員工只掛住玩電話,要客人企係到等佢玩完先收錢今朝返工經過依間bakery 諗住快手入去買個包入到去 啲面又唔新鮮 又冇乜選擇最後終於簡到 去Cashier 比錢一位負責收錶嘅中年女士員工掛住低頭玩手機我連續叫左佢幾次都冇反應😅依間bakery食物質素已經麻麻,服務態度仲咁差人地趕返工想盡快埋單,你地員工就掛住玩電話錢都唔收😒如果老闆睇到麻煩話一話啲女員工,依位身形較為肥胖嘅女員工都做左好多年,唔理解點解可以咁差🤷🏻‍♂️
員工只掛住玩電話,要客人企係到等佢玩完先收錢
今朝返工經過依間bakery 諗住快手入去買個包
入到去 啲面又唔新鮮 又冇乜選擇
最後終於簡到 去Cashier 比錢
一位負責收錶嘅中年女士員工掛住低頭玩手機
我連續叫左佢幾次都冇反應😅
依間bakery食物質素已經麻麻,服務態度仲咁差
人地趕返工想盡快埋單,你地員工就掛住玩電話錢都唔收😒
2023-07-07 718 浏览
疫情之前堂食過,質素很好。 Lunch time 唔太迫都幾Chill疫情後堂食格局有啲迫,先所以今日試外賣自取。就返時間落單,20分鐘就有得得拎,取餐不用排隊,整齊企理,味道維持一貫的好。惟少少失望今次食到漢堡扒內有筋,其他品質都100分架!下次試下雞堡先~

疫情後堂食格局有啲迫,先所以今日試外賣自取。

惟少少失望今次食到漢堡扒內有筋,其他品質都100分架!

下次試下雞堡先~
2023-04-12 723 浏览
真心想支持小店,但成件事好無誠意,買左個煙三文魚bagel $29,啡包既包夾住少少好薄好薄既三文魚都係意料之內,但一啲醬都無。。。唔好講青瓜,連黑椒同鹽都無,乜都無。 。而且但連個bagel都好難食,好似未熟咁,仲要好乾,一d chewy 感覺都無。。。我咁耐以嚟從未寫過食評,但真係失望同嬲到要特登log in同浪費十分鐘同大家分享下,佢咁嘅質素都賣$29,我唔知佢對唔對得住自己希望店主睇到可以改善下,但我無力再幫襯。。。
希望店主睇到可以改善下,但我無力再幫襯。。。
2022-11-12 1094 浏览
看了早午晚餐牌,出品相當多元化, 也有自家袋裝面包賣。 店內裝璜家庭式是比較隨意,是英式咖啡店卻又有點港式茶餐廳feel. 靠窗坐可以悠閑地看看周末的車水馬龍人來人往。早上點一個全英早餐$79 , 在上中環這一帶這個價是很抵食了。 雖說廚娘烹飪手法上顯然不是太講究是很隨心隨意的風格, 但味道做得很不錯, 份量很大又價格實惠, 適合我這種大胃王。 整體言full English Breakfast 做得比附近一些網紅英式咖啡店要好。多士做得正。 太陽蛋/煙肉/茄豆/😏番茄感覺切太厚了中間有點生/薯餅/腸仔是切片/Latte

腸仔是切片/
Latte
  • 全英早餐
2022-06-24 1136 浏览
👌🏻羅勒青醬素菜意粉 + 豬扒💰$71 + $14🐱素菜:包括雜菇、西蘭花、蕃茄仔、四季豆、洋蔥、翠玉瓜。份量唔少,幾新鮮。🐱意粉:有口感,唔會煮得過生/熟。🐱羅勒青醬:正常嘅,但味道偏淡得嚟又比較油。有少少失望。🐱豬扒:好乾好靭,似乎冇咩特別調過味? 原本係order煙鴨胸,但賣晒唯有轉豬扒🙁👎🏻是日餐湯原本openrice order嘅時候係見到鮮茄豆腐三文魚湯係超期待,點知一打開就見到個顏色唔對路。冇晒鮮茄豆腐三文魚湯係可以明白嘅,但就換咗個黃瓜三色豆湯(青豆換咗做紅豆)??? 可能係我原本期望過高啦😂👎🏻是日餐包可能餐廳本身係間麵包鋪,所以就將最平/賣唔出嘅麵包做餐包?個麵包唔差嘅,只係冇諗過佢將港式雞尾包做餐包啫。佢只係稍為烘過少少,雖然有啲脆,但個包就好硬(或者其實只係個包唔新鮮)。📌總結佢有中上環嘅價錢,但用心程度同味道都below average,有啲失望。💡CP值: 2.5/10💡回頭率:1/10
👌🏻羅勒青醬素菜意粉 + 豬扒
💰$71 + $14
🐱素菜:
🐱意粉:
有口感,唔會煮得過生/熟。
🐱羅勒青醬:
正常嘅,但味道偏淡得嚟又比較油。有少少失望。
🐱豬扒:

👎🏻是日餐湯

👎🏻是日餐包

📌總結

💡CP值: 2.5/10
💡回頭率:1/10
2022-04-25 709 浏览
麥多士比左普通多士,好失望,咁嘅錯都可以犯,太唔小心。之前都有一次烘燶左麵包都照比人我都已經唔講,因為覺得佢個包確係幾好食,但水準好唔穩定,希望會改善。未試過堂食,多數都係外賣,感覺服務態度都唔係咁好,有次眼殘見唔到麥包放左係第二個位,都幾高我係攞唔到,問佢有無佢話擺哂係度,唔會無,搵都唔幫我搵,本身都唔想提,但唔夠字數又唔得所以唯有寫埋出嚟。
麥多士比左普通多士,好失望,咁嘅錯都可以犯,太唔小心。
2021-12-04 766 浏览
Le Velo the baker A super warm store with full attention to elderly, accommodating and nice staff. Fresh ingredients sandwiches with homemade breads go with free soups! Sumptuous and fulfilling.Milk base coffee good too.Price very reasonable.
Le Velo the baker
Milk base coffee good too.
Price very reasonable.
2021-12-04
$84 (早餐)
2020-07-09 2171 浏览
早上路過呢間西式快餐店,有新鮮麵包、三文治及即煮早餐等。見多人出出入入,就試下啦 order完自己搵位坐。我揀左tuna sandwich 配熱啡,共$26。tuna係無加任何野嘅鹽水吞拿,比麥包皮夾住,每啖都好健康😅😅 咖啡係即磨啡,如果大杯小小會好d。
order完自己搵位坐。

2020-07-09
$26 (早餐)
2019-11-13 1740 浏览
簡簡單單的三文治午餐, 這是一間, 面包, 三文治外賣店. 店內有少量堂食座位. 咖啡店模式經營, 中午有熱食, 如意粉提供. 我點了一份烘底蕃茄車打芝士三文治和一杯CAPPUCCINO. 烘底三文治芝士沒有溶的感覺, 怪怪的. 膠膠的. 咖啡正常. 性價比偏低,份量一般,價錢偏貴。

2019-10-28
2019-10-06 1109 浏览
清清地首選·🥪火雞牛油果意大利包($53) panini 烘到微暖夾住新鮮生菜🥬蕃茄🍅青瓜🥒牛油果🥑火雞片🦃⋯健康又飽肚👍🏻·🐮牛仔骨配黑椒汁($89)朋友點的~伴薯菜.餐湯及麵包🙃麵包係2片香草軟包,配上南瓜餐湯~朋友話好飽肚😆牛仔骨有點難切難消化.腸胃不適既唔建議啊🤫·📍Le Velo上環干諾道中74-77號標華豐集團大廈地下A鋪
清清地首選

📍Le Velo
上環干諾道中74-77號標華豐集團大廈地下A鋪
2017-01-31 4159 浏览
和朋友在這小店午聚,發現這裡是個好地方。餐湯是南瓜湯,很好味。質感夠稠,味道濃。這間也是麵包店,所以它的餐包也相當出色片片的麵包裡有提子乾和核桃等乾果。主菜選了蛋黃汁魚柳配飯。魚質不錯,不會很“削”,而且有兩大塊魚柳;蛋汁跟魚很配襯。伴菜煮的夠腍,很合口味
和朋友在這小店午聚,發現這裡是個好地方。
餐湯是南瓜湯,很好味。質感夠稠,味道濃。
這間也是麵包店,所以它的餐包也相當出色
片片的麵包裡有提子乾和核桃等乾果。

第一次同朋友黎呢間食LUNCH,有唔少老外起度食。叫左個SET $88,有南瓜湯送面包,呢度既南瓜湯係我SO FAR起香港飲過最好味,比起PRET果D好飲好多!個面包係自家製面包,唔錯唔錯。個MAIN DISH我叫左魚柳意粉,Standard,最好就係伴碟既菜賣相好好,又夠份量,平時出街食通常都多肉少菜,有條菜伴碟通常都唔太靚。今次呢個算唔錯,又夠多,平衡番少少。我見隔離台果碟素意粉好正,聞到好香。多蕃茄同菜曲,下次會叫果個試試。另外見佢D三文治雖然$4X蚊,但係係熱包,多料,又要夠大份,成個碟咁大,見都都諗唔知食唔食得落。都幾吸引下~西餐黎講唔洗點等位,呢間起中上環平日午餐時段有呢個質素,非常合理。會再食!

2017-01-19
  • 南瓜湯
2015-06-19 3082 浏览
帶肥髀去續證件,去到佢話肚餓,見樓下有間小店,初時以為係麵包店,原來仲係餐廳,門口好窄,已經企滿等位食客,好不容易入到去,本來唸住買麵包頂住肚先,點知肥髀見到鮮果盒,即刻轉軚,攞咗一個鮮果盒排隊比錢,可以八達通比,所以好爽,店員仲細心提肥髀杯內已有膠叉,上到辦證地方坐低,一個膠杯,入面七彩多款水果,橙、西柚、菠蘿、番石榴、哈蜜瓜,清新爽甜,自然嘅甜,切到剛好放入口,天氣好熱,食完好解暑!
水果盒
2015-06-19
5 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
水果盒
2015-06-13 1986 浏览
今天去試距個早餐:蘑菇omlette(轉蛋白要加$3) + 多士+ 熱咖啡共$41轉蛋白加$3都好正常,好多餐廳都會。不過!1. 多士一係白方包,一係麥方包,無其他choice2. omelette 好多油!!多到可以煮多個餸!!! 最後我係無食到個omlette3. 多士完全無脆.....最後我打包返公司再烘過!4. 地方細,坐得好逼.....好五舒服咁嘅價錢,去delifrance仲好, 人地$36 有煙三文魚、炒蛋(少油)、全麥法包/麥方包/牛角包(任君選擇)無下次!
今天去試距個早餐:
蘑菇omlette(轉蛋白要加$3) + 多士+ 熱咖啡
共$41

轉蛋白加$3都好正常,好多餐廳都會。

不過!
1. 多士一係白方包,一係麥方包,無其他choice
3. 多士完全無脆.....最後我打包返公司再烘過!
4. 地方細,坐得好逼.....好五舒服

無下次!
2015-06-13
2015-05-21 1647 浏览
一向都覺得這裡的面包/曲奇好食, 但未試過坐低食早餐, 最近第三次在這裡食早餐, 確實很好...價格雖比連鎖快餐店/茶餐廳貴, 但質素絕對與價錢是配合的今天叫了這兩個餐圖上-磨菇奄列餐 ($38)圖下-香草腸炒蛋餐 (37)兩個餐都配多士多士的底面也有烘過, 跟其他茶餐廳不一樣, 多士用小竹籃盛著, 更有風味.......配菜青瓜及蕃茄都很新鮮, 蛋炒得很滑, 奄列裡的磨菇很大塊, 不似罐頭磨菇除了食物質素好, 座落在干諾道中的店鋪位置亦令食客可以更開懷地食早餐

價格雖比連鎖快餐店/茶餐廳貴, 但質素絕對與價錢是配合的

今天叫了這兩個餐
圖上-磨菇奄列餐 ($38)
圖下-香草腸炒蛋餐 (37)

兩個餐都配多士

2015-05-21
$37.5 (早餐)