2024-12-19
簡潔黑白色打造型格,帶點復古風格,室外位置感受法國的街頭風情,12月配合節日氣氛,添上唔少聖誕🎄裝飾,同時仲有限定聖誕Meun餐廳換上了新名字,嘢食更加豐富🪄法式粒粒蝦肉龍蝦湯配酸種包($78)龍蝦湯好靚嘅橙紅色,湯底濃稠入口順滑,有口感彈牙蝦肉,龍蝦的鮮味好夠,仲配有香脆酸種麵包🥖🪄香甜番薯條($88)比起普通薯條,更鍾意番薯條🍟炸至金黃酥脆,外脆內軟,番薯甜味配搭得兩款醬汁恰到好處🪄招牌慢煮鴨髀配法國紅酒汁($198)招牌之一,廚師將鴨髀外表煎至香脆金黃,慢煮方式令肉質軟嫩,保持豐富肉汁,配上濃郁紅酒汁,整體味道提升,伴有新鮮沙律菜、薯條,🪄焦糖斑斕蛋糕🍰$48亦都係聖誕限定系列 斑斕嘅味道好出而且唔會太甜 食飽咗之後好適合點嘅甜品🪄焦糖肉桂咖啡$52每逢聖誕🎄我都鍾意飲嘅限定飲品,咖啡入面有淡淡肉桂味,用焦糖取替原本嘅咖啡糖🪄 AN PEARS MET MS OSWAIILS $88用上啤梨配Gin 嘅Cocktail,呢個配搭好少試,感覺幾新鮮🚩 LASCAR LANE (上環)上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖#addifoodie #addifoodie上環#foodie
餐廳換上了新名字,嘢食更加豐富
🪄法式粒粒蝦肉龍蝦湯配酸種包($78)
🪄香甜番薯條($88)
🪄招牌慢煮鴨髀配法國紅酒汁($198)
🪄焦糖斑斕蛋糕🍰$48
🪄焦糖肉桂咖啡$52
🚩 LASCAR LANE (上環)
上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖
#addifoodie #addifoodie上環
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情 插畫 #香港探店 #LASCARLANE #上環咖啡店