2020-10-19 470 浏览
🍽波士頓龍蝦餐$88餐廳環境好靚,牆身掛住一啲懷舊嘅posters😍!坐落都好舒服~個餐原價$168,依家特價$88,仲要免加一,真係好抵食🤭😋!🍴田園沙律新鮮嘅蔬菜配上黑醋汁,估唔到食落好夾👍🏻!🍴餐湯羅宋湯裏面又有洋蔥又有紅蘿蔔,材料好豐富好好味😻!🍴主菜!🦞芝士焗波士頓龍蝦配意粉意粉🍝好creamy,但得多嘅話會有啲膩😢。龍蝦有好多龍蝦膏,龍蝦肉都好容易就拉到成條拉到出嚟😏。店員仲會將龍蝦鉗嘅肉俾埋我哋,配埋上面啲芝士,味道超豐富🤩😍!🍴飲品個餐仲會包一杯飲品,餐牌上大部份嘢飲都可以嗌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),今次揀咗凍檸茶同埋Cappuccino😋店員仲拉花拉左隻熊🐻俾我哋!🥰超可愛!大家去開銅鑼灣不妨試吓~😝餐廳店員都對菜式好熟悉,會主動同我哋講解!💝
🍽波士頓龍蝦餐$88
🍴田園沙律
新鮮嘅蔬菜配上黑醋汁,估唔到食落好夾👍🏻!
🍴餐湯
羅宋湯裏面又有洋蔥又有紅蘿蔔,材料好豐富好好味😻!
🍴主菜!🦞芝士焗波士頓龍蝦配意粉

🍴飲品
2020-09-28 199 浏览
今次要介紹嘅呢間餐廳真係堪稱全個銅鑼灣性價比最高😳有冇見過可以用$88食波士頓龍蝦仲要有埋餐湯 沙律同餐飲呢而且餐飲仲可以揀精品咖啡😦係咪真係平到你唔信?沙律係陳醋黎麥沙律🥗一啲都唔hea你陳醋酸酸甜甜好開胃餐湯係粟米湯🌽幾creamy 正常水平主菜我哋揀咗兩款波士頓龍蝦🦞開邊用芝士焗肉質好鮮甜彈牙更加驚喜嘅係有膏撈埋意粉食一流Rib Eye牛扒🐮叫咗三成熟剛好配左紫薯蓉 特別而且好大塊😻餐飲☕️老公叫咗精品咖啡即場用機炒豆 佢話超香超好飲我自己就叫咗凍檸茶正常水準啦店員好有禮貌不停會關心我哋啲嘢啱唔啱食仲介紹好多關於炒咖啡豆嘅知識俾我哋知相信有encore嘅機會👍🏻
今次要介紹嘅呢間餐廳真係堪稱全個銅鑼灣性價比最高😳
有冇見過可以用$88食波士頓龍蝦
仲要有埋餐湯 沙律同餐飲呢
而且餐飲仲可以揀精品咖啡😦
係咪真係平到你唔信?

沙律係陳醋黎麥沙律🥗

不停會關心我哋啲嘢啱唔啱食
仲介紹好多關於炒咖啡豆嘅知識俾我哋知
相信有encore嘅機會👍🏻
2020-09-28 123 浏览
好耐冇出街食嘢,今日試咗優惠$88龍蝦意粉套餐,原價成百幾蚊㗎!咁呢個餐就飽嘢飲(凍熱嘅咖啡或者茶)、餐湯(菜湯)、生菜沙律同埋個龍蝦麵。半隻龍蝦就大部份都拆咗出嚟,上面啲芝士襯托咗龍蝦嘅味道!個菜湯就不過不失普通羅宋湯。環境同裝修都幾好,見到隔離有啲阿叔飲酒,你哋都可以試吓,不過我就鍾意咖啡多啲!個咖啡有個熊仔拉花幾得意~服務都幾好,侍應會介紹返啲嘢食、最後仲俾咗啲coupon我哋。但係唔知個優惠做到幾耐!
今日一心諗住去食日本菜,亂打亂撞去咗一間非常舒適西餐廳,首先因為大廈太新以為未有餐廳營業,之後睇到曾經有電視介紹過㗎餐廳,餐牌有款寫藜麥燒春雞,所以我叫左呢款一試,首先佢上咗沙律感覺好清新,之後主菜上埋最後我叫左latte ,因為間餐廳主要飲咖啡,所以啱晒我,總括全部我都覺得啱曬自己口味
2020-09-19
2020-08-25 120 浏览
終於搵到間岩口味店員好有禮貌 帶住口罩都fell到佢好有笑容每上一個食物都會介紹係乜 同入面加左啲乜 好細心 沙律同生果都有介紹(本人已忘記佢講加左啲咩)上哂所有食物都有行黎問岩唔岩食好照顧客人口味食第一啖就話搵到間可以食既牛扒(本人經常食牛扒 意思第一間選擇會係LCB)$88波士頓龍蝦套餐(癡線抵食加好味)$128安格斯牛扒 正正子
終於搵到間岩口味

店員好有禮貌 帶住口罩都fell到佢好有笑容

上哂所有食物都有行黎問岩唔岩食
好照顧客人口味

食第一啖就話搵到間可以食既牛扒
(本人經常食牛扒 意思第一間選擇會係LCB)

$88波士頓龍蝦套餐(癡線抵食加好味)
$128安格斯牛扒 正正子
情人节
波士頓龍蝦
安格斯牛扒
2020-08-21 115 浏览
🦞😍Lobster Pasta Lunch Set $88✨新張超級大特價有湯沙律前菜✨餐飲仲可以揀紅白酒✨前菜: 有機藜麥配蜜糖提子: 勁好食 🍇🍯✨龍蝦有半隻好鮮味✨意粉個汁好creamy✨點解可以咁抵? Lunch仲要唔使加一咁樣好咩?.🥣🥗黑松露忌廉湯✨用左黑松露油唔算太出味✨菇絲冇切到好碎有咬口沙律✨菜好fresh!✨醋分佈均勻酸度適中好開胃.🐷😍Grilled Pork Chop $118✨Lunch set menu 湯同沙律2揀1✨都有果個伴菜 🍇🍯✨慢煮豬仔好大塊好juicy✨配菜有心思全部燒過上碟時仲熱辣辣.✨服務勁好! ✨環境細細地但係都好舒服
🦞😍
Lobster Pasta Lunch Set $88
✨新張超級大特價有湯沙律前菜
✨餐飲仲可以揀紅白酒
✨前菜: 有機藜麥配蜜糖提子: 勁好食 🍇🍯
✨龍蝦有半隻好鮮味
✨意粉個汁好creamy
✨點解可以咁抵? Lunch仲要唔使加一咁樣好咩?
🥣🥗
黑松露忌廉湯
✨用左黑松露油唔算太出味
✨菇絲冇切到好碎有咬口
沙律
✨菜好fresh!
✨醋分佈均勻酸度適中好開胃
✨慢煮豬仔好大塊好juicy
✨配菜有心思全部燒過上碟時仲熱辣辣
✨服務勁好!
✨環境細細地但係都好舒服
近日係銅鑼灣比我發現有一間不求回報,蝕住黎賣既。堪稱史上最抵食既龍蝦套餐?性價比高到有少少信唔過,於是今日親身去驗證一下,果然真係只需要88蚊就食到,你無睇錯呀,係真係88蚊咋。利申左先,我唔係打手。不過呢個價錢仲要唔洗加一底下,作為抗疫既動力,絕對值得一試呀!👇📌Lunch · Special -♦️ Boston Lobster Set - $88▪ Quinoa Salad -▫ 套餐先黎個新鮮既「有機藜麥沙律」開開胃先,藜麥有豐富既膳食纖維,可以話係Super food入而既王者。配搭沙律係最好不過,而加左黑醋汁入口酸酸甜甜,唔錯。▪ Mushroom Soup -▫ 跟手就有「蘑茹湯」暖下個胃呀,配搭黑松露醬係面,入口陣陣香味,飲落質感幼滑,之後既主菜做好準備。▪ Boston Lobster · Spaghetti -▫ 輪到期待已久既「芝士焗波士頓龍蝦 ·忌廉意大利粉」,龍蝦肉身睇落好新鮮,煮既時間唔會太耐,所以肉質食落相當爽彈;而加上芝士係表面,焗出黎帶少少焦香,係我鍾意既程度。而意粉份量都算多,口感creamy,認真抵讚!▪ Iced Latte -▫ 一杯Iced L
近日係銅鑼灣比我發現有一間不求回報,蝕住黎賣既。

堪稱史上最抵食既龍蝦套餐?性價比高到有少少信唔過,

於是今日親身去驗證一下,果然真係只需要88蚊就食到,
你無睇錯呀,係真係88蚊咋。利申左先,我唔係打手。

📌Lunch · Special -
♦️ Boston Lobster Set - $88
▪ Quinoa Salad -

▪ Mushroom Soup -

飲落質感幼滑,之後既主菜做好準備。

煮既時間唔會太耐,所以肉質食落相當爽彈;而加上芝士係表面,

▪ Iced Latte -

▫ 一杯Iced Latte配上就係呢個套餐既完美終結,
的確驚喜十足。對我黎講,絕對值得再返黎。
2020-08-17
  • Boston Lobster Set
2020-08-09 66 浏览
簡簡單單的一頓午餐,因疫情關係,人不多,所以覺得餐廳還夠闊。人多點就不行了。侍應每次上菜,都會解釋每道菜的材料和特色的地方。招牌是龍蝦意粉餐, 不錯的。龍蝦、意粉、配菜,都達到水準。提子和菠蘿,龍蝦意粉吃下去不太膩。比目魚餐也不錯。餐飲喝了杯Latte 然後便走了,有下場。Latte 也沖得不錯,總括來說,以這個價錢,餐廳在水準之上。如果你食量夠大的,可能不太夠飽吧,我就覺得剛好。這間店舖, 我估是海外回流生開吧, 格調很像呢,希望有多點餐廳能帶給食客這樣的用餐經驗。
2020-08-04
  • 龍蝦意粉
  • Latte
2020-08-04 79 浏览
Grilled Salmon Fillet in Dill Cream Sauce 👩🏻‍🌾 That salmon was grilled to perfection 🧡 The meat was juicy & soft while the skin was crispy The potatoes were super smooth & silky 🥔 & was delicious when dipped into the cream sauce which was mixed with a bit of salmon oil 🤤//Starry night 🌌 in a yogurt bowl 🥥 There were many layers of texture in this bowl 🥣 The yogurt was v smooth & the cereal added some crunchiness into it & the fruits r soft & a bit chewy 🤤 LOVE to eat this in summer 🌞N guess wt was used to make that blue color so vibrant & beautiful? It’s BLUE ALGAE POWDER 💙 Everything they used was so healthy & i really love that 🙌🏻—————————————————————————
FOLLOW @foodie_queen_hk on IG & LIKE for more amazing food reviews from around the world 💖
—————————————————————————
2020-08-03 89 浏览
銅鑼灣L'Hart食肆林立當中有不少超划算的隱世美食就以這間新店為例波士頓龍蝦套餐只需$88包括餐湯、沙律、主食及咖啡更不需要加一服務費三色藜麥沙律一般很少跟餐沙律會加藜麥這種超級食物,充滿口感因膳食纖維豐富,但澱粉質含量低,營養價值極高,故成本自然較高加上柚子醋汁十分輕盈清新蘑菇湯味道很鮮味,充滿香濃蘑菇香面上有些橄欖油,使口感更順滑主食 – 芝士焗波士頓龍蝦忌廉意大利粉波士頓龍蝦蝦肉口感紮實彈牙,味道很鮮甜芝士加上蝦頭內大量的膏蝦,倍添滋味意大利粉份量頗多,充滿香濃幼滑忌廉味更有清新的藜麥青提紅提作甜品Latte除了細緻的拉花外味道甜度適中、質感柔滑咖啡味濃,奶味充足
銅鑼灣L'Hart食肆林立
當中有不少超划算的隱世美食
就以這間新店為例
波士頓龍蝦套餐只需$88
包括餐湯、沙律、主食及咖啡
更不需要加一服務費
三色藜麥沙律

三色藜麥沙律
一般很少跟餐沙律會加藜麥這種超級食物,充滿口感
加上柚子醋汁十分輕盈清新
蘑菇湯

蘑菇湯
味道很鮮味,充滿香濃蘑菇香
面上有些橄欖油,使口感更順滑
芝士焗波士頓龍蝦忌廉意大利粉

主食 – 芝士焗波士頓龍蝦忌廉意大利粉
波士頓龍蝦蝦肉口感紮實彈牙,味道很鮮甜
芝士加上蝦頭內大量的膏蝦,倍添滋味
意大利粉份量頗多,充滿香濃幼滑忌廉味
更有清新的藜麥青提紅提作甜品

除了細緻的拉花外
味道甜度適中、質感柔滑
咖啡味濃,奶味充足
2020-08-03
餐廳係銅鑼灣駱克駅3樓,估唔到可以設有室外座位,如果天氣好真係可以係外面嘆下咖啡,而室內亦放左一些懷舊擺設,都幾靚🥰打下卡同時享受寧靜舒適環境------Boston Lobster Set $88 8.5/10餐廳新推出波士頓龍蝦午餐🦞,包餐湯、沙律及餐飲,性價比都幾高,餐湯係洋蔥湯,份量比較少,不過洋葱熟同軟腍,同時又保持質感,湯內麵包夠耐泡,味道清甜,唔算太油膩,沙律味道正常,加左藜麥增加口感,如果落多一點黑醋或者加柚子醋味道會更好😋龍蝦意粉上菜時間比較耐,但值得一等☺️意粉好creamy,真係好好食,煮得恰到好處,有彈性同埋唔會過硬,單邊龍蝦真係比芝士覆蓋住,焗至少少焦面,同埋可以好輕易就拆到龍蝦肉出黎,入面仲有膏🤤真係出乎意料之外,而且龍蝦肉爽甜,整體夠飽之餘又好食最後仲包一杯飲品,我叫左latte,仲有拉花架🤩

------
Boston Lobster Set $88 8.5/10
洋葱湯
沙律

龍蝦意粉

最後仲包一杯飲品,我叫左latte,仲有拉花架🤩
2020-08-01
洋葱湯
龍蝦意粉
Latte
餐廳:LCB Roasterie (銅鑼灣)地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓LCB Roasterie岩岩5月尾係銅鑼灣駱克駅3樓試業🍴,呢間樓上咖啡店擺放住唔少有關香港歷史同文化嘅相關物品🇭🇰,鍾意香港嘅你不妨上黎觀摩下疫情期間🦠,LCB Roasterie做緊全日外賣8折🥡,值得一題嘅係佢地依家做緊個lunch special🎊,只需要$88就可以品嚐到原價$168嘅波士頓龍蝦🦞,仲免加一添😍,我緊係唔執輸啦波士頓龍蝦餐 $88呢個餐除咗有湯、田園沙律🥗之外,仲送一杯飲品,揀咖啡☕️、茶🍵或者紅酒🍷都得架!我就緊係揀返我嘅至愛Latte啦🥰,拉花唔錯👍🏼,仲要好大杯岩岩好滿一滿😆波士頓龍蝦面頭放上芝士再拎去焗,令龍蝦更加”芝”味,用叉一拉成條龍蝦肉就拉咗出黎🤤,仲有唔少龍蝦膏;餐廳仲好好比埋個鉗我去開龍蝦鉗,OMG啖啖肉好好味呀❤️,除咗龍蝦仲有開胃配菜同creamy意粉,$88真係抵食到爛!佢地仲有露天茶座,唔怕熱又想空氣流通啲嘅絕對可以揀坐係室外。順帶一題佢地嘅衛生做得幾好,食完會提供自製消毒濕紙巾抹手🧻,抵讚
餐廳:LCB Roasterie (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓

疫情期間🦠,LCB Roasterie做緊全日外賣8折🥡,

波士頓龍蝦餐 $88
呢個餐除咗有湯、田園沙律🥗之外,

波士頓龍蝦面頭放上芝士再拎去焗,令龍蝦更加”芝”味,

2020-07-24
2020-07-24 257 浏览
朋友拉住我要去食88蚊波士頓龍蝦餐,由於太平所以我無咩期望,估唔到我差d就走寶。波士頓龍蝦 $88 (半隻龍蝦意粉,包埋餐湯、沙律,同埋熱飲(我揀左咖啡)個湯幾好飲,濃郁既粟米忌廉湯,口感豐厚又香甜。黑醋有機藜麥沙律,個黑醋汁酸酸甜甜,味道好清新,好開胃!杯latte 有拉花,有種幸福感覺終於上主菜,芝士龍蝦意粉,隻龍蝦好彈牙又鮮甜,而且有膏!我同朋友都食到好開心🥳$88蚊黎講好抵呀!兩位埋單$176 居然無加一,好抵食!環境都唔錯隔開既膠版居然有風景相睇bar檯仲有個小露台可以曬下太陽

餐湯

個湯幾好飲,濃郁既粟米忌廉湯,口感豐厚又香甜。

餐湯律

黑醋有機藜麥沙律,個黑醋汁酸酸甜甜,味道好清新,好開胃!

杯latte 有拉花,有種幸福感覺
波士頓龍蝦餐

終於上主菜,芝士龍蝦意粉,隻龍蝦好彈牙又鮮甜,而且有膏!

我同朋友都食到好開心🥳$88蚊黎講好抵呀!兩位埋單$176
居然無加一,好抵食!

環境都唔錯

隔開既膠版居然有風景相睇
bar檯
仲有個小露台可以曬下太陽
2020-07-18
波士頓龍蝦餐
2020-07-19 156 浏览
唔好以為平嘢冇好嘢呢度真係切切實實性價比超級高仲要冇將貨就價$88 黎講食個龍蝦🦞意粉已經冇得輸仲要包埋餐湯同埋沙律黑醋有機藜麥沙律🥗,酸酸甜甜好開胃,仲有埋我最鍾意既火箭菜餐湯就係粟米湯,好rich好香甜芝士龍蝦🦞意粉拌酸椰菜個龍蝦超級彈牙又多膏又鮮味,係每檯必點睇下d膏多到呢😍意大利粉就用忌廉汁,其實個意粉煮到Al Dente剛剛好,不過個忌廉汁就有少少膩,可能用橄欖油加蒜片炒簡簡單單會更好$88黎講仲要有杯拉埋花既latte絕對係疫市至抵價🥰🥰侍應哥哥仲要超級nice同有禮貌想食煙既坐outdoor又得~環境好舒服絕對物超所值😎😎
唔好以為平嘢冇好嘢

呢度真係切切實實性價比超級高

仲要冇將貨就價

$88 黎講食個龍蝦🦞意粉已經冇得輸

仲要包埋餐湯同埋沙律

黑醋有機藜麥沙律🥗,酸酸甜甜好開胃,仲有埋我最鍾意既火箭菜

餐湯就係粟米湯,好rich好香甜

芝士龍蝦🦞意粉拌酸椰菜

個龍蝦超級彈牙又多膏又鮮味,係每檯必點

睇下d膏多到呢😍

$88黎講仲要有杯拉埋花既latte絕對係疫市至抵價🥰🥰

侍應哥哥仲要超級nice同有禮貌

想食煙既坐outdoor又得~

環境好舒服絕對物超所值😎😎