2021-07-09 142 浏览
❤️今年四月新開的韓式@Milk bar cafe ,😳上層工業風,下層韓式簡約風👏打卡一流。食物及飲品味道尚可🙈,但款式不多,屬於下午茶份量。食完飯約7成飽,😂過嚟食咖啡、飲甜品、打靚相,咁就🤗very nice。現場仲有個高又oppa look 🤩既男士幫我地安排坐位,so good😚~.🏖Summer Blue Soda ($55)一杯深海藍💙色的檸檬梳打,入口酸酸地既有氣水🍹,打卡一流,味道就普通🙈啦。.🏖Blue Latte ($60)一杯深海💙底拿鐵,顏色層次分明,👍入口順滑,😝啖真d 有浸白咖啡既味道,但沒有無咖啡的😖苦、😣澀、😵酸。.🏝Creme Butter Croffle ($50)cafe主打Croffle👏,先試下基本款,佢既牛油奶油creme,散發淡淡的奶香😋,有種甜味🍬加埋 Croffle底,食落無甘罪惡感😂。而Croffle 屬於軟熟既窩夫餅質地🧇,但無牛角包🥐咁鬆脆。.🏝Ham & Cheese Croffle($55)食完甜 Croffle,😉轉下口味試下鹹嘅🥪芝士火腿生菜Croffle,似三文治,幾啖就食晒😝,屬清淡味道~~
🏖Summer Blue Soda ($55)
🏖Blue Latte ($60)
🏝Creme Butter Croffle ($50)
🏝Ham & Cheese Croffle($55)
  • Creme Butter Croffle ($50)
2021-07-07 176 浏览
深水埗韓式簡約cafe☑️-深水埗越嚟越多靚靚既cafe,呢間新開幾個月令人一眼心動, 佢哋嘅招牌位日落燈打卡冇得頂!樓高2層,而且等位既時候,店員為免客人係店內等太耐🤔,可以留低電話,有位置既時候就會call你入去嫁啦👍cafe色調主要為白,淺木,灰,黑色四種顏色,簡單既顏色足以達至小清新既感覺😍-佢地既食物款式吾多,只係有窩夫選擇,主打飲品,佢地既人氣之選係Summer Blue Soda🔥,顏色鮮艷,啱哂打卡📸窩夫想揀飽肚少少既,可以選擇火腿芝士😆-去唔到韓國,去下呢間cafe都可以有韓國嘅感覺啊😜店內店外都好好打卡
深水埗韓式簡約cafe☑️
Ham&Cheese Croffle
Nutella Croffle
2021-07-02
Ham&Cheese Croffle
2021-07-04 131 浏览
由於太耐冇去旅行 所以今日帶左女朋友去哩間韓系cafe打卡朝聖🤗店舖裝修十分簡潔 以白色為主調 配搭木色既枱櫈 倍增文青氣氛🤓🤓哩間cafe樓高兩層 如果想係一樓搵個好位打卡就要早d去啦 因為入面只係得6個雙人位置我地點左兩杯特色飲品🥤🥤Blue Latte($60): 外觀非常吸引 由啡白藍 代表沙灘 白雲 海。Strawberry Milk($60): 原粒士多啤梨 配上果肉 加埋濃郁既鮮奶 混合一齊令成杯飲品既味道提升幾倍😋主食方面都唔輸蝕🍰Cream Butter Croffle ($50)Ham & Cheese Croffle ($55): 哩個窩夫既特點係用左酥皮 同一般食開既好唔同 口感十足。

我地點左兩杯特色飲品🥤🥤

主食方面都唔輸蝕🍰
Cream Butter Croffle ($50)
Ham & Cheese Croffle ($55):
哩個窩夫既特點係用左酥皮 同一般食開既好唔同 口感十足。
2021-07-04
2021-07-03 89 浏览
同朋友來開深水埗一帶食lunch,未傾夠就去搵下cafe再傾! 我哋今次去嘅呢一間Cafe,有好多女仔慕名而來打卡,環境係幾chill嘅,飲品都唔錯,特別係士多啤梨特飲,咖啡反而一般,純粹放鬆一下而言,係可以幫襯下嘅。
2021-06-29
2021-07-02 122 浏览
喺instagram見到呢間cafe差啲以為係韓國嚟,飲品、食物、餐具擺盤同裝修都好韓風。聽講weekend好多人要等好耐位,所以我就搵日平日嚟等開門。比開門時間早咗三分鐘到,已經有一個女仔等緊位。戶外有幾個位,係一個簡單得嚟幾靚嘅打卡位。Cafe除咗基本嘅咖啡同茶之外,仲有幾款特色飲品。食物方面就只有不同口味嘅croffle同是日蛋糕。我揀咗blue latte同cream butter croffle。落單時店員話咖啡要等耐少少,由於當時少客所以只等咗幾分鐘。漸變色嘅blue latte好靚,底層藍色糖漿,中間係牛奶,面頭係濃縮咖啡。底層藍色糖漿係柑橘糖漿,如果唔鍾意咖啡太甜就唔好攪拌太多下,咁就唔怕飲到好大陣糖漿味。咖啡唔會太苦,味道唔錯。Cream butter croffle雖然用紙碟上,但個樣都好靚。忌廉食落好滑,重奶味而且唔會過甜。Croffle即係用牛角包麵團整嘅waffle,食落面頭少少酥脆,而且有牛油香雖然飲品同食物定價都比較進取,但係質素唔錯而且睇得出店主幾有心思。下次都會再嚟試下其他飲品同其他口味嘅croffle。

戶外有幾個位,係一個簡單得嚟幾靚嘅打卡位。

Blue  Latte

Cream  butter  croffle

Cream  butter  croffle
  • Blue  latte
最近愛上左 Croissant 同 Waffle 混合體 Crol+ffle,即係窩夫型既牛角包。知道深水埗開左間Croffle主題打卡Cafe,咁岩經過附近有時間就去試一下。.餐廳有戶外同兩層既室內位置,去既時間人流未算多所以無上二樓參觀。雖然地方唔大得幾張檯,但全白裝修整左好多唔同既卡位吸引人。.Cream Butter Croffle 💲50⭐️2.5/5個餐牌好簡單得一頁食品種類唔算多。Croffle 有四款,三甜一咸。揀選左最簡單基本既忌廉 Croffle,份量唔大得一小件,呢個索價算係非常進取,不過一場黎到就一試。牛角包一向是我的愛麵包之一,除左分脆定淋之外都好少話遇到難食版本。呢間餐廳出品Croffle味道正常無意見。.Strawberry Milk 💲60⭐️3/5早餐已經服用左毒品奶啡唔想再重覆,所以係打卡飲品藍系 Blue Latte 同粉紅系 Strawberry Milk 二選一下揀左杯士多啤梨奶。貪打卡好睇,有少許果肉算有誠意,唔算甜甚至有點淡 (飲到底先發現原來係因為我冇攪勻哂底既糖漿果肉🤣)。.結論:純打卡Cafe,食物同飲品定價進取,同類有其他更好選擇。.不
Cream Butter Croffle 💲50
⭐️2.5/5
Strawberry Milk 💲60
⭐️3/5
不專業食評 nei.foodie
Cream Butter Croffle
Strawberry Milk
如果諗唔到去邊間餐廳好,黎到深水埗嘅鴨寮街就可以幫到你,短短一條街已經有3-4間新開業數星期至數月不等嘅𝖢𝖺𝖿𝖾🤩仲要各有千秋😌 今次就黎到主打𝖢𝗋𝗈𝖿𝖿𝗅𝖾嘅韓式𝖢𝖺𝖿𝖾「 𝖬𝗂𝗄𝖾 𝖡𝖺𝗋」🥛𝖬𝗂𝗅𝗄 𝖡𝖺𝗋分上下兩層,由裝修到環境到食物甚至餐具,都係充滿住韓式風味🥰 個人鍾意坐樓上,比較靜同闊落👍🏻 內裡裝修簡潔走工業風,外牆就純白方便拎住野飲打卡✌🏻😛 《 𝘗𝘶𝘳𝘱𝘭𝘦 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦 》 $ 45 4.5 / 5 😍😍😍😍好 鍾 意 個 食 物 盒 !🥰🥰🥰 一打開就有個笑哈哈,見到心情都會好,係好韓式嘅設計! 牛角窩夫鬆化酥脆,好香牛油味😋 而上面嘅紫薯蓉好濃郁,口感creamy🤤 就算無醬汁都唔會乾,每啖窩夫都配到紫薯蓉👍🏻《 𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘔𝘪𝘭𝘬 》$ 60 3.5 / 5 🍓🍓🍓價錢黎講略貴嘅士多啤梨奶🥛 底下一層士多啤梨糖漿,中間夾雜零零碎碎嘅果肉碎🍓 味道清甜,奶味亦好香醇😋 《𝘕𝘶𝘵𝘦𝘭𝘭𝘢 𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦》 $45 4 / 5 🌰🌰🌰🌰好難抗拒嘅組合🤤🤤🤤 熱辣辣嘅𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦令榛子醬變得入口即溶,醬嘅比例都恰到好處,當然再多都

好難抗拒嘅組合🤤🤤🤤 熱辣辣嘅𝘊𝘳𝘰𝘧𝘧𝘭𝘦令榛子醬變得入口即溶,醬嘅比例都恰到好處,當然再多都係可以的🤤🤤🤤
午餐
2021-06-16 144 浏览
📍 Milk Bar早到左ssp,諗住喺條街度周圍行Hea下,點知行行吓見到milk bar竟然冇乜人?!😂明明之前去仲爆哂要排隊入!難得冇人緊係入去潮聖下打下卡啦🤤 事關之前已經睇中左杯士多啤梨奶,但係太多人唔想等,而家岩哂仲有冷氣嘆添,唔洗係街熱屎辣辣🤪〰️〰️———————————————————-🍓 Strawberry Milk $60入到去店員話每人至少要嗌一樣嘢~ 咁我嗌左之前一早睇中嘅士多啤梨奶🍓〰️杯嘢飲嚟到都OK打得卡,唔係話好大杯😢佢都係偏簡約風,啲奶會夾雜左啲果籽同埋都有粒粒果肉俾你咬下🤤味道來講一飲咗有種驚艷嘅感覺!!我估唔到呢間cafe竟然會做得出咁濃郁嘅士多啤梨奶😱!新鮮士多啤梨個味道好濃,唔係嗰啲韓國士多啤梨奶甜哩哩嗰啲味道,真係睇得又影得喎🤍🍰 Cake Of The Day $55之後仲叫多咗個蛋糕🍰事關本身就係去深水埗食嘢但係早咗成個鐘起身都有啲肚餓,竟然嚟到就試埋打個靚底🤤 收到件蛋糕佢唔係我鍾意嘅蛋糕類😂店員話今日係抹茶蛋糕,佢口感係偏硬身嗰啲質地,咬落去會覺得好似好多牛油咁樣🥶食哂再飲奶應該會好飽肚〰️〰️抹茶味冇話好濃郁但係都有!同行者就覺得佢個抹茶
📍 Milk Bar
———————————————————-
🍓 Strawberry Milk $60

🍰 Cake Of The Day $55
之後仲叫多咗個蛋糕🍰事關本身就係去深水埗食嘢但係早咗成個鐘起身都有啲肚餓,竟然嚟到就試埋打個靚底🤤 收到件蛋糕佢唔係我鍾意嘅蛋糕類😂店員話今日係抹茶蛋糕,佢口感係偏硬身嗰啲質地,咬落去會覺得好似好多牛油咁樣🥶食哂再飲奶應該會好飽肚〰️〰️抹茶味冇話好濃郁但係都有!同行者就覺得佢個抹茶味剛剛好!不過如果係海棉蛋糕嗰啲我會開心啲🥲不過我下次再嚟我就唔會再試蛋糕😂因為其實我見佢哋都有咸食,下次會揀咸食😚

———————————————————-
📍地址:

Milk Bar Cafe (深水埗)
2021-06-12 170 浏览
原本今朝約咗阿哥去深水埗嘅Milk Bar度食早餐,不過因爲M痛到就死唯有放佢飛機啦🤦🏻‍♀️同埋喺度多謝佢同佢fd肯繼續代我去影相🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️✨少少感受:💛食物🔹Nutella Croffle(佢fd order)✅佢fd話啲Nutella 多到好似唔洗錢咁,啖啖都有滿滿嘅榛子醬😍✅除咗榛子醬🌰之外仲加咗啲nuts,正😋🔹Ham and cheese croffle(阿哥order)✅阿哥話佢第一次食croffle,佢覺得幾好食。🤤用牛角包🥐嘅麵糰整waffle,食落比平時食嘅牛油味濃啲,而且都比較酥軟,🟢Cheese如果可以多啲就更好😂🔹Blue Latte & Strawberry Milk🟢兩杯嘢飲都靚,不過飲落係正常,唔算太特別🤭❤️店舖環境✅Cafe有分上下兩層,不過佢去嘅時候上層未開🙈✅唔知係咪配合返cafe名,裝修都係用白色做主色,明亮舒服得黎又modern👍🏻🧡店員✅幾好禮貌

✨少少感受:

💛食物

🔹Nutella Croffle(佢fd order)

✅除咗榛子醬🌰之外仲加咗啲nuts,正😋

🟢Cheese如果可以多啲就更好😂

🔹Blue Latte & Strawberry Milk

🟢兩杯嘢飲都靚,不過飲落係正常,唔算太特別🤭

❤️店舖環境

✅Cafe有分上下兩層,不過佢去嘅時候上層未開🙈

🧡店員

✅幾好禮貌
2021-06-10 168 浏览
#pb食在深水埗韓風咖啡店☕雖然ssp有好多咖啡店 但係其實我好少去 因為實在太多人啦🤣 今次約左至cute model @tinywhitedovy 同佢媽媽 @lifewelltraveller 一齊去cafe hopping🥰 第一站就去左呢間韓式咖啡店🤪 我地11點去到竟然冇咩人 不過因為有狗狗 所以坐左戶外😆 店內都唔大 只係得4-5張枱 唔會好逼👍🏻 .飲品選擇唔多 以咖啡為主☕ 輕食有最近好hit嘅croffle 不過因為我地會去另一間食野就冇試到🤪 只係飲左咖啡就算🤣🔹Blue Latte💙我叫左呢杯係佢嘅special💙 咖啡加左藍色檸檬糖漿做左漸層🥰 影相好靚 不過味道就冇咩特別🤣 飲到最後都幾甜😵🔹Dirty ☕.整體感覺兩杯咖啡都冇咩特別 環境都唔係超級特別🤣 可能食埋croffle感覺會好d?🙈 大家可以參考下🤪Milk Bar Cafe深水埗鴨寮街79號地舖
#pb食在深水埗
韓風咖啡店☕

🔹Blue Latte💙
🔹Dirty ☕

Milk Bar Cafe
2021-06-08 199 浏览
之前一直都喺IG 都有睇到人哋po 出嚟嘅靚相,一直都好想去食,不過上次去多人得滯,所以冇入到去,今次終於俾我去到,正👍🏻① Cream Butter Croffle (左邊)係個用格仔餅機壓扁咗嘅牛角包🥐係最近韓國流行嘅整法,而佢上面嘅cream butter我個人覺得還好,唔算好膩(?)btw我個frd好鐘意。佢個包好好食,好脆,包身唔算油,牛角包味好香,大推👍🏻👍🏻② Summer Blue Soda (右二)用嚟影相一流,好靚,不過飲落似一般嘅檸檬梳打,冇話非常特別咁,所以感覺有啲少貴🤭🤭③ Latte (右一)佢嘅漸層好好睇,一樣影相一流。我個人就覺得飲落都有少少苦(利申:平時飲開 ice Americano ) 不過呢啲嘢好主觀,都係睇你受唔受嘅啫~間店好韓,鐘意韓國或者韓國是我家嘅你一定要去試,價錢算唔錯,係學生都俾得起嘅價。同埋佢有上下兩層,喺邊層影相都好靚,真係大推💪🏻💪🏻

① Cream Butter Croffle (左邊)

② Summer Blue Soda (右二)

③ Latte (右一)

Cream  Butter  Croffle  &  Summer  Blue  Soda  &  Latte
2021-06-06
  • Summer  Blue  Soda
  • Cream  Butte  Croffle
2021-05-29 128 浏览
完全冇諗過今日會出現喺呢度,因為要去太子做啲嘢,本身plan 好去澳牛食完之後慢慢行過去,點知自己又遲遲唔肯出門口😛結果計劃嘅行程要改一改。先去咗太子做嘢,之後再諗去邊度食嘢,忽然諗起唔知milk bar 距離呢度近唔近?結果一search原來行幾分鐘就到😗終於意外可以試到呢間人氣打卡點。又好好彩我去到啱啱仲有個位置,如果遲一步就係要有排等。 依家好多Cafe都以簡約為主,純白色嘅設計座位計埋可能得10個左右,其實除咗我之外其他都係一啤啤你仔嚟打卡擺晒post咁叫啲打卡嘅飲品。我呢?其實係為咗食而來㗎咋🤪打卡之餘我都想叫啲我真係想食嘅嘢,的而且確同其他女仔嘅心態好唔一樣,佢哋叫咗可能就係為咗打卡而浪費咗啲食物,所以可能我叫嘅未必係餐廳最受歡迎嘅食物反而係我最想試嘅食物。好似今日咁,我就叫咗一杯普通Latte 同埋ham & cheese 牛角窩夫🧇!牛角窩夫係近期好Hit嘅食品之一,係用咗牛角包嘅質地做嘅窩夫,喺另外一間餐廳已經想試㗎喇,不過試唔到,今次終於試到啦😚可能因為我本人本身就鍾意食牛角包同窩夫,所以兩樣我鍾意食嘅嘢combine 埋一齊又點會唔好食丫。賣相仲要滿分💯連個碟都扮

可能因為我本人本身就鍾意食牛角包同窩夫,所以兩樣我鍾意食嘅嘢combine 埋一齊又點會唔好食丫。賣相仲要滿分💯連個碟都扮到好似搪瓷咁🥳係唯一一樣-提供嘅刀叉因為環保嘅關係完全切唔到嘢😝

飲品方面雖然普通嘅latte都有好靚嘅拉花

最重要我想講嘅係其中一個員工(可能係老闆)嘅服務態度絕對值得一讚。我有印象我應該冇叫錯野嘅,不過到佢準備好晒食物叫我拎嘅時候我發現我叫嘅芝士火腿牛角窩夫變咗牛角窩夫加pat cream! 雖然我同佢講如果落錯咗就算啦有得佢,點知佢堅持要換返俾我,我睇返張單其實真係落錯咗,可能價錢都有啲出入㗎🥰佢都冇收番我差價,仲好好禮貌講唔好意思。

不過因為佢食物嘅選擇唔多,我都可能未必會再去,的而且確近年新開嘅咖啡店實在太多,要逐間試都有啲難度!
芝士火腿牛角窩夫+hot  latte
芝士火腿牛角窩夫+hot  latte
深水埗啲𝙘𝙖𝙛𝙚́ 愈開愈多追極都仲有🥵懷疑每隔一星期就開一間🤨不過香港韓系𝙘𝙖𝙛𝙚́ 的確偏少🤍簡約純白設計令到平日都大排長龍🤯想影靚相建議真係要朝早去😂.① 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙢𝙞𝙡𝙠 🍓 ($60)// 士多啤梨味幾香 比想像中好飲(*´◡`) 飲落唔算好藥水 仲會飲到士多啤梨籽🤏🏼🤍比想像中好飲的//Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑② 𝘽𝙡𝙪𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 🌊 ($60)// 一開始已經𝙗𝙤𝙤𝙠𝙢𝙖𝙧𝙠咗依杯藍眼淚💙賣相好靚 奶味偏濃相比啡味偏弱 味道一般 同普通latte冇乜分別 價錢都幾進取🙈//Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑③ 𝘾𝙧𝙚𝙢𝙚 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙧𝙤𝙛𝙛𝙡𝙚 🧇 ($50)// 整體唔算好重牛油香 偏腍身 但都幾特別嘅~😽//Food:🌕🌕🌕🌕🌗🌑.🤍Milk Bar Cafe (深水埗)深水埗鴨寮街79號地舖🍮 #aiiifoodie#aiiifoodie_shamshuipo #aiiifoodie_深水埗

① 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙢𝙞𝙡𝙠 🍓 ($60)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌑
Strawberry  milk

② 𝘽𝙡𝙪𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙩𝙚 🌊 ($60)
Food:🌕🌕🌕🌕🌑🌑
Blue  latte
Blue  latte

// 整體唔算好重牛油香 偏腍身 但都幾特別嘅~😽//
Food:🌕🌕🌕🌕🌗🌑
Creme  butter  croffle
Creme  butter  croffle

🤍Milk Bar Cafe (深水埗)

🍮 #aiiifoodie
Strawberry  milk
  • Blue  latte
2021-05-17 229 浏览
深水埗越來越多文青Cafe,今次新開嘅打卡Cafe喺鴨寮街,叫MILK BAR ,裝修係韓國風,樓下有好多打卡位,雖然入邊嘅食物唔多;窩夫即叫即整,好鬆軟同脆身!Blue latte 同士多啤梨梳打特飲打卡都好靚 🍹🍓坐喺門口chill 吓都幾舒服
Blue latte 同士多啤梨梳打特飲打卡都好靚 🍹🍓
坐喺門口chill 吓都幾舒服
2021-05-17 201 浏览
🥛Milk Bar Cafe🥐🧇深水埗有一間新開嘅Cafe之前睇啲KOL講到好靚呀好韓風好多位影相咁 就嚟朝聖一下平日嘅中午去到 都好多人等🥵Cafe都是走簡約風格 色調主要圍繞米白、淺木嘅creamy 色 簡約得來又不失設計感係幾靚嘅但係都幾細間下 坐位不多 但人很多🍠Purple Potato Croffle 🧇🥐($ 45 )croffle在韓國Cafe是最新興嘅甜點之前喺另一間Cafe食過好好食好鬆脆但佢呢隻比較淋身 軟軟的 很難切 我不太喜歡🤢🍠幸好紫薯泥味道不錯🍓Strawberry milk ($60)呢杯野真係搶錢 佢係牛奶加少少士多啤梨醬但佢加咗超多冰一飲落去勁淡🤢太不值了又冇士多啤梨果肉 真係留影吓相當道具算雖然間Cafe好靚 但係由於太多人好多妹妹鋪入面嘅位置都好細 坐得都幾密下所以都幾難影到相要某一兩個位先闊落啲 同埋門口都企滿晒人等 所以都影唔到相 呢間cafe真係專for 打卡 一來食物同飲品種類超少 二來味道不太好 性價比很低😬又係試一次就好的Cafe
🥛Milk Bar Cafe🥐🧇

croffle在韓國Cafe是最新興嘅甜點
🍠幸好紫薯泥味道不錯

🍓Strawberry milk ($60)

呢杯野真係搶錢 佢係牛奶加少少士多啤梨醬
但佢加咗超多冰一飲落去勁淡🤢太不值了