2019-12-11
朋友邀請我嚟佢公司附近食dinner,話日日經過呢到都聞到好香,話一直都好想試喎,咁就摘日不如撞日,一於就去食!聽講呢到嘅嘢食份量都幾大份,兩個人叫咗3個dish呢個係肉眼扒配蒜頭山,勁多蒜片喺面,又香又脆,美中不足係鐵板太熱,叫咗medium但上枱嘅時候差啲變咗well done😂不過肉質都ok😚 下次叫medium rare先😁呢個係呢到嘅招牌菜Garlic Snowing Pizza,薄薄嘅Pizza除咗表面有大量cheese同炸蒜片,底層仲有菠蘿同蝦,加埋甜甜哋嘅醬料,層次真係好豐富 😋呢個係蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉,意粉質感比較al dente,即係有外面軟,但中間少少生咁,我幾鐘意呢種口感,幾彈牙,個汁比較濃味,好creamy,蟹肉同龍蝦肉都好鮮甜,整體配搭都唔錯~~另外,order任何野食都會送蒜蓉包,呢度嘅蒜蓉包係比較厚身嘅,而且烤得比較脆,第一下咬落去會feel到少少硬,但其實中間都係軟嘅,作為starter食係好唔錯!