2024-09-11
老公又帶我入元朗市食好東西,一入餐廳有好多盞月亮燈,好有情調啊,店外設有半露天座位,感覺好chill,店員服務態度親切有禮,感覺好舒服餐廳晚市都有好多選擇,Set Dinner有 A-J 咁多款,包頭沙律、餐湯、蒜蓉包我地叫左一個晚餐 ,加兩個小食 Share食,再額外叫兩杯野飲❤️鮮果雜菜沙律沙律菜和水果都勁新鮮,沙律菜好爽脆,加上芒果醬汁,酸酸甜甜好開胃❤️紫薯蓉忌廉湯 +蒜蓉包淡紫色嘅湯好特別,入口又幾好飲又健康,味道帶有紫薯本身天然嘅甜,口感濃稠順滑,配上香口酥脆嘅蒜蓉包,幾暖胃❤️紅酒燉牛頰肉配牛肝菌汁意大利飯好有驚喜啊,首先擺盤賣相好吸引,而且份量都好充,大大件牛頰肉,件件都燉得好柔軟,非常之香濃入味,真係入口即溶,好出色,老公一邊食一道大讚好好味啊,意大利飯都係水準之作,口感軟硬適中,加上濃郁牛肝菌醬汁,每一啖都好滿足,真心值得推薦❤️英式魚柳配薯條比手掌更大條嘅魚柳,炸到外皮金黃酥脆,內部保持到鮮嫩多汁,薯條係我最愛嘅粗薯條,同樣炸到金黃酥脆,份量都好多,配搭茄醬、他他醬一齊食❤️香草蒜香辣味雞中翼雞中翼外皮酥脆,內裡肉質嫩滑,帶有香草和蒜香的味道,幾惹味❤️薄荷朱古力❤️熱情果薄荷
❤️鮮果雜菜沙律
❤️紫薯蓉忌廉湯 +蒜蓉包
❤️紅酒燉牛頰肉配牛肝菌汁意大利飯
❤️英式魚柳配薯條
❤️香草蒜香辣味雞中翼
雞中翼外皮酥脆,內裡肉質嫩滑,帶有香草和蒜香的味道,幾惹味
❤️薄荷朱古力
❤️熱情果薄荷梳打