2024-06-23 311 浏览
一直以來我最鍾意嘅甜品就係蛋糕,對住精緻嘅蛋糕真係忍唔到口,放假同朋友行又一城,經過見到呢間蛋糕店,望到蛋糕造型仙氣,滿滿打卡感,所以就坐低試吓🥰🩵甜品:紫羅蘭莓莓水晶芝士蛋糕$62呢件蛋糕真係仙氣滿滿,透明水晶入面仲有乾花,食落又吾會太甜膩,啱晒我口味😌🩵甜品:玫瑰荔枝慕絲蛋糕$58朋友叫咗玫瑰荔枝慕絲蛋糕,味道都幾fresh,但係呢間店既蛋糕真係好小巧精緻,好快就食完🥲🩵飲品:白玉丸子抹茶拿鐵$58白玉丸子抹茶拿鐵都幾香抹茶味,白玉丸子係另上,食落煙靭,但飲飲下覺得杯野好甜🥹🩵飲品:乳酪手打檸檬茶$45加咗乳酪嘅檸檬茶,飲落酸酸甜甜,好適合夏天☀️💡環境就好一般啦,因為係Kiosk,所以位於商場走廊位置,人來人往咁,唔算好舒適,所以我哋都冇坐好耐😣

🩵甜品:紫羅蘭莓莓水晶芝士蛋糕$62

🩵甜品:玫瑰荔枝慕絲蛋糕$58

🩵飲品:白玉丸子抹茶拿鐵$58

🩵飲品:乳酪手打檸檬茶$45
加咗乳酪嘅檸檬茶,飲落酸酸甜甜,好適合夏天☀️

2024-06-01 306 浏览
今日經過又一城見到蛋糕好似幾靚,於是試試呢間蛋糕舖。蛋糕本身還算可以,影相都幾靚,但味道就好普通,亦都唔會有想再試多次嘅感覺。另外,舖頭位於商場嘅一個走廊位置,人來人往,唔算太舒適,亦唔會坐得耐。重點係店員服務態度趕客,非常冷淡,愛理不理,缺乏基本禮貌。同商場內又有其他高水準嘅選擇,除咗喺呢度唔使等位之外,其實真係唔需要揀呢間。總結:雖然蛋糕定價唔算太高,但以size, 服務質素而言,性價比極低,冇下次!

2024-05-26 276 浏览
本人於2024年5月25日造訪了這家蛋糕店,整體的用餐體驗一般般。店內環境乾淨整潔,蛋糕的口味也不錯,但服務態度卻讓人感到失望。當我在點選蛋糕後,請求店員提供一杯免費的水時,店員的回應讓我感到非常不滿。店員直接告知我「我哋店舖的水$20一支,你要唔要?」不禮貌的回應實在難以接受。同時,作為一家餐飲店,理應提供乾淨的免費飲用水,這是最基本的客戶服務,如今卻要求客人以如此高昂的價格購買瓶裝礦泉水,這確實不太合理。我希望該店能夠重視客戶體驗,改善服務態度,並提供更加合理的飲用水價格。即使無法免費提供飲用水,也應該以更加親和友善的方式向客人說明。我相信提升顧客滿意度對於任何餐飲企業的成功都是非常重要的。希望這家店能夠從這次經歷中汲取教訓,為顧客提供更好的服務。謝謝!

2024-03-23 329 浏览
儲咗商場積分有得換蛋糕唔使錢去到舖頭覺得賣相都好靚,不過啲蛋糕都有啲貴最平都要40-50元一件我試咗疏乎厘同埋咖啡卷咖啡卷好好食呀,質地又軟腍腍又好有咖啡味諗住寫食評讚吓都幾好食但係po相嘅時候發覺原來職員用手拎蛋糕。。。。。。。。。😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅希望佢去完廁所係有洗手啦
儲咗商場積分有得換蛋糕
唔使錢
我試咗疏乎厘同埋咖啡卷
咖啡卷好好食呀,質地又軟腍腍又好有咖啡味
諗住寫食評讚吓都幾好食
但係po相嘅時候發覺原來職員用手拎蛋糕。。。。。。。。。
😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅
希望佢去完廁所係有洗手啦

2023-12-21 507 浏览
九龍塘開左Pop up store                                                                          日本烘焙大師主理                                                                          單單外外觀就極為吸引                                                                                                                                                    *彩虹鮮果忌廉蛋糕 $68                                                                          *芒果花漾果凍蛋糕 $68
九龍塘開左Pop up store
日本烘焙大師主理
單單外外觀就極為吸引

*彩虹鮮果忌廉蛋糕 $68
*芒果花漾果凍蛋糕 $68

忌廉輕柔滑順,甜度適中
海棉蛋糕亦夠濕潤鬆軟

後者夾雜2層芒果幕絲,果味好平衡
整體層次感會比較豐富
不過無前者咁突出忌廉香

2023-12-12 366 浏览
見又一城新開了Pop up store❣️一直想試的我,今次決定試下✨Menu上有多款蛋糕系列,水果忌廉蛋糕系列、果凍蛋糕系列、塔塔蛋糕系列等好可惜新開張關係,加上放工太晚,很多款式都售罄了🥲 最後我們選擇了:🌈 彩虹鮮果忌廉蛋糕 $68 🌈 鮮香芒果忌廉蛋糕 $68蛋糕賣相很吸引✨ 水果吃得到是新鮮,而且也不會酸。忌廉細滑,蛋糕質感軟滑鬆軟,整體味道是不錯。店員也是很親切。下次買蛋糕回家又有多一個選擇了💕

好可惜新開張關係,加上放工太晚,很多款式都售罄了🥲

最後我們選擇了:
🌈 彩虹鮮果忌廉蛋糕 $68
🌈 鮮香芒果忌廉蛋糕 $68

下次買蛋糕回家又有多一個選擇了💕
用餐时段
其他
之前已經見過呢間蛋糕店,收工行街見到又一城新開左pop up store,同朋友就立刻買左坐喺隔離食喇🍰彩虹鮮果忌廉蛋糕佢地嘅蛋糕係採用日本嘅雞蛋&新鮮忌廉製作,口感特別鬆軟,呢款有齊多種生果款式,色彩夠哂繽紛,味道亦唔會太甜👍🏻🍰草莓花樣果凍蛋糕呢款顏色夠晒搶眼,用上草莓去做主角,味道酸酸甜甜,中層用左鬆軟嘅海綿蛋糕,而上層就用左草莓果凍,層次感非常豐富🍰甘粟熱情果脆塔塔呢款好有驚喜呀😍外層係香濃嘅栗子蓉,內裏有略帶酸味嘅熱情果,兩者味道竟然非常地夾,甜中帶酸,味道平衡得非常好,另外底層嘅塔塔亦非常香脆✨蛋糕整體都好有驚喜,黎緊有朋友生日都可考慮買個大size呀☺️

🍰彩虹鮮果忌廉蛋糕

🍰草莓花樣果凍蛋糕

🍰甘粟熱情果脆塔塔

2023-12-07 227 浏览
由龔嘉欣小姐親自開創嘅蛋糕店,每件蛋糕都充滿著她的創意和熱情。今次買咗幾款試吓先⋯⋯🍓🌺「草莓花漾果凍蛋糕」~草莓果凍、草莓mousse cake、草莓忌廉蛋糕,幾種層次口感。招牌 - 水果忌廉蛋糕🍰🟢 「香印蜜語忌廉蛋糕」迷你版~香甜香印,配日本新鮮忌廉、軟綿綿蛋糕內層。唔好睇佢size細細個,內𥚃水果都唔小。期間限定款🥭🍵「抹茶香芒提拉米蘇」~香濃抹茶味,唔會太甜太苦。芒果酸酸甜甜,兩者味道好夾。

今次買咗幾款試吓先⋯⋯

🍓🌺「草莓花漾果凍蛋糕」

招牌 - 水果忌廉蛋糕
🍰🟢 「香印蜜語忌廉蛋糕」迷你版

期間限定款
🥭🍵「抹茶香芒提拉米蘇」
~香濃抹茶味,唔會太甜太苦。芒果酸酸甜甜,兩者味道好夾。

2023-12-07 794 浏览
位於九龍塘達之路80號又一城G樓G-Kiosk S1號舖的Kew+ Cake,主打精緻蛋糕。筆者下班後剛巧經過,看見蛋糕店頗多人駐足。蛋糕的賣相精緻又漂亮,仿如一件件精緻的珠寶。蛋糕店則有兩至三張桌子,供食客即場享用甜點。筆者今次則是外賣回家享用,外賣盒的設計也是美美的,店員也會細心地用膠紙固定蛋糕的底部。草莓甜心忌廉蛋糕 - $68 草莓十分香甜Juicy,配上幼滑的忌廉和鬆軟的海綿蛋糕。蛋糕賣相可愛,就如一個音樂盒。香印蜜語忌廉蛋糕 - $68 切片香印提子爽脆又清甜。輕輕將蛋糕切開,忌廉和海綿蛋糕相間,層次感豐富。吃一口蛋糕,感覺就如置身日本。除了精緻的個裝蛋糕,蛋糕店還會提供12cm 、15cm等尺寸的蛋糕。如果有需要,也可以向職員查詢。職員對店舖的蛋糕也相當熟悉。店舖還有「Birthday Celebration Kit」 供客人選購,相當貼心,裡面有小紙碟、餐具、蠟燭及生日小皇冠。買蛋糕時,店員也告訴筆者,蛋糕銷情理想,多款蛋糕也接近售罄了。

蛋糕的賣相精緻又漂亮,仿如一件件精緻的珠寶。

草莓甜心忌廉蛋糕 - $68

香印蜜語忌廉蛋糕 - $68
切片香印提子爽脆又清甜。

如果有需要,也可以向職員查詢。職員對店舖的蛋糕也相當熟悉。

外卖自取
$70 (宵夜)
  • 草莓甜心忌廉蛋糕
2023-12-07 143 浏览
📍Kew+ Cakes Festival Walk Pop-up Store @Kowloon Tong, Hong Kong 🖤好食 (quality):😋😋😋😋😋🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗- Come and get some pretty and delicious cakes! Kew+ just opened up a pop-up store in festival walk where you could easily get pretty petite cakes. 🔥They have many fruity flavours and their presentation is top tier! This time, I got: 🌸Strawberry Floral Jello Cake ($68 HKD) 🌸For all the strawberry lovers out there, this is a must-try! You could see all the nice layers: f

🖤好食 (quality):😋😋😋😋😋
🤍環境 (environment): ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🤎服務 (service): 💗💗💗💗💗

For all the strawberry lovers out there, this is a must-try! You could see all the nice layers: from the Jello, to the cake, to the cream and strawberry. 👀It is very very heavy on strawberry flavour and it is very refreshing! 😆There are strawberry pieces in there too! 🥰

🍓Strawberry cream Cake ($58 HKD) 🍓
Haha another strawberry desserts, the cake is topped with some strawberry pieces and lots of cream! 🫵🏻Overall, it is not very sweet and I loved every bite of it!😳

Other than small cakes, they also have some bigger sized cakes, lots of them are fruity flavours. 👀There is a chestnut flavour which attracted me as well! Come and check out their pop up store! Thank you for the pretty cakes and the great hospitality! 🫶🏻