2024-09-18
喺銅鑼灣行街嘅時候見到呢間餐廳,咁啱播緊我好鍾意嘅歌First love,比佢吸引咗就入咗去食。每一張枱都有個蠟燭仔,勁有氣氛,而且啲cocktail都係有用心構思過,係值得二訪嘅餐廳。‣ U.S Black Angus Rib Eye Steak $368牛扒肉質細嫩,睇到啲粉紅色都知煎得啱啱好,係令我覺得滿意嘅五成熟。法式伯那西醬汁味道濃郁,搭配牛扒可以營造到滑順豐厚嘅口感。而我都好鍾意佢嘅配菜南瓜,口感相當軟熟,味道甘甜。‣ Roasted Pork Spare Ribs $318‼️極度推薦‼️面頭灑滿咗黑白芝麻,個豬肋骨真係相當大份,真係有兩個手掌咁大,而隔離啲沙律伴菜都一樣係咁多。而豬肋骨嘅肉都好嫩滑,好容易就切得開,燒烤醬調味都相當唔錯,味道相當濃郁。‣ Santé $148因為用白桃利口酒作為基調,所以帶出嚟嘅果香相當之濃郁,而我覺得佢嘅白茶香味都好強勁,令到個味道更加細膩。而飄浮緊嘅青檸令到杯酒帶啲酸酸甜甜嘅刺激感,而本身首歌都係話致敬一段難忘嘅愛情,所以甜膩、清新同埋酸澀可能就係愛情嘅寫照。‣ White Rose Lemonade $98同樣都係白茶做底,但相對上味道
‣ Santé $148
‣ White Rose Lemonade $98
同樣都係白茶做底,但相對上味道就比較單純好多,一樣都係濃郁嘅茶香,同樣都係帶啲酸酸甜甜嘅感覺,但係就冇酒帶嚟嘅微醺感。兩杯一齊飲就發覺個對比好明顯,相似但亦都唔相似,不過用嚟解膩一樣都係一流。