2024-12-28 0 浏览
挾著連續兩年michelin, top 50 Asia pizzeria等名堂,响灣仔新開張,中午12:00就要排隊!今次6條友仔聖誕party前拜會吓Little Napoli, 藍白瓷磚、木枱椅、屋頂高度採光設計、植物擺設等,看出意式風情的審美觀和心思!要數最吸晴當然是燒薄餅的窰,以及主廚和廚師烤薄餅的過程,但但但都不及享受薄餅成果的一刻,wow芝士真香,邊位鬆軟,用料十足,係名不虛傳嘅👍🏻👍🏻 pizza嘅選擇連我哋嘅素食朋友都照顧到,6個人食3個pizza啱啱好😂 另外叫咗3個小食就工夫多,但我麻麻地識欣賞,包括平日我最愛的Octopus口感幾好但醬汁鹹咗少少。冇叫酒因之後party仲有排飲🍷 想來杯啡點知得一款expresso,總結係pizza真yummy萬勿錯過,有朋友今年去完拿坡里話,比起拿坡里食過的更好味😍 其他dishes淺嚐便可。

2024-12-26
午餐
2024-12-16 5167 浏览
認為係香港最好既pizza 同身邊所有朋友講little napoli係全香港最好食嘅Pizza(跑馬地店)朋友未試過見搬咗大舖同朋友嚟試拿玻里l'antica pizzeria da michele有110分little napoli pizzeria有90分 擴充業務 灣仔新店7:00拎位8:30入座 9:20問店員9:30先上Pizza可能因為轉位所以漏咗單店員冇歉意 只叫師傅馬上整 見圖片!!!Pizza冇乜汁 中間唔薄身Pizza唔使摺起都食到可見唔太Juice 當場非常失望味道OK只不過同之前差咗太遠亦都對little napoli期望太高了之前跑馬地店舊舖Pizza會滴汁 Pizza 中間軟熟到要對摺先食到圖片可以參考YouTube Milk milk 唔值得用一個晚上兩個半鐘等待Pizza lover既我唔收貨🥹唔好意思,要朋友一齊失望🥹帶唔到朋友食香港最好食嘅Pizza啦已經唔存在而家喺香港滿座餐廳不易希望餐廳搵錢之餘可以保持水準Ps 漏單一個小時先上pizza 待應一句抱歉都冇隔幾個身位老闆滿場飛應酬朋友 介紹新店之後可以關注一下服務態度
認為係香港最好既pizza

Pizza 中間軟熟到要對摺先食到
圖片可以參考YouTube Milk milk

唔值得用一個晚上兩個半鐘等待
Pizza lover既我唔收貨🥹
唔好意思,要朋友一齊失望🥹
帶唔到朋友食香港最好食嘅Pizza啦

隔幾個身位老闆滿場飛應酬朋友 介紹新店
之後可以關注一下服務態度
2024-12-05
2024-12-15 3167 浏览
沒想到週末下午兩點都在排長龍!半小時後見前面還有三組人在等,決定轉買外賣,然後在餐廳門外的戶外枱椅進餐。薄餅🍕:DIAVOLA 聖馬札諾香濃菇醬DOP、拿坡里莎樂美腸、阿傑羅拉水芝士、羅馬羊奶芝士、辣椒碎、鮮羅勒、橄欖油薄餅直徑13吋,一開四,大大塊。薄薄有彈力的餅芯盛著Agerola水芝士溶合羊奶芝士、條狀莎樂美腸和新鮮又清新的羅勒。脹卜卜的豹紋燶邊,微微炭烤味,薄而鬆軟有韌度的餅芯,Agerola, Mozzarella……滿滿拿坡里特式。外賣盒印有一圖,教顧客要對摺起或捲起薄餅才可托住全部配料大啖食。剛出爐的pizza在轉外賣盒同放在counter等侍應安排時放涼了,所以未能食到剛出爐的熱騰騰及拉絲芝士。真心建議堂食!外賣盒底部有網隔,預客人回家番熱時不會黐底。 我哋當場瞬間把整個薄餅吞噬,網隔用不著!開胃菜Baccalà E Scarole🥬炸鱈魚,菊苣escarole endive lettuce、加埃塔橄欖Gaeta black olive、煙熏水牛芝士醬smoked Agerola mozzarella fondue食完薄餅開胃菜還未煑好。追問下主廚話這碟菜原來是不做外賣

薄餅🍕:

DIAVOLA

真心建議堂食!
Diavola

放在外賣盒的pizza

開胃菜

Baccalà E Scarole🥬

食完薄餅開胃菜還未煑好。追問下主廚話這碟菜原來是不做外賣的…….大約三點室內有位時被請入餐廳內進食。

一堆菊苣Scarole 和少量橄欖襯托四件細細的炸魚塊。魚塊肉質一般,炸槳亦如是。

Bowl  Platter-Baccalaureate  E   Scarole

橄欖的酸滲透於菊苣內,令本身微苦、鹹的菊苣變得味道複雜,而菜有點「嚡」,要配以水牛芝士醬才容易入口。

知道這是一款地道拿坡里菜式,大概是吃不慣吧!
Baccalaureate  E   Scarole  內的炸鱈魚
2024-12-14
50 分钟 (外卖自取)