2024-06-14
1987 浏览
📍Le Salon De The de Joel Robuchon 見到呢個紅黑色🖤❤️ 就知係Rubuchon🤭一向都有質素嘅保證果然啲dinner都冇令人失望頭盤先黎個清雞薑湯 好有Fushion感 清清地作為前菜唔錯又可以暖下胃ceasar salad 配上龍蝦肉、鵪鶉蛋、脆煙肉同麵包龍蝦煎得好香,蝦肉依然彈牙👍🏽經典魚子醬配龍蝦果凍同皇帝蟹蟹肉太有驚喜以為魚子醬會偏鹹,點知個調味係啱啱好,配埋底嘅龍蝦啫喱同蟹肉,口感豐富味道好夾 love it 🫶🏽🫶🏽🫶🏽Main 揀左個black cod fish 同ribeyes 黑鱈魚好好食!用咗少少麵豉醬調味又唔會搶咗魚嘅味道魚肉嫩滑到不得了,最特別係個醬好濃大根味,整體成個餸嘅味道好匹配🥹Ribeyes 好軟熟,我哋嗌medium Rare,要一讚真係比三成熟我地,唔多餐廳可以做到,仲要表面係煎到微焦👍🏽👍🏽其實食完已經好飽,不過心心念都係想食一口甜品收尾見到朱古力疏乎厘好特別就嗌咗嚟試好彩有嗌,簡直係舌尖嘅享受,朱古力疏乎厘一入口就溶化朱古力味仲要好濃,熱辣辣嘅疏乎厘配上凍冰冰嘅雪糕,冰火交融,雪糕可以中和疏乎厘嘅甜👍🏽👍🏽👍🏽不論
見到呢個紅黑色🖤❤️ 就知係Rubuchon🤭
一向都有質素嘅保證
果然啲dinner都冇令人失望
經典魚子醬配龍蝦果凍同皇帝蟹蟹肉太有驚喜
黑鱈魚好好食!用咗少少麵豉醬調味又唔會搶咗魚嘅味道
其實食完已經好飽,不過心心念都係想食一口甜品收尾
見到朱古力疏乎厘好特別就嗌咗嚟試
好彩有嗌,簡直係舌尖嘅享受,朱古力疏乎厘一入口就溶化
不論係環境感覺食物質素服務都絕對冇得挑剔
Highly recommend 🙌🏽🙌🏽