忙碌嘅工作令我覺得應該對自己好啲,燕窩向來都係女性嘅補品恩物,所以養顏聖品燕窩就必定係療癒之物喇~而女人一向有兩個胃,諗諗吓如果用燕窩製成甜品,必定更令人心動呢~不如試吓呢款矜貴又滋潤嘅LHK Doux Cadeau「燕窩梳乎厘卷」去獎勵自己啦!以低糖配方製作嘅「燕窩梳乎厘卷」極之鬆軟,口感輕盈嘅忌廉配上矜貴燕窩,令口感更豐富更有層次!每件梳乎厘卷除咗足 3.5cm 厚,更內藏足料 3g 嘅燕窩,啖啖滋潤養顏,清甜可口!「燕窩梳乎厘卷」仲有多款特色口味揀添~選擇困難症嘅我最後揀咗燕窩宇治抹茶梳乎厘卷,燕窩北海道牛乳梳乎厘卷同埋燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷😆全部都好有特色✨同場仲有純天然配方以及香港製造嘅「珪素源液」,相信都一定會俘虜眾女士們嘅心!珪素喺日本被稱為“奇跡之水”係人體膠原蛋白嘅重要組織成分,而「珪素源液」注入咗珍貴燕窩萃取成份,為味蕾帶來前所未有嘅尊寵;而且入口味道清新,飲完心理同生理都滋潤返哂😆 產品更絕無添加劑,色素及防腐劑,令我少一份擔心,多一份保障,飲得開心又健康!

2022-05-24 337 浏览
呢間特色燕窩主題甜品店將燕窩融入甜點,十分有創意👍🏻!.🟠「燕窩梳乎厘卷」每件都幾厚身,有3.5cm左右,而且內藏足料3g燕窩,簡直係啖啖奢華滋味,邊食邊養顏😍!加上採用咗低糖配方,忌廉亦輕盈,食落甜而不膩🙌🏻!仲有6款特色口味,妹豬仔就食咗呢3款:.🔸 (HK$40)含紅麴米成分,紅色賣相十分吸睛!而黑糖珍珠食落甜甜地又煙韌😋!.🔸 (HK$40)用上北海道3.6牛乳,奶味香濃🥛!.🔸 (HK$48)食開75%或以上朱古力嘅我覺得朱古力味都算幾濃厚🍫,朱古力控必食!.🟠「珪素美肌源液」香港製造、配方純天然,並無添加劑、色素、防腐劑。成份包含燕窩萃取物,配上水溶性珪素,令身體更易吸收🤗!.🔸 (HK$35)一支330mL,成份包括:水、燕窩萃取物(含水溶性珪素)、白桃糖漿、白桃肉。由於富含維他命C,可以抗氧化、增強抵抗力!亦有助降膽固醇、解便祕🙌🏻。.🔸 (HK$35)一支330mL,成份包括:水、燕窩萃取物(含水溶性珪素)、玫瑰。由於含有豐富嘅抗氧化維他命同單寧酸,加上玫瑰有助養顏美容,所以有美白之效💖。.💡妹豬仔話你知💁🏻‍♀️~呢度其他產品都幾吸引,有興趣可以試下~.(以上價錢僅供
呢間特色燕窩主題甜品店將燕窩融入甜點,十分有創意👍🏻!
🟠「燕窩梳乎厘卷」
燕窩梳乎厘卷
🔸[紅麴米黑糖珍珠燕窩梳乎厘卷] (HK$40)
紅麴米黑糖珍珠燕窩梳乎厘卷

🔸[燕窩3.6牛乳梳乎厘卷] (HK$40)
用上北海道3.6牛乳,奶味香濃🥛!
燕窩3.6牛乳梳乎厘卷

🔸[燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷] (HK$48)
燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷

🟠「珪素美肌源液」
珪素美肌源液

🔸[珪素源液 - 清新蜜桃味🍑] (HK$35)
珪素源液 - 清新蜜桃味

🔸[珪素源液 - 芳香玫瑰味🌹] (HK$35)
珪素源液 - 芳香玫瑰味

(以上價錢僅供參考,一切以甜品店為準)
燕窩梳乎厘卷
紅麴米黑糖珍珠燕窩梳乎厘卷
燕窩3.6牛乳梳乎厘卷
珪素美肌源液
珪素源液 - 清新蜜桃味
珪素源液 - 芳香玫瑰味
2022-05-21 211 浏览
🍰6款口味: 北海道牛乳、黑糖珍珠、焙茶、宇治抹茶、黑芝麻及朱古力。蛋糕口感濕潤綿滑,忌廉輕盈滑身,燕窩藏係忌廉中💁🏻‍♀️✨全部低糖配方,微甜得嚟唔會覺得膩。—————————————————————🧋燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷一見到就想試。珍珠比較似糯米糍口感,有點拉絲,黑糖味道不錯。忌廉有淡淡奶茶味,整體好食。🍵燕窩宇治抹茶梳乎厘卷抹茶味非常香濃,抹茶控必試。個人覺得蛋香味比其他兩款明顯。🍫燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷朱古力味幾香,忌廉中有朱古力粒,增添口感。

—————————————————————

🧋燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷

🍵燕窩宇治抹茶梳乎厘卷
抹茶味非常香濃,抹茶控必試。個人覺得蛋香味比其他兩款明顯。

🍫燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷
朱古力味幾香,忌廉中有朱古力粒,增添口感。
2022-05-20 169 浏览
食燕窩相信係受到好多女士歡迎既滋潤養顏既產品之一,平時燕窩既配搭都係以中式既多,將佢加入係西式甜品內你有試過未?今日經過銅鑼灣廣場咁啱見到呢間西式忌廉卷蛋將燕窩加入,好特別之餘又好多口味可以選擇.每件蛋卷大概3.5cm厚!每件仲足足有3g 燕窩咁多!法國特濃朱古力燕窩梳乎厘卷朱古力味唔會好甜得黎又多濃郁!忌廉內帶住彈牙既燕窩.滿足甜食既慾望之餘又可以養顏.金獎黑芝麻燕窩梳乎厘卷一入口已經感覺到濃厚既黑芝麻香味!蛋卷濕潤又軟綿,以低糖配方特製所以唔會過甜.黑芝華香得黎帶少少芝麻甘香.日本焙茶燕窩梳乎厘卷焙茶味同樣驚喜!充滿陣陣茶既焙香之餘入口回甘得黎又唔會帶有茶澀味.

法國特濃朱古力燕窩梳乎厘卷

金獎黑芝麻燕窩梳乎厘卷

日本焙茶燕窩梳乎厘卷
  • 日本焙茶燕窩梳乎厘卷
  • 金獎黑芝麻燕窩梳乎厘卷
  • 法國特濃朱古力燕窩梳乎厘卷
2022-05-20 138 浏览
📍 @lhkdouxcadeauLHK Doux Cadeau CWB有間專賣養顏甜品嘅燕窩專門店 🥳主要係用燕窩加落甜品做綽頭🙆🏻‍♀️之前留意左好耐 最近我終於有機會食到啦😎除左燕窩之外 佢地蛋糕亦非常鬆軟蛋糕裏面仲有足料燕窩 見到都極心動💗 佢嘅甜品有好多款:平民版燕窩珪素源液、燕窩布甸、燕窩梳乎厘卷、盒仔蛋糕等等😍而梳乎厘卷總共有六款口味😋我今次就試左三款味道~燕窩小山園抹茶🍵梳乎厘卷口感都係好鬆軟 食落去充滿香濃抹茶味加上忌廉入口好順滑好軟熟😚而且每一件疏乎厘卷都係全人手製造🙌🏻抹茶控一定要試吓喔🍵🏆特濃黑芝麻梳乎厘卷入口有香濃嘅黑芝麻味🍴口感濃郁,配上足料燕窩🥄每件3.5cm厚的梳乎厘卷均含有3g的燕窩喔😍吃甜點的同時又可以滋潤養顏🤩焙茶梳乎厘卷焙茶味好出,食到淡淡清新唔苦嘅焙茶味👅👅仲有因為係低糖配方 , 甜而不膩👀 咁高質嘅梳乎厘卷 真心值得支持🤎
📍 @lhkdouxcadeau
LHK Doux Cadeau

CWB有間專賣養顏甜品嘅燕窩專門店 🥳
主要係用燕窩加落甜品做綽頭🙆🏻‍♀️
之前留意左好耐 最近我終於有機會食到啦😎

除左燕窩之外 佢地蛋糕亦非常鬆軟
蛋糕裏面仲有足料燕窩 見到都極心動💗

而梳乎厘卷總共有六款口味😋
我今次就試左三款味道~

燕窩小山園抹茶🍵梳乎厘卷
而且每一件疏乎厘卷都係全人手製造🙌🏻
抹茶控一定要試吓喔🍵

🏆特濃黑芝麻梳乎厘卷
入口有香濃嘅黑芝麻味🍴
口感濃郁,配上足料燕窩🥄
每件3.5cm厚的梳乎厘卷均含有3g的燕窩喔😍
吃甜點的同時又可以滋潤養顏🤩

焙茶梳乎厘卷
焙茶味好出,食到淡淡清新唔苦嘅焙茶味👅👅
仲有因為係低糖配方 , 甜而不膩👀
咁高質嘅梳乎厘卷 真心值得支持🤎
想吃• 𝕃ℍ𝕂 𝔻𝕠𝕦𝕩 ℂ𝕒𝕕𝕖𝕒𝕦✨•的蛋糕好久了😍,這次終於有機會品嚐,非常開心! 店名𝔻𝕠𝕦𝕩 ℂ𝕒𝕕𝕖𝕒𝕦在法文有甜蜜温柔的意思,以百分百純正官燕和官燕盞做梳乎厘卷,不但矜貴得體,亦很有創意和特別唷~ 店家有6種口味的梳乎厘卷供應☺️,有原味、朱古力、抹茶、芝麻、焙茶和黑糖珍珠奶茶,真想全部都試試呀~ 「 紅麴米黑糖珍珠奶茶燕窩梳乎厘卷❤️$48 」 「 日本焙茶燕窩梳乎厘卷🤎$48 」 「 燕窩小山園抹茶梳乎厘卷💚$48 」 賣相整齊的梳乎厘卷😚,件件大小匀一,造得相當不錯。紅色的卷卷是用健康的紅麴米製造😙,怕胖的朋友仔可以一試。黑糖珍珠軟糯可口,好吃唷~ 濃濃的日本焙茶口味,是三款之中我的最愛🥰,濃郁的味道,沖擊口腔。而抹茶口味同樣不馬虎,用小山園粉製作,濃中帶甘哦😋~

「 紅麴米黑糖珍珠奶茶燕窩梳乎厘卷❤️$48 」

「 日本焙茶燕窩梳乎厘卷🤎$48 」

「 燕窩小山園抹茶梳乎厘卷💚$48 」

2022-05-20
2022-05-19 25 浏览
520快樂💐除左愛情要保養外,做女人都要定期保養,食燕窩就係一個吾錯既選擇,LHK Doux Cadeau近排出左「燕窩梳乎厘卷」,濃厚手工忌廉內藏3g 鮮燉燕窩,啖啖滋潤養顏,而且仲係低糖配方,甜而不膩 ,食左都吾怕肥。每件 疏乎厘有3.5cm 厚,口感綿密,共有六款口味,今次我試左其中三款 : 燕窩小山園抹茶梳乎厘卷抹茶味醇厚濃郁,帶少少苦澀,甜味適中,仲有淡淡回甘日本金獎黑芝麻燕窩梳乎厘卷金獎果然名不虛傳,芝麻味道濃郁撲鼻燕窩特濃Callebaut 54%朱古力梳乎厘卷朱古力味香濃又不會太甜,手工忌廉除加左燕窩外,仲加左脆脆增加口感

燕窩小山園抹茶梳乎厘卷
抹茶味醇厚濃郁,帶少少苦澀,甜味適中,仲有淡淡回甘

日本金獎黑芝麻燕窩梳乎厘卷
金獎果然名不虛傳,芝麻味道濃郁撲鼻

2022-05-19 23 浏览
同朋友去銅鑼灣行街, 見到LHK Doux Cadeau, 其實之前喺網上已經見過呢個牌子嘅蛋糕, 有燕窩又低糖, 啱曬貪靚又喜歡吃甜點嘅我😛。 見到佢哋買嘅梳乎厘卷, 好大嚿, 每件3.5 cm厚, 內含3g的燕窩, 仲有六款人氣口味選擇,北海道牛乳丶紅麴米黑糖珍珠丶特濃黑芝麻丶宇治抹茶丶焙茶及特濃朱古力。 因為做緊買二送一的優惠, 所以今次一次試咗三款口味。 店員拿出三件冰凍的蛋糕, 啱曬炎炎的夏天吃, 梳乎厘蛋糕非常鬆軟, 裏面嘅cream好香滑, 甜度剛好, 不油不膩。 🌟黑糖珍珠燕窩梳乎厘卷🧋$42: 黑糖珍珠煮得非軟糯, 軟硬度和蛋糕很配合, 口感豐富丶 有層次。 🌟焙茶燕窩梳乎厘卷🍵$42: 焙茶味香濃, 充滿茶香及焦糖香氣, 充滿日本風情。 🌟特濃朱古力燕窩梳乎厘卷🍫$42:  選用了優質的比利時朱古力品牌Callebaut製作, 朱古力味香濃, 唔太甜, 喜歡吃朱古力的, 會喜歡這個口味。

所以今次一次試咗三款口味。

LHK Doux Cadeau 是以養顏燕窩 x 創新元素聞名的法式甜品店其中就有以低糖配方製作的梳乎厘卷,一共有六款口味。每件卷蛋是獨立包裝,還附了叉子,而且是香港本地製作的喔!燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷 ($48) - 顏色看起來很像絲絨,一件有3.5cm厚,作為下午茶剛則好。採用低糖配方製作的關係,即使是黑糖珍珠也不是很甜!卷蛋口感軟熟,像海綿般有彈性;忌廉亦很細滑,有3g燕窩藏在靠中間的忌廉內。燕窩特濃黑芝廉梳乎厘卷 ($48) - 如果說到甜度,因為這款黑芝廉味很濃厚,吃起來完全不覺得甜。我很喜歡這款口味!自己一個吃掉整件都不會膩。燕窩北海道牛乳梳乎厘卷 ($48) -三款中最甜反而是這款,香滑的忌廉有著奶香。除此之外,他們還有推出燕窩珪素飲品,是屬於平民版的燕窩。有 "奇跡之水" 之稱,當中注入了燕窩萃取成份,是美肌飲品來喔!珪素源液 - 香甜荔枝 & 天然洋甘菊 ($35/支)前者聞起來有很香荔枝味,入口清新且甜度適中。後者有排毒養顏和舒壓助眠之效。
其中就有以低糖配方製作的梳乎厘卷,一共有六款口味。
每件卷蛋是獨立包裝,還附了叉子,而且是香港本地製作的喔!

燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷 ($48) -
顏色看起來很像絲絨,一件有3.5cm厚,作為下午茶剛則好。
採用低糖配方製作的關係,即使是黑糖珍珠也不是很甜!
燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷

燕窩特濃黑芝廉梳乎厘卷 ($48) -
如果說到甜度,因為這款黑芝廉味很濃厚,吃起來完全不覺得甜。
我很喜歡這款口味!自己一個吃掉整件都不會膩。
燕窩特濃黑芝廉梳乎厘卷

燕窩北海道牛乳梳乎厘卷 ($48) -
三款中最甜反而是這款,香滑的忌廉有著奶香。
燕窩北海道牛乳梳乎厘卷

除此之外,他們還有推出燕窩珪素飲品,是屬於平民版的燕窩。
珪素源液 - 香甜荔枝 & 天然洋甘菊 ($35/支)
珪素源液 - 香甜荔枝 & 天然洋甘菊 (支)
2022-05-15
燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷
燕窩特濃黑芝廉梳乎厘卷
2022-05-17 27 浏览
🌼要對自己好一點🌼呢間舖主打燕窩甜品飲品,平時都好少見,偷聽到staff同其他客人介紹先知原來佢係老行家副線,真材實料,燕窩仲特別啱女仔養顏添☺️法式燕窩梳乎厘卷 - 全部3.5cm厚度,每件仲有3g燕窩,滋潤養顏🥄低糖配方,甜而不膩,啱晒我🍵 燕窩小山園抹茶💰$48小山園抺茶,味道濃,有燕窩係入面,食到係有口感嘅,蛋糕體仲好軟綿🍫燕窩特濃Callebaut 54%朱古力💰$48好濃郁,仲有朱古力脆脆,食落好有層次,燕窩一樣都唔少🉐☕️日本焙茶💰$48焙茶味濃,蛋糕卷軟熟,茶味關係,再清新啲另外仲有珍珠奶茶、3.6牛乳、黑芝麻味🥤珪素源液💰$35珪素源液係加咗燕窩萃取成份,無添加劑、無色素、無防腐劑,天然配方,made in HK有玫瑰、荔枝、蜜桃、洋甘菊四個味道,我要咗荔枝、洋甘菊味,口味清新,美白養顏🚩LHK Doux Cadeau (銅鑼灣) @lhkdouxcadeau 📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期地下G06號舖
🌼要對自己好一點🌼

🍵 燕窩小山園抹茶💰$48

🍫燕窩特濃Callebaut 54%朱古力💰$48
好濃郁,仲有朱古力脆脆,食落好有層次,燕窩一樣都唔少🉐

☕️日本焙茶💰$48
焙茶味濃,蛋糕卷軟熟,茶味關係,再清新啲
另外仲有珍珠奶茶、3.6牛乳、黑芝麻味

🥤珪素源液💰$35

📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期地下G06號舖
2022-05-16
2022-05-15 43 浏览
作為一個蛋糕控,放假嘅時候一定會食件蛋糕🍰做下午茶☕️早排經過銅鑼灣廣場見到LHK Doux Cadeau嘅燕窩梳乎厘卷就即刻買左黎試吓😄佢有好多款口味,我就揀咗日本茶道級抹茶🍵法國特濃朱古力🍫同金獎黑芝麻味~蛋糕本身好有蛋香🥚雖然一直放係雪櫃但口感仍然保持濕潤💧我最鍾意日本茶道級抹茶口味😙個名咁勁,果然名不虛傳,茶味好濃郁🍵仲有淡淡回甘🤤拍得住專賣日本抹茶的甜品店😋金獎黑芝麻口味好有驚喜🤩芝麻味好濃郁,而且好有麻香👍🏻我相信我媽媽都會好鍾意食。至於朱古力味絕對係穩陣之選👍🏻梳乎厘卷用左低糖配方,唔會太甜架,一次過食左3件都唔覺膩😋最重要每件都食到啖啖燕窩🤩原來每件 LHK Doux Cadeau嘅燕窩梳乎厘卷係有3g 燕窩,除咗滿足口腹之慾🤣仲可以同時滋潤養顏🧏🏻‍♀️下次要買黎同媽咪一齊食👩‍👧仲有個加分位係每一件梳乎厘卷都係獨立包裝,而且備有一隻叉🍴,買去野餐或者探朋友都好方便👍🏻原來又一城都有分店,下次就唔洗過海都買到啦~🦄 #kelly_discovery 😋 #kellydiscovery_food #燕窩梳乎厘卷 #珪素原液 #LHKDouxCadeau 法式燕窩 #LHKD

蛋糕本身好有蛋香🥚雖然一直放係雪櫃但口感仍然保持濕潤💧

🦄 #kelly_discovery
😋 #kellydiscovery_food

#燕窩梳乎厘卷 #珪素原液 #LHKDouxCadeau 法式燕窩 #LHKDouxCadeau #lhk #lhkdc #法式燕窩 #燕窩梳乎厘卷 #甜品#燕窩 #養生 #滋補 #滋潤養顏 #低糖
2022-05-14 30 浏览
週末甜品控~有小伙伴跟我一樣只要放假一出街吃完飯,就會想吃甜點的嗎?總覺得吃完飯不吃個甜品好像少了什麼一樣,不完美喇>w< 今次吃的是LHK Doux Cadeau推出的燕窩梳乎厘卷,味道選擇了特濃黑芝麻、焙茶和特濃朱古力,說是燕窩梳乎厘卷當然名副其實有燕窩做內餡^^每件3.5cm厚的梳乎厘卷均含有3g的燕窩,在吃甜點的同時又可以滋潤養顏。 梳乎厘卷的蛋糕胚都很鬆軟,包裹的Cream是比較扎實有質感的那種,吃到中間燕窩部分就有點點失落,可能份量太少一時沒注意就吃掉了><吃得出蛋糕的配方是走低糖路線,甜而不膩。呀Ju吃完對不同口味喜歡的點都有所不同,例如黑芝麻那個的蛋糕胚真的超香口,焙茶的Cream有少少回甘真的很棒,咬下去茶香大爆發,如果可以黑芝麻蛋糕胚配搭焙茶的Cream就真的超級完美 <3
2022-05-13 65 浏览
去開銅鑼灣見到LHK Doux Cadeau d蛋糕好似好精美咁,睇真d原來佢地係賣燕窩甜品既專門店喎,咁岩要去探朋友,一於帶幾件去同佢地開心share🌹燕窩梳乎厘卷 48@件件都有獨立包裝,入面仲有隻小叉,好方便食用。每件燕窩梳乎厘卷都有成 3.5cm 厚,仲好足料件件都有 3g 燕窩,食落去忌廉香滑之餘又啖啖滋潤養顏。又有多款特色口味,我地今次食既係燕窩焙茶梳乎厘卷,燕窩北海道牛乳梳乎厘卷,同燕窩紅麴米黑糖珍珠梳乎厘卷。味道濃郁得黎因為係低糖配方,甜而不膩。珪素源液 35@聽個名唔係好知咩黎,原來係有燕窩既飲品。每枝注入左珍貴燕窩萃取成份,有好多款口味,入口味道清新。另外宜枝飲品無添加劑,色素或者防腐劑,純天然配方,又係香港製造。唔同既口味仲有唔同功能,例如玫瑰可以幫助美白養顏,蜜桃味可以幫助抗氧化。。。LHK Doux Cadeau銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期地下G06號舖。。#UBlog #UBlog 請您試 #UBlog 博客 #UBlog 美食 #ULifestyle 應用程式 #ULifestyleApp #社群 #UBlog 香港 #燕窩梳乎厘卷 #珪素

燕窩梳乎厘卷 48@

珪素源液 35@

LHK Doux Cadeau
銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期地下G06號舖

#社群 #UBlog 香港 #燕窩梳乎厘卷 #珪素原液 #LHKDouxCadeau 法式燕窩
#LHKDouxCadeau #lhk #lhkdc #法式燕窩 #燕窩梳乎厘卷 #甜品 #燕窩 #養生 #滋補
#滋潤養顏 #低糖
2021-11-20 123 浏览
店家現正做推廣優惠,全場食品買一送一,以價高食品計算,變相即是半價。店內除了蛋糕外,還有布丁、卷蛋、飲品等等,全部均加入燕窩,有養生美顏之用。 店內沒有堂食位置,只有提供外賣自取。可以取回家中慢慢享用,或者到附近的維多利亞公園坐坐。 燕窩意大利軟芝士蛋糕盒 - $68 最高貴的燕窩就放在蛋糕面上,一絲一絲細條狀,口感細緻滑順。強調傳統做法,帶有濃郁的咖啡香和酒香,朱古力粉也很濃烈,間中夾有一粒粒脆米。 燕窩栗子蛋糕盒 - $68 同樣有燕窩於中央,但多一粒栗子和香葉,連蛋糕裡面也夾雜栗子粒,芝士忌廉餡好綿密。

燕窩意大利軟芝士蛋糕盒

燕窩意大利軟芝士蛋糕盒 - $68
燕窩栗子蛋糕盒

燕窩栗子蛋糕盒 - $68
2021-11-20
2021-08-24 244 浏览
LHK Doux Cadeau (銅鑼灣) @lhkdouxcadeau 原來銅鑼灣廣場二期開了一間特色燕窩主題甜品店😍 甜品加入了燕窩,既名貴又滋補,好吸引喔😆😆燕窩意大利軟芝士Tiramisu 蛋糕盒(傳統做法)$68 / 200g在Tiramisu 上加了5g燕窩💕,意大利軟芝士軟綿綿很香滑,而且並非用手指餅,而是用海綿蛋糕再浸咖啡製成,咖啡味香濃,混合燕窩一起食用,很滿足☺️燕窩焙茶布甸 $48/ 120 ml布甸牛奶味濃郁,而且更多了一份焙茶的甘香,不會太甜,再加上3g 官燕,層次更豐富❤️❤️ 布甸很滑沒有雜質,用玻璃樽盛裝布甸比用塑膠更勝一籌,推介🥰🥰整體食物美味指數:8.8/10 (10分滿分)地址:銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期地下G06號舖#銅鑼灣美食 #causewaybay #銅鑼灣廣場2期 #lhkdouxcadeau #燕窩 #法式 #frenchstyle #tiramisu #意大利軟芝士 #盒子蛋糕 #cake #dessert #牛奶布甸 #milkpudding #焙茶 #tea #milk #healthy #滿足 #foodiewendy

燕窩焙茶布甸 $48/ 120 ml

整體食物美味指數:8.8/10 (10分滿分)
#銅鑼灣美食 #causewaybay #銅鑼灣廣場2期 #lhkdouxcadeau #燕窩 #法式 #frenchstyle #tiramisu #意大利軟芝士 #盒子蛋糕 #cake #dessert #牛奶布甸 #milkpudding #焙茶 #tea #milk #healthy #滿足 #foodiewendyhk
2021-08-23