2019-09-28
朗豪坊內有間Made in HK既餐廳,平時經過都見到有唔少人食。完全係比佢地既酥皮湯吸引,一放工就決定黎食晚餐。甘筍湯 (轉酥皮湯+$20)一向好鍾意飲酥皮湯,見到當然要叫!平時跟既餐湯加$20就可轉酥皮湯!酥皮湯送上黎時飄來陣陣牛油香🤤 個賣相都幾靚仔!食落果然唔錯、塊酥皮好鬆化又充滿牛油香,而甘筍忌廉湯都唔錯。金沙黃金薯條 $58口痕叫左款鹹蛋黃小食,食落鹹蛋黃香係有既,不過略嫌薯條唔夠乾身,食落比較腍。焗鴛鴦炒飯 $128鴛鴦分別係肉醬牛柳同比較少食到既魚肉梅菜香檳忌廉汁既焗飯!佢地既焗飯焗得幾好,夠熱炒飯夠乾身,我主打食梅菜個款,食落真係個個味道架,好似中式味道由西式方法呈現,好特別!味道都唔錯架安格斯肉眼扒 $248鐵板餐仲會跟一份焗薯😍 肉眼扒要左三成熟,用鐵板上食個時大約五成,食落肉質唔會覺韌,肉味仲幾重添,淋上黑松露野菌汁,不錯吃。
甘筍湯 (轉酥皮湯+$20)
金沙黃金薯條 $58
焗鴛鴦炒飯 $128