2022-02-12 88 浏览
🌍Milk Bar Cafe (深水埗)依家無得去旅行 唯有留係香港🇭🇰打卡 我同朋友去左深水埗一間cafe 店 裝修以韓國風格為主 純白同泥水色調 簡約舒適 飲品方面 兩者賣相都好吸精 兩層顏色 影相一流 橙色飲品係sun espresso 屬於梳打味coffee 飲落去甘苦甘苦 鐘意唔飲甜野朋友會適合啲藍色個杯叫blue coffee 見到有3層 打卡好靚~ 當你攪拌完會變左抺茶綠🤣但飲落去係奶味重既咖啡~又唔係特別飲開咖啡既朋友仔可以叫窩夫🧇甜品勁好食 有雪糕+肉桂粉 完全喜出望外!下面個窩夫係熱之餘仲係脆口 而雪糕配肉桂粉超搭!唔抗拒肉桂粉既人可以點下~💵消費:200✨環境:8/10 🙋🏻‍♀️推介:7.5/10📍深水埗鴨寮街79號地舖
🌍Milk Bar Cafe (深水埗)

💵消費:200
✨環境:8/10
🙋🏻‍♀️推介:7.5/10

📍深水埗鴨寮街79號地舖
2022-01-27 100 浏览
🍼Milk bar .芝士妹終於可以去近期係ig被洗版嘅人氣cafe Milk bar朝聖!好好彩唔洗等就可以坐喺樓下奶白色嘅area~~.Blue latte💙($60)呢杯野飲最特別之處就係底部加了藍色檸檬口味嘅糖漿,做出漸變嘅效果🤎🤍💙打卡影相一流!糖漿嘅甜度較低,飲嘅時候不太能飲出檸檬味🍋整體來説味道就係一杯普通嘅latte🤣.Strawberry milk🍓($60)甜甜嘅士多啤梨味💕唔會有難飲嘅藥水味,入面有士多啤梨果肉同果醬,令成杯飲品都有濃濃嘅士多啤梨牛奶味,推薦推薦💕💕.Ham & Cheese Croffle🥐🧇($55)Croffle一字係由croissant 🥐+ waffle🧇結合形成,將牛角包麵團放入窩夫機中壓烘成牛角包形的窩夫,係韓國cafe好流行嘅食法!芝士妹就簡左火腿芝士口味,Croffle口感酥脆,配上火腿芝士,令整體感覺更加豐富!.題外話,芝士妹係平日嘅下午兩點幾去,人流唔太多,仲俾芝士妹坐左一陣之後,成功搶到最受歡迎嘅鏡面枱同橙色圈圈嘅位置!可惜三點後就有大量人流衝入嚟😂個個都對芝士妹坐緊嘅位虎視眈眈😣所以想去嘅朋友仔可以係一開門嘅時候去,咁可以
🍼Milk bar
Blue latte💙($60)
Strawberry milk🍓($60)
Ham & Cheese Croffle🥐🧇($55)
題外話,芝士妹係平日嘅下午兩點幾去,人流唔太多,仲俾芝士妹坐左一陣之後,成功搶到最受歡迎嘅鏡面枱同橙色圈圈嘅位置!可惜三點後就有大量人流衝入嚟😂個個都對芝士妹坐緊嘅位虎視眈眈😣所以想去嘅朋友仔可以係一開門嘅時候去,咁可以有多啲時間影相同享受一下咁靚嘅環境~~

餐廳環境:🧀🧀🧀🧀
食物質素:🧀🧀🧀

Milk Bar Cafe (深水埗)
2021-12-12 250 浏览
星期日陪老闆到milk bar打卡,就是普普通通的韓系cafe,環境整體感覺舒適,適合打卡拍照,附近光顧的大多是青春少女重是打卡的韓系cafe, 食物本身期望已不大,價錢偏貴,點了Blue Latte, Strawberry Milk 及Lotus Biscoff Croffle ,食物較甜,喜歡甜食的應該會喜歡。人手有時不夠,後來的顧客在點餐處一段時間也沒人招呼,店員仍在忙碌地準備食物,可能要稍等一下。服務方面,本身都不會有甚麼服務,食用後店員叫我哋自己清理,嗯,問題不大。

,可能要稍等一下。

2021-12-06 214 浏览
❤️簡約韓系咖啡店,對我而言好年青化,我入咗去成件事有D夾夾不入feel,坐咗陣有一班14,15歲teenagers 少女入黎坐,更突顯姨姨老了🤣🤣🤣店舖有兩層,樓上簡單水泥牆及地,叫做坐樓上有啲私隱咁囉😊杯tiramisùs dirty好掂, 面頭係甜品下邊係冰凍dirty咖啡令味蕾帶來衝擊👍🏻📍Tiramisu dirty👍🏻📍Iced latte飲品:8/10抵食:8/10環境:7.5/10

店舖有兩層,樓上簡單水泥牆及地,叫做坐樓上有啲私隱咁囉😊

📍Tiramisu dirty👍🏻
📍Iced latte

飲品:8/10
抵食:8/10
環境:7.5/10
2021-11-19 157 浏览
早排 試過一間灣仔新開專賣Croffle嘅小店後就發掘左我展開試盡香港不同Croffle嘅cafe🤪🤪🤪 而且呢個菜式係近年香港非常之流行同朋友分別叫咗兩款唔同味道嘅牛角少窩夫分別係嗌咗原味同埋榛子朱古力醬味個人就認為佢嘅牛角包個Part 真係同食緊真正嘅牛角包冇分別 牛油味好重 食落口同切開都好有酥皮味 夠鬆化😋😋😋😋至於原味 佢上面會加咗Cream 令成件事冇咁單調🤍 總括而言如果真係想食牛角包味但係有唔同味道可以揀 絕對推介呢一間小店飲品方面我今次就冇試到 所以唔係好明白點解有評語話哩間店舖只可以用黎打卡我個人來講覺得 都算係咁
早排 試過一間灣仔新開專賣Croffle嘅小店後
同朋友分別叫咗兩款唔同味道嘅牛角少窩夫
分別係嗌咗原味同埋榛子朱古力醬味
我個人來講覺得 都算係咁
我想這間超出名系咖啡店不用多介紹了吧純白奶油風 又有很多打卡位 拍照拍不停😳-🥐 | 𝗡𝘂𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 $50 |🌟6/10🍨 | 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂 𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆 $60 |表面的𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺很滑很有奶香味加上咖啡底酸酸清新的將𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂及𝗗𝗶𝗿𝘁𝘆融合得很好這杯很值得試! 🌟9/10-📍 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗕𝗮𝗿 𝗖𝗮𝗳𝗲深水埗鴨寮街79號地舖

我想這間超出名系咖啡店不用多介紹了吧

📍 𝗠𝗶𝗹𝗸 𝗕𝗮𝗿 𝗖𝗮𝗳𝗲
2021-11-18
  • Tiramisu  Dirty
2021-11-16 115 浏览
💛🧡💛🧡💛🥐牛角包窩夫好好食😋$50 真係算平反而兩杯飲品仲貴過食物🤣食物同飲品打卡都一流 🤪好靚~ 味道都唔錯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)都幾推薦 個人就覺得外賣杯比較靚🧋呢間Cafe 之前好多人去🙈過咗熱潮之後 依家去都 基本唔使等位仲俾我坐到最靚呢個位添~另外仲有2樓 超多座位 有日光燈可以影型格嘅相仲有上2樓條樓梯 必影🤣勁顯長腿📍Milk Bar Cafe 深水埗鴨寮街79號地舖逢星期一放假 其他日子11am-7pm#純分享 🧡💛🧡💛🧡💛🧡💛
💛🧡💛🧡💛

🥐牛角包窩夫好好食😋$50 真係算平
反而兩杯飲品仲貴過食物🤣

食物同飲品打卡都一流 🤪好靚~
味道都唔錯(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
都幾推薦 個人就覺得外賣杯比較靚🧋
呢間Cafe 之前好多人去🙈
過咗熱潮之後 依家去都 基本唔使等位
仲俾我坐到最靚呢個位添~
另外仲有2樓 超多座位 有日光燈可以影型格嘅相
仲有上2樓條樓梯 必影🤣勁顯長腿

📍Milk Bar Cafe
逢星期一放假
其他日子11am-7pm

#純分享

🧡💛🧡💛🧡💛🧡💛
2021-11-02 131 浏览
深水埗越開越多Cafe,呢間我bookmark左好耐終於搵到機會黎試🥰店內比想像中細,雖然有兩層但樓上full左就冇上去了,週末黎有機會要等大家想坐個靚位最好早d黎啦~.Nutella Croffle HKD50Croffle其實係Croissant同Waffle既合體😆口感煙韌,幾鍾意!Cinnamon Sugar Croffle HKD55面頭係一球雲呢拿雪糕,再灑d肉桂粉係上面;雪糕好快融大家打完卡要快d食啦!Strawberry Milk HKD55有粒粒士多啤梨肉係底🍓漸變粉好靚Hojicha Milk (Iced) HKD55

Nutella Croffle HKD50

Cinnamon Sugar Croffle HKD55

Strawberry Milk HKD55
有粒粒士多啤梨肉係底🍓漸變粉好靚

Hojicha Milk (Iced) HKD55
下午茶
☆𝘔𝘪𝘭𝘬 𝘉𝘢𝘳 𝘊𝘢𝘧𝘦́ 🥛韓系人氣純白打卡咖啡店,深水埗開了不少各式各樣的咖啡店眾所皆知,而這間café應該也是各位hopping list內必去的首幾位,前陣子更和 Innisfree 合作推出櫻花系列🌸雖然已經開業一段時間但人氣依然不減,當日閒日下午到訪店內還是滿座,裝修簡約以白色和淺木系為主,播放著悠閒的kpop音樂,風格的確很像身處韓國街頭~-🥐 𝙃𝙖𝙢 & 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚($55) 🧇 𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚($50) ☕️ 𝘽𝙡𝙪𝙚 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚($60) 🍓 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙈𝙞𝙡𝙠 ($60)店內主要售賣小食及咖啡,這次點了兩款Croffle,一鹹一甜,口感鬆脆,味道不錯,作為輕食份量方面剛剛好,配咖啡閒聊非常夾飲品方面*必點*人氣blue latte,咖啡豆口味偏酸,底層的藍色糖漿中和了咖啡的苦澀,加上獨得的顏色漸層,拍照打卡一流至於草莓牛奶口味偏甜,味道中規中矩,但飲料加入不少草莓果肉,令口感更豐富,賣相可愛,可以點來一試~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10.❁please support + like + sha

𝘔𝘪𝘭𝘬 𝘉𝘢𝘳 𝘊𝘢𝘧𝘦́ 🥛
🥐 𝙃𝙖𝙢 & 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚($55)
Ham  &  Cheese  Croffle

🧇 𝙋𝙪𝙧𝙥𝙡𝙚 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚($50)
Purple  potato  croffle

☕️ 𝘽𝙡𝙪𝙚 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚($60)
🍓 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙈𝙞𝙡𝙠 ($60)
Strawberry  milk
Blue  latte

(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)推薦指數: 8/10
❁please support + like + share❁
  • Blue  latte
今次來位於深水埗的𝘾𝙖𝙛𝙚,這裡的裝修設計採用了韓國𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙥的簡約風格,不論店外或店內也不缺「打卡位」,因此吸引了不少人慕名而來🤍這裡以輕食為主,所提供的餐點就是韓國流行的牛角包窩夫(𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚),意思即是「𝘾𝙧𝙤𝙞𝙨𝙨𝙖𝙣𝙩 🥐 + 𝙒𝙖𝙛𝙛𝙡𝙚 🧇 」,共有4種口味可選擇~☁︎︎ 𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 ($50)鬆脆的𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚與忌廉十分夾,不會很膩適合當作甜點,推薦~♡☁︎︎ 𝙃𝙖𝙢 𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 ($55)它是唯一的鹹點,配料相對比較豐富,雖然感覺有點像三文治,但也可以一試~☁︎︎ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ($45)☁︎︎ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙈𝙞𝙡𝙠 ($55)雖然店外內也有提供座位,但數量不多,慶幸當天能坐在窗邊環境較好的位置~整體而言是不錯的,但服務質素有待改善,加上最近深水埗也有很多新興𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙨𝙝𝙤𝙥值得去試,所以暫時未打算再訪(❍ᴥ❍)➪ 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝘽𝙖𝙧 𝘾𝙖𝙛𝙚, 𝙎𝙝𝙖𝙢 𝙎𝙝𝙪𝙞 𝙋𝙤, 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜

☁︎︎ 𝙄𝙘𝙚𝙙 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚 ($45)
☁︎︎ 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙈𝙞𝙡𝙠 ($55)

2021-09-07 147 浏览
Cream butter Croffle $50 超推薦!😝 平啲唔食cream 嘅小編都覺得超好食😋 佢個牛油同Cream 合埋超夾又唔會流 一人一件都食得落 不過價錢上都有啲貴😥 所以嗌咗一件黎試試佢✨Strawberry Milk $60飲落就係韓國士多碑梨奶味✨ 可以話冇乜特別 所以呢個價錢黎講都幾貴🙉 不過如果好掛住韓國嘅味道 都可以飲下嘅🤣Blue Latte $60 超啱打卡😌 藍色到啡色嘅漸變效果☺️ 不過咖啡味就唔濃 唔可以期待更多🙉 PS. 值得打卡影相嘅,不過飲品價錢的確偏貴🥺而家冇得去旅行可以食住先嘅5⭐️滿分味道:⭐️⭐️⭐️.5價錢:⭐️⭐️外觀:⭐️⭐️⭐️ ⭐️回購:⭐️⭐️⭐️.5📍 Milk Bar Cafe (深水埗)深水埗鴨寮街79號地舖

Cream butter Croffle $50

Strawberry Milk $60

Blue Latte $60

5⭐️滿分
味道:⭐️⭐️⭐️.5
價錢:⭐️⭐️
外觀:⭐️⭐️⭐️ ⭐️
回購:⭐️⭐️⭐️.5

📍 Milk Bar Cafe (深水埗)
2021-08-08
早餐
2021-08-30 107 浏览
🥐☕️一到放假就像做下文青去下cafe,上網睇到呢間同韓國cafe勁似嘅milkbar 之後就好想去⸝⸝> ̫ <⸝⸝ ︎不過深水埗啲cafe真係開極都仲有,不過韓系cafe係香港就真係比較少,值得一試´ᯅ`未入到去就覺得成個atmosphere 好正好有feel (尤其係個招牌dess( ˶ ̇ᵕ​ ̇˶) 不過位置比想像中少!建議大家早啲去heheh 𓎩𓌉𓇋 ‎blue latte ($60)🥛☕️打卡必嗌! 個漸層真係好靚(*•̀ᴗ•́*)و ̑̑不過係syrup黎嘅,飲之前記得攬下佢阿 (攬完就唔靚wuuu;( 記得要幫佢影張相先he) 不過味道就一般啦,同普通latte 一樣~𓎩𓌉𓇋 ‎cream butter croffle 🧇🥐$50早排成日見啲韓國blogger整呢個食,一直都好想試下(屋企整好煩!) 唔算好重牛油香不過好好食,同朋友share都唔係好夠食~好想嗌多個(´•ω•̥`)不過平啲就好啦🥯Milk Bar Cafe (深水埗)深水埗鴨寮街79號地舖
🥐☕️

𓎩𓌉𓇋 ‎blue latte ($60)🥛☕️

🥯Milk Bar Cafe (深水埗)
深水埗鴨寮街79號地舖
想打卡嘅記住要早啲去呀!小妹平日晏晝去,3點開始越嚟越多人🤭Cream Butter CrofflePrice:$50📌Croffle係用牛角包整嘅waffle,特別嘅係有埋牛角包嘅酥脆感覺🥐仲有牛角包獨有嘅好香牛油味😍口感偏腍,上面嘅忌廉好滑好香,軟硬兼備🤩Strawberry MilkPrice:$60📌奶味好重,但唔會好甜👍🏻士多啤梨味比奶蓋過咗,底下有好多士多啤梨粒粒,加埋嚟飲就會均勻啲🤪Blue LattePrice:$60📌下面藍色最底係糖漿,撈勻飲會比平時較甜,鐘意飲甜latte記住試😚

Cream Butter Croffle
Price:$50

Strawberry Milk
Price:$60

Blue Latte
Price:$60

2021-07-29 203 浏览
⌇m i l k b a r 🍼“ 🥐 “ cream butter croffle ( $ 5 0 )“ 🧇 “ ham & cheese croffle ( $ 5 5 )“ 🦋 “ blue latte ( $ 6 0 )“ 🍵 “ matcha milk ( $ 5 5 )深水埗的韓系咖啡店 店內裝修地下以白色的小清新 一樓以灰色的工業風為主 而croffle顧名思義 就是牛角包窩夫 吃起來口感鬆軟 滿滿的牛油香 食物選擇不多 但主打的croffle和不同的specialty drink都吸引不少人😙Milk Bar Cafe🍼深水埗鴨寮街79號地舖🍞#foodraah_ssp
⌇m i l k b a r 🍼
“ 🦋 “ blue latte ( $ 6 0 )
“ 🍵 “ matcha milk ( $ 5 5 )

Milk Bar Cafe
🍼深水埗鴨寮街79號地舖
🍞#foodraah_ssp
2021-07-11
2021-07-19 186 浏览
其實今次係我第二次黎啦,上次weekday晏晝時間去到已經見到好多人等緊位所以放棄左😂今次都係平日嚟,好彩都有位坐,雖然outdoor係有d熱,但我都係坐低飲杯咖啡chill下,所以都接受到既,而且仲有個打卡位。。。🔘 Blue Latte | $60評分: 🌕🌕🌕🌑🌑評語: 呢個賣相真係一流,我都係因為佢個樣靚先order,底層係藍色既柑橘味糖漿,再加入鮮奶同濃縮咖啡,不過佢奶味相對比較重,令到咖啡味冇咁突出,如果可以係咖啡牛奶比例上作出調配就更好喇。。。🔘Purple Potato Croffle | $50評分: 🌕🌕🌕🌑 🌑評語: Croffle其實就係Croissant🥐同Waffle🧇合體而成,有好香濃嘅牛油味,但可惜Croffle比較淋身,無左牛角包酥脆嘅口感☹️而紫薯蓉就好足料,份量多到可以一啖紫薯一啖Croffle😛。。🔻如果坐outdoor,店員會拎野食出黎俾你,但注意可能因為衛生問題,餐具需要自己入店舖內去拎。當時得我自己一個坐係出面嘅關係,當我要入去拎餐具都幾狼狽,要拎哂自己一袋二袋野跟身其實都幾唔方便。🔻係一間好多打卡位既韓國style cafe😛見到全場清一

🔘 Blue Latte | $60
評分: 🌕🌕🌕🌑🌑

Purple Potato Croffle

🔘Purple Potato Croffle | $50
評分: 🌕🌕🌕🌑 🌑

🔻係一間好多打卡位既韓國style cafe😛見到全場清一色女仔
🔻 價錢定位上比較進取
推介指數: ⭐⭐⭐