招聘中
$19,000
月薪
$11,160-$16,880
月薪
更多好工 (20)

Meet Met Met

2024-07-23 736 浏览
港島嘅朋友仔要注意啦!愛美愛健康嘅你🫵🏻一定要注意啦😍Café Meet Met Met已經進駐黃竹坑THE SOUTHSIDE~主打低卡低碳!啱晒我哋呢啲有營人士啦!以後冇人敢再話港島南係健康美食嘅沙漠啦🤭 呢度嘅裝修佈置簡約舒適、優雅時尚😍到處都係打卡位,真係啱晒相約閨蜜👭啦!⭐️食物方面,完全係視覺同味覺嘅享受😋叫咗自家研發「香煎日本刺身級帶子龍蝦汁牛油果椰菜花飯」賣相已經非常吸引,大大隻日本刺身級帶子煎得好香,啖啖嘅椰菜花飯都係滿滿嘅龍蝦汁 ,原來香濃龍蝦汁以燒香龍蝦頭熬製3小時而成㗎再配上澳洲牛油果🥑,及番紅花😍口感非常豐富,非常輕盈又健康😍話明係有營人士,又點少得Power Bowl架!仲要係大推Omega-3 Power添呀!呢度嘅PowerBowl 用料十足,見到就已經食指大動!煙三文魚|紅菜頭|中華沙律|車厘茄|鷹嘴豆| 青瓜|椰菜花飯沙律🥗用料上乘又新鮮👍 仲有4款特製醬汁可供選擇~香濃黑芝麻沙律醬~養顏嘅滋味獨家微辣是拉差醬~呢個係我嘅至愛,酸酸辣辣好有層次,一試難忘清新柚子醬~非常清新及經典油醋~經典中嘅經典👍除此之外,仲有以不同食材如海蝦、雞肉、牛油果、配搭‘P
港島嘅朋友仔要注意啦!
愛美愛健康嘅你🫵🏻一定要注意啦😍

呢度嘅裝修佈置簡約舒適、優雅時尚😍
到處都係打卡位,真係啱晒相約閨蜜👭啦!

⭐️食物方面,完全係視覺同味覺嘅享受😋
叫咗自家研發「香煎日本刺身級帶子龍蝦汁牛油果椰菜花飯」
口感非常豐富,非常輕盈又健康😍

用料上乘又新鮮👍 仲有4款特製醬汁可供選擇~
香濃黑芝麻沙律醬~養顏嘅滋味
清新柚子醬~非常清新
及經典油醋~經典中嘅經典👍

除此之外,仲有以不同食材如海蝦、雞肉、牛油果、配搭‘Power Bowl’,絕對能夠重新演繹夏威夷Poke Bowl

💛韓國近期大熱、打卡必點「挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫配Häagen-Dazs 雪糕」🧇即叫即烤,熱辣辣嘅窩夫加上自選口味雪糕🍦,最後再鋪到滿瀉嘅挪威焦糖芝士🧀,口感層次豐富,非常香脆可口!
💛「凍宇治抹茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵」
選用高營養虎堅果燕麥奶製作!又係至營之選😍

仲有呀!呢度都係素食者嘅福音嚟架!
加上其他特色小食,大家記得去試下啦!

• Omega-3 Power
  • 挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫配Häagen-Dazs 雪糕」
  • 香煎日本刺身級帶子龍蝦汁牛油果椰菜花飯
2024-07-21 763 浏览
Yo‼️健康飲食又點小得我⁉️今次去到位於黃竹坑Southside嘅 Meet Met Met 體驗全新健康餐飲品牌!一去見到簡約嘅木紋🪵設計併綠葉☘️,襯曬佢哋嘅菜式,感覺既清新又健康。我哋叫左:🍚獨創必食嘅「香煎日本刺身級帶子·牛油果.龍蝦汁·椰菜花飯」香濃龍蝦汁以燒香龍蝦頭熬製3小時而成,香濃綿滑,再配上日本刺身級帶子及澳洲牛油果,加埋椰菜花飯,健康感滿滿!🥗Omega-3 Power三文魚刺身鮮味肥美,仲有紅菜頭、中華沙律 、車厘茄、鷹嘴豆、青瓜、椰菜花飯沙律,再配上4款特製醬汁: 香濃黑芝麻沙律醬、獨家微辣是拉差醬、清新柚子醬及經典油醋,真係超級match,我推介獨家微辣是拉差醬,酸酸甜甜有啲辣好開胃!🧇挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫牛角酥窩夫即叫即烤,外脆內軟,真係好驚喜,再配上即磨挪威焦糖芝士+ 自選Haagen-Dazs 雲糕,超好味!食到飽飽,而且食完覺得自己好健康,因為比平時食多左菜🤩,今次太飽下次要試埋其他特色小食先得!
Yo‼️健康飲食又點小得我⁉️

我哋叫左:
香濃龍蝦汁以燒香龍蝦頭熬製3小時而成,

🥗Omega-3 Power

🧇挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫

2024-07-19 928 浏览
最近黃竹坑有個新商場Southside 落成 為食嘅我 即刻搵埋港島區嘅朋友一齊去探下路商場好熱鬧 仲搵咗好多歌手嚟唱歌我哋行咗一圈 喺云云餐廳當中揀咗一間木系嘅健康西餐試下******************************🥗Omega-3 Power ($118)營養價值極豐富嘅沙律碗 集多款沙律於一身有煙三文魚、爽脆沙律菜、紅菜頭、中華沙律仲有平時較少見嘅鷹咀豆同椰菜花飯沙律等有4款唔同醬汁可以點 份量超級多 健康又有飽肚感🍟雞翼配柚子蛋黃醬l薯條配松露蛋黃醬 ($68)雞翼香口 點埋酸酸甜甜嘅柚子蛋黃醬 好開胃粗薯條新鮮炸起 配搭松露蛋黃醬滋味無窮🥑香煎日本刺身級帶子l牛油果l龍蝦汁椰菜花飯($128)今次試下近年大熱嘅椰菜花飯 擺盤精緻整齊 帶子略煎過 牛油果肉切片排好淋上龍蝦汁嘅椰菜花飯軟腍 調味適中 🧇挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫 ($68)大推❣️食到幾飽都好 一定要食埋呢個❣️牛角酥窩夫即叫即焗 口感好鬆脆 初試挪威焦糖芝士🧀 原來味道好特別入口先個焦糖嘅香甜味 其後芝士嘅咸香味慢慢湧現 咸甜咸甜嘅感覺衝擊味蕾 單一個‘’正‘’字已經唔足以形容!仲跟配大大球雲呢拿
最近黃竹坑有個新商場Southside 落成
為食嘅我 即刻搵埋港島區嘅朋友一齊去探下路
商場好熱鬧 仲搵咗好多歌手嚟唱歌
我哋行咗一圈 喺云云餐廳當中揀咗一間木系嘅健康西餐試下

🥗Omega-3 Power ($118)
營養價值極豐富嘅沙律碗 集多款沙律於一身
有煙三文魚、爽脆沙律菜、紅菜頭、中華沙律
仲有平時較少見嘅鷹咀豆同椰菜花飯沙律等
有4款唔同醬汁可以點 份量超級多 健康又有飽肚感

🍟雞翼配柚子蛋黃醬l薯條配松露蛋黃醬 ($68)
雞翼香口 點埋酸酸甜甜嘅柚子蛋黃醬 好開胃
粗薯條新鮮炸起 配搭松露蛋黃醬滋味無窮

🥑香煎日本刺身級帶子l牛油果l龍蝦汁椰菜花飯($128)
今次試下近年大熱嘅椰菜花飯
擺盤精緻整齊 帶子略煎過 牛油果肉切片排好
淋上龍蝦汁嘅椰菜花飯軟腍 調味適中

🧇挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫 ($68)
大推❣️食到幾飽都好 一定要食埋呢個❣️

牛角酥窩夫即叫即焗 口感好鬆脆
初試挪威焦糖芝士🧀 原來味道好特別
入口先個焦糖嘅香甜味 其後芝士嘅咸香味慢慢湧現
咸甜咸甜嘅感覺衝擊味蕾 單一個‘’正‘’字已經唔足以形容!
仲跟配大大球雲呢拿/朱古力Häagen-Dazs 雪糕🍨
呢個價錢 性價比真心爆晒標🙌🏻

🍵凍宇治抹茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵 ($48)
不含添加糖同乳糖 好飲得嚟又健康啲🙌🏻
乳糖不耐症嘅人都飲得!
宇治抹茶味好足夠 用咗虎堅果燕麥奶奶底
甜度唔高 口感順滑得嚟仲好香特別鐘意啲茶凍啫喱 好好咬呢

☕日式焙茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵 ($48)
飲落焙茶味好濃 唔會好粉 甜度唔高
一樣有大大粒嘅焙茶茶凍啫喱🙌🏻

用新鮮士多啤梨打成漿 飲飲下仲有粒粒果肉同籽

呢間餐廳主打低卡低炭嘅健康飲食
營養豐富又好味道 食完都冇咩罪疚感
最啱同好姊妹一齊嚟gathering
記得要食埋甜品傾下計呢~

• 挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫
2024-07-17 869 浏览
新商場開幕,很多食肆都要排隊入座,Meet met met都是其中一間多人排隊的食肆,因此,為避開人流,便選了未到午飯時間又過了很早的早餐時間,10點多才到餐廳吃早餐,便不用排隊入座。餐廳主打健康飲食,早餐選擇亦多,今次一行四人,點了以下四個餐🍽香煎雞扒,太陽蛋,蕃茄湯螺絲粉$49雞扒夠稔,方便進食,螺絲粉正常發揮。🍽香煎豬扒,太陽蛋,蕃茄湯螺絲粉$49同樣地豬扒夠稔,方便進食,螺絲粉正常發揮。🍽波菜炒蛋多士配藍莓穀物乳酪$52好味,感覺健康。🍽炸魚柳,炒蛋厚多士配沙律$59好豐富,好滿足。價格不算高,而且新張期內免加一,性價比高。
🍽香煎雞扒,太陽蛋,蕃茄湯螺絲粉$49
雞扒夠稔,方便進食,螺絲粉正常發揮。
🍽香煎豬扒,太陽蛋,蕃茄湯螺絲粉$49
同樣地豬扒夠稔,方便進食,螺絲粉正常發揮。
🍽波菜炒蛋多士配藍莓穀物乳酪$52
好味,感覺健康。
🍽炸魚柳,炒蛋厚多士配沙律$59
好豐富,好滿足。
價格不算高,而且新張期內免加一,性價比高。

雞扒太陽蛋配蕃茄螺絲粉

豬扒太陽蛋配蕃茄螺絲粉

波菜炒蛋多士配藍莓榖麥乳酪

炸魚厚多士配沙律
2024-07-14
早餐
2024-07-17 592 浏览
黃竹坑 Southside新開張約咗朋友仔去行下襯吓熱鬧😆坐低食野去咗呢間▶️Meet Met Met 餐廳主打低卡低碳健康美食 啱晒鐘意食好野又驚肥肥嘅我😚餐廳環境簡約清新,以綠白色為主調舒適柔和我地叫咗以下食物share 食🫶🔸帶子椰菜花飯 🔸Omega-3 Power🔸雞翼配薯條🔸挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫 🔸虎堅果抹茶燕麥拿鐵 🔸 虎堅果焙茶燕麥拿鐵 🔸士多啤梨紅茶全部擺盤都好靚好打卡‼️當中我最鐘意挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫同帶子椰菜花飯🤤牛角酥窩夫酥脆軟綿。以瑞士芝士即場刨上鋪面,濃郁芝士香!雪糕係Haagen dazs雪糕,可以揀雲呢拿或朱古力味,鹹甜交融好滋味🤭而帶子椰菜花飯擺盤有心思,金黃色嘅帶子被鋪成圓形的牛油果切片襯托,更顯嫩滑。椰菜花飯以龍蝦汁入饌,濃郁入味有嚼勁。飲品方面必試虎堅果抹茶/焙茶燕麥拿鐵。用咗虎堅果燕麥奶調整,有營健康,茶味香濃
黃竹坑 Southside新開張
約咗朋友仔去行下襯吓熱鬧😆
坐低食野去咗呢間▶️Meet Met Met
餐廳主打低卡低碳健康美食
啱晒鐘意食好野又驚肥肥嘅我😚
餐廳環境簡約清新,以綠白色為主調舒適柔和

我地叫咗以下食物share 食🫶
🔸虎堅果抹茶燕麥拿鐵
🔸 虎堅果焙茶燕麥拿鐵
🔸士多啤梨紅茶

全部擺盤都好靚好打卡‼️

,更顯嫩滑。椰菜花飯以龍蝦汁入饌,濃郁入味有嚼勁。

2024-07-17 490 浏览
行街見到間新開既低卡低碳餐廳裝潢係簡約水泥風x文青至愛既綠白元素,明亮燈光配襯淺色木系傢具感覺舒服🌿Omega 3 Power $118港版夏威夷Poke Bowl有煙三文魚、紅菜頭、中華沙律、車厘茄仲有鷹嘴豆、青瓜、椰菜花飯沙律,健康好味又唔肥配5款自選秘製醬汁🦞香煎日本帶子龍蝦汁椰菜花飯💰128日本帶子刺身x澳洲牛油果帶子大粒又厚身,肉質軟嫩多汁感牛油果切到好靚~Risotto變奏版,意大利飯變成椰菜花飯大大減少左kcal 椰菜花飯索晒以龍蝦頭熬製3小時而成嘅龍蝦汁,好好味!🍟雞翼薯條 💰68最愛既小食🥰薯條亦炸得香脆,配埋松露蛋黃醬真係食唔停口甜品揀左韓國近期大熱🧀網紅必點既「焦糖芝士牛角酥窩夫配雪糕」大大球嘅Haagen-Dazs 雪糕x份量勁多嘅焦糖芝士,邪惡都要食呀!🍵凍抹茶虎堅果燕麥拿鐵🥣虎堅果焙茶燕麥拿鐵虎堅果(Tiger Nuts)其實不是堅果,而是油莎草的塊莖,比其他果仁及堅果有高出數倍的維他命含量,被譽為「美容聖品」🍓士多啤梨紅茶🍀Meet Met Met (黃竹坑)黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE LG樓LG31-32號舖#MeetMetMet #c
行街見到間新開既低卡低碳餐廳
感覺舒服

🌿Omega 3 Power $118
港版夏威夷Poke Bowl
有煙三文魚、紅菜頭、中華沙律、車厘茄
仲有鷹嘴豆、青瓜、椰菜花飯沙律,
健康好味又唔肥
配5款自選秘製醬汁

🦞香煎日本帶子龍蝦汁椰菜花飯💰128
日本帶子刺身x澳洲牛油果
帶子大粒又厚身,肉質軟嫩多汁感
牛油果切到好靚~
Risotto變奏版,意大利飯變成椰菜花飯
大大減少左kcal
椰菜花飯索晒以龍蝦頭熬製3小時而成嘅龍蝦汁,好好味!

🍟雞翼薯條 💰68
最愛既小食🥰薯條亦炸得香脆,
配埋松露蛋黃醬真係食唔停口

甜品揀左韓國近期大熱
🧀網紅必點既「焦糖芝士牛角酥窩夫配雪糕」
大大球嘅Haagen-Dazs 雪糕
x份量勁多嘅焦糖芝士,邪惡都要食呀!

🍵凍抹茶虎堅果燕麥拿鐵
🥣虎堅果焙茶燕麥拿鐵

🍓士多啤梨紅茶

🍀Meet Met Met (黃竹坑)

#MeetMetMet #cafe #healthyfood #relaxtime #comfortfoodeats #hkfoodstagram
2024-07-10
南區全新商場THE SOUTHSIDE小清新餐廳進駐·必試椰菜花飯🍀 放緩腳步,讓你更好地感受人生難題的重量。全新健康餐飲品牌Meet Met Met,最近登錄黃竹坑,主打低卡低碳健康飲食的小清新餐廳,以簡約木系配合綠化植物,好適合到這裡好好放鬆一下。🐟 Omega-3 Power $118色彩繽紛的Power Bowl感覺元氣滿滿。煙三文魚、沙律菜、蕃茄、青瓜、鷹嘴豆、紅菜頭、中華沙律,加上椰菜花飯,配上4款滋味醬料: 經典油醋、清新的柚子醬、香濃黑芝麻和惹味的是拉差醬,低卡又飽肚,更有齊每日所需營養。🥑 香煎日本刺身級|牛油果|龍蝦汁椰菜花飯 $128椰菜花刨成顆粒狀取代傳統白飯,特別適合注重健康人士享用。椰菜花飯以龍蝦汁燴煮,配搭刺身級嘅帶子和澳洲牛油果,鮮味又健康。🐔 雞翼薯條 $68配上柚子蛋黃醬和松露蛋黃醬,倍感滋味。🧀 挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫 $68韓國大熱牛角酥窩夫即點即烤製,加上Häagen-Dazs雪糕球,而層再鋪滿挪威焦糖芝士,鹹甜鹹甜的口感相互交錯,與酥脆美味的牛角酥窩夫配合得剛剛好,口感豐富,每一口都是好滋味。🟤 日式焙茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵 $48兩杯都
南區全新商場THE SOUTHSIDE
小清新餐廳進駐·必試椰菜花飯

🐟 Omega-3 Power $118

🥑 香煎日本刺身級|牛油果|龍蝦汁椰菜花飯 $128

🐔 雞翼薯條 $68
配上柚子蛋黃醬和松露蛋黃醬,倍感滋味。

🧀 挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫 $68

🟤 日式焙茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵 $48
兩杯都有相應的茶凍,茶味濃郁。

🟢 凍宇治抹茶茶凍虎堅果抹茶燕麥拿鐵 $48

🔴 士多啤梨紅茶 $48
紅茶帶有士多啤梨果肉,清爽怡人。
2024-07-09
2024-07-16 529 浏览
Southside 的 Meet Met Met,我的體驗如下:食物質素一般,CP值不高。服務方面有待改善。他們加收了一筆服務費,但實際上完全沒有提供應有的服務。例如,需要喝水的時候,自己要出去倒水;茄汁、黑椒等調料,也全部需要自己出去取。僅僅是將食物端上桌,以及幫忙收拾乾淨桌子,這樣的服務實在不值得加收服務費。總的來說,Meet Met Met 的食物質素一般,CP值不高,服務也有待提升。我認為,如果他們想收取服務費,就應該提供相應的優質服務,而不是只做最基本的工作。希望他們能改善服務質量,為顧客提供更好的用餐體驗。

2024-07-15
2024-07-15 359 浏览
位於黃竹坑新商場The Southside 剛剛新張不久,當然要去朝聖吓,順便喺商場度食埋晚飯,見到一間餐廳叫「Meet Met Met 」主打健康飲食新潮流,例如生酮沙律、椰菜花飯、All day breakfast 都會用好多健康食材,例如牛油果、大啡菇去製作,飲品和甜品都好有特色,即刻入去試吓先🫶🧆▪️香煎日本刺身級帶子椰菜花飯意大利飯變身為椰菜花飯,原來一樣咁好味,日本帶子大大粒,煎得外層焦香,肉質保持鮮嫩,重點推介醬汁龍蝦汁係用龍蝦頭熬製3小時而成,椰菜花飯每一口都吸滿醬汁,Creamy濃郁美味,再拌上牛油果就更加健康🥗▪️Omega-3 Power超健康能量滿滿之選,食材全部非常有益,煙三文魚、紅菜頭、中華沙律、車厘茄、鷹嘴豆、青瓜、椰菜花飯沙律,口感滿滿🫕可自選一款醬汁作配搭,包括經典油醋汁、香濃黑芝麻醬、清新柚子醬、微辣是拉差醬,個人就最喜歡芝麻醬嘅濃濃味道🍗▪️雞翼薯條配柚子蛋黃醬配/松露蛋黃醬雞翼味道夠入味幾香口,而且唔油膩,配搭薯條係最佳拍檔,兩樣基本嘅食材,配合店家出色嘅醬料,令雞翼同埋薯條更加美味🧇▪️焦糖芝士牛角窩夫牛角窩夫非常酥脆滿滿牛油香,配合焦糖糖漿已經好好食

🧆▪️香煎日本刺身級帶子椰菜花飯

🥗▪️Omega-3 Power

🍗▪️雞翼薯條配柚子蛋黃醬配/松露蛋黃醬
🧇▪️焦糖芝士牛角窩夫
牛角窩夫非常酥脆滿滿牛油香,配合焦糖糖漿已經好好食,仲有Häagen-Dazs嘅雲呢拿雪糕和澎澎湃湃嘅芝士碎,這個甜品真係超級美味

🍓▪️士多啤梨紅茶
好清新嘅味道,就是用新鮮士多啤梨加紅茶打成,而且唔太甜,帶有濃香嘅士多啤梨香氣,配合紅茶原來味道非常唔錯

🍵▪️凍宇治抹茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵
抹茶香氣非常濃郁,而且配合燕麥奶非常香滑,特別喜歡涼冰冰的抹茶抹茶凍,夏天最佳涼拌

☕️▪️日式焙茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵
焙茶是我的心頭好,特別喜歡帶點苦澀味道,焙茶果凍好香滑,整杯飲品唔太甜,美味
  • Omega-3 Power
  • 焦糖芝士牛角窩夫
2024-07-14 333 浏览
近排留意到有個全新商場THE SOUTHSIDE開幕就在黃竹坑站上,同時有好多新餐廳進駐🥳。今日同朋友去咗這間全新品牌Meet Met Met 結合美味與健康元素,主打一系列自家研發低卡低碳之健康飲食。餐廳設計以🌿綠田園配襯水泥風,以淺色🪑木系傢具,空間感舒適的用餐環境,在忙碌的一天放鬆心情好好享受美食。🥗Omega-3 Power食材好豐富的沙律🥗有煙三文魚、紅菜頭、中華沙律、車厘茄、鷹嘴豆、青瓜、椰菜花飯沙律等…多種高蛋白質食材份量十足。配以四款特色醬料選擇 香濃黑芝麻醬/ 微辣是拉差醬/清新柚子醬/經典油醋🥦香煎日本刺身級帶子龍蝦汁牛油果椰菜花飯自家研發的椰菜花飯🥦低熱量高纖維😋椰菜花飯的口感當然不似米飯,只是賣相似😂比米飯口感又爽又綿滑,而且濕潤不會乾。椰菜花飯吸收哂龍蝦汁的鮮味,配以日本刺身級鮮嫩帶子,牛油果🥑質感香滑綿滑。🥐挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫韓國近期大熱,必點甜品‼️ 好酥脆牛角酥窩夫配以大大球Haagen-Dazs 雲呢拿雪糕,加上大量焦糖芝士,口感豐富。🍓士多啤梨紅茶士多啤梨味香濃滑溜,啖啖果肉~🍵凍宇治抹茶茶凍虎堅果蒸麥拿鐵☕️日式焙茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵選用高營

🥗Omega-3 Power
配以四款特色醬料選擇
香濃黑芝麻醬/ 微辣是拉差醬/清新柚子醬/經典油醋

🥦香煎日本刺身級帶子龍蝦汁牛油果椰菜花飯

🥐挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫

🍓士多啤梨紅茶
士多啤梨味香濃滑溜,啖啖果肉~

🍵凍宇治抹茶茶凍虎堅果蒸麥拿鐵
☕️日式焙茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵
選用高營養的虎堅果燕麥奶製作,茶香回甘,甘醇濃香~
2024-07-02
新商場見都多人排隊所以即管幫襯吓試新嘢!新派走簡餐廳路線,QR CODE 落單要即時付款,但試咗幾次完全唔可以網上付款要去收銀處付費後先叫正式完成落單…… 整過過程混亂及浪費時間,因為幾個人應該有同樣事情發生所要排隊比錢!亂!等咗超過20-25分鐘,牛肉漢堡包終於上枱…… 但已係微暖外(薯條熱及好食),塊漢堡扒應該只有三成熟左右(牛扒我可以食medium)實在太生,除了我亦都有食客有同樣問題……所以要求番熱整熟啲! 經理好可愛…… 係咁講話個客要求熟啲😂 大佬呀… 依塊唔係牛扒係塊雜肉... 係生架!可能我坐近出菜+收銀附近,間鋪好混亂好多人行黎行去…… 因為自助斟水位都係個度😂😂其實,全晚除咗上菜services外都無乜service可言…… 但收加一啊~ 只可以話係收加一的大家樂 (因為此店大家樂集團旗下🤣🤣)
新商場見都多人排隊所以即管幫襯吓試新嘢!

只可以話係收加一的大家樂 (因為此店大家樂集團旗下🤣🤣)
牛肉漢堡
2024-07-05
因為南區有新屎坑(即新商場)🤣當然要去睇下有咩玩有咩食啦🤩 即刻搵咗個星期六過去行下,新商場環境有啲似圍方,但細好多。由於係新屎坑嘅關係人流好多,搵餐廳都相當有難度。由於唔太想排隊,隨即入咗呢一間meet met met,星期六冇下午茶特別優惠,都係跟反正價。1) 全日早餐 ($128 連熱飲)好普通一個早晨全餐😮‍💨牛角包係凍,炒蛋吾夠滑身,魚腸仔同埋薯餅都係急凍貨冇特別。配咗一杯港式熱奶茶,有啲唔夾,話哂都西式早餐,凍飲同特飲需要再加錢。2)牛肝菌蘑菇意大利麵 ($88 連熱飲)呢個有驚喜,雖然面底都係用普通意大利麵,如果轉做寬麵比較掛汁會更好,蘑菇份量都好多下,食到最尾都仲有,呢個嘅欣賞🤫總分(5分滿分)餐牌選擇: 🩷環境: 😻😻😻員工: 🤎價錢: 💲💲💲味道: 😋😋性價比: ⭐️⭐️總括嚟講,如果再食我就真係未必啦🤣始終係一個新屎坑有咁多新餐廳嘅情況下,質素同價錢未反映到合理,另外員工嘅訓練都需要注重返,我未落餐,員工已經想收走我個餐牌,我都明白可以用QR code睇,但作為一個傳統嘅人我都想睇餐牌🤣

1) 全日早餐 ($128 連熱飲)

2)牛肝菌蘑菇意大利麵 ($88 連熱飲)

總分(5分滿分)
餐牌選擇: 🩷
環境: 😻😻😻
員工: 🤎
價錢: 💲💲💲
味道: 😋😋
性價比: ⭐️⭐️

2024-07-05
2024-07-07 260 浏览
位於黃竹坑嘅southside 開幕之後,真係令到南區居民多咗個覓食之地,今次留意到一間新開嘅餐廳,店名特別叫”Meet Met Met”餐廳係清新樹木Cafe風格,食物都好健康而且低卡路里叫咗個帶子椰菜花飯日本刺身級帶子配搭牛油果清新可口椰菜花飯本身已有龍蝦汁味道用燒香龍蝦頭熬製3小時而成焦糖芝士牛角窩夫臨走都可以食返個比較邪惡嘅甜品鹹鹹甜甜大家都好鍾意食配搭雲呢拿或者朱古力味Häagen-Dazs雪糕Power bowl必點菜式之一多款唔同沙律配搭,例如煙三文魚或者鮮蝦配搭菠蘿等份量夠大,而且味道新鮮爽脆可以選擇四款特色醬料之一士多啤梨紅茶帶有好多士多啤梨果肉士多啤梨味道濃郁,但係唔會太甜打卡又好味虎堅果抹茶拿鐵高營養虎堅果燕麥奶製造全港第一間餐廳用虎堅果製造拿鐵!如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
餐廳係清新樹木Cafe風格,食物都好健康而且低卡路里

叫咗個帶子椰菜花飯

Power bowl
必點菜式之一
多款唔同沙律配搭,
例如煙三文魚或者鮮蝦配搭菠蘿等
份量夠大,而且味道新鮮爽脆
可以選擇四款特色醬料之一

士多啤梨紅茶
帶有好多士多啤梨果肉
士多啤梨味道濃郁,但係唔會太甜
打卡又好味

虎堅果抹茶拿鐵
高營養虎堅果燕麥奶製造
全港第一間餐廳用虎堅果製造拿鐵!

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
2024-07-06 246 浏览
門口有個好靚既打卡位🤭環境清幽,主打白色裝修既風格,再加上有啲盆栽點綴,好有文青既感覺呀🌿Power Bowl🥗有煙三文魚,沙律菜,青瓜,蕃茄等等既配料太正啦~最值得一提既係佢有最近都好紅既椰菜花飯😌再加4款沙律醬~帶子椰菜花飯餐廳用咗龍蝦汁去煮,啲精華吸收曬,再配埋煎香咗既帶子好好味炸魚薯條🐟🍟魚肉炸得岩岩好,夠曬香脆焦糖芝士牛角窩夫🧇咸咸地既芝士配埋新鮮出爐既窩夫同雪糕估唔到甘夾💕底層仲有煉奶,同芝士做成對比,好好味😋 虎堅果抹茶燕麥拿鐵又香又甜,飲到最後仲以為點解佢啲冰唔溶,原來係因為佢有綠茶味既啫喱😂😂虎堅果焙茶燕麥拿鐵都係一個唔錯既選擇~

Power Bowl🥗

帶子椰菜花飯
餐廳用咗龍蝦汁去煮,啲精華吸收曬,再配埋煎香咗既帶子好好味

炸魚薯條🐟🍟
魚肉炸得岩岩好,夠曬香脆

焦糖芝士牛角窩夫🧇

2024-07-05 155 浏览
new health-conscious cafe Meet Met Met just launched at The Southside in Wong Chuk Hang, Hong Kong 🕊️sources premium ingredients globally 💫 offers a variety of low-calorie and low-carbon-footprint choices 🥗 from healthy wholesome mains to light causal bites 🌱 to delectable desserts and nourishing beverages 🍵 minimalistic green and wood interior creates a relaxing ambiance 🌿全新健康餐飲品牌 Meet Met Met 進駐香港黃竹坑thesouthsidehk 🕊️ 嚴選環球優質食材 💫 製作一系列低卡和低碳料理 🥗 從健康主菜到輕盈小吃 🌱 美味甜品和滋養飲品 🍵 簡約風格 綠白元素 淺色木系 休閒環境 輕鬆氛圍 🌿🥦

🥦 香煎日本刺身級帶子 牛油果 椰菜花飯 HKD$128
pan fried sashimi grade scallops, avocado, cauliflower rice in lobster sauce
首創必食椰菜花 risotto ✨ 高纖低熱量之選 🥦
椰菜花飯 粒粒分明 掛滿龍蝦汁🦞 鮮甜甘香
加上牛油果 🥑 香濃綿滑 配 兩大粒帶子 🐚 香煎鮮嫩

🥗 omega power 3 HKD$118
smoked salmon, beetroot, seaweed, cherry tomatoes, chick peas, cucumber, etc.
煙三文魚 鹹鮮嫩滑 帶點燻香 🐟 底層滿滿沙律菜 🥬
配料豐富 紅菜頭 中華沙律 車厘茄 🍅
鷹嘴豆 青瓜 椰菜花飯 🥒 搭配自選醬汁 營養滿滿

🍗 雞翼配柚子醬 薯條配松露蛋黃醬 HKD$68
chicken wings with yuzu mayonnaise and french fries with truffle mayonnaise
雞翼 皮脆肉嫩 🐥 配 柚子醬 微酸開胃 🍊
薯條 香脆軟綿 🍟 配 松露蛋黃醬 香氣四溢 🍄

🧇 挪威焦糖芝士比利時牛角窩夫 HKD$68
norwegian caramel cheese belgian croffle with häagen-dazs ice cream
韓國大熱 網紅必點 ✨ 牛角窩夫 🥐 酥脆鬆軟
配Häagen-Dazs雲呢拿雪糕 🍦奶香幼滑
鋪滿焦糖絲 🧀 微鹹焦甜 柔滑綿密

🍃 宇治抹茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵 HKD$48
iced tiger nut oat uji matcha latte with tea jelly
茶香回甘 順滑清爽 🍮 配上茶凍 柔嫩爽彈

🍂 日式焙茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵 HKD$48
iced tiger nut oat hojicha latte with tea jelly
甘醇濃香 順滑清爽 🍮 配上茶凍 柔嫩爽彈

📍 黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE LG樓LG31-32號舖 🇭🇰