2008-07-14
昨晚與剛從大不列顛返嚟既安妮出嚟飲番杯嘢, 聚吓舊咁啦.咁啱佢喺老尖, 所以就嚟咗呢度, 一來就腳, 二來想飲佢嗰杯Baileys Cappuccino. 皆因Baileys襯咖啡係一絶. 加上呢杯嘢係有d沙冰feel, 有d少少朱古力漿, 甜甜哋咁,鐘意甜嘢既小弟勁鐘意飲架!一上到去, 等安妮諗好飲乜就order. 算佢識貨, 跟我風!但店員竟然話我知Baileys Cappuccino賣晒!! 查實都唔知賣晒d乜, 酒吧冇可能冇Baileys啦, 咖啡定係朱古力漿? 由於一部灰機擺喺面前, 故再冇心機深究, 睇吓飮乜好過.最後叫了杯Hoegaarden, 屬穩陣之選, 皆因對其他cocktail全冇興趣.Hoegaarden是很好飲既啤酒, 麥啤, 夠creamy, 算係昨晚另類的滿足!地方, 星期日晚, 人不算多, 傾計是舒服的! 後來做完嘢既糟狗亦加入了一陣. 都算是一個稱心如意的閒晚吧. 但2點便關門, 飲嘢嚟講, 好似早咗d啵! 但以心情計, 就笑一笑, 世界更美妙啦!
但以心情計, 就笑一笑, 世界更美妙啦!