呢餐飯係同朋友慶祝食生日飯Book7點…confirm訂座時冇提限坐幾耐成個drink menu, 得3杯飲品同汽水同茶係有咖啡同特飲冇得叫🥲🥲結果叫左一杯茶、同果汁、牛扒、意粉、兩個甜品影得2碟…掛住傾計都唔記得影相8點幾話廚房last order睇完menu想叫多個魚…佢話已經cut左單到9點成間餐廳都仲係人相信大家都一樣以為係收10點佢竟然關燈趕人走其實收舖都可以溫馨提示下客人雖然食物係OK但咁嘅服務真係冇下一次啦
呢餐飯係同朋友慶祝食生日飯
Book7點…confirm訂座時冇提限坐幾耐
成個drink menu, 得3杯飲品同汽水同茶係有
咖啡同特飲冇得叫🥲🥲
結果叫左一杯茶、同果汁、牛扒、意粉、兩個甜品
影得2碟…掛住傾計都唔記得影相

Tiramisu  &  lemon  cake
2021-08-13
庆祝纪念
生日
💖網上見過呢間打卡精緻cafe好耐,今日終於黎堅尼地城試下🥰1⃣️龍蝦意大利飯🦞 $198💖龍蝦肉🦞肉厚,味道鮮美,比左成個鉗同龍蝦身同尾嘅肉。意大利飯有咬口感,配上洋蔥🧅吸收曬醬汁香味。賣相都好靚🥳2⃣️夢幻早餐🍳 $148💖份量大,食材豐富,肉類包括香腸🌭、煙肉🥓、黑松露炒滑蛋🥚、巴馬火腿、煙三文魚🍣。另外仲有香脆麵包🍞、番茄仔🍅、大啡菇🍄、茄汁豆、士多啤梨🍓、藍莓🫐、菠蘿🍍同沙律菜🥗配芒果汁🥭。打卡靚,兩個人分啱啱好。3⃣️法式焦糖布丁🍮 $68💖入口口感香滑,味道香甜,表層焦糖薄脆,配上杏仁碎口感豐富。裝飾花🌹同擺盤都好靚,啱打卡📸又好味😋4⃣️朱古力特飲🍫 $59💖要左杯凍🧊嘅細杯朱古力。面頭有層可可粉,掛杯嘅朱古力靚,味道比一般朱古力甜。5⃣️海鹽朱古力香蕉冰雪世界🍌 $68💖底層係朱古力,味道比朱古力特飲無咁甜,配上香蕉蓉同香蕉片🍌,幾足料。面層係泡沫,焦糖粉味道鹹甜,再加上棉花糖,味道層次豐富。💖餐廳🍴環境同食物賣相都好靚,打卡正🥰同朋友👬或者自己黎chill下都唔錯,佢地嘅藝術🎨打印咖啡☕️都好出名。

1⃣️龍蝦意大利飯🦞 $198

2⃣️夢幻早餐🍳 $148

3⃣️法式焦糖布丁🍮 $68

4⃣️朱古力特飲🍫 $59

5⃣️海鹽朱古力香蕉冰雪世界🍌 $68

2021-08-16 62 浏览
今日本身去左堅尼地城覓食,但係天氣不穩定,不時暴曬同暴雨,臨時來到呢間餐廳打卡,非常驚喜!🥳我個人好注重環境氣氛和食物質量,呢個cafe樓底好高,顯得好自由開放,裝修靚而且比較Young,有好多藝術品擺設。整體適合後生仔和KOL打卡,好地方之餘,我最注重的食物質素仲有番咁上下。唯一不足的地方是座位比較多和逼,個擺位有少少問題,所以安排的座位推薦係兩邊的窗位可能比較舒服點,中間的位置好奇怪而且不太適合打卡影相。因為一陣重要去食自助火鍋,所以和朋友兩個人叫左一個是日蛋糕精選套餐和兩杯特飲,餐具和食物擺設超有氣氛,好適合女仔影文青靚靚女神相~❤是日蛋糕精選套餐($68)🌟5/5平時係紅絲絨蛋糕配雲呢拿味雪糕,但係甘啱今日係檸檬桂花蛋糕,蛋糕口感細滑,有好輕微既酸酸地檸檬味,整體好fresh,和朱古力醬配搭不會膩。❤蝶豆花蜂蜜青檸氣泡水($68)🌟4/5蝶豆花的味道不會很搶,蜂蜜香甜,氣泡水很清新,整體配合很好,適合同pasta或者食扒的時候搭配。❤玫瑰薄荷卡布奇諾($78)🌟2.5/5這杯較為遜色,玫瑰花味基本上無,好普通的一杯卡布奇諾,不建議點。🎀總結:我們今日算好彩,臨時跑進一間有質素的

是日精選蛋糕套餐

❤是日蛋糕精選套餐($68)
🌟5/5

蝶豆花蜂蜜青檸氣泡水

❤蝶豆花蜂蜜青檸氣泡水($68)
🌟4/5

玫瑰草莓卡布奇諾

❤玫瑰薄荷卡布奇諾($78)
🌟2.5/5

🎀總結:
我們今日算好彩,臨時跑進一間有質素的cafe shop,所有叫返嚟嘅餐點都有驚喜,質素都令我們滿意的。有擺盤味道唔錯,同類cafe計呢到價格都係合理水平之內。主要環境氣氛很好,較安靜也適合辦公或者和好耐唔見的朋友chitchat。
2021-08-16
是日精選蛋糕套餐
蝶豆花蜂蜜青檸氣泡水
玫瑰草莓卡布奇諾
  • 是日精選蛋糕加雪糕
I booked the table a week before today. As I took the wrong route to the cafe, I called the restaurant to update them to hold the table for me. My friend told me the waitress is very black face and told her that there is a time limitation when she arrived. I advised them they should let the customers know early if there is a time limitation I.e. when the customer called to make reservation. Very disappointed as she did not get the point and insisted she has told us when we arrived. 今時今日咁嘅態度真係要考慮
今時今日咁嘅態度真係要考慮吓值唔值得幫襯
2021-08-14 127 浏览
第一次寫食評就選擇左你,星期六落住雨,但係咁靚的環境下享受下午茶,真係好正,最開心係整到杯好治癒的ian 朱古力,唔飲咖啡的都有另一選擇👍🏻👍🏻好似有層奶蓋係面,好味又唔甜,店員好好有禮並會主動提供放袋的箱。
2021-08-14
【Lex Coffee】呢間cafe必試嘅時候一定唔少得彩繪咖啡拉花,今日終於畀我飲到!仲順便同friend食咗個靚靚brunch,大滿足~Artsy Print Coffee|Starry Night($88)個base有得揀咖啡或者朱古力,彩繪都唔止Starry Night嘅,不過呢幅文盲都認得出嘅名畫最啱我呢啲pretentious嘅fake manching所以揀咗最大路嘅option。咖啡凍的,味道柔順,淡淡清幽嘅咖啡香輕輕盛托起一整個Starry Night嘅哀愁。而Starry Night嘅內裏原來係綿滑得嚟又幾sweet幾smooth嘅cream,唔肥唔膩,亦唔易散。呢杯飲品我唯一諗到嘅缺點係飲咗就會破壞幅畫so9sadDirty($41)朋友揀嘅Dirty都係凍的,比例上較為充沛嘅奶量令呢杯號稱Dirty的咖啡反而飲出pure and true嘅感覺、幼嫩嘅風味。Korean Style Kimchi Risotto($168)雖有韓式呢個形容詞but tbh除咗泡菜之外,呢碟飯完全係高水準西餐廳嘅氣牆instead of街邊偽韓吊高嚟賣嗰種so called韓式!飯
【Lex Coffee】

Dirty($41)

雖有韓式呢個形容詞but tbh除咗泡菜之外,呢碟飯完全係高水準西餐廳嘅氣牆instead of街邊偽韓吊高嚟賣嗰種so called韓式!飯軟硬適中,creamy嘅質感令視覺上同味覺上嘅享受程度都無可挑剔;辣醬五花肉嘅肥瘦比例恰到好處,肉質鮮嫩多汁,連我呢位以減肥作為生命重任嘅朋友都忍唔住嚼曬成舊兼食完又食,仲話覺得好jengggg

Onsen Tamago Carbonara($158)
溫泉蛋卡邦尼意粉比較偏乾身,同risotto相比更加凸顯佢自立爽朗嘅個性。兩種取向各有千秋,佢嘅bacon同ham都好夾個扁意粉,加埋可以自己督穿嘅溫泉蛋也是一番享受。

Crab Meat and Crab Roe Mango Salad($128)
蟹肉、蟹籽、芒果,幾款高檔而且冇人會唔鍾意嘅上等食品聚首一堂,我呢就流曬口水。真心一讚無論係蟹肉蟹籽定芒果都畀得慷慨,每啖都好refreshing又satisfying。正!

———————————————

#lexcoffee

Lex Coffee (西環)
西環堅尼地城卑路乍街100號地舖
2021-08-11 98 浏览
生日嚟到呢一間咖啡館慶祝,呢一間餐廳樓底好高,好有空間感,而周圍屋嘅擺設都充滿藝術氣質👍🏻令人哋嚟到都覺得自己好似即刻藝術左🤣🤣嘢飲方面,叫咗杯貓頭鷹啤酒,佢係小麥金橘白啤酒,都幾清新嘅,但啤酒味不太濃。另外嚟到,當然要叫佢嗰一杯藝術打印飲料,本身可以有朱古力或咖啡,但因為咖啡機壞咗,所以只有朱古力😢咁佢嘅朱古力都唔差嘅,而佢嘅重點係係個杯上面嘅相片,我就揀咗啤啤貢放上去啦🤣嘢食方面,叫咗個安格斯肉眼配薯蓉,佢嗰粒蒜好軟,好入味!另外亦叫咗個豬,不過個豬就硬咗啲喇,比較鞋,不太好食🥲另外亦叫咗個烤蝦牛油果沙律,反而沙律就都幾清新,可以攞嚟中和一下~甜品方面,叫咗佢出名嘅Tiramisu同埋藍妹芝士蛋糕! 生日佢仲寫埋字添,多謝晒,靚靚,攞嚟打卡🧡總括來講,呢一間餐廳係好啱打卡嘅,嘢食方面中上啦,啱一班朋友過嚟慶祝及聚會😄

嘢食方面,叫咗個安格斯肉眼配薯蓉,佢嗰粒蒜好軟,好入味!
另外亦叫咗個豬,不過個豬就硬咗啲喇,比較鞋,不太好食🥲

2021-08-11
庆祝纪念
生日
  • 招牌安格斯高級肉眼牛排
  • 意式提拉米蘇
  • 烤蝦牛油果沙律
2021-08-11 84 浏览
𝕀 𝕝𝕚𝕜𝕖 𝕍𝕒𝕟 𝔾𝕠𝕘𝕙之前一直都想黎呢間餐廳食嘢,因為我鐘意梵高的作品。上次walk in無位。今次終於book到啦!其實我黎呢間餐廳主要係想order兩杯外貌好特別的咖啡,影下相打下卡,都無期望好食。但係,原來野食ge味道都不錯,兩杯咖啡都好好飲。不過呢個台與台之間就有d逼。如果保持翻d距離就perfect啦!餐廳ge staff都ok,無咩特別。整體呢間餐廳係很適合打卡😂😂😂而且味道都好食ga!值得一黎。
𝕀 𝕝𝕚𝕜𝕖 𝕍𝕒𝕟 𝔾𝕠𝕘𝕙

餐廳ge staff都ok,無咩特別。

2021-06-10
  • Tiramisu
  • 藝術打印朱古力
之前週末來過要排隊,今日放工同媽咪黎食,walk in就有位👍🏻因為媽咪等我放工嘅時候自己食咗個下午茶,所以我哋今次都唔算叫咗好多嘢食,同媽咪 chill住嘆個好味晚餐呢個餐廳客戶類型都幾廣,有一家人來食,亦都有自己一個人嚟食,同時亦見到有後生女係到食飯 + 溫書。呢度樓底好高,有好多藝術品,而且服務周到。相對比上次光顧,今次比上次坐得更加舒適,而且環境冇上次咁熱鬧,平日夜晚嘅氛圍較適合傾偈。蟹肉蟹籽芒果沙律$128蟹肉唔算好多,不過芒果好甜同埋好新鮮!招牌安格斯高級肉眼牛扒(10 oz)配薯條$218本身係黑松露薯蓉,但係轉左做薯塊。牛扒肉質煮得剛好。見到隔離枱食羊架都好吸引,下次要點!意式提拉米蘇$78媽咪指名要點佢哋嘅signature Tiramisu,夠凍夠滑!玫瑰洛神花茶$58酸酸地,幾提神。飲完一壺,侍應仲幫我地加熱水。雖然比起第一壼淡咗啲,但細心嘅安排讓我哋可以食完野可以一路傾計一路飲多少少。海鹽朱古力香蕉冰雪世界$68佢本身話啲咖啡同埋特飲賣晒都有少少失望,不過之後侍應話仲有呢個海鹽朱古力!二話不說即刻嗌左。呢杯特飲係凍朱古力,底部有一粒粒香蕉,個面就係有一層奶蓋,再

蟹肉蟹籽芒果沙律$128
蟹肉唔算好多,不過芒果好甜同埋好新鮮!

招牌安格斯高級肉眼牛扒(10 oz)配薯條$218

意式提拉米蘇$78

玫瑰洛神花茶$58

海鹽朱古力香蕉冰雪世界$68
佢本身話啲咖啡同埋特飲賣晒都有少少失望,不過之後侍應話仲有呢個海鹽朱古力!二話不說即刻嗌左。呢杯特飲係凍朱古力,底部有一粒粒香蕉,個面就係有一層奶蓋,再加一層海鹽焦糖!薄薄一片脆身焦糖鹹甜兼備,層次好豐富同埋好好味!
2021-08-10 63 浏览
自從堅尼地城站開了這麼久,其實都還沒有來過,今天就和朋友來這裡吃飯,地點是朋友找的,因為她喜歡這裡樓底高,很闊落,坐得很舒適,有種遠離煩囂的感覺,是個與朋友談天的好地方。餐廳離地鐵站約三分鐘,也很容易找,我們預約了晚上7時半,因為餐廳9時就關門,所以要預早一點。餐牌清晰易明,我們點選了一份小食,兩份主菜和一份甜品。先來是小食,慢煮西班牙八爪魚($78)慢煮就吃得多,但慢煮八爪魚都是第一次吃,八爪魚份量亦很多,配上沙律菜和蕃茄仔。先試一口八爪魚,很彈牙很有咬感,汁亦很開胃,配上麵包進食十分美味。這小食是一個很開胃的選擇。之後來的是招牌安格斯高級肉眼牛排10oz($218)牛扒份量很多,伴隨著有一件大大的蒜頭,我本身很喜歡蒜頭,真是大滿足,牛扒我們點了七成熟,切開後果然是七成,證明了廚師的功力。牛汁很豐富,很嫰身,而且調味亦能突顯牛味,非常滋味。蒜頭更加是加分的作品,烤過的蒜頭很惹味,吃完一口會立刻想接著吃下一口。薯角亦值得一讚,厚身而且外脆內軟,充滿薯味。虎蝦意粉($178)有兩隻虎蝦,大大隻,啖啖肉,而且有蝦的鮮味,亦有烤過的香氣,值得一讚,意粉軟硬度適中,意粉汁濃度亦剛好,每一啖意粉

餐牌清晰易明,我們點選了一份小食,兩份主菜和一份甜品

先來是小食,慢煮西班牙八爪魚($78)

之後來的是招牌安格斯高級肉眼牛排10oz($218)

虎蝦意粉($178)
有兩隻虎蝦,大大隻,啖啖肉,而且有蝦的鮮味,亦有烤過的香氣,值得一讚,意粉軟硬度適中,意粉汁濃度亦剛好,每一啖意粉都能伴著意粉汁來進食。

甜品我們點了精選蛋糕配雪糕($68)
什麼是精選蛋糕呢?我們問了侍應,是Carrot Cake ,聽就聽過了,但都真是第一次試,所以我們就決定吃這個。口感很特別,它並沒有芝士蛋糕的邪惡感,亦不是一般海綿蛋糕,它是混合了合桃碎和Carrot的蛋糕,很有口感,吃多都不會覺得肥膩,而且感覺很健康。雪糕是雲呢拿雪糕,很滑身。吃過甜品,為這頓晚飯畫上完美句號。

餐廳滿藝術氣息,是花過心思去佈置的,大家來的時候,不妨留意一下啊。

2021-08-09
2021-08-08 1928 浏览
Lex Coffee西環堅尼地城卑路乍街100號地舖招牌波士頓龍蝦意大利麵 (set) $198嚟之前喺網上見到賣相好吸引嘅龍蝦risotto 本來已經諗住叫 點知lunch set有呢款差唔多嘅選擇 一樣價錢但係包埋前菜同飲品 即刻轉左軚前菜可以揀是日餐湯配十穀麵包又或者沙律 我就揀左前者 一小塊嘅麵包 脆身 微熱 上面落咗橄欖油 餐湯係洋蔥大蒜湯 感覺蒜味唔重 特別在於”湯”嘅口感同味道似係流質嘅薯蓉 我覺得好好飲麵係我中意食嘅扁意粉 配茄汁肉醬類嘅sauce 一兩粒車厘茄伴碟 主材料龍蝦足料 半隻開邊龍蝦 跟龍蝦頭同去咗殼嘅蟹鉗 應該事先整鬆咗龍蝦身 好易落刀去殼 龍蝦肉嫩 亦食得出炙燒過嘅味道 咁啱近期食過幾次龍蝦 比較之下即刻feel到佢嘅質素餐飲方面 我就+$15 upgrade咗做latte 如果你想揀mocha或者signature嘅art coffee呢啲lunch set menu無嘅option 就需要另叫呢個價食到有龍蝦做材料嘅set 仲要係有水準 性價比算係唔錯慢煮紐西蘭草飼羊4支骨羊架配紫薯蓉佐日式燒汁 $238呢份main course唔喺lunch se
Lex Coffee
西環堅尼地城卑路乍街100號地舖

招牌波士頓龍蝦意大利麵 (set) $198

慢煮紐西蘭草飼羊4支骨羊架配紫薯蓉佐日式燒汁 $238
呢份main course唔喺lunch set嘅選擇 純粹喺當時想食羊架就叫咗
羊架有4支 肉質幾肥美 火喉控制得幾好 口感唔錯 有少少羊騷味但係唔算重 我欣賞佢嘅係覺得羊肉本身嘅味道已經幾出同好食 唔需要靠過多嘅調味 另外配羊架嘅醬汁都幾特別 食唔出具體係咩 但就同羊架幾match
主要伴碟嘅有份量唔少嘅紫薯蓉 呢種配法應該都唔常見 我個人對紫薯無特別喜好 反而伴碟嘅幾粒車厘茄就幾啱我 又甜又夠溫度 好開胃 至於另外幾條賣相同味道似係豆角嘅就幾爽口
我試左呢間coffee shop嘅兩個主菜 同樣覺得有相當質素 慕名而嚟飲咖啡嘅朋友 可以考慮係埋呢度嘆返滿足嘅一餐
午餐
  • 龍蝦意大利飯
  • 藝術打印咖啡
LEX 行嘅係藝術x美食路線,所以特別注重提升客人嘅用餐感覺,例如菜式設計、擺碟都有配合藝術感。但係就係正正係因為咁樣,所以反而一直被耽誤了🤣。我就係因為呢個原因,未試前覺得呢間餐廳應該價格不菲,以打卡做賣點但好睇未必好食個類。.咁啱要去堅尼地城,上網見到佢係同區都好似排第一,見有時間就姑且一試。去到餐廳裝修幾靚樓底好高,裝飾櫃擺咗好多色彩繽紛嘅精品做裝飾,牆身有好多色彩繽紛掛畫。客同樣多,餐廳一邊既2-4人檯,檯同檯之間都幾逼下。同埋覺得佢擺位方面有少少奇怪,有啲枱好逼有啲枱又好闊落唔太整齊,呢部份要扣啲分。.二人叫左:.火炙尼斯吞拿魚沙律 💲128⭐️3.8/5啱啱冇幾耐之前用差唔多嘅價錢食過一個好難食嘅雞胸沙律,仲唔開心緊。試呢一個感覺唔同晒,火炙吞拿魚份量雖然唔係好多,但係幾嫩口。其實沙律唔難整得好食,呢個滿意。.韓式泡菜意大利飯 配 辣醬五花肉 💲168⭐️4.2/5呢個韓式泡菜意大利飯,唔係啲咩驚喜貨,但係好啱胃口。一向韓國餐廳,我都鍾意食泡菜炒飯,基本上見到有我都會試。估唔到泡菜同意大利飯都一樣咁夾,少少辣再夾埋奶油嘅香,又OK! 豬腩肉留哂俾生酮中嘅食伴試,試咗少少,覺得上
二人叫左:
火炙尼斯吞拿魚沙律 💲128
⭐️3.8/5
韓式泡菜意大利飯 配 辣醬五花肉 💲168
⭐️4.2/5
呢個韓式泡菜意大利飯,唔係啲咩驚喜貨,但係好啱胃口。一向韓國餐廳,我都鍾意食泡菜炒飯,基本上見到有我都會試。估唔到泡菜同意大利飯都一樣咁夾,少少辣再夾埋奶油嘅香,又OK! 豬腩肉留哂俾生酮中嘅食伴試,試咗少少,覺得上面醬汁幾香。
烤三文魚 配 蘆筍 龍蒿奶油醬 💲198
⭐️4.3/5
我覺得呢一間都可以歸去做生酮餐廳,因為佢呢個低碳烤三文魚主食做得好好,塊三文魚個皮焗得好香脆,又係幾啱胃口。雖然知道呢份餐唔屬於我嘅🤣,但忍唔住食咗好多。
藝術打印咖啡 💲88
⭐️3.8/5
呢杯咖啡唔平,因為客人可以自訂圖案/俾相佢哋打印上去凍咖啡或者朱古力上面。因為個奶泡係凍嘅,所以打印可以擺好耐好耐都唔會化,方便晒大家慢慢影。我本身係即興去食,當然唔會好似隔離兩台咁樣,準備定圖案俾佢哋印😄。餐廳準備左最傳統嘅梵高Starry Night 或者村上隆花花俾大家揀。雖然我好鍾意梵高,不過我覺得幅畫印咖啡上面有啲暗,所以揀咗色彩繽紛啲嘅🌼🌝🌸村上隆襯返個餐廳環境。淨係講杯咖啡我覺得比想像中好,個奶泡同平日飲到嘅有少少唔同,比一般厚身同帶甜。個印花果然係Long Last,我飲到見底嗰啲印花都無化開。
總結:或者我今日好彩,所有叫返嚟嘅餐點雖然唔係話好驚喜但係質素都令我好滿意。有擺盤味道唔錯,同類西餐計呢到價格都係合理水平之內。因為生酮中限制左部分點菜,例如佢名物 Tiramisu 無試到,可以encore系列。
火炙尼斯吞拿魚沙律
烤三文魚 配 蘆筍 龍蒿奶油醬
韓式泡菜意大利飯 配 辣醬五花肉
火炙尼斯吞拿魚沙律
烤三文魚 配 蘆筍 龍蒿奶油醬
韓式泡菜意大利飯 配 辣醬五花肉
  • 慢煮三文魚扒
以前喺附近讀書成日都會經過 @lexcoffeehk 但覺得好似好高級好貴咁,一直都冇試過就畢咗業🤦🏻‍♀️餐廳樓底好高,空間感十足,裝修好有藝術感,打卡一流ʕ•ᴥ•ʔღ 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐏𝐫𝐞𝐦𝐢𝐮𝐦 𝐑𝐢𝐛-𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 (𝟏𝟎 𝐨𝐳) 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐁𝐥𝐚𝐜𝐤 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬 $𝟐𝟏𝟖牛扒比想像中大份,medium rare剛剛好,口感唔錯又有肉汁👍🏻另外配嘅醬汁有少少似豉油嘅味道🤣感覺就咁鹽同黑胡椒就已經好夠味!黑松露薯蓉換上薯角,雖然普通啲,但配牛扒就唔會出錯嘅~╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬ღ 𝐓𝐢𝐠𝐞𝐫 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐋𝐢𝐧𝐠𝐮𝐢𝐧𝐞 𝐢𝐧 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐭𝐨 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 $𝟏𝟕𝟖虎蝦新鮮,肉質爽彈~意粉軟硬適中,再配上蕃茄醬汁,酸甜味道非常開胃。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟯/𝟭𝟬ღ 𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞𝐞𝐞 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐲 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 $𝟕𝟖慢煮西班牙八爪魚口感未算超軟稔,有少少咬口。配上沙律菜同麵包一齊食,都係一個唔錯幾開胃嘅前菜。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻

𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞𝐞𝐞 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐲 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬

ღ 𝐒𝐚𝐮𝐭𝐞𝐞𝐞 𝐓𝐚𝐧𝐠𝐲 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐩𝐮𝐬 $𝟕𝟖
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮̂𝐥𝐞́𝐞

ღ 𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮̂𝐥𝐞́𝐞 $𝟔𝟖
上層焦糖香脆,下層燉蛋非常之滑溜,整體甜度適中👍🏻而且份量都幾多下,兩個人share做甜品剛剛好!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬

𝗟𝗲𝘅 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 @lexcoffeehk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_saiwan
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_western #BELLYwongs_meats #BELLYwongs_pasta
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_midprice • $𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂
𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮̂𝐥𝐞́𝐞
環境大,樓底高,座位多,闊落坐得舒適,食物高質。有唔同藝術家嘅作品做裝飾,咖啡都可打印藝術作品。✨味道82分,環境80分,服務70分。.🔸龍蝦意大利飯($198)⭐️有半隻龍蝦,肉質爽口彈牙,好新鮮。意大利飯煮得剛好,汁適量,好香龍蝦味。.🔸招牌安格斯高級肉眼牛扒(10oz)配黑松露薯蓉($218)牛扒要落埋汁調味,肉質還好,有少少筋。我expect有黑松露薯蓉,黎到先知轉咗做薯仔,冇事前通知,少失望。.🔸藝術打印朱古力($88)⭐️好睇又好飲既朱古力,只有凍,飲落朱古力味好濃厚。有三款藝術可選,奈良美智/村上隆/梵高,我選擇左梵高The Starry Night,打印係朱古力上。.🔸精選蛋糕配雪糕($68)紅絲絨蛋糕配雲呢拿味雪糕,蛋糕口感細滑,有好輕微既酸酸地梅味。
環境大,樓底高,座位多,闊落坐得舒適,食物高質。

有唔同藝術家嘅作品做裝飾,咖啡都可打印藝術作品。
✨味道82分,環境80分,服務70分。
🔸龍蝦意大利飯($198)⭐️
有半隻龍蝦,肉質爽口彈牙,好新鮮。
意大利飯煮得剛好,汁適量,好香龍蝦味。
龍蝦意大利飯

牛扒要落埋汁調味,肉質還好,有少少筋。
我expect有黑松露薯蓉,黎到先知轉咗做薯仔,
冇事前通知,少失望。
招牌安格斯高級肉眼牛扒(10oz)配黑松露薯蓉

🔸藝術打印朱古力($88)⭐️
好睇又好飲既朱古力,只有凍,飲落朱古力味好濃厚。
有三款藝術可選,奈良美智/村上隆/梵高,
藝術打印朱古力

🔸精選蛋糕配雪糕($68)
紅絲絨蛋糕配雲呢拿味雪糕,
蛋糕口感細滑,有好輕微既酸酸地梅味。
精選蛋糕配雪糕
2021-07-28
龍蝦意大利飯
招牌安格斯高級肉眼牛扒(10oz)配黑松露薯蓉
藝術打印朱古力
精選蛋糕配雪糕
2021-07-25 77 浏览
好多藝術品的餐廳🍴有畫作有公仔出名藝術打印咖啡✨將梵高的starry night完美呈現在咖啡上(或者朱古力)🤩由於咖啡是凍的面層有奶泡,所以幅畫唔會變形可以慢慢影😆而且咖啡是雪凍的沒有加冰👍🏼味道不會變淡($88)丸久小山圓抹茶拿鐵💚拉花好可愛🐰(熱$49)招牌安格斯肉眼扒🐮切開粉嫩食落幾淋,配上原粒焗蒜🧄及薯塊😋$218幾抵食班尼迪蛋煙三文魚多士($108)擺盤好靚顏色鮮艷有乾花😍切開係流心蛋配上牛油果及煙三文魚好freshTiramisu口感幾滑($78)手指餅外層都濕潤,食落有咖啡及冧酒味再配上cream及灑上的朱古力粉🤎口感豐富餐廳樓底好高、藝術感好出、鄰近堅尼地城地鐵站👍🏼經過幾年見到門口都好想入去食,今次終於食左幾滿意👏🏼✨限時90mins
好多藝術品的餐廳🍴有畫作有公仔

丸久小山圓抹茶拿鐵💚拉花好可愛🐰(熱$49)

✨限時90mins