餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
资讯:

約喺旺角食飯,朋友話想食西餐,上網做下research就出發🏃🏻‍♀️裝潢整潔,座位寬敞,感覺舒適,亦有outdoor area,旺角區難得有間咁有情調嘅西餐餐廳!入座當晚見好多枱都慶祝生日紀念日👏🏻👍🏻服務貼心,員工訓練有素,讚👍🏻睇完餐牌決定叫set dinner(STARTER 前菜)💫吞拿魚他他 吞拿魚鮮甜,拌黑魚子放小脆筒一啖一個啱啱好💫是日沙律三文魚色澤鮮豔,嫩滑有彈性,沙律菜新鮮,拌酸甜油醋,清新開胃無負擔(SOUP 湯)Daily soup(MAIN COURSE 主菜)💫 豬斧頭扒配焦糖蘋果配甜甜酸酸嘅焦糖蘋果醬清新開胃,又可以消減豬肉肥膩感;豬斧頭扒睇相可能覺得感覺有少少鞋好似overcook咗😉但食真又唔係,食落去煙韌之餘豬肉味亦好濃郁💫 廚師精選:番紅花牛肉意大利飯牛肉味香濃,煮得軟腍入味,肉質鬆軟帶嚼勁;Risotto煮至軟硬適中,入口奶滑煙韌,米心帶嚼勁(DESSERT 甜品)💫 甜品拼盤避免出現選擇困難症,要份拼盤食晒幾款甜品最perfect,滿足晒我地嘅甜品胃🩷卷蛋質感綿密,輕型有回彈力,忌廉軟滑而唔會膩;抹茶蛋糕抹茶味夠晒濃,抹茶迷朋友好鍾意!💫每日精選

睇完餐牌決定叫set dinner

(STARTER 前菜)
💫吞拿魚他他
吞拿魚鮮甜,拌黑魚子放小脆筒一啖一個啱啱好

💫是日沙律

(SOUP 湯)
Daily soup

(MAIN COURSE 主菜)
💫 豬斧頭扒配焦糖蘋果
豬斧頭扒配焦糖蘋果

💫 廚師精選:番紅花牛肉意大利飯

(DESSERT 甜品
💫 甜品拼盤
甜品拼盤

💫每日精選甜品
布朗尼browine,朱古力味紥實濃郁,甜度適中,口感介乎蛋糕同生朱古力之間,帶點微濕潤🤎

豬斧頭扒配焦糖蘋果
甜品拼盤
2024-10-19 3138 浏览
10月生日月仲未唸到去邊慶祝好?推介一間比你哋!又睇得又食得好有儀式感 主角一定會鐘意💖*****************************🍳慢煮蛋及蘆筍 ($38)前菜慢煮蛋口感係好似水煮蛋咁嫩滑動L動L咁 好得意😍輕輕吉穿佢 蛋漿緩緩流出配烤香後嘅蘆筍同面層嘅芝士🧀超好味呀😋💖吞拿魚他他 ($88)用窩夫筒裝住 精緻得嚟好有高級感吞拿魚切粒伴上蛋黃他他醬汁 確係一道開胃前菜 一人手握一個 cheers!🍝卡邦尼扁意粉 ($128)意粉口感煙韌 口感唔錯 係我愛的每條意粉都索滿香濃蛋汁同咸香煙肉😋仲有炒蒜片同芝士碎 成碟都充滿咸香味🐷炭燒西班牙黑毛豬鞍 ($368)超厚切嘅豬鞍扒 口感一流肉質保持嫩滑 油脂比例好好 仲好juicy配雙醬汁:蘋果蓉同燒汁都同佢好夾🍵西村抹茶白朱古力慕絲蛋糕($138)重頭戲就係呢個甜品❣️必點點止畫碟咁簡單?仲有近期大熱嘅燃燒效果非常Igable 真心有驚喜抹茶蛋糕嘅抹茶味好濃 茶控滿意仲配一球雲尼拿雪糕添盡情釋放多巴鞍吧❣️🫖洋甘菊 ($48)🍹Bule Hawaii ($98)
10月生日月仲未唸到去邊慶祝好?
推介一間比你哋!又睇得又食得
好有儀式感 主角一定會鐘意💖

*****************************
🍳慢煮蛋及蘆筍 ($38)

前菜慢煮蛋口感係好似水煮蛋咁嫩滑
動L動L咁 好得意😍
輕輕吉穿佢 蛋漿緩緩流出
配烤香後嘅蘆筍同面層嘅芝士🧀超好味呀😋

💖吞拿魚他他 ($88)

用窩夫筒裝住 精緻得嚟好有高級感
吞拿魚切粒伴上蛋黃他他醬汁 確係一道開胃前菜
一人手握一個 cheers!

🍝卡邦尼扁意粉 ($128)

意粉口感煙韌 口感唔錯 係我愛的
每條意粉都索滿香濃蛋汁同咸香煙肉😋
仲有炒蒜片同芝士碎 成碟都充滿咸香味

🐷炭燒西班牙黑毛豬鞍 ($368)

超厚切嘅豬鞍扒 口感一流
肉質保持嫩滑 油脂比例好好 仲好juicy
配雙醬汁:蘋果蓉同燒汁都同佢好夾

🍵西村抹茶白朱古力慕絲蛋糕($138)

重頭戲就係呢個甜品❣️必點
點止畫碟咁簡單?仲有近期大熱嘅燃燒效果
非常Igable 真心有驚喜
抹茶蛋糕嘅抹茶味好濃 茶控滿意
仲配一球雲尼拿雪糕添
盡情釋放多巴鞍吧❣️

🫖洋甘菊 ($48)

🍹Bule Hawaii ($98)

• 抹茶蛋糕
  • 特色卡邦尼扁意粉
為咗慶祝紀念日,到處搵未去過嘅餐廳。今次搵到旺角T.O.P. 商場五樓呢間西餐廳,預早book枱,仲有餐廳玫瑰花瓣佈置、甜品寫子。👏🏻👏🏻食物方面,仲有$368 dinner set,包括餐前麵包、前菜、餐湯、主菜、甜品。[STARTER ]Tuna Tartare🐟吞拿魚他他~魚肉鮮嫩入口即溶,清新開胃。Japanese Slow Cooked Abalone +$48日式慢煮鮑魚~軟腍鮑魚好入味,有清酒味道,醬汁鮮甜香濃,再配以清清地嘅蘿蔔。[SOUP ]🥣Daily Soup~忌廉海鮮湯[MAIN COURSE ]Pan Seared King Prawns with Turmeric Risotto🦐香煎大蝦姜黃意大利飯Pork Tomahawk with Caramel Apple🐖豬斧頭扒配焦糖蘋果~ 豬斧頭扒肉質軟腍腍,味道濃,系我最鐘意食豬嘅部位👍🏻。[DESSERT ]🍰Daily Surprise~ 士多啤梨朱古力蛋糕,味道不太甜,份量剛好。[DRINK ]🍹Virgin Mojito $88(Lime, Mint, Soda, Sryup)🍹Lemon Tea $

[STARTER ]
Tuna Tartare
🐟吞拿魚他他~魚肉鮮嫩入口即溶,清新開胃。

[SOUP ]
🥣Daily Soup~忌廉海鮮湯

[MAIN COURSE ]
🦐香煎大蝦姜黃意大利飯

[DESSERT ]

[DRINK ]
🍹Virgin Mojito $88
(Lime, Mint, Soda, Sryup)
🍹Lemon Tea $48

Dinner Set $368/person
2024-10-12
2024-09-15 3580 浏览
今日與久違的朋友前往旺角尋覓餐廳。選了這一間位於旺角中心附近旁的西餐廳。環境優美,分為室內和室外內部份,座位非常寬敞,且舒適。部份更設有Happy birthday玫瑰花字眼。下一次慶生可以和朋友再度前往。參考的選擇內容。最後我們叫了以下兩個set餐。Lab Eat Dinner Set($368/位)1.每日沙律是日沙律為鴨胸沙律,鴨胸非常香濃,沙律非常爽口,且新鮮。2.日式慢煮鮑魚(+$48)這個鮑魚前菜需要加$48 ,但物有所值,非常爽口,且新鮮彈牙,非常入味。3.忌廉餐湯餐湯為忌廉粟米湯,忌廉非常濃稠,且非常柔滑,非常好飲。4.是日精選(鱸魚意大利飯)這一道意大利飯,每一口都沾滿了香口的忌廉芝士醬汁,非常濃稠,且飯粒軟硬度適中,不會太生,不會太硬。鱸魚的表皮煎得脆脆的,內裏非常圓滿多汁,且新鮮。5.燒安格斯牛肉眼(+$88)叫了一道安格斯牛肉,需要加上$88 ,肉眼扒旁邊配上綿滑的薯蓉,新鮮的蘆筍。安格斯牛肉肉眼七成熟帶點微粉紅,吃落非常濃郁的牛味,且香口。還可以配上旁邊的牛肉醬汁,豐富嘅口感。6.每日精選甜品是日精選甜品是日式蛋卷配Gelato,日式蛋捲分為兩種口味,包括香蕉
今日與久違的朋友前往旺角尋覓餐廳。
選了這一間位於旺角中心附近旁的西餐廳。
環境優美,分為室內和室外內部份,座位非常寬敞,且舒適。
參考的選擇內容。
最後我們叫了以下兩個set餐。
Lab Eat Dinner Set($368/位)
1.每日沙律
是日沙律為鴨胸沙律,鴨胸非常香濃,沙律非常爽口,且新鮮。
2.日式慢煮鮑魚(+$48)
3.忌廉餐湯
餐湯為忌廉粟米湯,忌廉非常濃稠,且非常柔滑,非常好飲。
4.是日精選(鱸魚意大利飯)
鱸魚的表皮煎得脆脆的,內裏非常圓滿多汁,且新鮮。
5.燒安格斯牛肉眼(+$88)
叫了一道安格斯牛肉,需要加上$88 ,
肉眼扒旁邊配上綿滑的薯蓉,新鮮的蘆筍。
6.每日精選甜品
包括香蕉和抹茶口味Gelato是用上奶茶製成的,配搭非常新鮮。
7. Amarette Sour
Amaretto、Syrup、Lemon Juice、eggwhite
8. Moscow Mule
Lemon peper、VodKa、Lemon juice、Ginger ale
2024-09-12
1K
2024-07-26 5330 浏览
農曆生日食西餐, 西曆生日食中餐, 這是定律嗎? 🤣我農曆生日, 來到旺角食西餐! 餐廳貼心的把枱面佈置了, 還在甜品上加了生日牌, 超有驚喜, 超有愛! 第一次來 T.O.P. 這家 Lab Eat, 有室外坐位, 但剛好下雨就沒坐外面! 室內座位寬闊, 燈光柔和, 很舒服!先送來麵包, 很鬆軟! 海膽多士 (4件) ~ 鬆脆的法包底, 海膽份量超級超級多, 鮮甜又不腥, 大滿足!蒜蓉大蝦 ~ 蝦爽口彈牙, 麵包放底盡收精華, 蒜味不會過濃, 很開胃! 送來兩杯 Welcome Drinks, 味道超好, 有淡淡椰香味, 酒味不濃, 不喝酒的也會愛上!白酒煮澳洲鮮活藍青口 ~ 青口超級嫩滑, 很乾淨還有海水味, 很大一盆, 白酒味清香, 以法包伴著食, 讚! 炭燒西班牙黑毛豬鞍 ~ 8、9成熟吧, 炭燒至豬油也很香脆, 完全不油膩, 有淡淡果香味, 而沒有豬腥味, 肉質軟嫩但仍有咬口!生日又怎能沒蛋糕呢! 再來2杯 Happiness, 生日實在太 Happy!
農曆生日食西餐, 西曆生日食中餐, 這是定律嗎? 🤣

先送來麵包, 很鬆軟!
生日又怎能沒蛋糕呢!
再來2杯 Happiness, 生日實在太 Happy!
庆祝纪念
生日
2024-12-10 0 浏览
早前朋友約食生日飯,選址這間餐廳,貪他有生日佈置。🍄自己生日飯但我自己電話要求佈置😅😅🤣🤣這些生日餐桌佈置有點像深圳的餐廳,很有儀式感。🍄welcome drink,充滿萬聖節元素的一杯酒精,因較重酒味,最後沒喝到。🍄餐包🍄吞拿魚他他🍄蒜蓉奶油煎帶子,$198🥲😢🍄餐湯,南瓜湯🍄炸薯條🍄炭燒西班牙黑毛豬鞍🍄燒安格斯牛肉眼🍄果木煙經典意式巴菲🍄精選甜品,有朱古力生日牌🤗印象中這餐飯不算便宜,不過份量還算大,以及有些儀式感。
早前朋友約食生日飯,選址這間餐廳,貪他有生日佈置。

🍄自己生日飯但我自己電話要求佈置😅😅🤣🤣
這些生日餐桌佈置有點像深圳的餐廳,很有儀式感。

🍄餐包

🍄吞拿魚他他

🍄蒜蓉奶油煎帶子,$198🥲😢

🍄餐湯,南瓜湯

🍄炸薯條

🍄炭燒西班牙黑毛豬鞍

🍄燒安格斯牛肉眼

🍄果木煙經典意式巴菲

🍄精選甜品,有朱古力生日牌🤗

印象中這餐飯不算便宜,不過份量還算大,以及有些儀式感。
2024-12-08 0 浏览
今日係同表妹慶祝生日日子,見之前食評不錯,就打算試試。得出以下評語:環境:舒適食物味道:一般餐廳清晰:差劣服務態度:差劣唔知係咪星期日趕住收工,侍應亦都唔願意同你作詳細嘅回覆,我睇食評嗰個套餐都有餐包,但今晚餐包要加$10 ,甜品又冇寫清楚,四人餐得一個雪糕球,究竟係想點分配?最後話5分鐘後可以上嘅意大利飯,最後等咗10分鐘唔止,個侍應仲掛住傾偈唔拎過嚟。其實作為一個人要平均$500 收費既餐廳,呢一個嘅表現係令人十分失望,我唔知道餐廳有冇做足員工嘅培訓,餐飲經理有冇好好咁細閱自己出嘅餐單。
今日係同表妹慶祝生日日子,見之前食評不錯,就打算試試。

得出以下評語:

環境:舒適
食物味道:一般
餐廳清晰:差劣
服務態度:差劣

🎅🏻就嚟聖誕啦,我男朋友聖誕節有工作在身,所以就提早慶祝❤️ 去咗@labeathongkong 食呢一餐聖誕大餐🎄今日係平日好好彩冇book到位就入嚟坐!入到嚟就覺得好浪漫~環境都好舒服☺️今日我地就叫咗兩個set dinner🍴前菜有兩款🥗是日沙律啲菜好新鮮,佢配埋沙律醋感覺好清新🩷🇯🇵日式慢煮鮑魚佢白蘿蔔心晒鮑魚嘅汁,而且鮑魚煮得唔韌好鮮甜!🩵🥦是日精選湯-白汁雜菜湯佢嘅湯溫度好適中,同埋有埋橄欖油點綴整個湯。個湯嘅質地都好滑。❤️🐟今日嘅是日精選主菜係有主打石斑魚嘅主菜,呢個主菜魚再加埋法式包配搭,有唔同層次嘅味道,有法包嘅脆,魚嘅鮮甜,而且配菜都唔輸蝕,口感層次豐富!💙🥩燒安格斯牛肉眼今次叫咗七成,完全冇令我失望!佢煮得啱啱好,而且仲保留牛肉嘅肉汁,yummy🧡🍰是日甜品係一個充滿仙境嘅朱古力雪糕。佢個雪糕好濃郁嘅朱古力味完全唔會輸蝕出面店舖嘅雪糕。🧡❤️甜品拼盤呢個甜品拼盤配搭咗Brownie,芝士蛋糕,牛乳蛋糕同埋朱古力蛋糕。我由牛乳蛋糕、芝士蛋糕、朱古力蛋糕再到Brownie呢個次序去食。係食到淡味到濃味嘅甜品。真係滿足晒我四個願望呀。💞飲品🍹Apple Tree有淡淡的蘋果香

前菜有兩款🥗是日沙律啲菜好新鮮,佢配埋沙律醋感覺好清新🩷

🇯🇵日式慢煮鮑魚
佢白蘿蔔心晒鮑魚嘅汁,而且鮑魚煮得唔韌好鮮甜!🩵

🥦是日精選湯-白汁雜菜湯

🥩燒安格斯牛肉眼

❤️甜品拼盤

飲品🍹Apple Tree
有淡淡的蘋果香味,配搭埋西餐,完全係Perfect match!🧡
🍹Fruit Punch
佢嘅味道唔假,我男朋友好飲到好快飲晒💜

我同我男朋友都唔鍾意飲酒,佢呢間餐廳好貼心!酒精飲品同非酒精飲品嘅選項都有好多💕

🫶🏻距離港鐵站好近
🫶🏻餐廳職員友善
🫶🏻環境舒服
🫶🏻物超所值

📌LAB EAT Restaurant & Bar (T.O.P This is Our Place)
旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓502號舖

#labeathongkong #西餐 #foodie #高質 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港美食 #氛圍感餐廳
2024-12-04
庆祝纪念
圣诞节
  • 甜品拼盤
  • 燒安格斯肉眼
閨蜜同我去慶生,同我去咗一間儀式感滿滿的餐廳❤️❤️❤️餐廳預先在枱面鋪了happy birthday的裝飾,並以花瓣圍住,還向我送上一支玫瑰花,祝我生日快樂😍😍😍感受到餐廳的用心,令人十分開心。🔸前菜✨吞拿魚他他✨非常有創意,外形好像精緻的雪糕甜筒,以銀色的紙包裹着,閃閃生輝。一口下去,餅乾香脆,內裏的吞拿魚他他鮮味十足,十分開胃。✨日式慢煮鮑魚✨ +$48驟眼睇,大大隻鮑魚鋪喺三粒帶子上面。鮑魚大隻彈牙😍但原來下面嘅帶子係蘿蔔,爽口入味。🔸餐湯✨忌廉磨菇湯非常Creamy,蘑菇味濃郁。搭配兩款不同的餐包,其中一款充滿很多堅果類,非常鬆軟。🔸主菜全晚驚喜不斷,十分開心,決定選擇:✨是日精選✨是龍蝦蕃茄意粉,龍蝦肉量有半隻之多,入口彈牙。非常掛汁,醬汁蕃茄味濃,且十分惹味,同意粉超夾,十分好吃。✨廚師精選✨是牛臀肉,約250g。牛臀肉是比較少見的部位,牛味重且非常嫩滑。搭配滑溜的薯蓉,感覺都被溶化了。🔸甜品佢哋不但喺碟上面寫上Happy birthday,還附上星形的煙花,儀式感十足😍😍。每日嘅甜品都有所不同。今晚係伯爵茶雪糕及朱古力brownie 😍兩者都係我所愛。濃郁嘅Brownie細細

🔸前菜
✨吞拿魚他他✨
一口下去,餅乾香脆,內裏的吞拿魚他他鮮味十足,十分開胃。

✨日式慢煮鮑魚✨ +$48

🔸餐湯
✨忌廉磨菇湯

🔸主菜
全晚驚喜不斷,十分開心,決定選擇:

✨是日精選✨

廚師精選✨

🔸甜品
佢哋不但喺碟上面寫上Happy birthday,還附上星形的煙花,儀式感十足😍😍。每日嘅甜品都有所不同。今晚係伯爵茶雪糕及朱古力brownie 😍兩者都係我所愛。濃郁嘅Brownie細細件,好食且甜而不膩。搭配清淡的伯爵茶雪糕,完美。

餐廳環境舒適漂亮,還有多個打卡位,是慶祝及約會的好地方。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角 #big_big_foodie食勻香港
❣️最近同朋友慶生,本來只係諗住食好d,估唔到呢間餐廳有氣氛,食物又唔錯❣️booking時話慶生,會有happy birthday msg 仲有玫瑰🌹蛋糕更加係火花effect❣️前菜好精緻,好有心思✨海膽多士$136/2件- 都幾多海膽,而且口感creamy幾有海水香,麵包脆口🍄炒蘑菇$68- 炒菇香得來爽口,撈上蒜粒夠惹味✨吞拿魚他他$88- 賣相精緻,好似雪糕筒咁,入面甜甜吞拿魚蓉加洋蔥、青瓜、黑魚子,鹹咸甜甜夠特別、最難得係洋蔥唔辣🦞西班牙龍蝦尾意大利飯$288- 龍蝦拆好曬肉,肉質彈口鮮甜幾高質。意大利飯撈上龍蝦湯、番茄香,淋香入味,推介!🍰果木煙經典意式巴菲$128- 生日碟上寫好慶生message,仲有星星火花蠟燭。意式巴菲好滑身有咖啡香,旁邊嘅nuts勁脆,甜度適中另外雞肉salad沙律菜爽脆。下次有朋友生日再去❤️

❣️前菜好精緻,好有心思

✨海膽多士$136/2件
海膽多士

- 都幾多海膽,而且口感creamy幾有海水香,麵包脆口

🍄炒蘑菇$68

- 炒菇香得來爽口,撈上蒜粒夠惹味

✨吞拿魚他他$88

🦞西班牙龍蝦尾意大利飯$288
西班牙龍蝦尾意大利飯

🍰果木煙經典意式巴菲$128
果木煙經典意式巴菲

另外雞肉salad沙律菜爽脆。

下次有朋友生日再去❤️

海膽多士
西班牙龍蝦尾意大利飯
2024-12-02 237 浏览
今日喺旺角中心行街購物,有天橋直接去隔離商場T.O.P.,好方便,而且商場裝修新淨,入面有幾間餐廳,裝修精美又衛生。我一行兩個人,揀咗一間浪漫嘅西餐,餐廳裝修簡約、又充滿聖誕氣氛。夥計安排咗一個圓形梳化,座位舒適,而且私隱度高。首先叫咗一份頭盤「海膽多士」,多士焗到脆卜卜,上面嘅海膽份量十足,而且味道好鮮甜,好新鮮。接着係另一款頭盤「吞拿魚他他」,賣相非常精緻,用雪糕筒一小杯一小杯咁裝住,份量比想像中多,好特色。吞拿魚蓉非常新鮮,上面再加咗魚子醬,配合得非常好,鹹鹹地,絕對能夠帶出成個吞拿魚嘅鮮味。主菜揀咗「鵪鶉髀」,食物放喺木盒入面,好特別,一打開仲煙滲出來,入面有原粒焗蒜頭,配合鵪鶉髀一齊烤,好香,而且皮脆內軟、肉質香嫩又juicy。另一份主菜係「炭燒安格斯肉眼牛扒」,我揀咗五成熟,肉質非常香嫩,而且好滑,好容易就切得開,套餐仲可以無限添加自家製粗薯條,薯條外脆內軟,入面粉粉的,好有新鮮薯仔味,超正。餐廳有好多特色有酒精飲品可以選擇,大大杯,賣相又靚又好味,打卡必備。

嚟緊聖誕節想同主子食聖誕大餐嘅話🍽️,好推介大家嚟呢間係旺角T.O.P商場5樓嘅西餐廳!室內同户外都有聖誕樹同佈置🎄,甜品仲可以預先order畫碟服務🎂,仲附送仙女棒蠟燭,真係夠哂打卡able阿😍!🦪法國生蠔 5隻 $310蠔肉新鮮肥美,入口有海水鮮味🌊,口感清新爽脆帶甜味❤️。🍞海膽多士 4件$258上次食過覺得好好食,今次再叫多次😍!水準仍然高質,海膽份量多同新鮮鮮甜💯,配上烘到微脆嘅一齊多士食,食完好滿足!🍽️Set Dinner $368 per person✨餐包、餐湯:洋蔥湯未飲已經聞到好香嘅洋蔥味🧅!湯裏面有好多炒過嘅洋蔥,味道香濃同飲到洋蔥嘅甜味。✨前菜:日式慢煮鮑魚 +$48鮑魚咬落去非常彈牙,醬汁鮮甜香濃,煮得好入味阿!伴碟嘅蘿蔔亦都好入味,口感軟腍😍。✨主菜:豬斧頭扒配焦糖蘋果豬斧頭扒煎香後仍然保持到肉汁💦,厚肉得嚟又嫩滑,配上酸甜嘅焦糖蘋果醬🍎,清新開胃中和豬肉嘅膩感👍🏻。伴碟嘅薯蓉好creamy同幼滑🥔!✨配菜:菠菜苗 +$18呢個性價比都幾高,菠菜苗份量好多🥬,口感幼嫩配上香濃帶有奶香味嘅忌廉汁食🥛,我地兩個都好鐘意食阿!✨甜品:甜品拼盤 +$68有士多啤梨慕絲蛋

🦪法國生蠔 5隻 $310
蠔肉新鮮肥美,入口有海水鮮味🌊,口感清新爽脆帶甜味❤️。

🍞海膽多士 4件$258

🍽️Set Dinner $368 per person
✨餐包、餐湯:洋蔥湯

✨前菜:日式慢煮鮑魚 +$48

✨主菜:豬斧頭扒配焦糖蘋果

✨配菜:菠菜苗 +$18

甜品甜品拼盤 +$68
有士多啤梨慕絲蛋糕🍰、布朗尼蛋糕🍩、特濃朱古力🍫、杏仁朱古力🍫同開心果雪糕🍨,完全可以滿足晒甜品控阿🥰!

🥥椰子雪芭 $128
甜品可以同店員要求寫字服務✍🏻,適合慶祝日子或者生日🎉。椰子雪芭用椰子殼容器上碟,雪芭口感幼滑而且有濃濃嘅椰子香味🤍!

🍹Mango Magic $88
結合芒果🥭、橙🍊、菠蘿汁🍍同梳打🥤而製成,飲落香甜嘅芒果味較突出✨,加咗梳打喺裏面令味道更清爽。

🍹Fruit Punch $88
呢杯橙味比較出🍊,味道會酸一啲,如果鍾意偏酸嘅就可以試吓呢杯🧡。
2024-11-24
2024-11-29 219 浏览
11月係好多朋友嘅生日月,淨係諗慶祝都諗爆頭啊~~😂😂正當我係網上揾啲慶祝餐廳嘅時候,發現呢間叫LAB EAT嘅餐廳幾有feel喔,仲有得整生日甜品,見佢啲comments都幾正面,咁我就Book咗同好友慶祝啦~~😚😚😚來到見到餐廳嘅設計都好特別,有好多張圓形設計嘅位置,可以大大增加私隱度,影相打卡又靚,確實係唔錯喔~~好慶幸自己無揀錯地方~🥰🥰話明慶祝生日,就梗係交俾生日果位話事,由佢點菜啦~~由前菜嘅生蠔開始,我已經覺得呢間餐廳可以encore啦,佢哋嘅食材好新鮮,就連我平時唔食嘅青口都令我食到唔停口👍🏻👍🏻原來青口都可以煮得咁好食嘅~~ 😂😂 每一粒肉都係啱啱熟,好鮮嫩……主菜嘅羊架係7成熟,一啲都唔騷,但又好重羊味,佢哋選用西班牙自然放牧嘅羊製作而成,羊嘅肉質好爽脆有咬口,但我覺得下次應該可以叫5成,可能口感會更豐富~~ 😎 😎主食方面,好友揀咗香蒜白酒蜆肉意粉,餐廳選用大蜆製作,每一粒蜆肉都非常飽滿,入口即爆汁,意粉帶少少辛辣感,加上帶有酒味嘅蒜香味,令人越食越開胃~~最後個甜品係我提早預訂嘅,可以叫餐廳寫字,我鍾意呢種儀式感,好開心好友都滿意我嘅安排🥰🥰
11月係好多朋友嘅生日月,淨係諗慶祝都諗爆頭啊~~😂😂

2024-11-29 257 浏览
呢間餐廳係旺角TOP商場5樓位置就十分就腳本以為都係普通西餐廳點知有驚喜環境闊落 裝修新淨 坐位都好闊咁啱見到隔離枱未到但餐廳已經提早佈置定生日裝飾係枱到十分有儀式感!有Set dinner 啱晒唔想揀嘅朋友而且都比較抵食值得讚係侍應非常友善見我哋睇緊呢個menu即刻過嚟幫我哋介紹今日嘅是日精選同廚師精選原來日日都唔同✨Fresh oysters $62/each前菜揀咗2隻蠔一上已經成浸海水味非常新鮮creamy 可以媲美蠔吧✨Linguine with Hokkaido Scallops $198帶子面煎得好香口 夠厚身扁意粉蒜香好正,好多乾蒜片✨Beef rib eye steak $488牛扒有炭火香味基本上食過炭火燒牛扒真係返唔到轉頭有適量嘅油脂 夠香✨Matcha white chocolate cake $138儀式感滿滿嘅甜品時間!先有個波波 會點著側邊有啲火花咁跟住就瘋狂打卡然後開波!😂再會有乾冰效果視覺享受一流,但唔係得個樣抹茶中和到白朱古力嘅甜中間慕絲都好滑身配椰子味雪糕出奇地夾!✨Sex on the beach $98✨Treasure $108最後唔少得打卡
呢間餐廳係旺角TOP商場5樓

前菜揀咗2隻蠔
一上已經成浸海水味
非常新鮮creamy 可以媲美蠔吧

帶子面煎得好香口 夠厚身
扁意粉蒜香好正,好多乾蒜片

✨Beef rib eye steak $488
牛扒有炭火香味
基本上食過炭火燒牛扒真係返唔到轉頭
有適量嘅油脂 夠香

儀式感滿滿嘅甜品時間!
先有個波波 會點著側邊有啲火花咁
跟住就瘋狂打卡
然後開波!😂
再會有乾冰效果
視覺享受一流,但唔係得個樣
抹茶中和到白朱古力嘅甜
中間慕絲都好滑身
配椰子味雪糕出奇地夾!

✨Sex on the beach $98

✨Treasure $108
最後唔少得打卡嘢飲!
煙波波 桃味嘅飲品
酸甜度幾好
2024-11-21
  • 生蠔
2024-11-27 212 浏览
上年已為慶祝日Bookmark 的一間西餐廳,上星期趁著拍拖周年紀念日,提早預備訂位,餐廳位置非常方便就腳,有室外室內空間進餐,環境浪漫舒適,加上訂位會提早為客人預備的生日佈置,入座已感到有誠意驚喜。MENU上性價最高的一定是$400 以下的晚市套餐,就有齊哂頭盤、湯、主菜及甜品,今餐就直接交比另一半發辦,選擇佢最鐘意嘅菜款!餐前贈送餐飽香口暖肚。🦪冷盤新鮮生蠔 4 隻 Fresh Oyster $248法國生蠔大隻肥美Creamy,裙邊和蠔身爽口,帶點海水鹹味之後有杜許甜味。🥪海膽多士 Sea Urchin Crostini $136/2件一人一件作為餐前小食十分滿足,海膽多士賣相精緻,海膽鮮甜,兩塊肥美份量對得住呢個價,難怪是餐廳其中一個招牌。🍝香蒜白酒蜆肉意粉 White Wine with Clams Spaghetti $168🍝香煎北海道帶子扁意粉 $198Ali e oli Linguine with Pan-seared Hokkaido Scallops 兩款意粉用料上自似差不多,但調味上大有不同,蜆肉及帶子均有質素高嘅海鮮西餐水平。油潤掛汁飽肚,精美層次感,看得出大

上年已為慶祝日Bookmark 的一間西餐廳,
上星期趁著拍拖周年紀念日,提早預備訂位,
餐廳位置非常方便就腳,有室外室內空間進餐,環境浪漫舒適,

加上訂位會提早為客人預備的生日佈置,入座已感到有誠意驚喜。

MENU上性價最高的一定是$400 以下的晚市套餐,
就有齊哂頭盤、湯、主菜及甜品
今餐就直接交比另一半發辦,選擇佢最鐘意嘅菜款!

[前菜頭盤]
餐前贈送餐飽香口暖肚。
🦪冷盤新鮮生蠔 4 隻 Fresh Oyster $248

一人一件作為餐前小食十分滿足,海膽多士賣相精緻,

[主餐]
🍝香煎北海道帶子扁意粉 $198
油潤掛汁飽肚,精美層次感,
看得出大廚在放盤上沒有丁點馬虎👍🏼
Fine Dinning 水平完美合格👏

🍰西村抹茶白朱古力慕絲配抹茶蛋糕 $138
Matcha White Chocolate Cake
預訂可以提早叫餐廳預備寫字甜品碟💝
抹茶蛋糕係用西村抹茶散發出清香茶味,
蛋糕質感結實,點火呈現視覺效果,
儀式感滿滿,另一半非常驚喜滿意🤭👍🏼
  • 海膽多士