2023-03-08 33 浏览
呢間法式扒房位於將南海旁餐廳最大嘅賣點就係高質嘅牛扒🥩薯條🍟仲可以無限Refill架再配合埋戶外座位同將南海景真係幾寫意🌿🔸16 Oz美國特選級天然黑白牛肉眼扒 $498嚟得扒房就梗係要試吓佢哋嘅🥩牛扒啦,呢到嘅牛扒有10或者16 Oz選擇,我哋就揀咗16Oz,熟度就揀咗五成熟。上菜時已經香氣撲面,外皮燒得好焦香,切開嘅肉質好粉嫩,食落相當juicy,仲有肉汁tim。醬汁分別有黑椒汁、牛肉汁同埋荷蘭蛋黃醬,三款醬汁都好夾牛扒!店員仲好貼比比多4款芥末醬汁我地試👍🏼🔸芝士焗釀波士頓龍蝦 $398呢隻波士頓🦞龍蝦相當大隻,仲加咗好多芝士去焗,真係邪惡到不得了😍龍蝦肉質實正,食落爽嫩彈牙,味道十分鮮甜👅芝士同龍蝦真係perfect match,配埋一齊焗勁惹味🔸奶油波菜 $68食咗咁多肉當然要食返d🥬蔬菜啦,呢到嘅奶油波菜相當抵食,大大份都只係$68。奶油波菜煮都好清嫩,配埋奶油去焗真係好好味。
呢間法式扒房位於將南海旁

🔸芝士焗釀波士頓龍蝦 $398

🔸奶油波菜 $68
2023-03-07
2023-03-08 55 浏览
今日同老公去咗將軍澳,難得又可以撐枱腳梗係要搵間質素唔錯嘅餐廳啦!記得之前同朋友嚟過呢間餐廳食過牛扒質素唔錯所以今次就帶老公黎品嚐一下。美國特選級天然黑白牛肉眼扒肉眼扒有得選擇要10安士定係16安士今次因為老公鍾意食牛扒,所以特登叫咗個16安士,上枱嘅時候會有齊三種醬汁包括牛肉汁黑椒汁,同埋荷蘭蛋黃醬。牛肉方面我哋選擇咗七成熟切開依然係保持到粉紅鮮嫩嘅顏色,食落口感牛味濃郁油脂甘香而且充滿肉汁。另外侍應仲會過嚟想問需唔需要芥末醬呢度嘅芥末醬有分英式,法式同埋原粒芥末籽真係非常之講究,我自己就比較鍾意配搭芥末籽充分咁提升口感。芝士通心粉通心粉面頭輕輕烤焗過,芝士做到完美嘅拉絲效果,每粉通心粉都沾滿晒濃郁嘅芝士食落非常Creamy。該IA烤阿拉斯加比目魚比目魚上台嘅時候係用咗牛油紙包裹住打開嘅時候已經聞到香氣十足,入面用洋蔥,香橙同埋蕃茄乾仲有啲香草去烹調魚肉入口嫩滑,而且份量十足有十足有成三件大大件既魚肉非常滿足。成間餐廳環境裝修帶有法式風情而且仲身邊海旁邊係一個非常令人放鬆嘅地方,而且食物質素屬於高上非常值得大家過嚟一試!

美國特選級天然黑白牛肉眼扒

2023-03-04 52 浏览
呢日係一個特別嘅日子 我同友人想食西餐浪漫一吓 揀咗呢間喺將軍澳嘅西式餐廳食晚飯☺️美國特選級天然黑白牛肉眼扒 16oz呢塊肉眼扒真係好吸引😙 叫咗五成熟 所以肉質好粉嫩 食落肉質唔會韌 好juicy 超多肉汁🙊 牛肉味好正 16安士真係好大塊 荷蘭蛋黃醬就啱晒啦 幾開胃幾解膩 店員仲有提供四款芥末配嚟食 點咗芥末牛味更突出🐮烤阿拉斯加比目魚用咗牛油紙包住比目魚嚟烤 所以所有精華都保存到🥰 魚肉比較堅挺 唔會好易散晒 仲好香魚油味 魚肉上面有洋蔥 香橙等嘅調味 令到比目魚更有鮮味 比目魚柳本身已經好多油花 加埋香橙呢啲配料 食落完全唔會覺得肥膩🐟 十分推介呢個菜式芝士通心粉呢個side dish份量都幾多 面頭嘅芝士粉烤到啱啱好金黃色 撈勻𢳂起仲有拉絲添🧀 趁熱食真係好開心Shirley Temple入口首先有藍莓嘅果甜味 然後就有少少鳳梨嘅酸 撈埋一齊飲平衡得幾好🫐Blue Lagoon呢杯酸酸甜甜 店員話係用咗檸檬同香橙 配扒都幾唔錯 個顏色仲好賞心悅目添呀✌🏻餐廳仲有薯條無限添食 店員見你食晒薯條會主動問你要唔要refill 服務周到🤓 加咗唔少分㗎 呢間扒房真係令人好難忘 好鍾意

Shirley Temple

Blue Lagoon
Shirley  Temple  &  Blue  Lagoon

餐廳仲有薯條無限添食 店員見你食晒薯條會主動問你要唔要refill 服務周到🤓 加咗唔少分㗎 呢間扒房真係令人好難忘 好鍾意呢餐嘅體驗🍟
無限量薯條
“The Market” in French - 當我在Alliance Française的A101就已經學到。將軍澳的海濱長廊每隔一陣子就會有新餐廳進駐,質素較好的當然要數到Le Marché。餐廳裝修豪華高尚,卡位梳化背為藍色絲絨,份外耀眼,枱與枱之間空間寬闊,餐廳播放輕鬆柔和的Oldies經典英文歌。跟很多steakhouse一樣,薯條可以任食。薯條是幼身的,調味剛好,非常香脆好吃 ! 是少見的美味幼薯條。Fresh Whole Boston Lobster – Lemon & Herb Poached限量供應的波士頓龍蝦: 選擇了以檸檬香草水煮烹調,火紅色的龍蝦上桌非常耀眼奪目,龍蝦肉味鮮甜超級彈牙,配有蔬菜沙律和粟米作伴碟,沙律醬汁亦有清新特突出的檸檬味。USDA Choice Natural Holstein Beef Ribeye美國特選級天然 (黑牛) 肉眼扒 (16 oz)聽聞餐廳邀請了前洲際扒房1881 The Steak Room的廚師擔任顧問,當然要嘗一嘗。份量相當十足的肉眼扒,order 了五成熟,一切開見到四邊煎封鎖緊肉汁,中間呈粉紅色的嫩肉,廚師控制火候

Frites

Fresh Whole Boston Lobster

份量相當十足的肉眼扒,order 了五成熟,一切開見到四邊煎封鎖緊肉汁,中間呈粉紅色的嫩肉,廚師控制火候剛好,肉質超淋嫩滑。

有四款芥末可供選擇,本人點了不辣的法式芥末,但味道最相襯的還是其帶有缽酒味的醬汁,味道更佳。

Mac & Cheese芝士通心粉
一層厚厚的芝士覆蓋著整個碗通心粉,所有每次都有拉絲的效果,而且夠保溫。隔左一陣先食,通心粉依然是熱的,芝士味好濃郁,十分滋味,幸好還有最後點了它。
Mac & Cheese
Blue Lagoon有檸檬的清新香味, 酸酸甜甜非常之醒胃,Shirley Temple味道有點像fruit punch的感覺。
值得一提的是,餐廳經理侍應們親切招呼有禮,看到他們的互動感覺同事間相處融洽有team work,很好。

連我很concern的洗手間都很寬敞潔淨,有分開男女格,更放了一幅牛牛畫,加分。
Frites
Mac & Cheese
2023-03-02 29 浏览
Le Marche Steak & Fries地址 將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖餐牌其實選擇唔多主食中有兩款肉食,今次我地試左牛肉眼扒同魚16Oz美國特選級天然黑白牛肉眼扒主角一定係相當有份量叫左5成熟,切開見到粉嫩既牛肉, 證明火候控制不錯, 所以超多既肉汁而且肉質軟淋牛味濃郁. 三款醬汁黑椒汁,牛肉汁同荷蘭蛋黃醬令牛扒更添滋味. 我最愛配牛肉汁. 另外侍應仲有拎到四款英法德式芥末俾我試, 惹味又好食烤阿拉斯加比目魚原來是法式紙包魚. 好處係做到鎖水的效果,魚肉特別嫩滑仲保留左原汁原味。 魚肉配搭新鮮蕃茄同香草洋蔥, 更突顯魚肉的鮮味魚扒都好大件,性格比好高。奶油菠菜加左奶油既菠菜無左嚡口同澀味, 反而變得又清又嫩, 可以大大啖不停食即炸薯條金黃香脆嘅薯條有得任食, 食依樣都夠飽了Blue Lagoon & Shirley Temple兩杯mocktail賣相都很精美好適合打卡味道酸酸甜甜幾清新我地都好喜歡餐廳好輕鬆氣氛播JAZZ 音樂, 今晚真係好enjoy#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie
Le Marche Steak & Fries
地址
將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖

餐牌其實選擇唔多主食中有兩款肉食,今次我地試左牛肉眼扒同魚

16Oz美國特選級天然黑白牛肉眼扒

即炸薯條
金黃香脆嘅薯條有得任食, 食依樣都夠飽了

Blue Lagoon & Shirley Temple

#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongkongfoodie
2023-03-02 25 浏览
將軍澳近海邊沿有好多西式餐廳,今次我地揀咗呢間 Le Marché Steak & Frites,用餐環境好chill,可以吹到微微海風好舒服~ 背景音樂係好浪漫嘅音樂,幾適合拍拖約會💕Main美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oz配有香脆幼身薯條~牛扒五成熟,表面前封,切開來睇到粉紅色熟度啱啱好~醬汁仲有幾款可選擇:牛肉汁,黑椒汁,荷蘭蛋黃醬芝士釀焗龍蝦 500gram龍蝦濃濃芝士香味,蝦肉碎上中間會帶有磨菇~ 增添唔小口感同鮮味~Side dish炒磨菇味道夠惹味,每塊充滿牛油香~ 仲有兩杯漸變色梳打

Main
美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oz

芝士釀焗龍蝦 500gram

Side dish
炒磨菇
味道夠惹味,每塊充滿牛油香~

仲有兩杯漸變色梳打
🇭🇰 Le Marché Steak & Frites📍 Shop 25, G/F Papillons Square, 21 Tong Chun Street, Tseung Kwan O, Hong Kong, Hong Kong將軍澳海濱情人節法式大餐👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻VALENTINE'S DAY SET DINNER $1888 For Two 🎖️8/10Welcome DrinkRoyal Smoked Salmon With Carvia, Mango Puree擺盤好精緻,煙三文魚口感順滑,配上香芒果醬汁,醒胃的starter Pan-Fried Duck Liver, Raspberry Sauce濃郁的厚切鴨肝配上麵包、無花果、 覆盆子醬一起吃,中和咗鴨肝的油膩感Black Truffle Wild Mushrooms Cream Soup 野菌打磨而成嘅濃湯Lime Sherbet食完飲完濃烈嘅,用青檸雪皅清一清口腔中味道之餘,準備享用之後的main course Grilled Prime Tenderloin With Homemade Sun Dried To
🇭🇰 Le Marché Steak & Frites

將軍澳海濱情人節法式大餐👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏻

Welcome Drink

野菌打磨而成嘅濃湯

Lime Sherbet

Grilled Prime Tenderloin With Homemade Sun Dried Tomato Butter
食落牛肉質鮮嫩柔軟,香濃又多汁,充滿牛油香氣。伴有新鮮蘆筍、番茄和埋底下軟滑的薯蓉,唔錯👍🏻

Pan-Fried Dover Sole With Lemon Butter Sauce
香煎魚肉鮮嫩再配上微酸的檸檬醬,食落啖啖肉

Cream Brulee with Red Bean
焦脆的焦糖配合上軟滑的燉蛋,份量十足。
之前放假去將軍澳海邊試吓唔同嘅餐廳之前聽聞呢間西餐廳牛扒出色 所以有啲期待😇*仲有佢個薯條係免費refill 㗎🤤*其實我覺得呢個價錢($468-16oz )嚟講呢塊肉眼牛扒真係超出預期而且我都係第一次食美國嘅「黑白牛」丫我哋叫咗medium rate 牛扒好大塊😍但生熟程度控制得啱啱好好有牛味 而且肥瘦亦好適中牛脂分布同埋個牛香都係我鍾意嘅🤤重點係塊牛扒接近冇筋👍🏻啖啖肉而且一啲都唔韌 唔點醬汁都已經好好食~~(連牛扒隔離嗰半個蒜頭都好食😌)有個細心位值得要讚一讚服務員拎咗幾隻唔同國家嘅芥辣俾我哋揀 👍🏻睇吓鍾意邊個口味去配返個牛扒😌芝士釀焗波士頓龍蝦最鍾意食龍蝦,佢呢個龍蝦係已經起咗肉再開邊加咗芝士同埋雜菌去焗芝士份量都唔少🤤龍蝦肉亦彈牙新鮮(爭啲食埋先生嗰隻😂)奶油菠菜本身以為個份量唔會多 點知有驚喜大啖大啖食都仲有❤️而且雖然係奶油菠菜 但係一啲都唔油膩 入邊仲有少少洋蔥粒帶返少少甜味 呢個都好yummy 薯條熱辣辣好好食不過我哋食晒所有嘢之後已經好飽原本以為自己會不停refill😂😂配埋兩杯色彩繽紛嘅飲品 加埋成個環境氣氛好relax(餐廳係播住經典英文歌曲,完全係我嘅年代,所

之前放假去將軍澳海邊試吓唔同嘅餐廳

之前聽聞呢間西餐廳牛扒出色 所以有啲期待😇
*仲有佢個薯條係免費refill 㗎🤤*
其實我覺得呢個價錢($468-16oz )
美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒

好有牛味 而且肥瘦亦好適中
牛脂分布同埋個牛香都係我鍾意嘅🤤
重點係塊牛扒接近冇筋👍🏻啖啖肉
而且一啲都唔韌
唔點醬汁都已經好好食~~
(連牛扒隔離嗰半個蒜頭都好食😌)

有個細心位值得要讚一讚
服務員拎咗幾隻唔同國家嘅芥辣俾我哋揀 👍🏻

睇吓鍾意邊個口味去配返個牛扒😌
芝士釀焗波士頓龍蝦

最鍾意食龍蝦,佢呢個龍蝦係已經起咗肉
再開邊加咗芝士同埋雜菌去焗
芝士份量都唔少🤤
龍蝦肉亦彈牙新鮮
(爭啲食埋先生嗰隻😂)

本身以為個份量唔會多 點知有驚喜
炸薯條

不過我哋食晒所有嘢之後已經好飽
原本以為自己會不停refill😂😂

配埋兩杯色彩繽紛嘅飲品 加埋成個環境氣氛好relax
(餐廳係播住經典英文歌曲,完全係我嘅年代,所以額外再加分😂😊❤️)

雖然餐廳唔算好大,但係成個氣氛好舒服
而且我見到仲好多客人都同狗仔嚟一齊食飯
餐廳係dog friendly丫👍🏻
確實過咗一個好舒服嘅晚上😌

2023-02-23
美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒
炸薯條
  • 美國特選級天然「黑白牛」肉眼牛扒
2023-02-27 51 浏览
無去將軍澳海邊一排,原來最近呢到開左間幾有格調既扒房,幾romantic,有時特別日子想慶祝下,呢到都幾岩feel❤️🧡個人覺得間餐廳既食物都幾精緻,出口都好有心機,全部都即叫即整,唔hea!Holstein肉眼扒:叫左medium,因為rib eye係肋骨兩邊既牛肉,外側同內側肉之間有層油脂,食落油花幾豐富,軟腍多汁!入面仲有黑椒醬、牛肉汁同埋蛋黃醬揀,不得了,再配埋任fill既薯條🍟🤭岩曬我食xdMac & Cheese🧀: 用左3款cheese落去整,因為即叫即整,面頭層cheese好脆身,入面係啖啖都拉絲cheese,好邪惡!Grandpa's churros & Tiramisu: 呢到既西班牙油炸鬼係即叫即整,所以食落熱辣辣好軟脆😍平時出面食成日都覺得硬硬地咁,呢到既真係好好食!出面配朱古力醬,呢到係配軟綿邪惡既tiramisu!好邪惡但我都食左好多🫣Espresso Martini🍸: cocktail上面有三顆咖啡豆漂浮在雞尾酒泡沫上面做裝飾,一拎上手已經聞到咖啡香!因為係夜晚飲,所以bar tender只係落左1 shot espresso,聞落香飲落甜甜地,唔覺唔覺就

Espresso Martini🍸: cocktail上面有三顆咖啡豆漂浮在雞尾酒泡沫上面做裝飾,一拎上手已經聞到咖啡香!因為係夜晚飲,所以bar tender只係落左1 shot espresso,聞落香飲落甜甜地,唔覺唔覺就會飲唔停!

Blue Lagoon🥃: 今日係blue monday,呢一杯cocktail好應景xd 不過佢呢隻藍令到人好舒暢,入面用左gin、lime,所以飲落都幾refreshing🌱
2023-02-27 34 浏览
放工,想chill 下,自然唸到將軍澳海旁食野。今次搵左間法國菜。坐卡位幾舒服,加上燈光柔和,令人感覺靜下來。奶油菠菜奶油菠菜幾有新意,菠菜健康又好味,奶油提升了香滑度Holstein 霍爾斯坦牛肉眼扒 16oz油花豐富,味道甘香,口感軟腍,烤得香噴噴,配搭薯條任添加,好吸引呢!芝士釀焗波士頓龍蝦龍蝦蛋白質豐富,但脂肪含量低,是餐桌的主角級人馬,唔叫唔得!表層芝士微焦,上台時,芝士味撲鼻。龍蝦肉厚而嫩滑!飲品Shielry Temple甜甜的 Blue Lagoon微酸開胃,清新整體而言,環境舒適chill, 食物又滋味,舌尖值得再遊!

坐卡位幾舒服,加上燈光柔和,令人感覺靜下來。

奶油菠菜
奶油菠菜幾有新意,菠菜健康又好味,奶油提升了香滑度

Holstein 霍爾斯坦牛肉眼扒 16oz

飲品
Shielry Temple
甜甜的
微酸開胃,清新

整體而言,環境舒適chill, 食物又滋味,舌尖值得再遊!
2023-02-27 19 浏览
朋友同我慶祝轉工, 帶左我黎將軍澳海旁呢間Le Marche~ 呢度個景真係一流, 夜晚又有海風, 我想試下下晝黎, 如果下晝黎會睇得清楚D 個海景haha 夜晚有好舒服既海風,對住呢個靚景我地都好想食牛, 所以就叫左個美國特選級天然黑白牛肉眼, 16OZ~ 份量真係唔野少,我地兩個女仔都係緊緊食得哂! 佢伴碟既牛肉汁好香濃, 塊肉眼切開見到生熟程度岩岩好, 唔駛點汁都好夠味, 點埋盲更勝一籌~ 另外我地仲叫左個main course 係芝士焗波士頓龍蝦,佢係一隻龍蝦開左一半,用芝士焗真係超香! 入面仲有D 蘑姑食落好好食一D都唔漏! 食左咁多肉同海鮮都要食下菜, 我地仲叫左個奶油菠菜, 夠哂creamy 真係好好食! 仲有薯條任食, 真係好正, 勁滿足! 一人再嘆番杯mocktail, 真係美好既一日

2023-02-23 50 浏览
將軍澳海旁有好多餐廳,今次簡咗充滿歐陸風情嘅扒房同朋友食個靚dinner 😍 行到門口已經覺得餐廳比我一種好chill嘅感覺,first impression都幾好!👍🏻餐廳嘅menu得一版,有咩食一眼就睇唒,唔知呢啲係咪叫貴精不貴多,😆 USDA Choice Natural Holstein Beef Ribeye 🥩 16oz叫16oz 兩個人分啱啱好!叫咗medium😋 不得不讚個生熟程度都真係控制得幾好,食牛扒真係好怕太過生又太過熟,真係會浪費一個牛扒..今次一路切一路都有好多肉汁😋 牛肉配嘅三個醬汁,分別係蛋黃醬、燒汁同埋黑椒汁Boston Lobster 🦞 500gram揀咗比較大路嘅芝士焗龍蝦,份量夠兩個人share食,龍蝦啖啖肉,餐廳仲好貼心咁起晒啲肉,方便進食🤩Creamy Spinach 奶油菠菜喺扒房都算係一個比較多人嗌嘅side dish,食咗咁多肉都要食返啲菜平衡返😆 奶油配搭菠菜令到呢個菜更加容易入口😇餐廳仲有提供兩杯mocktails🍸 做welcome drinks,同埋免費薯條🍟,仲要係新鮮炸起,食完又可以無限任添 環境方面,可能因為新開嘅緣故,

Boston Lobster 🦞 500gram

Creamy Spinach

環境方面,可能因為新開嘅緣故,好多嘢都好新好乾淨,尤其係廁所😂

2023-02-22 45 浏览
將軍澳海傍呢邊真係勁多野食食完又可以散下步吹下海風 勁好feel所以我差唔多個個月都會嚟發掘好西今晚就食左呢間幾高質嘅法式steak houseHolstein Beef Ribeye 16oz有分兩個size 叫16oz兩人share啱啱好order左五成熟 完美嘅粉紅色 肉質軟嫩juicy除左配左三款sauce之外 仲有四款芥末醬揀我覺得牛扒都係配芥末籽醬最香最好食Lemon & Herb Poached Boston Lobster餐廳好好俾我地相機食先 影完再分開一人一半真係好大隻 龍蝦夠新鮮 水煮都夠晒鮮味肉質結實彈牙好鮮甜 龍蝦膏好甘香叫主菜就有薯條任食 啱啱炸起又脆又熱辣辣好好食Creamy Spinach呢度嘅side dish價錢唔貴 份量都幾大食到菠菜同洋蔥嘅甜 個sauce creamy得嚟又唔會好滯Blue LagoonShielry Temple好睇又好飲嘅mocktails 我鍾意Blue Lagoon夠清新 另一杯就比較甜
將軍澳海傍呢邊真係勁多野食

Shielry Temple
好睇又好飲嘅mocktails
我鍾意Blue Lagoon夠清新 另一杯就比較甜

1K
座落澳南海岸線旁的餐廳大多都很有質素,而且景觀保證開揚,對於食物環境有要求的人來說很適合環境就像是高級扒房一樣的設計, 店內位置不多,但是坐得相當舒適服務男侍應話頭醒尾,服務貼心,而且對餐牌的認識很深入, 值得一讚食物美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oZ$468據說用上荷蘭黑白乳牛🐄的肉眼扒部位製作而成,這牛種的肉質入口稔軟,不會過韌有筋膜,肉汁亦得以保留。肉眼中心的位置非常肥美但又不會多筋, 令人意外相當出色的牛肉眼扒!十六安士絕無花假, 牛肉眼扒有相當厚度,所以肉質跟肉汁都維持在相當不錯的水平中!招牌鐵板烤雞$248入口非常嫩滑,除了雞腿以外,就連雞胸的部份也是高質,吃下去滿滿的肉汁,加上醃製的功夫十足,即使不用醬汁也夠味。由於是走地雞,所以外皮相當薄脆,不會太厚太肥膩,質素相當高烤番薯跟焗薯質素也是不俗爺爺西班牙油條配提拉米蘇$98西班牙油條鬆軟爽脆,不油膩沒油益,相當不錯提拉米蘇不像傳統的,只用上少量的冧酒,沒有用上海綿蛋糕,所以入口相當creamy,更smooth更好吃!Welcome drink Blue Lagoon 跟Summer Aloha都是Mocktail,入

就像是高級扒房一樣的設計, 店內位置不多,但是坐得相當舒適

侍應話頭醒尾,服務貼心,而且對餐牌的認識很深入, 值得一讚

食物
美國特選級天然「黑白牛」肉眼扒 16oZ

招牌鐵板烤雞$248

由於是走地雞,所以外皮相當薄脆,不會太厚太肥膩,質素相當高

烤番薯跟焗薯質素也是不俗

爺爺西班牙油條配提拉米蘇$98
西班牙油條鬆軟爽脆,不油膩沒油益,相當不錯

Welcome drink Blue Lagoon 跟Summer Aloha都是Mocktail,入口比較清新,配比較油膩的主菜也是不錯
2023-02-21 50 浏览
最近去咗樓下海旁附近嘅法國菜餐廳,餐廳供應四款主菜、前菜、配菜同甜品,嗌主菜仲有無限量嘅即炸薯條供應,喺充滿典雅歐陸風情而又casual嘅環境下享受法國菜真係好chill呢🇫🇷.🥩美國特選級天然黑白牛肉眼扒 $468/16oz餐廳採用黎自美國南加州嘅黑白牛,牛隻經過300日100%純素養,完全無任何抗生素同荷爾蒙!一切開牛扒非常粉嫩,厚實帶香烤風味!Side dish 炒蘑菇($68)非常juicy,同蒜片一齊炒真係超香🍄🐟烤阿拉斯加比目魚 $248必須一讚餐廳嘅調味真係非常出色!佢將乾蕃茄、百里香、洋蔥、黑椒、橙等香料同比目魚一齊烤焗,令比目魚入味之極,每啖都好鮮甜,有種食上癮嘅感覺😳
🥩美國特選級天然黑白牛肉眼扒 $468/16oz

🐟烤阿拉斯加比目魚 $248