今日去完朋友屋企 臨走見餓餓地就睇下附近有咩食最後揀咗呢間pizza店 佢嘅味道都幾特別所以決定介紹下叫左兩隻味道pepperoni同埋chicken雖然呢兩個名睇你好似好普通但因為佢食起嚟其實有啲似係印式tandoori chicken 醬汁底 材料亦都好豐富 紅洋蔥 橄欖 秋葵 番茄乾都有 食起嚟好多種口感味道 至於pepperoni 佢嘅pepperoni同出面食到嘅唔同 呢到係比較厚身有口感 唔係薄薄一片個種 上面怖滿芝士 仲有配埋個調配過嘅沙律醬 大滿足 另外佢嗰個批底我都覺得幾好 佢係厚批但就唔係連鎖店咁樣咁厚咁油 有少少似融合酥皮咁 整體pizza好好食 如果有得堂食 熱辣辣 相信好味程度實更高
今日去完朋友屋企 臨走見餓餓地

叫左兩隻味道pepperoni同埋chicken

2021-04-17 61 浏览
上一個禮拜姐姐買了一個Pizza返嚟,原來係喺元朗洪水橋嘅一間Pizza店,呢一日我就嚟試試佢。呢間Pizza店原來就係正輕鐵站旁邊,上次食咗意大利辣肉腸pizza,今次就決定試吓其他pizza,但係我竟然發現啲Pizza居然有八個pan俾我揀,仲有厚薄分別,而其中原來有一個pan,係可以將兩隻味嘅Pizza混合,為食嘅我,追求口味多嘅我,當然梗係揀咗呢個pan啦!我揀嘅pan就係,雞肉和羊肉pizza(羊肉雞肉馬蘇里拉芝士黑橄欖),一食落口覺得好驚喜,食起嚟冇羊羶味但又有一種羊肉淡淡的風味,新鮮嘅雞肉亦都覺得好香口,馬蘇里拉芝士食起嚟有超強拉絲,淡淡的味道,個Pizza一啲都唔吝嗇,相當夠醬汁,由於個Pizza我揀咗厚皮,又有少少脆脆地,口感都唔錯,睇到網上嘅評論話要提早落單,好彩嗰日預早咗少少落單,去到Light Rail Pizza老闆已經準備好Pizza俾我~!
上一個禮拜姐姐買了一個Pizza返嚟

,雞肉和羊肉pizza(羊肉雞肉馬蘇里拉芝士黑橄欖)

個Pizza一啲都唔吝嗇

2021-04-14
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
纪念日
  • 雞肉和羊肉混合pizza
2021-04-17 30 浏览
-Light Rail Pizza🥡-屋企附近不嬲冇乜野食有日行過見到新開Pizza店!價錢又唔貴既有分大批細批🍕即刻買黎試下🤣不過餐廳只做外賣冇堂食位置😉-雙拼Pizza 細批10吋 $88第一次食貪心的小編當然揀雙拼🤣揀左雞肉同蝦🍕Pizza即叫即整要等大約20分鐘😉佢門口勁大陣d香料味但佢唔似係意大利個d做法陣味似中東個d幾特別🤣細批其實都有8件都唔少我就揀左厚批覺得有咬口d😋雞肉粒同蝦都算多而pizza即食好脆口但差左冇乜芝士係個🍕度做唔到拉cheese 🧀效果就失色左少少🤣但小店黎講呢個質素算唔錯👍-除左Pizza佢仲有賣D雜貨🥫有唔同既醬料飲品仲有意粉賣🤣
Light Rail Pizza🥡

雙拼Pizza 細批10吋 $88

除左Pizza佢仲有賣D雜貨🥫有唔同既醬料飲品仲有意粉賣🤣
2021-04-12
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
2021-04-16 29 浏览
晚餐.小店位於洪水橋站附近 只做外賣建議先打電話落單 去到取食物時 店員著我等一會 並不斷忙碌地在接電話訂單看來此店也頗有名氣呢.- 10吋雙拼厚pizza (雞+羊)雙拼與單拼同價 真好😆10吋也夠3個人吃呢pizza的份量挺豐富除了邊位 整塊都鋪滿了肉和配料最特別是有秋葵比較紅色的那邊 應該是羊 有點印度菜的味道是平日pizza少吃到的口味至於雞 則有點像雞肉串燒的味道肉質夠濕潤 不怕乾另外還配有一小盒醬汁 味道酸酸甜甜的應該是有用到乳酪用來沾pizza的邊來吃 也很搭呢
小店位於洪水橋站附近 只做外賣
建議先打電話落單
去到取食物時 店員著我等一會
並不斷忙碌地在接電話訂單
看來此店也頗有名氣呢
- 10吋雙拼厚pizza (雞+羊)
雙拼與單拼同價 真好😆
另外還配有一小盒醬汁 味道酸酸甜甜的
應該是有用到乳酪
用來沾pizza的邊來吃 也很搭呢
2021-04-14 30 浏览
我家對披薩的狂熱已經超過一般人的喜愛,基本上連鎖的披薩店都不能滿足家人脾胃,所以他們經常發掘些披薩小店。最近他們拿了Rail Light Pizza的菜單回家,說蠻想試這裡的披薩,而且又鄰近家,只需打電話預訂披薩,再自行去取外賣,挺方便的,於是我們致電Rail Light Pizza訂了一個雙拼口味披薩。我們想一次過品味海陸滋味,故選了雞肉披薩拼鮮蝦披薩,雞肉鮮蝦披薩真的很美,也超級好吃。餅底我們挑了厚批,披薩厚度恰到好處,甚具彈性。厚滋滋的馬蘇里拉芝士在披薩表層,鮮蝦蠻大尾,頗有存在感。披薩上除了金黃的芝士和鮮蝦外,還有紅紅綠綠的紅洋蔥,青辣椒,青瓜點綴,黑橄欖提味又提香,和種食材互不搶鏡彼此輝映。雞肉採用厚切方式,突顯雞肉的口感,嫩滑無比,鮮蝦彈勁十足,有著濃厚的海味,整個披薩咬感味道層次多元,只有優秀的披薩才會有這效果。

2021-04-13 63 浏览
咩話?你唔知洪水橋係邊度?其實呢度就係屯元天既in the middle of nowhere! 實況係屯門公路「盡頭之後」、大欖隧道「兜返轉頭」、天水圍「行返出去」。就好似馬鞍山一樣既美食沙漠🏜️竟然開左間pizza 店🍕 當然要試試佢!Menu簡單,揀一款/兩款口味、大批/細批、厚批/薄批Pepperoni (beef) & Pineapple Pizza 10” ($88)兩款口味各佔一半,pepperoni並不是意式辣肉腸,而是土耳其牛肉腸,牛肉味較濃,配搭芝士和橄欖別有一番異國風味。菠蘿是醃製過的,大大粒菠蘿令pizza口感更豐富,手工製作的餅底特別酥脆,沾上青醬還多了一點清新味道。下次再試試羊肉口味🤓
Menu簡單,揀一款/兩款口味、大批/細批、厚批/薄批

下次再試試羊肉口味🤓
2021-04-09
用餐时段
2021-04-13 29 浏览
兩味混合比薩🍕 10寸 $88同一個Pizza可以揀兩個唔同嘅味,鍾意揀多味嘅我梗係會揀呢款仲可以揀厚薄,鍾意食脆嘅我當然揀薄既一個Pizza兩種享受,揀咗辣肉腸同埋馬蘇里拉芝士Pizza一定要多芝士先好食,最緊要拉到絲,係最邪惡嘅隊友點知原來發現辣肉腸嘅都有芝士,只不過芝士嘅份量一定唔夠淨芝士嘅多辣肉腸雖然係每一件嘅Pizza裏面都唔會話好多,但係我覺得份量啱啱好唔會蓋過咗芝士同埋辣肉腸之間嘅味芝士嗰邊就好濃郁嘅芝士味,雖然濃郁但係都唔會因為食咗一片而覺得佢太過流食唔落但意想唔到兩隻未都好正,食完一件有一件,完全唔覺得佢好流嗰陣時見啲人講話去之前落定單,醒目嘅我當然打電話去落定單,然後去到就唔需要等啦

兩味混合比薩🍕 10寸 $88
仲可以揀厚薄,鍾意食脆嘅我當然揀薄既

一個Pizza兩種享受,揀咗辣肉腸同埋馬蘇里拉芝士
Pizza一定要多芝士先好食,最緊要拉到絲,係最邪惡嘅隊友

但意想唔到兩隻未都好正,食完一件有一件,完全唔覺得佢好流

2021-03-30 59 浏览
Light Rail Pizza聽個名就知佢係喺輕鐵隔離嘅Pizza店。冇錯!佢就係喺洪水橋站附近嘅pizza店啦!呢間餐廳附近有單車徑。未行到餐廳門口已經聞到好香pizza味啦😻!Pizza有兩種size可供選擇:10吋同14吋。Order左個10吋兩味混合pizza<雞肉x 意大利辣肉腸(牛肉)>一個Pizza兩種口味都係第一次試,好特別呀!意大利辣肉腸無我想像中咁辣,辣度啱啱好,食落香口,比平時食開嘅厚少少,有口感。有綠橄欖、黑橄欖、芝士、青瓜、紅洋蔥、三色椒同埋青椒,好足料呀!另有兩盒沙律醬可以點黎食。Pizza點沙律醬都係第一次,綠橄欖好酸,加埋沙律醬酸酸地好開胃,食多幾塊pizza都唔會滯!芝士好厚身、青瓜好脆口。餅皮夠軟熟👍🏻餐廳本身逢星期一休息。但係由3月22號起,餐廳詢眾要求逢星期一四點至九點照常營業。咁食客就幾時都可以食到Pizza喇!😉
未行到餐廳門口已經聞到好香pizza味啦😻!

一個Pizza兩種口味都係第一次試,好特別呀!

芝士好厚身、青瓜好脆口。餅皮夠軟熟👍🏻

1K
2021-03-30 33 浏览
位置:在洪水橋輕鐵站旁,下隧道後轉右手邊的出口,一直向前,再過馬路就到了,剛巧是踩單車的路線經過。環境:門口上只是有霓虹燈的「PZZA」,簡單直接,門內的左手邊是放置貨物,右手邊是收銀櫃台,有一個姨姨負責收錢。服務:沒有堂食的位置,只可以外賣。需要提早用電話下單,店員會告訴顧客大概何時可以自行取貨及付款。晚市:主打七款薄餅,選擇不多,可以雙併,選擇厚或薄底,14吋和10吋。雞肉披薩(10吋厚批)$90雞肉批薩用料豐富:芝士、三色椒、洋蔥絲、黑橄欖、蔬菜粒和雞肉粒等,餅底口感夠煙韌,帶有微焦,雖然是細批,但份量一點也不小,三個人都夠吃。味道很豐富,有芝士的焦香、紅椒帶點微辣和雞肉粒的肉香,小店附送的青醬芝士汁更加是點睛之作,淋在披薩上面更加惹味!小店還額外送了一個綠茶雪糕,感覺像雪芭,茶味濃,不夠軟綿,我覺得整綠茶雪米糍會更好吃!

環境:門口上只是有霓虹燈的「PZZA」,簡單直接,

雞肉披薩(10吋厚批)$90

2021-03-26
2021-03-25 68 浏览
上網見到呢間餐廳啲人話要提早打電話落訂,所以我一個鐘頭前就落咗order啦,佢主要係做外賣自取入邊有好多霓虹燈裝飾靚到爆有大細批厚薄批揀 味道唔算多 不過有雙拼批仲要同一個價錢梗係要試吓佢啦10吋 雞肉拼鮮蝦pizza $88個批嘅厚度都適中 唔會太硬 材料都好豐富雞肉Pizza除咗有雞肉🍗仲有三色椒🫑芝士🧀黑橄欖🫒等等芝士味好濃仲可以拉絲添應該用咗少少中東嘅醬料所以食落同出邊嘅唔一樣有種taco嘅感覺幾特別~另外仲有沙律醬可以點 豐富返成個層次14吋 意大利辣肉腸pizza $138超濃牛肉味!我都係第一次食牛肉嘅辣肉腸味道唔係好辣

入邊有好多霓虹燈裝飾靚到爆

14吋 意大利辣肉腸pizza $138
超濃牛肉味!我都係第一次食牛肉嘅辣肉腸
味道唔係好辣
2021-03-24 66 浏览
餐廳:Light Rail Pizza地區:元朗地址:元朗洪水橋大街1號德祥樓地下10號舖日期:18/3/2021時間:21:00人數:-等位: 0mins (外賣)價錢: $88之前經過洪水橋見到有間新開嘅pizza店,店舖外觀裝修得幾別緻,今日就決定去試吓!我就提早少少打電話去落定order,叫咗個自選兩款口味嘅薄細批(雞肉+意大利辣肉腸),去到就即刻有得拎👍🏻店員都好有禮貌。拎返去嘅途中勁一直聞到個pizza香🤤好彩返到去都仲係暖,唔洗翻熱/凍食。一試就覺得佢個薄皮好脆,而且啲配料非常豐富,簡兩種口味真係好正👍🏻佢仲有配一隻似芥末沙律嘅醬汁,同pizza好夾,令味道提升咗唔少👍🏻👍🏻呢間pizza仲有好多唔同款式,而且有得選擇大細批同厚薄批,價錢都幾抵,值再一試😋
餐廳:Light Rail Pizza
地區:元朗
地址:元朗洪水橋大街1號德祥樓地下10號舖
日期:18/3/2021
時間:21:00
人數:-
等位: 0mins (外賣)
價錢: $88

自選兩款口味薄細批(雞肉+意大利辣肉腸)
2021-03-18
外卖自取
自選兩款口味薄細批(雞肉+意大利辣肉腸)
2021-03-24 31 浏览
用心製作pizza的小店🍕位於元朗洪水橋輕鐵站旁的小店📍搶眼既店面 霓虹燈既招牌 格外顯著💡經了解後 可以提早致電/WhatsApp 落單✅甘就可以更容易掌握時間 去取外賣🥡Pizza 分2種尺寸🔅10吋 -$88 14吋 -$138 (可選厚/薄批)意大利辣肉腸(牛肉) Mix 菠蘿🍍披薩辣肉腸🍕材料: 馬蘇里拉芝士、黑橄欖🫒、牛肉、辣肉腸芝士味十分香濃🤤辣肉腸 牛肉味重😍口感豐富 味道濃烈 可以話係滿分既🍕雞肉Mix 鮮蝦🍤披薩馬蘇里拉芝士🧀、菠蘿🍍、三色椒🫑、黑橄欖🫒、紅洋蔥🧅、青瓜🥒、青辣椒材料豐富👏🏻 青辣椒 好勁辣味 風味十足😼每啖都有雞肉/蝦肉 加埋新鮮既🫑🥒🧅🫒配埋個芝士 🧀真係超好味😋
用心製作pizza的小店🍕
位於元朗洪水橋輕鐵站旁的小店📍
搶眼既店面 霓虹燈既招牌 格外顯著💡

經了解後 可以提早致電/WhatsApp 落單✅
甘就可以更容易掌握時間 去取外賣🥡

Pizza 分2種尺寸🔅
10吋 -$88 14吋 -$138 (可選厚/薄批)

意大利辣肉腸(牛肉) Mix 菠蘿🍍披薩
辣肉腸🍕材料: 馬蘇里拉芝士、黑橄欖🫒、牛肉、辣肉腸
芝士味十分香濃🤤辣肉腸 牛肉味重😍
口感豐富 味道濃烈 可以話係滿分既🍕

雞肉Mix 鮮蝦🍤披薩
馬蘇里拉芝士🧀、菠蘿🍍、三色椒🫑、
黑橄欖🫒、紅洋蔥🧅、青瓜🥒、青辣椒
材料豐富👏🏻 青辣椒 好勁辣味 風味十足😼
每啖都有雞肉/蝦肉 加埋新鮮既🫑🥒🧅🫒
配埋個芝士 🧀真係超好味😋

2021-03-23 28 浏览
有次屋企人經過買左返屋企,食左一啖已經忍唔住大嗌好好味!屋企人買嘅係羊肉pizza,佢食落好似烤肉咁,勁好味!😍而今次我自己再買左返尼食,羊肉依然encore,另外再要左雞肉+芝士(btw, 佢可以half half揀唔同口味)。真心佢真係交左功課,啲配料完全唔吝嗇,同埋等外賣果時同店員閒談間知道,佢地用嘅芝士都係法國尼,唔怪之得咁好味🤤 仲有Pizza附送果個醬簡直邪惡,每次都點到一滴都唔淨!唯一一樣我覺得可以改善係佢嘅厚、薄批分別唔大,厚批可以做返厚啲好似麵包底鬆鬆軟軟咁就好啦!!

2021-02-28
等候时间
60 分钟 (外卖自取)
用餐时段
  • Lamb  Pizza
2021-03-12 76 浏览
搭輕鐵見到洪水橋呢間Pizza小店,上網睇原來可以打電話order定,睇落都唔錯!見到Menu有一款兩味混合pizza,難得一個價錢可以食到兩款唔同口味嘅pizza喎!心多嘅我就心動起即時order一個10吋批,返屋企慢慢歎🍕🍕兩味混合披薩《雞肉披薩❌意大利辣肉腸(牛肉)披薩》🍕2 Flavours pizza《Chicken pizza❌Pepperoni (beef) pizza》打開個pizza,有兩個醬,我忍唔住打電話問返老闆,原來沙律醬係自家製,點pizza食,都幾特別!雞肉pizza用料十足,入面有啲蔬菜加雞肉,蔬菜切得好幼細👍🏻入口有少少辣,雞肉肉質都算嫩,同辣味好匹配👍🏻意大利辣肉腸(牛肉)pizza芝士味比雞肉重,仲更加惹味!辣肉腸一咬入口,牛肉味爆發出嚟,勁濃!辣肉腸味道有啲似鹹牛肉,但味道唔會好鹹!而且無辣味,好啱我!我都係第一次食牛肉味嘅辣肉腸,估唔到係咁好食,越食越上癮,真係滋味無窮😋😋😋😋😋

🍕兩味混合披薩《雞肉披薩❌意大利辣肉腸(牛肉)披薩》

意大利辣肉腸(牛肉)披薩
  • 兩味混合披薩
  • 意大利辣肉腸(牛肉)披薩
2021-03-11 51 浏览
呢日去洪水橋探朋友,一落輕鐵,見到有間pizza 店,打俾朋友問買個pizza上去食好唔好,朋友話我應該一早打電話來order 定,咁我又覺得可以搏一搏,去到問時間,話等半個鐘,咁即叫即整呢個時間唔算耐。我叫左羊肉拼馬蘇里拉芝士雙拼pizza,本身以為係兩款餡放埋一齊,原來係一個pizza 分兩邊味道,又唔錯喎!我叫左厚批,本身睇落去平平無奇,咬落發現真係好足料,同個d求其放d料上去的pizza 真係好唔同,有heart 好多。羊肉pizza 的羊肉份量足,上面有種小小辣的辣椒仔粒,我唔算食得辣都接受到,有種惹味的感覺。芝士個邊味道濃郁,鍾意芝士的朋友要試試。