2024-07-23
港島嘅朋友仔要注意啦!愛美愛健康嘅你🫵🏻一定要注意啦😍Café Meet Met Met已經進駐黃竹坑THE SOUTHSIDE~主打低卡低碳!啱晒我哋呢啲有營人士啦!以後冇人敢再話港島南係健康美食嘅沙漠啦🤭 呢度嘅裝修佈置簡約舒適、優雅時尚😍到處都係打卡位,真係啱晒相約閨蜜👭啦!⭐️食物方面,完全係視覺同味覺嘅享受😋叫咗自家研發「香煎日本刺身級帶子龍蝦汁牛油果椰菜花飯」賣相已經非常吸引,大大隻日本刺身級帶子煎得好香,啖啖嘅椰菜花飯都係滿滿嘅龍蝦汁 ,原來香濃龍蝦汁以燒香龍蝦頭熬製3小時而成㗎再配上澳洲牛油果🥑,及番紅花😍口感非常豐富,非常輕盈又健康😍話明係有營人士,又點少得Power Bowl架!仲要係大推Omega-3 Power添呀!呢度嘅PowerBowl 用料十足,見到就已經食指大動!煙三文魚|紅菜頭|中華沙律|車厘茄|鷹嘴豆| 青瓜|椰菜花飯沙律🥗用料上乘又新鮮👍 仲有4款特製醬汁可供選擇~香濃黑芝麻沙律醬~養顏嘅滋味獨家微辣是拉差醬~呢個係我嘅至愛,酸酸辣辣好有層次,一試難忘清新柚子醬~非常清新及經典油醋~經典中嘅經典👍除此之外,仲有以不同食材如海蝦、雞肉、牛油果、配搭‘P
愛美愛健康嘅你🫵🏻一定要注意啦😍
呢度嘅裝修佈置簡約舒適、優雅時尚😍
到處都係打卡位,真係啱晒相約閨蜜👭啦!
⭐️食物方面,完全係視覺同味覺嘅享受😋
叫咗自家研發「香煎日本刺身級帶子龍蝦汁牛油果椰菜花飯」
口感非常豐富,非常輕盈又健康😍
用料上乘又新鮮👍 仲有4款特製醬汁可供選擇~
香濃黑芝麻沙律醬~養顏嘅滋味
清新柚子醬~非常清新
及經典油醋~經典中嘅經典👍
除此之外,仲有以不同食材如海蝦、雞肉、牛油果、配搭‘Power Bowl’,絕對能夠重新演繹夏威夷Poke Bowl
💛韓國近期大熱、打卡必點「挪威焦糖芝士比利時牛角酥窩夫配Häagen-Dazs 雪糕」🧇即叫即烤,熱辣辣嘅窩夫加上自選口味雪糕🍦,最後再鋪到滿瀉嘅挪威焦糖芝士🧀,口感層次豐富,非常香脆可口!
💛「凍宇治抹茶茶凍虎堅果燕麥拿鐵」
選用高營養虎堅果燕麥奶製作!又係至營之選😍
仲有呀!呢度都係素食者嘅福音嚟架!
加上其他特色小食,大家記得去試下啦!