2023-03-08
呢間法式扒房位於將南海旁餐廳最大嘅賣點就係高質嘅牛扒🥩薯條🍟仲可以無限Refill架再配合埋戶外座位同將南海景真係幾寫意🌿🔸16 Oz美國特選級天然黑白牛肉眼扒 $498嚟得扒房就梗係要試吓佢哋嘅🥩牛扒啦,呢到嘅牛扒有10或者16 Oz選擇,我哋就揀咗16Oz,熟度就揀咗五成熟。上菜時已經香氣撲面,外皮燒得好焦香,切開嘅肉質好粉嫩,食落相當juicy,仲有肉汁tim。醬汁分別有黑椒汁、牛肉汁同埋荷蘭蛋黃醬,三款醬汁都好夾牛扒!店員仲好貼比比多4款芥末醬汁我地試👍🏼🔸芝士焗釀波士頓龍蝦 $398呢隻波士頓🦞龍蝦相當大隻,仲加咗好多芝士去焗,真係邪惡到不得了😍龍蝦肉質實正,食落爽嫩彈牙,味道十分鮮甜👅芝士同龍蝦真係perfect match,配埋一齊焗勁惹味🔸奶油波菜 $68食咗咁多肉當然要食返d🥬蔬菜啦,呢到嘅奶油波菜相當抵食,大大份都只係$68。奶油波菜煮都好清嫩,配埋奶油去焗真係好好味。
餐廳最大嘅賣點就係高質嘅牛扒🥩
薯條🍟仲可以無限Refill架