2018-12-08
觀塘出名多野食多野玩,平時黎多數去啲工廈隱世食堂,今次試返地舖西餐。伊間西餐廳係希臘風情,籃白愛琴海設計浪漫骨致。餐牌相當精緻,顯出老闆用心。先上是日餐湯,係南瓜忌廉湯。南瓜味唔算濃,但明顯係真材實料自家制,加埋忌廉入口好滑。如果啲湯再熱啲就好。跟住係煙三文魚藜麥沙律,入面有三種沙律菜,配沙律醋酸酸甜甜,藜麥煮得啱啱好,煙三文魚新鮮好味,食得開胃。主菜係柚子辣汁蟹肉意粉,估唔到柚子汁同辣味汁原來係可以咁夾,食落唔太辣但亦可以突出蟹肉既鮮甜味。餐廳亦都唔姑寒,意粉份量不少,配唔少白菇,仲有三隻蟹鉗。另一主菜係西冷牛扒,我地點佐六成熟,煮出黎唔會太韌,牛扒好香,份量十足。配上蘑菇汁味道絕配。伴碟仲有粉紅色既薯蓉和香煎翠肉瓜。值得一讚係店員好細,見到我流鼻水打乞嗤會問我要唔要熱水,好細心。埋單亦唔貴,誠意推介。