,

我平時只係識飲有奶咖啡,真係好小學雞

$50 (早餐)
2023-08-15 480 浏览
今日臨時記得同事生日想起公司樓下的coffee shop感謝天父 lunch time去還有最後一件cheese cake(溫提:大家下次最好早d訂)我厚面皮問會唔會有蠟燭老闆娘超窩心二話不說 送了我一支靚蠟燭同生日牌 (佢咁啱有,大家唔好老馮要佢送)我話俾返錢佢 佢話唔駛 超好人同事好surprised 開心cheese cake也好靚*網上HolidaySmart相片一入去先知原來除左外賣咖啡入面堂食環境都好chill 下次試下先
今日臨時記得同事生日

原來除左外賣咖啡
入面堂食環境都好chill

下次試下先
2023-07-03 549 浏览
同朋友去屯門工廠區party room玩見未夠鐘 又肚餓 嗱嗱臨搵間餐廳醫下肚發現工廠區入邊有一間咁有質感嘅cafe無論環境裝修定個menu都一樣行木系簡單得黎 有種日式屋企嘅感覺因為係tea 我地只點左兩杯dirty(天氣太熱一定要飲凍野( ・᷄ὢ・᷅ ))同bagel+cheesecake 🍂dirty -兩杯咖啡都好香濃好滑 但有啲奇怪嘅係沖出黎嘅感覺有輕微嘅分別-一杯無咁似dirty 嚟到espresso同奶已經融為一體 有啲可惜🍂homemade bagel with creamcheese- bagel煙靭 但價錢略貴🍂rich chocolate basque burnt cheesecake - 朱古力味同原味cheesecake分左上下兩層-朱古力味好香濃 唔會太甜-蛋糕整體黎講好滑好軟 🌼cafe坐得好舒服 但食物價錢方面個人覺得少少貴
同朋友去屯門工廠區party room玩
見未夠鐘 又肚餓 嗱嗱臨搵間餐廳醫下肚

發現工廠區入邊有一間咁有質感嘅cafe
無論環境裝修定個menu都一樣行木系
簡單得黎 有種日式屋企嘅感覺

因為係tea 我地只點左兩杯dirty
(天氣太熱一定要飲凍野( ・᷄ὢ・᷅ ))
同bagel+cheesecake

-蛋糕整體黎講好滑好軟

🌼cafe坐得好舒服 但食物價錢方面個人覺得少少貴
2023-06-30
2023-07-01 370 浏览
知道有這家cafe一段時間,以為在工廠大廈區內好難搵,原來在嗚琴輕鐵站下車,行過天橋後過對面馬路1分鐘就到,都幾方便易搵。室內設計得好舒服,老闆娘好nice。今日同埋阿爸阿媽來chill 吓,點了三個brunch items,croissant with salmon and egg, 咸牛肉三文治 及紅酒牛肉批。再加上甜品Signature Cheese Cake, Americano 及Cold brew coffee。好有驚喜,尤其紅酒牛肉批,阿爸阿媽都話好好食。同老闆娘傾開原來係出自其中一位係日本藍帶廚藝學校畢業的Mike,出品的確有水準。😋😋😋另外,每一個Brunch item都伴有好清新同fresh的salad,salad sauce 的酸味剛剛好,唔會好酸,令人胃口大開,好好味。下次要再嚟試吓老闆娘做的Bagel。老闆娘好好客,仲請我哋飲新入手的培茶,好飲,暖胃。

室內設計得好舒服,老闆娘好nice。

下次要再嚟試吓老闆娘做的Bagel。

老闆娘好好客,仲請我哋飲新入手的培茶,好飲,暖胃。
  • 紅酒汁牛肉批
2023-06-05 475 浏览
位於屯門工業區內有如此日系的ᴄᴀғᴇ 真的很有驚喜:)店內環境不大 但看得出裝修設計有心思氛圍舒服❣︎❥ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴘɪᴇ $𝟿𝟻🝮 紅酒燉牛肉這個是我們來這店首選想吃的賣相很美! 批十分香脆 熱辣辣的牛肉餡很足料 嫩滑ᴊᴜɪᴄʏ 好味♥︎♡︎沙律賣相也很得體 感覺新鮮值得一讚🫶🏻🝮 白汁雞肉批後來追加了這個口味批依舊的好餡料相對牛肉就沒那麼驚艷了如要二選一 必大推牛肉 ‘٩꒰。•◡•。꒱۶’ .❥ ᴋᴀғғᴇᴇᴊᴇɴ ʜᴏᴍᴇᴍᴀᴅᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ $𝟺𝟻當天是芝麻口味的蛋糕口感比較厚實芝麻味濃 但不至是香濃的程度❥ ᴇsᴘʀᴇssᴏ ᴛᴏɴɪᴄ $𝟻𝟶❥ ғʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ $𝟺𝟸❥ sʜᴀᴋᴇʀᴀᴛᴏ ᴋᴀғғᴇᴇ $𝟼𝟶咖啡整體也是很合心意的味道!🜚 環境小小 但也做得很細緻木牌ᴍᴇɴᴜ 〃榻榻米位 〃質感牆身跟地板 〃 投影機播放日本照片 〃全都令人留下深刻印象✧
位於屯門工業區內
有如此日系的ᴄᴀғᴇ 真的很有驚喜:)
店內環境不大 但看得出裝修設計有心思

芝麻味濃 但不至是香濃的程度

❥ ᴇsᴘʀᴇssᴏ ᴛᴏɴɪᴄ $𝟻𝟶
❥ ғʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ $𝟺𝟸
❥ sʜᴀᴋᴇʀᴀᴛᴏ ᴋᴀғғᴇᴇ $𝟼𝟶
咖啡整體也是很合心意的味道!

🜚 環境小小 但也做得很細緻
木牌ᴍᴇɴᴜ 〃
榻榻米位 〃
質感牆身跟地板 〃
投影機播放日本照片 〃
全都令人留下深刻印象✧
2023-05-28 300 浏览
🤩工廠區內竟然有間咁嘅Cafe 由於住喺附近發現到呢間Cafe 所以專登去試吓👅👅👅小店嘅裝修係簡約風 店舖位置雖然唔多但係內裏嘅環境簡潔乾淨👍🏻👍🏻👍🏻木製嘅餐牌好特別😹😹😹雖然食物選擇唔多 但係食物嘅質素好好上菜快 而且味道好好😋咖啡都好飲
2023-05-22 221 浏览
Cafe以木系為主,係好有日式嘅裝修!仲要有好多位係好適合打卡影相📸️Cafe嘅食物並不多選擇都係麵包類🥯叫咗一個煙三文魚碎蛋沙律牛角包🥐都係正常而料都有好多😚幾好食!