2022-04-28 65 浏览
🌅最近朋友係觀塘返工,約佢一齊食早餐,聽佢講呢間餐廳早午餐好正,要有一個 ☀️𝐆𝐨𝐨𝐝 𝐌𝐨𝐫𝐧𝐢𝐧𝐠!返工前就一定要黎呢度食早餐!🌤落地玻璃陽光透入餐廳,非常舒適🌿早餐非常之多款式,我揀左牛扒早晨全餐☀️ 賣相吸引!─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*❥特級早餐拼牛扒♒︎牛扒♒︎太陽蛋♒︎煙肉♒︎腸♒︎鮮磨菇♒︎焗豆♒︎薯餅♒︎沙律 ♒︎我轉左做🍳炒蛋非常滑滑滑✨✨🥩牛扒多汁嫩滑💕仲好大塊添🤍唔怪得我朋友每朝早都要食埋呢個早餐先返工啦👩🏻‍💻👩🏻‍💼❥特級早餐拼魚柳♒︎魚柳♒︎太陽蛋♒︎鮮磨菇♒︎粟米♒︎沙律♒︎🐟魚柳外脆內軟,肉質嫩滑,好正❥飲品𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬▫️抹茶 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 🍵轉燕麥奶健康啲~好香濃,熱辣辣好正▫朱古力咖啡️🧋香濃咖啡,成朝醒神晒❥甜品蛋糕🍰▫️有朵玫瑰花喺上面真係好精緻🌹抹茶味非常好食😋非常軟冧,一試愛上,非常推薦✨✨

早餐非常之多款式,我揀左牛扒早晨全餐☀️ 賣相吸引!

❥特級早餐拼牛扒
我轉左做🍳炒蛋非常滑滑滑✨✨
🥩牛扒多汁嫩滑💕仲好大塊添🤍
唔怪得我朋友每朝早都要食埋呢個早餐先返工啦👩🏻‍💻👩🏻‍💼

❥特級早餐拼魚柳
♒︎魚柳♒︎太陽蛋♒︎鮮磨菇♒︎粟米♒︎沙律♒︎
🐟魚柳外脆內軟,肉質嫩滑,好正

❥飲品𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬
▫️抹茶 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 🍵
轉燕麥奶健康啲~好香濃,熱辣辣好正

▫朱古力咖啡️🧋
香濃咖啡,成朝醒神晒

甜品蛋糕🍰
ଘ(੭*ˊᵕˋ)੭* ੈ𝗟𝗮𝗴𝗼𝗺 𝗞𝗮𝗳𝗳𝗲(牛頭角)♡‧₊˚ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ 最近喺觀塘返工,聽朋友介紹嚟咗試呢間餐廳地方十分寬敞,環境優雅🌿早餐有11款✨任君選擇💕下次一定要試埋午餐同埋晚餐🥰♥️ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ⊰⊹═══════════⊹⊱ʚ︎特級早餐拼牛扒ɞ♒︎牛扒♒︎太陽蛋♒︎煙肉♒︎腸♒︎鮮磨菇♒︎焗豆♒︎薯餅♒︎沙律 ♒︎賣相吸引!朋友將太陽蛋轉做炒蛋,炒蛋滑滑Der~~~牛扒多汁嫩滑💕性價比高👋🏻啱晒喜歡牛扒嘅我🌿連朝早都可以享受到咁豐富嘅早餐🥣ʚ︎特級早餐拼魚柳ɞ♒︎魚柳♒︎太陽蛋♒︎鮮磨菇♒︎粟米♒︎沙律♒︎魚柳外脆內軟,兩位朋友都讚不絕口❣︎這份都是轉咗炒蛋的😆ʚ︎鮮茄雞肉辛辣麵ɞ♒︎雞肉♒︎牛角包♒︎火腿♒︎太陽蛋♒︎辛辣麵配上鮮茄~啱晒早餐食唔會太刺激✨牛角包🥐是我的愛💕終於可以食到太陽蛋!兩位朋友走寶太陽蛋一吉落去蛋黃流哂出嚟~整得啱啱好✔️ʚ︎ 抹茶咖啡 ɞ ʚ︎ 朱古力咖啡 ɞ兩杯嘢飲打卡一流,▫️抹茶咖啡❥抹茶味香甜,鮮奶仲可以加錢轉燕麥奶,健康人生▫️朱古力咖啡❥香濃可口,如果咖啡味重啲就更加正❣︎ʚ︎拿鐵鮮奶咖啡(凍)ɞ鮮奶濃郁💕如果唔太鍾意奶味可以

最近喺觀塘返工,聽朋友介紹嚟咗試呢間餐廳
地方十分寬敞,環境優雅🌿
早餐有11款✨任君選擇💕
下次一定要試埋午餐同埋晚餐🥰♥️

⊰⊹═══════════⊹⊱

ʚ︎特級早餐拼牛扒ɞ
賣相吸引!
朋友將太陽蛋轉做炒蛋,炒蛋滑滑Der~~~
牛扒多汁嫩滑💕性價比高👋🏻
啱晒喜歡牛扒嘅我🌿
連朝早都可以享受到咁豐富嘅早餐🥣

ʚ︎特級早餐拼魚柳ɞ
♒︎魚柳♒︎太陽蛋♒︎鮮磨菇♒︎粟米♒︎沙律♒︎
魚柳外脆內軟,兩位朋友都讚不絕口❣︎
這份都是轉咗炒蛋的😆

太陽蛋一吉落去蛋黃流哂出嚟~整得啱啱好✔️

ʚ︎ 抹茶咖啡 ɞ ʚ︎ 朱古力咖啡 ɞ
兩杯嘢飲打卡一流,
▫️抹茶咖啡❥
抹茶味香甜,鮮奶仲可以加錢轉燕麥奶,健康人生
▫️朱古力咖啡❥香濃可口,如果咖啡味重啲就更加正❣︎

ʚ︎拿鐵鮮奶咖啡(凍)ɞ
鮮奶濃郁💕如果唔太鍾意奶味可以小奶喔~

ʚ︎抹茶cakeɞ
細細嘅抹茶Cake,估唔到佢咁好食
由於飽飽嘅我哋三個人叫咗一件一個品嚐下♥️
下次我要一個人叫一個啊😍
⊰⊹═══════════⊹⊱
鮮茄雞肉辛辣麵
2022-04-27 123 浏览
一日之計在於晨,早晨對我來講係好重要,每日既狀態心情都好需要俾自己一個放鬆嘅時間和空間,在熱鬧既地方,急促既鬧市,竟然比我搵到個空間十分寬躺,慢活而舒服既餐廳🌞"Lagom" 源自瑞典語,意思為「不多不少 剛剛好」。 「足夠就是最好」(Lagom är bäst)正是瑞典人對生活態度的詮釋。回歸本質,不著意添加外在修飾,就是lagom.特級早餐拼牛扒性價比高,裏面滿足哂我既喜好😋牛扒 太陽蛋(我轉了炒蛋) 煙肉腸 鮮磨菇 焗豆 薯餅沙律 🥗肉和菜比例平均,賣相吸引,特別係牛扒不太乾,裏面多汁👍🏻.特級早餐拼魚柳如果早餐唔想食肉又想多點蛋白質,推薦你吃魚柳 太陽蛋 鮮磨菇 粟米 沙律,魚柳外脆內軟,不腥👍🏻👍🏻.抹茶咖啡抹茶🍵味香甜而不苦澀 ,不想肥肥鮮奶可以加錢轉燕麥奶😋.朱古力咖啡我最愛❤️如果鍾意咖啡味濃一點,餐廳可以免費double shots 👍🏻👍🏻

抹茶咖啡
抹茶🍵味香甜而不苦澀 ,不想肥肥鮮奶可以加錢轉燕麥奶😋
朱古力咖啡
抹茶花甜品
抹茶花甜品
2022-04-25 112 浏览
星期一放假去咗 Lagom Kaffe 牛頭角店,9:30 去到卡位已經坐滿。café 好大,香港難得一見嘅闊落cafe,似台灣 cafe,坐落感覺舒適。  早餐算多選擇,都有11款,有湯麵類同扒類,最後我地叫咗牛肉意粉拼太陽蛋及火腿牛角包同埋叫咗特級早餐拼牛扒。食物由機械人送到,份量好充足,可以食完唔洗食 lunch。   食物方面,溫度同味道都中上,特級早餐拼牛扒份量好足,薯餅放咗好耐都係脆,而且一d都唔油。牛肉意粉拼太陽蛋及火腿牛角包都好大碟,牛角包酥脆,雞蛋有蛋香,應該唔係用 cheap 蛋。值得一提係湯麵類可以免費轉辛辣麵同凍飲唔洗加錢。Overall 我地坐咗3個鐘,職員冇催我地走,早餐選擇多而且份量充足,價錢合理,餐廳空間感大,值得再去。

特級早餐拼牛扒

牛肉意粉拼太陽蛋及火腿牛角包 (免費轉辛辣麵)

牛肉意粉拼太陽蛋及火腿牛角包

2022-04-25
$80 (早餐)
牛肉意粉拼太陽蛋及火腿牛角包
2022-04-24 210 浏览
第一次去樂感,環境唔錯有空間感,lunch冇book枱,我地一行4人去到等大概5分鐘就有枱。自助落單好方便,睇 menu 其實選擇唔算多,最後我地選左軟殼蟹漢堡,台北燉牛肉意粉,All day breakfast 同埋烤牛肉三文治。飲品方面叫左 oat milkshake。lunch 可以加 $10 幾蚊多杯咖啡,如果 oat milkshake 就要正價叫。 烤牛肉三文治治略咸,啱重口味人士。其他食物中上,至於 oat milkshake 份量啱啱好,每啖都飲到果肉。價錢方面屬於中價,食物味道ok,有特色,環境夠闊落,好坐。

台北燉牛肉意粉
All  day  breakfast
烤牛肉三文治
軟殼蟹漢堡
Oat  milkshake

價錢方面屬於中價,食物味道ok,有特色,環境夠闊落,好坐。
台北燉牛肉意粉
  • Oat  milkshake
2022-04-24 57 浏览
環境舒適,打咭一流  聽過樂感好耐,但係一路都冇嚟試過,襯長假期去到平日十分多人嘅牛頭角樂感。長假期都不用等位,環境比想像中更大,而且樓底高亦有落地玻璃,採光度十足,坐咗一段時間都感覺好舒適。 當日大概早上 10 點去到,原本以為 café 最多只會有 all day breakfast,原來 Lagom Kaffe 亦有提供早餐,仲有湯麵同多款咖啡選擇。      最後點咗個 B1 set 蕃茄洋蔥湯雞肉螺絲粉拼太陽蛋及火腿牛角包 同埋 點咗 B6 set 特級早餐拼雞扒。B1 set 都好豐富,火腿牛角包酥脆味道岩岩好,蕃茄洋蔥湯清淡鮮甜,十分適合一朝早食。  不得不提,雖然早餐喺包咖啡,但絕不馬虎,亦會有拉花。Overall 早餐選擇唔多但份量充足,價錢合理,而且包咖啡同牛角包,餐廳空間感大,值得再試午市或晚市。
環境舒適,打咭一流

B1 set 蕃茄洋蔥湯雞肉螺絲粉拼太陽蛋及火腿牛角包

B6 set 特級早餐拼雞扒

coffee
2022-04-09
$75 (早餐)
B1 set 蕃茄洋蔥湯雞肉螺絲粉拼太陽蛋及火腿牛角包
B6 set 特級早餐拼雞扒
coffee
  • 蕃茄洋蔥湯雞肉螺絲粉拼太陽蛋及火腿牛角包
2022-04-23 43 浏览
#灰到食甜品 #灰到食蛋糕本來特登行過嚟牛頭角呢間分店係想食試甜品,不過嚟到淨返兩款🤧-🔻巴斯克咖啡芝士蛋糕 $50蛋糕側面切得唔太平整,外觀有啲扣分。蛋糕質地偏軟身,冇乜咖啡味🤧-🔻Mocha $48冇乜朱古力香,唔會特別再叫🤧-👅食後感:今次食嘅嘢都一般般😮‍💨-👀個人喜愛度:6/10🔜回訪可能:⭕️(但唔會再食呢款蛋糕🤧)-🚩 Lagom Kaffe (牛頭角)牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖-#美食 #香港美食 #homekong #hongkong #hk #hkfood #foodie #hkfoodie #香港 #홍콩 #맛집 #홍콩맛잡 #dessert #甜品#디저트#케이크#cake#蛋糕#basqueburntcheesecake#coffee#巴斯克芝士蛋糕
#灰到食甜品 #灰到食蛋糕
🔻巴斯克咖啡芝士蛋糕 $50
🔻Mocha $48
冇乜朱古力香,唔會特別再叫🤧
👅食後感:今次食嘅嘢都一般般😮‍💨
👀個人喜愛度:6/10
🔜回訪可能:⭕️(但唔會再食呢款蛋糕🤧)
🚩 Lagom Kaffe (牛頭角)
牛頭角觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
2022-04-23 1771 浏览
過咗終於黎到樂感喇 想黎勁耐❣️有觀塘同牛頭角兩間分店覺得牛頭角店好似chill d所以揀牛頭角店~可能窗口位咁啱有人走咗 現場都好多人 咁啱坐到窗口位🤩有自然光透入☀️Chill chill緊系要食吓ADB😍🍴有煎雙蛋🍳🍳磨菇🍄沙律🥗薯餅🥔辣腸仔 麵包🍞煎雙蛋好靚呀😆薯仔控對ADB有薯餅表示十分滿足😝羅勒醬嘅意粉喺出面好少見💚青醬喺出面吾系好多人接受到 加埋適量嘅芝士粉同埋奶油更香~帶子有煎香嘅香味 仲有啲蟹籽又幾正🧡個feel同日式冷麵一樣有青瓜絲🥒溏心蛋🥚雞胸肉🐔胡麻醬幾樣配料mix埋一齊好清新👍🏼士多啤梨yogurt燕麥奶組合非常特別😳味道就一般啦🙈🙊士多啤梨吾系好足料所以飲品質感偏稀 Yogurt味系最濃 酸味相對明顯除咗主菜 甜品都有好多款供客人選擇絕大部份系一件件切件咁食咁樣一小個食真系第一次😵話明burnt cheesecake又真系整得好窿吓🥴估吾到會系成個伯爵茶醬擺喺隔離撈埋伯爵茶醬食都ok嘅本身個cheesecake勁淋 吾系soft戈隻🫢芝士味一般
過咗終於黎到樂感喇 想黎勁耐❣️
有觀塘同牛頭角兩間分店
覺得牛頭角店好似chill d所以揀牛頭角店~

Chill chill緊系要食吓ADB😍🍴
有煎雙蛋🍳🍳磨菇🍄沙律🥗薯餅🥔辣腸仔 麵包🍞
煎雙蛋好靚呀😆
薯仔控對ADB有薯餅表示十分滿足😝
All Day Breakfast

羅勒醬嘅意粉喺出面好少見💚
青醬喺出面吾系好多人接受到
加埋適量嘅芝士粉同埋奶油更香~
帶子有煎香嘅香味 仲有啲蟹籽又幾正🧡

All Day Breakfast
奶油羅勒干貝意粉
柚香雞胸芝麻冷天使意粉
2022-04-22 34 浏览
沒有預約,兩位walk in 食lunch都有位地方好大,有好多枱落單係自己scan QR Code落單圖文並茂都相當方便同朋友一人叫咗個lunch set一份全日早餐,朋友就點咗一份炸魚薯條食物飲品賣相一流同埋坐咗埋邊近書架忍唔住影多咗幾張相我地叫嘅食物整體都中上香港唔係咁多地方又靚靚地食物又好味嘅地方醬汁麵包都感覺到落過心機細緻位係好重要朋友點果杯飲品好靚,打卡wise咖啡免費送多shot比你好滿足好完滿冇特別限時(好似係)下次會早啲book佢啲卡位好似好靚好舒服
沒有預約,兩位walk in 食lunch都有位
地方好大,有好多枱

落單係自己scan QR Code落單
圖文並茂都相當方便

同朋友一人叫咗個lunch set
一份全日早餐,朋友就點咗一份炸魚薯條
食物飲品賣相一流
同埋坐咗埋邊近書架
忍唔住影多咗幾張相

我地叫嘅食物整體都中上
香港唔係咁多地方又靚靚地食物又好味嘅地方

醬汁麵包都感覺到落過心機
細緻位係好重要
朋友點果杯飲品好靚,打卡wise

咖啡免費送多shot比你

好滿足好完滿
冇特別限時
(好似係)

下次會早啲book
佢啲卡位好似好靚好舒服
  • All  day  breakfast
一開始係想揾個地方坐低睇下書😂上網見d人話依間cafe好好坐😍點知入座先知有限時🥲不過環境好闊落好好坐係真既👍🍝台灣燉牛肉意粉 $108睇個名真係估唔到咩味🤣食落個醬係有麻辣味😆再加上肉碎✨聞落有譚仔味食落有擔擔麵味🤣係未食過既意粉口味幾特別👍不過睇d相以為係牛𦟌但事實係得幾片肥牛🥺🍟炸魚薯條 $98依個就普普通通😆只係幼薯條🍟反而炸魚皮好薄而且魚肉好軟滑😋好快就清哂❣️

🍝台灣燉牛肉意粉 $108

🍟炸魚薯條 $98
2022-04-16 130 浏览
到訪當日本想到就近的觀塘分店,到步才知道他們當天不開放堂食🥲惟有趁六點前立刻趕到牛頭角分店😆但可能因堂食時間快要結束,不少食物都售完了,希望有機會能再試到🥲想不到麻辣味和西式的意粉出奇的合拍,配菜表現不錯,另外意粉煮得剛剛好,有咬口♥️士多啤梨🍓和香蕉🍌簡直是絕配!加上燕麥奶打成的奶昔,口感濃厚不會有假的水果味~炸魚的份量很多,而且好高質,魚肉好嫩滑juicy♥️當主食都一定會飽甜品都份量很足,吃完主食後都好飽,所以不浪費,帶走了一半窩夫回家😅 🅟🅞🅘🅝🅣 吧枱位置有落地大玻璃,採光很好,景色都好開揚👍🏼
台北燉牛肉意粉(辛)
Daily Oat Milk Shake
炸魚薯條
朱古力·麻糬·鐵觀音蛋糕·海鹽焦糖雪糕
Hot Mocha

2022-02-14
台北燉牛肉意粉(辛)
Daily Oat Milk Shake
炸魚薯條
朱古力·麻糬·鐵觀音蛋糕·海鹽焦糖雪糕
Hot Mocha
  • 台北燉牛肉意粉
2022-04-15 51 浏览
聽朋友講呢間打卡必備 有次經過問等幾耐聽到大概等兩個鐘就放棄😮‍💨😮‍💨 今日放假有時間可以慢慢等咦 原來平日黎Lagom Kaffe 3個字都唔淘就入座😆可以悠悠閒閒同男朋友去enjoy下 仲咁好彩有卡位坐明太子蕃茄雞肉意粉份量都算大碟 如果你係細食嘅女仔一定夠食意粉有煙韌有口感 但係唔算太有明太子嘅味道如果你記得我講過我係一個好鍾意食澱粉質既人牛角包🥐好有牛油味 同埋好鬆脆 暖暖地都算唔錯綠茶鬆餅🍵 食落去綠茶味好突出鍾意綠茶味嘅一定要試吓 不過質地好實 算唔算叫做有口感?😂
聽朋友講呢間打卡必備 有次經過問等幾耐

綠茶鬆餅🍵
食落去綠茶味好突出
鍾意綠茶味嘅一定要試吓
不過質地好實 算唔算叫做有口感?😂
我公司已經搬離咗牛頭角 但之前因為成日食比我朋友見到 佢話好想食 我隔咗幾個月無食過就去食啦我貼食評貼到人哋以為我同一次用餐出兩個Post爭啲出唔到Post💛全日早餐我朋友話好餓要自己食哂個麵 OK Fine 咁我自己食一個糾結咗一陣要雞肉Caeser定要All Day. 食草又好似太Dry最後都係叫咗個All Day 💛Flat White呢度啲咖啡不嬲都好出色 唔需要多講💛提拉米蘇嚟樂感嘅重點 一定係Tiramisu 開頭剛剛到嘅時候見到無得點失望咗一下點知食完個All Day 坐多陣 就見到Menu出現咗Tiramisu 9秒9落單 加埋個甜品 今餐完滿咗啦不過今次個Tiramisu 上面個Cream無之前咁Creamy無咁香奶味 好似差咁啲咁 不過都OK嘅😏
我公司已經搬離咗牛頭角 但之前因為成日食

2022-03-11
All  Day  Breakfast
Tiramisu
  • All  day  breakfast
✨𝐋𝐚𝐠𝐨𝐦 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟐𝟖有齊煎蛋、沙律菜、芝士腸、薯餅、多士、火龍果和炒菇,很豐富的all day breakfast!特別是在這間超大的cafe裡享受,更加滿足🥗🍳⁡✨伯爵茶麻糬𝐰𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞 配奶茶雪糕 $𝟏𝟑𝟖就算不叫鹹食都一定要叫窩夫!waffle的茶香很濃,加上煙韌的麻糬內餡,味道口感同樣出色🥰配搭香滑的奶茶雪糕更美味💛而且窩夫有四塊,與朋友們share剛剛好!價錢較高但超推薦!
✨𝐋𝐚𝐠𝐨𝐦 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭 $𝟏𝟐𝟖
特別是在這間超大的cafe裡享受,更加滿足🥗🍳

✨伯爵茶麻糬𝐰𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞 配奶茶雪糕 $𝟏𝟑𝟖
2022-03-15 94 浏览
搬了新寫字樓這間環境不錯的餐廳就成了我們的飯堂雖然時常都會幫襯不過每次夥計的態度都非常冷淡有次我想攞張椅放手袋哇!!個waitress將張凳撞嚟撞去完全係發我脾氣算!我食嘢唧唔想同佢一般見識all day breakfast 是我經常點的每次都保持水準六成熟生蛋 滿滿焦香的香腸兩塊迷你多士真的好迷你價錢唔平㗎$128點latte都要加錢朋友今日食素點左沙律佢其實仲想要麵包不過waiter一樣冇啲禮貌我哋冇麵包 冇喎總之服務真係好差沙律菜係新鮮醋汁亦都好食杯抹茶latte都好掂嘅所以呢間公司樓下飯堂食物和咖啡質素一流我哋食完就走 如果有其他選擇都唔會去嘅兩個人咁樣都300幾蚊㗎
搬了新寫字樓
這間環境不錯的餐廳