2019-09-11 1139 浏览
lunch試這間k11地庫的cafe, order了意粉+飲品+沙律的餐,蟹肉牛油果沙律很好味,見他是即整的,牛油果剛剛好,同事要了煙三文魚沙律,份量也很多。之後意粉來了,本人很喜歡他的白汁海鮮意粉, 同事試了黑松露意粉。我覺得整個套餐,最好味的是抺茶latte ,是京都宇治抺茶,有驚喜;同事點了少女香檳(沒有酒精)整體也非常滿意唯有失望的是,店員用錯外外賣杯給我,破壞了成杯抺茶奶的感覺😆
2019-07-23 985 浏览
After the exercise, I went to Luna Cafe to grab a cold drink.And I found the latte here is amazingly good!!The taste is so rich and the coffee beans smell so good around the cafe. The decorations here are nice too. You can take a good selfie or photos of your drinks here. Which is suitable for girls who love taking good pictures.

ice  latte
ice  latte
  • latte
2019-06-24 984 浏览
飯後到此吃甜品, 四人決定選數款不同的同吃。這裡的甜點份量不大, 共點了2款芝士蛋糕及2個口味的脆條。檸檬芝士蛋糕/培茶芝士蛋糕: 檸檬芝士蛋糕口味清新, 但檸味有點過酸且沒有清香感, 較失色。培茶蛋糕茶味香濃, 與芝士蛋糕相當配合, 入口先嘗到芝士後, 茶味就跟著充斥口腔, 層次豐富, 推薦。原味脆條/綠茶脆條: 標榜外熱內冷, 外脆內滑, 未知是否做完一條又一條, 又等待一起上桌的關係, 吃到時內裡的cream已變暖, 脆條不錯的, 像脆口泡芙, 原味及綠茶味忌廉的味道都很不錯, 特別是原味的芝士忌廉, 如口感真如介紹般外熱內冷, 相信會更岀色。

2019-05-27 1007 浏览
本來同朋友去K11想食嘅pancake店裝修緊,唯有去揾其他野食。行過Luna cafe見除左蛋糕,都有主食,就入左去試下~店面唔算大,但環境唔錯,都幾安靜,啱哂我地食野傾計😝揀完就出去點餐俾錢,侍應會送過黎。我地唔太肚餓,就叫左一個意粉同甜點share蕃茄肉丸意粉嘅賣相唔錯,蕃茄醬夠哂濃,入面仲有茄蓉同茄粒👍🏻而肉丸嘅味道都好夠,唔會淡而無味。因為怕太膩,就只叫左一條抹茶芝士脆條分享。外面嘅脆皮有杏仁粒,食落都幾鬆化,而入面嘅抹茶芝士,抹茶味都足,而且口感好滑。有機會會再試佢嘅其他甜品~

我地唔太肚餓,就叫左一個意粉同甜點share
蕃茄肉丸意粉

抹茶芝士脆條

有機會會再試佢嘅其他甜品
蕃茄肉丸意粉
抹茶芝士脆條
2019-05-06 1058 浏览
放工後見距離上堂還有兩小時決定搵一間餐廳慢慢坐低。 見到呢間Luna Cafe記得嗰時喺北海道食過念念不忘,就諗住入去食件蛋糕。一件蛋糕要45蚊 ,但見到套餐只要98蚊就有意粉,飲品,前菜連蛋糕 師奶仔性格嘅我二話不說選擇了套餐( 明明就是很飽前茶 牛油果蟹肉:主菜 蜆肉意:可能是我食唔慣乾身意粉,感覺無汁乾身無味。蜆肉有小小辣口。飲品可以選擇特別飲品,選擇了抹茶latt:單單是飲品+蛋糕已經回本:蛋糕選擇了期間限定的培茶Luna cake,茶味濃郁又不會蓋過芝士味道。除了意粉比較唔岩個人口味之外,其餘質量,套餐價錢都是超值!!有機會會再黎試試佢其他主:
師奶仔性格嘅我二話不說選擇了套餐( 明明就是很飽

前茶 牛油果蟹肉
主菜 蜆肉意
可能是我食唔慣乾身意粉,感覺無汁乾身無味

。蜆肉有小小辣口。

飲品可以選擇特別飲品,選擇了抹茶latt
:單單是飲品+蛋糕已經回本

2019-04-01
2019-05-01 594 浏览
📍行街行到攰要食件Cake先-玫瑰荔枝芝士蛋糕 $48上層係玫瑰荔枝味 質感似mousse💦有玫瑰花瓣做裝飾🌹但無乜荔枝味下層芝士蛋糕都幾軟熟 加埋就係一件普普通通既玫瑰味芝士蛋糕🍰可能食返原味會開心啲😂-MATCHA LATTLE $45呢杯有驚喜 奶味濃🍼抹茶味好香 但一啲都唔澀夾埋一齊又滑又香🍵👍🏻-📍。Luna Cafe。尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B201號舖
📍行街行到攰要食件Cake先
呢杯有驚喜 奶味濃🍼
抹茶味好香 但一啲都唔澀
夾埋一齊又滑又香🍵👍🏻
📍
。Luna Cafe
。尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B201號舖
2019-04-02 737 浏览
係上個月買左個期1至3月限定既開心果芝士蛋糕,加上自己都好鐘意食開心果,所以對呢個蛋糕都相當期待😆.蛋糕切開後其實見到分左兩層,上層就係將開心果仁壓碎混入馬士卡邦芝士層,而下層就係忌廉芝士,食落個陣開心果既味道慢慢滲出黎🥰🥰佢既芝士蛋糕仲可以有兩種食法!第一種係食之前先由冰箱放到普通隔解凍2至3個鐘,咁樣食落就會有食緊芝士雪糕既口感😋而另一種就係解凍5至6個鐘,咁食落就會更食到芝士香濃既味道,質感亦會更綿滑,更creamy😍.我兩種方法都試哂,雖然第二種方法我只係解凍左大約4個鐘,但其實都已經食到嗰種香濃嘅芝士味,可能再解凍耐啲嘅話就會更加濃郁。我自己就鐘意雪糕口感多啲😆

外卖自取
2019-03-30 540 浏览
這間從北海道引入的Cafe,久仰大名,一日忽發雅慶,和同事嘆個set lunch,順道嘆個甜點,據聞是日本的芝士蛋糕風味,很期待。坦白說,不算便宜的,但地方非常整潔,店員十分有禮親切,簡約的Cafe裝修,很舒適,而且食物賣相美,我加了這間Cafe不少分數。我的set lunch是柚子辣汁雞扒意配上青瓜香梨柚子汁沙律,要加$10才有飲品,我覺得不太值,但也叫了杯熱鮮奶咖啡試試,雞扒份量少,但個汁做得唔錯,有少少辣幾清新,但柚子味不濃,意粉份量也不多,意粉好食的,雞扒煎得香。至於咖啡很普通,無特別,反而是青瓜香梨柚子汁沙律,幾開胃,好食的。至於同事則說蕃茄濃湯牛肉意粉,無甚特別,味道一般,其他茶餐廳分分鐘好食過這裏出品,但她的牛油果蟹柳芹菜沙律,佢話好好食,.個汁正。我最後點多了一份檸檬芝士蛋糕獨食,四十五元的,很貴耶,但真的很軟滑,伴著酸香檸檬味,又Creamy,又有芝味,好好食。

今日買了個生日蛋糕店員好好人提議我買朱古力筆係蛋糕面上畫公仔或寫字,我怕自己畫得唔靚,店員還主動話幫我畫公仔.今時今日嘅服務態度真係好正👍👍👍👍多謝你們我朋友非常喜歡這個蛋糕又好味又靚.今次我買左個開心果芝士蛋糕👍👍👍👍
外卖自取
2019-03-10 324 浏览
訂生日蛋糕當天店員好有耐心話我知旦糕的大少可以大約分幾多人食,因有分5寸至8寸,還有因旦糕表面沒有款式,店員還提議我可以買食用顏色筆自己畫野同寫生日字,但我話我自己應該畫得唔好,於是店員話如果我唔介意,佢哋可以幫我寫字同畫野,於是我不用考慮即場買咗果支筆。旦糕款式雖然很平凡,但由於好好味道所以會選擇它。其實還有其它口味選擇,當天有d猶疑,因為之前都係食原味芝士,後來我堂食試咗一件玫瑰荔枝口味,最後我還是訂了個7寸原味做生日蛋糕,我個人覺得原味最啱口味。到付款時我在不知情下,原來堂食可憑收據購買原個蛋糕有8折優惠,真是意想不到!到攞蛋糕當日,我還未攞張取餅收據出嚟,那店員很快記得及拿我訂的蛋糕出來。蛋糕寫上的字及圖案果然無令我失望✨。由於當日落大雨,店員給我保溫袋因怕弄濕蛋糕,她們窩心友善的服務態度令我非常滿意,十分值得讚許👍👍👍👍👍
  • 原味芝士蛋糕
2019-02-13 514 浏览
Luna來自北海道嘅芝士蛋糕,之前都有買返屋企食過幾次,今次第一次幫襯Luna Cafe。果日做完野大約3點去到,cafe好細,入到去得好少位,講真坐得唔太舒服嘅。我地點左2杯飲品,玫瑰荔枝梳打好味吖,好清新呀,荔枝同玫瑰味能共存,讚呀!焦糖咖啡比我想像中苦澀,咖啡味比較濃,雖然係焦糖,但唔算太甜,ok嘅。食物方面我地唔想食太多,所以叫左呢個牛油果蟹肉沙律(我唔太記得個名),呢個沙律好清新,牛油果同蟹肉出奇地夾喎,中意牛油果嘅朋友一定要試下。再叫多個日本直送松阪牛肉pie,真係好好味,個pie好鬆化好香牛油味,入面嘅牛肉餡好大陣牛味,熱辣辣食真係不得了,好野。再叫多條crunbar試試,嘩嘩嘩。。。一定要食呢個,外面鬆脆,上面仲有啲杏仁碎增加口感,講到入面嘅芝士。。。OMG我勁中意呀,要慢慢食唔敢咁快食哂,慢慢享受(爆)最後一定要叫最出名嘅原味芝士蛋糕啦,每次食都唔會失望,不有人話佢冰感重,但如果完全解凍就唔佢有咁嘅問題啦!

3K
2019-01-30 365 浏览
飯後甜品少不了。K11最低層有間蛋糕店兼咖啡廳。聽聞嚟間芝士蛋糕好出名,今日終於食到了。要了一個焙茶芝士蛋糕,上層是焙茶味,下層是芝士味,焙茶味太搶了,蓋過芝士味道,甜度亦甜膩了少少。不過質感是綿滑的。友人食的是雙重芝士蛋糕限量版,心型賣相夠特別。還有花辩作裝飾,影相一流。味道不錯啊!芝士味不會太濃厚,甜度又適中。Cappuccino 奶的比例較多,飲起上嚟過於滯喉,咖啡香味不太濃郁,麻麻地。

2019-01-29
$90 (宵夜)
2019-01-11 322 浏览
飯後同朋友們想食啲甜品~咁岩經過K11 luna cafe~就試下!坐位空間其實不多~桌與桌之間很近!基本上可以聽到另一桌講什麼(不計對方聲量大細)價錢方面我覺得有少許不值,因為蛋糕很細件~可能要將就裝飾糖粉空間比例掛!但佢勝在蛋糕出名細滑~味道不錯!先試這一款檸檬芝士蛋糕味道不錯嘅~有入口即溶感覺!但真係食幾啖冇晒~好似冇食過野咁!HAHA!玫瑰咖啡咖啡味道香濃~不會比奶味搶走~因為在出面試過奶味很多!咖啡味很淡~這個幾好飲!整體不錯! 可能我需要食大件蛋糕才能感覺到滿足!~HAHA
但佢勝在蛋糕出名細滑~味道不錯!

先試這一款
檸檬芝士蛋糕

玫瑰咖啡
這個幾好飲!

整體不錯! 可能我需要食大件蛋糕才能感覺到滿足!~HAHA
2018-10-01
  • 檸檬芝士蛋糕
2018-12-26 325 浏览
Luna Cafe 平時都係買全個蛋糕拎走,不過經過K11,又有得堂食,咁就試下之前無食過嘅朱古力味芝士蛋糕啦!鋪頭位於最底個層角落頭,以前賣手工糖果。而家改造成有得堂食嘅Luna Cafe,除左甜點,仲有咸點添。不過今次我地食飽飽去,所以點左一件雪森林朱古力芝士蛋糕。一系列芝士蛋糕有好多口味,朱古力味濃郁,食落有少少搶左芝士味,但品嚐下又食食芝士味,不搶風頭!如果同朋友食可以叫齊唔同味道,一齊些牙食。
2018-12-23
宵夜
2018-12-20 373 浏览
今日試左呢間嚟自北海道嘅Luna cake試左原味同焙茶味🍵cheesecake🍰原味芝士味比較淡,原係入口都係滑嘅😌焙茶味就幾濃,不過口感就有少少唔同,感覺有少少變左做jelly咁😔比較之下,我會揀翻LeTao, 味道,口感兩方便都比Luna Cake 優勝👍🏻
今日試左呢間嚟自北海道嘅Luna cake
試左原味同焙茶味🍵cheesecake🍰
原味芝士味比較淡,原係入口都係滑嘅😌
2018-12-17