2023-04-15 281 浏览
Nutella Croffle $50有Nutella 嘅嘢食就點都唔會死😛Croffle 整得好酥脆,嚟到個陣仲熱辣辣🥵唯一可以進步嘅位係Nutella醬唔係好多,可能滿足唔到螞蟻人Ham & Cheese Croffle $55仲有鹹嘅Croffle 可以揀🥳有生菜搭配,令成個感覺都冇咁膩👍🏼真係大讚賞店舖環境好適合打卡📸睇得出係有花心思精心佈置👍🏼上下層嘅裝修風格都唔同,下層韓式精簡風,上層係偏向現代感金屬風格味道⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️推介⭐️⭐️
Nutella Croffle $50

Ham & Cheese Croffle $55

味道⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
推介⭐️⭐️

2023-04-09 222 浏览
好少去深水埗搵打卡地方 今次黎到milk bar一改我對深水址區嘅睇法 原來周圍好多唔同打卡cafe👍🏻Cafe內唔算多位置 裝修佈置屬簡約風店外都有個位置可以坐同影相🥳食物屬於輕食 我同朋友黎tea叫咗兩個小食兩杯飲品Ham&chesee croffle,Nutella croffle我地點嘅呢兩款牛角包窩夫,比較喜歡甜個個,特別啲,唔會太甜又充滿着Nutella榛子味 Marshmello latte賣相特別,拎住黎打卡一流 Strawberry milk個人覺得有小小太甜環境都算幾好,安靜唔太嘈下午茶好地方
原來周圍好多唔同打卡cafe👍🏻
Cafe內唔算多位置 裝修佈置屬簡約風
店外都有個位置可以坐同影相🥳
食物屬於輕食 我同朋友黎tea
叫咗兩個小食兩杯飲品

Marshmello latte
賣相特別,拎住黎打卡一流

Strawberry milk
個人覺得有小小太甜
環境都算幾好,安靜唔太嘈
下午茶好地方

2023-03-30 208 浏览
深水埗既一間韓國文青主題既cafe好容易搵 係地舖既位置舖頭入面好靜 好大個玻璃窗 同朋友黎打下卡 都有幾多打卡位門口位置都有得坐我地落完單坐左係入面角落位兩個人叫左 🥤Blue latte $60顏色幾特別 拎黎打卡 咖啡味唔太出 咖啡香還是有的🍩🍩nutella croffle$50👍🏻唔會太甜 外面脆脆的 下午茶黎坐下都幾chill⭐️CP值;⭐️⭐️⭐️👩🏻回頭指數;👩🏻👩🏻📸打卡比分;📸📸📸
深水埗既一間韓國文青主題既cafe

下午茶黎坐下都幾chill

⭐️CP值;⭐️⭐️⭐️
👩🏻回頭指數;👩🏻👩🏻
📸打卡比分;📸📸📸
($50)aka. crossiant🥐x waffle🧇. ($40)出奇地幾有驚喜. ($55).好味指數:⭐️⭐️⭐️CP值:⭐️⭐️⭐️服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️人均:$100.📍 Milk Bar Cafe(深水埗鴨寮街79號地舖)#hkfoodcravers_深水埗 #hkfoodcraver香港篇🇭🇰 #hkfood #foodblogging #hkfoods #goodwest #hkgoodwest #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodshare #foodphotography #foodie #foodporn #foodies #foodstagram #hkdessert #foodblog #foodblogger #foodblogeats #hkeat #hkcheapeats
[Nutella Croffle] ($50)
aka. crossiant🥐x waffle🧇
[Americano☕️] ($40)
出奇地幾有驚喜
[Blue Lemonade🍋] ($55)
好味指數:⭐️⭐️⭐️
CP值:⭐️⭐️⭐️
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
人均:$100
📍 Milk Bar Cafe
(深水埗鴨寮街79號地舖)
(๑˃̵ᴗ˂̵) ☆ Milk Bar Cafe ☆ #深水埗 🔥深水埗韓式打卡cafe🔥 ✨簡約輕食croffle咖啡店✨ 哩間cafe位於深水埗鴨寮街,位置雖然有少少偏僻🙈 但係餐廳裝修真係好靚🔥🔥 係韓系簡約風,設計主色係純白色🤍 配搭木質枱同埋植物🌳 ▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿ ⋖ Comments ⋗ ➺ Cream Butter Croffle $50 (4/5) Croffle其實係Croissant同埋Waffle嘅混合體🥐🧇 係愛爾蘭糕點師 Louise Lennox 發明嘅✨ 但係後來喺韓國掀起一陣croffle風潮🇰🇷 所以哩間主打croffle嘅cafe其實係一間韓式cafe 💕 哩個Cream Butter Croffle小編覺得口味適中,croffle都算酥脆🥐 就算小編打左一陣卡🙈 食物凍左都唔會塌曬軟曬✨ 仲係外脆內軟❤️ 加埋Cream Butter食就適合鍾意食原味嘅朋友仔👬 ➺ Lotus Biscoff Croffle $60 (4/5) 而哩個Lotus Biscoff Croffle相比之下就更加豐富😍 即叫即整嘅Cr
(๑˃̵ᴗ˂̵)
☆ Milk Bar Cafe ☆ #深水埗

🔥深水埗韓式打卡cafe🔥
✨簡約輕食croffle咖啡店✨

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

⋖ Comments ⋗

而哩個Lotus Biscoff Croffle相比之下就更加豐富😍 即叫即整嘅Croffle配搭微焦嘅棉花糖、Lotus Biscoff 餅乾🍪 同埋焦糖醬 ✨ 係一個比較甜膩嘅甜品🍮 但係賣相真係超級吸引❤️ 雖然好有罪惡感但係小編都將全個croffle食曬落肚🤰

飲品黎講小編同埋朋友就叫左一杯Iced Americano ($40) 同埋一杯 Matcha Milk ($55)

小編覺得飲品就冇咩特別😂😂 但係老實講小編叫嘅都係啲Basic野飲... 如果下次試左Milk Bar嘅特別飲品再分享!(小編見到個Sunset Espresso Tonic同埋Blue Latte都超級適合打卡📷 想打卡可以考慮哩兩杯🧋🥤)

(๑˃̵ᴗ˂̵) 整體評論

整體而言,同大部分cafe一樣食物單價唔會特別平;地下嗰層為左更加適合打卡,座位冇話特別舒服🙈 但係值得一提嘅係餐廳個menu非常可愛😍 設計風格符合小編嘅審美 😍 好鍾意啲食物Graphic!!! 同埋cafe真係有幾多打卡位置📷 鍾意影相嘅朋友仔可以喺non-peak hour去慢慢打卡💕

🤍整體味道:4/5
🤍服務質素:3.5/5
🤍性價比:3.5/5
🤍回頭指數:4/5

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

Milk Bar Cafe (深水埗)
@milkbarcafe

地址:深水埗鴨寮街79號地舖

營業時間:

星期一休息

星期二至日:11:00-19:00

#heysiri_ssp
#heysiri_cafe

#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hkfoodies #hkfoods #hkfoodphotography #foodpics #foodcritics #hkcafe #sspcafe #crofflehk #hkcroffle #croffle #koreancafehk #hkkoreancafe #koreancafe #coffeeoftheday #hkcoffeeshop #minimalist #打卡餐廳 #cafe之選 #深水埗必食 #深水埗 cafe #吐司料理 #麵包料理
2023-01-30 266 浏览
Milk Bar Cafe價錢💲: $60/ $45/ $55好味程度😋: 3.6/5服務🍴: 3.6/5環境🗾: 3.6/5性價比🥢: 3.6/5回頭率😚: 3.3/5-星期六日去到深水埗cafe hopping真係好難搞🥹 大部分都會話冇位/ 要等一個鐘以上… 行左行就隨便搵間坐低啦!呢間可能因為比較小食物選擇,所以人流比較小,有啲都係外賣咖啡就走。以前有一排個個都去打卡,而家人唔多真係可以慢慢影,環境好似去左韓國的cafe咁呀😗-✅Ice cream cinnamon croffle. croffle正常,新鮮整起都熱辣辣,同埋外面好脆。入面有啲黏,連埋雪糕食就更加濕潤,呢個糊口的狀態不是個個會喜歡🧐 不過成個croffle真係加左好多肉桂糖,所以好香口🥰 雪糕我覺得係用左dryers個隻almond味,所以有粒粒杏仁,亦都好重奶香,陣味好熟悉!😝-✅Americano/ Blue latte. Americano正常,水水的咖啡,味道偏酸,韓妹去水腫最愛梗係要飲🤣 Blue latte因為底下全部都係糖漿,所以味道比較甜,而且奶味出D,如果講究咖啡的濃度/質素,呢杯就唔啱啦,佢
Milk Bar Cafe
價錢💲: $60/ $45/ $55
好味程度😋: 3.6/5
服務🍴: 3.6/5
環境🗾: 3.6/5
性價比🥢: 3.6/5
回頭率😚: 3.3/5

✅Americano/ Blue latte. Americano正常,水水的咖啡,味道偏酸,韓妹去水腫最愛梗係要飲🤣 Blue latte因為底下全部都係糖漿,所以味道比較甜,而且奶味出D,如果講究咖啡的濃度/質素,呢杯就唔啱啦,佢真係為打卡的🤫

冇咩特別的cafe,食物好正常。可以為打卡來一次,但係呢堆咁多cafe的地區裡面,呢間就稍微輸了🙈
2023-01-07 234 浏览
又係一間好打卡able既cafe🧚🏻‍♀️ 好韓系☺️ 而且裝修好靚, 自然光透過大玻璃窗照射入黎😌真係好適合打卡😙 佢嘅croffle都幾好食🥰 但咖啡既質素就還好~ 🤍Cream Butter Croffle $50Croffle 外脆內軟~ 口感好好🤩 加上面頭既cream butter, 係鹹甜鹹甜既味道🥰 🤍Blue Latte $60Blue latte有啲太甜🥶 底下藍色部份都係糖漿, 所以咖啡味唔岀🥺🤍Tiramisu Dirty $60呢杯好靚☺️ 面頭有cream同可可粉🧚🏻‍♀️ 但都係偏甜, 唔太啱我口味😛

🤍Cream Butter Croffle $50

🤍Blue Latte $60

🤍Tiramisu Dirty $60
2022-02-12
2022-10-09 1034 浏览
深水埗cafe林立 而依間絕對相信唔會陌生 因為早係上年左右 依間既曝光率係相當高既 幾乎大多KOL黎過打卡 。 而今次終於可以抽空黎一轉。 熱潮顯然既退卻後 ,今次黎係唔算大多人。位置上都唔算大路 ,但白色簡約既感覺係相當突出。 店舖分兩層 第二層入口其實唔太明點顯 真係唔知原來有二層。 到達時其實樓下那層已經8成滿。 地面那層位置唔多。 基本上網上見到既打卡位都位於依層。 而樓上相對就比較以冷色為主。 相信大部分客人都絕對唔知有樓上,由於比較多人 所以我都轉移陣去左二樓。二樓係冇乜人咁 相當舒適。黎到依間 點少得試下佢地既特色飲品叫左「Blue Latte」($55) 。 底下是藍色既糖漿 配以咖啡同奶 形成三色漸層 相當ig-able,飲前記得先攪勻。 職員相對較冷漠 面對地面嗰陣滿哂 職員都唔會同企係度飲既客人介紹上二樓 還是要問他們才指俾客人知點上去。 另外上二樓由於係要出左門口隔離對門上去先得 建議可以一併買完再一次過上去 避免行兩次較不便。

黎到依間 點少得試下佢地既特色飲品
Blue  Latte

下午茶
深水埗不知不覺已經成為咗文青集中地,近年來唔少Cafe都進駐深水埗,當中Milk Bar 一直以來都人氣不減,因為佢哋簡約嘅韓系風格令唔少去唔到韓國嘅香港人可以喺度拍出韓系大片,成為左熱門嘅打卡點。Milk Bar嘅甜點亦都非常精緻,尤其係最受歡迎嘅Lotus Biscoff Croffle,基本上人人都會嚟到都會嗌(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 唔單止外型十分igable,味道都有驚喜,經過火槍燒過嘅棉花糖非常之邪惡,底部嘅croffle亦很鬆脆。另外Tiramisu Dirty層次感豐富,有啲似奶蓋咖啡,而且甜度控制得幾好,值得一試。價錢雖然偏貴但係打卡真係一流,略嫌冷氣有啲凍,夏天着短袖最好帶番件褸,咁就可以坐耐少少(≧∇≦) ʟᴏᴛᴜs ʙɪsᴄᴏғғ ᴄʀᴏғғʟᴇ $𝟞𝟘 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ᴅɪʀᴛʏ $𝟞𝟘sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ᴍɪʟᴋ $𝟝𝟝溫馨提示💡:想打卡嘅朋友仔建議11點啱啱開門去會比較少人

ʟᴏᴛᴜs ʙɪsᴄᴏғғ ᴄʀᴏғғʟᴇ $𝟞𝟘

ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ ᴅɪʀᴛʏ $𝟞𝟘

sᴛʀᴀᴡʙᴇʀʀʏ ᴍɪʟᴋ $𝟝𝟝

溫馨提示💡:
想打卡嘅朋友仔建議11點啱啱開門去會比較少人
2022-09-27 295 浏览
☕️人氣之選韓式Cafe☕️想黎杯Cappuccino?想係Cafe chill下睇下書?想影惟美相打卡豐富IG?無理由唔黎呢到,超人氣Korean Cafe 🍵☕️基本上你諗到嘅咖啡都有,Mocha, Cappuccino, Chocolate Express, Dirty都有咖啡用嘅係黎自韓國農民自家烘焙嘅咖啡豆,再由咖啡師悉心調配,比例perfect恰到好處🤞🏻除左咖啡之外,不得不提係佢嘅design, 影相打卡無人死角📸惟一要考慮嘅係要等,因為真係太太太多人黎啦🤣📍Address📍: Shop 79, G/F, 79 Apliu Street Sham Shui Po
☕️人氣之選韓式Cafe☕️

想黎杯Cappuccino?
想係Cafe chill下睇下書?
想影惟美相打卡豐富IG?
無理由唔黎呢到,超人氣Korean Cafe 🍵☕️

惟一要考慮嘅係要等,因為真係太太太多人黎啦🤣

2022-09-23 219 浏览
Cafe環境以白色木色為主,好簡約又好舒服。難得紅日去到都唔多人,所以坐得都舒服👴🏿。另外佢既店員都韓😆。不過食物方面就唔算太好~· Matcha Milk $55好普通既抹茶,會飲到唔融既抹茶粉,完全唔值依個價錢🫡。· Summer Blue Soda $55正常梳打,酸酸甜甜幾清新,幾岩依家咁熱既天氣飲~· Cream Butter Croffle $50Croffle幾鬆脆,上面既cream butter有啲甜,食多啖就覺得好漏。· Avocado Toast就係正常既牛油果+cream cheese +多士🤣,面包整得幾脆,好正常,好普通。整體黎講,環境係ok既,但食物飲品都好普通,味道完全唔值個價錢👻,個人唔太建議去~👴🏿

不過食物方面就唔算太好~

· Matcha Milk $55
好普通既抹茶,會飲到唔融既抹茶粉,完全唔值依個價錢🫡。
· Summer Blue Soda $55
正常梳打,酸酸甜甜幾清新,幾岩依家咁熱既天氣飲~

· Cream Butter Croffle $50

· Avocado Toast

2022-09-21 182 浏览
深水埗愈開愈多cafeMilk bar Cafe算是這一年來較紅的一間~裝修都很韓系 cafe內每個位置都是打卡位(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)所以Cafe內滿是人地面坐滿了人,就上了樓上~樓上偏工業風!☁️Cream butter croffle $50好食!!牛油香味濃淋上奶油 熱量炸彈(*¯︶¯*)用即棄碟和餐具 賣相普通 收50元就有點略貴了(´・_・`)☁️Iced Strawberry Ade $55賣相好靚~漸層效果都有一粒草莓🍓梳打水夏天適合解暑☁️Latte $45
深水埗愈開愈多cafe
Milk bar Cafe算是這一年來較紅的一間~
裝修都很韓系
cafe內每個位置都是打卡位(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
所以Cafe內滿是人

地面坐滿了人,就上了樓上~
樓上偏工業風!

☁️Cream butter croffle $50
好食!!牛油香味濃
淋上奶油 熱量炸彈(*¯︶¯*)
用即棄碟和餐具 賣相普通
收50元就有點略貴了(´・_・`)

☁️Iced Strawberry Ade $55
賣相好靚~漸層效果
都有一粒草莓🍓梳打水夏天適合解暑

☁️Latte $45
2022-09-14 96 浏览
.Mɪʟᴋ ʙᴀʀ ᴄᴀꜰᴇ人氣韓系打卡cafe-簡約輕食主義🤤📌位於深水埗鴨寮街79號係深水埗A2,行~6分鐘就到餐廳每個角落都係打卡位門口,樓梯,上層📸📸📸------------------------------Blue Lemonade $55⭐️⭐️一入去就見到呢杯好靚🤩係用藍金橘整,要搞均先飲個人覺得用外賣杯方便打卡賣相會更好👍🏻酸酸甜甜有氣,算係milk bar特別飲品Strawberry Milk $55⭐️⭐️⭐️可能你聽落覺得好似普普通通但佢係有驚喜酸酸甜甜,有果肉唔會過酸過甜,少少似稀乳酪Matcha Milk $55 ⭐️普普通通正常發揮會比較建議嗌其他🙇🏻‍♀️Cream Butter Croffle $50⭐️⭐️看似普通但有驚喜-外鬆脆內軟個creambutter偏實心 似雪糕配croffle食,唔算太甜值得一試🤤------------------------------結論: 食物飲品都正正常常,飲品偏向主打,岩休息及打卡,價錢都係差唔多,cafe價。滿分為💚💚💚💚💚味道:💚💚💚服務: / 偏自助式性價比:💚💚回頭:💚
Mɪʟᴋ ʙᴀʀ ᴄᴀꜰᴇ

人氣韓系打卡cafe-簡約輕食主義🤤

📌位於深水埗鴨寮街79號
係深水埗A2,行~6分鐘就到
餐廳每個角落都係打卡位
門口,樓梯,上層📸📸📸

Blue Lemonade $55⭐️⭐️

一入去就見到呢杯好靚🤩
係用藍金橘整,要搞均先飲
個人覺得用外賣杯方便打卡
賣相會更好👍🏻
酸酸甜甜有氣,算係milk bar特別飲品

Strawberry Milk $55⭐️⭐️⭐️

可能你聽落覺得好似普普通通
但佢係有驚喜
酸酸甜甜,有果肉
唔會過酸過甜,少少似稀乳酪

Matcha Milk $55 ⭐️
普普通通
正常發揮
會比較建議嗌其他🙇🏻‍♀️

Cream Butter Croffle $50⭐️⭐️

看似普通
但有驚喜-外鬆脆內軟
個creambutter偏實心 似雪糕
配croffle食,唔算太甜
值得一試🤤

滿分為💚💚💚💚💚

味道:💚💚💚
服務: / 偏自助式
性價比:💚💚
回頭:💚
2022-08-24 250 浏览
去開深水埗當然唔少得去coffee shop打卡!見到依間有croffle勁吸引!所以二話不說就決定要嚟食!全奶白色簡約裝修,其實好有大邱嘅cafe feel!自己去落單、取餐、搵位、食完記得自行收拾!落單時職員有問坐樓下定樓上,因為樓上會轉成外賣杯。咁岩樓下有位當然坐樓下!當日個場都好滿,但出餐都算快速。店員好好禮貌,嘢食嘢飲同成個環境都好打卡able👍🏻同埋就算坐滿人都唔會好逼或者好嘈吵!而且食物同飲品味道都唔伏,我會再去架!
去開深水埗當然唔少得去coffee shop打卡!

2022-08-21 127 浏览
❤️一間超具人氣打卡熱門Cafe!近依一兩年深水埗開咗好多打卡Cafe!呢一間都唔例外👍🏻吸引咗好多年輕人士入嚟食吓野休息吓!呢一間cafe 有兩層高! 環境相當舒服💙今次同男朋友叫咗一杯飲品同一個甜品(其實我哋啱啱先食完另一餐但經過見到呢間Cafe好靚所以吸引幫襯😜)💙Lotus Biscoff Croffle $60呢個Croffle相當出色! 佢個質感絕對唔係好似平時啲窩夫!超級酥脆內軟👍🏻👍🏻在配搭燒到焦香嘅棉花糖加埋Lotus Biscoff!依個配搭好夾!😋😋💚 Matcha Milk $55呢杯飲品就冇乜特別正正常常不過不失!整體黎講呢間Cafe除咗打卡之外甜品都幾好!都好適合附近食完正餐再喺呢度食甜品! Size份量唔多,所以做飯後甜品/口痕想搵嘢食就啱哂👍🏻
❤️一間超具人氣打卡熱門Cafe!
近依一兩年深水埗開咗好多打卡Cafe!
呢一間都唔例外👍🏻吸引咗好多年輕人士入嚟食吓野休息吓!

呢一間cafe 有兩層高! 環境相當舒服💙

💙Lotus Biscoff Croffle $60

💚 Matcha Milk $55
呢杯飲品就冇乜特別正正常常不過不失!