2021-09-10 122 浏览
今日嚟到銅鑼灣廣場二期既<<mini Friday >>食西餐😋😋😋入咗去餐廳裝修幾靚,座位亦都幾舒服幾舒適,而且價錢唔貴,食物亦都大眾化我哋叫咗個bbq豬助骨,同埋黑松露意大利飯配煎帶子同埋蝦仲有煙鴨胸餐配埋沙律同埋餐湯加埋嘢飲其實都幾抵食,而且嘢食都幾大份兩個人食真係好飽三個女仔去食都會飽晒黑松露意大利飯勁好食帶子亦都好香口煎得啱啱好配埋蝦都好大隻🥰🥰🥰餐湯好濃郁❤️❤️飲得出好足料!
幾舒適,而且價錢唔貴,食物亦都大眾化

餐配埋沙律同埋餐湯加埋嘢飲
其實都幾抵食,而且嘢食都幾大份
兩個人食真係好飽
三個女仔去食都會飽晒

黑松露意大利飯勁好食帶子亦都好香口煎得啱啱好
配埋蝦都好大隻🥰🥰🥰

餐湯好濃郁❤️❤️飲得出好足料!

2021-09-02 77 浏览
一系列特色晚餐同小食款式多樣化 總有一樣啱你前菜芝士脆片酥脆鬆軟好好味好開胃 芝士醬好正晚餐套餐有蔬菜湯有沙律都幾豐富架估唔到d扒餐真係不得了咁好味!美國雞扒煎都皮脆肉嫩鮮味既鮑魚好腍好入味 肉質飽滿彈牙係豪華版既鮑魚雞配搭有新意豚肉眼更加係必點!肥瘦比例好適中每一口都充滿肉汁 同濃烈既肉香燒汁味道好惹味 真係太美味薯蓉加入左黑松露入口散發甘鮮既香味Mini Friday 既服務都好優質令人食得開心座位都好舒服

一系列特色晚餐同小食
款式多樣化 總有一樣啱你

前菜芝士脆片酥脆鬆軟
好好味好開胃 芝士醬好正

晚餐套餐有蔬菜湯有沙律
都幾豐富架

估唔到d扒餐真係不得了咁好味!
美國雞扒煎都皮脆肉嫩
鮮味既鮑魚好腍好入味 肉質飽滿彈牙
係豪華版既鮑魚雞
配搭有新意

豚肉眼更加係必點!
肥瘦比例好適中
每一口都充滿肉汁 同濃烈既肉香
燒汁味道好惹味 真係太美味

薯蓉加入左黑松露入口散發甘鮮既香味

Mini Friday 既服務都好優質
令人食得開心
座位都好舒服
.❐ 火焰燃燒的過咸豬手 $258 | ⭐️: 3.6/5 係咪睇到個封面覺得好有氣勢呢🔥waiter 上菜之後 一隻手淋油 一隻手點火 超級型火熄咗就攞返入廚房切片 🔪但平心而論 味道就普普通通 🤷🏻‍♀️ 同出面其他德國鹹豬手分別唔大…以前去過德國旅行 暫時都未係香港食到同德國有得揮既豬手 🤫扣分位 係食到尾 淨返好多肥膏 超級腥 🤢有無人同我一樣覺得肥膏陣味超噁 🥴.❐ 黃到金雞翼(鹹蛋黃醬)|$58 : 4.2/5 ❐ 維尼雞翼(柚子蜂蜜)|$58 : 4.4/5 兩款雞翼都係必食‼️啖啖肉之餘 醃得仲要好出色 🥰重點非常熱同新鮮 放做一陣食到辣口上菜嘅時候 仲有好大浸燒雞嘅香味 😶‍🌫️個人偏好柚子蜂蜜因為本身麻麻鹹蛋.❐ 美國BBQ 豬肋排 $258 | ⭐️: 3.7/5 肉量頗多 肉質既軟身 唔會話淨係得骨🦴無肉稍微嫌BBQ 醬味唔係好夠 再濃返少少會好啲由於時隔已一個月 無咩殘餘既印象😂.整體黎講, 我覺得呢間超多肉食既選擇🥩餐廳位置開闊 侍應亦都好熱情 🤓 價錢方面: 可以去openrice 訂座 有88折但小心check單 因為侍應未必記得加返優惠🔍之後會再出埋佢地澱粉

❐ 火焰燃燒的過咸豬手 $258 | ⭐️: 3.6/5

❐ 美國BBQ 豬肋排 $258 | ⭐️: 3.7/5
肉量頗多 肉質既軟身 唔會話淨係得骨🦴無肉
稍微嫌BBQ 醬味唔係好夠 再濃返少少會好啲
由於時隔已一個月 無咩殘餘既印象😂

整體黎講, 我覺得呢間超多肉食既選擇🥩
餐廳位置開闊 侍應亦都好熱情 🤓
價錢方面: 可以去openrice 訂座 有88折
但小心check單 因為侍應未必記得加返優惠🔍
之後會再出埋佢地澱粉+甜品
敬請期待🥰
之前都聽講過觀塘間Mini Friday 幾好食,但此終都無去食過,今日經過銅鑼灣發現係到開左間新分店,所以就即興上去食。上面都幾搞笑,同一層有幾間餐廳 但櫃枱就得一個,同埋有啲位好似互通咁 都唔係好識講hahhaha 一坐到就有侍應拎左個墨西哥粟米片黎 超有驚喜 無諗過會咁sweet 比我地等野食個時有野咬下~我地叫左個蕃茄汁龍蝦意粉,紅酒燴肋條,咸蛋黃炸著條~個意粉黎到個時有少少驚喜,因為無諗過份量咁足,我同男朋友分別夾左兩次意粉都仲有剩,平時出面啲意粉最多咪得一兩圈。。。然後因為我唔係好食牛肋條既,所以我就無食到,男朋友話其實本身想叫豬但叫錯左牛。。。豬肋骨。。。ribs都可以叫錯咁都無野好講hahhahahah 咸蛋其著條又係好足料好大份,但個人覺得佢聞落好濃味但食落就唔夠味,同埋如果可以有粒粒蛋黃,個口感相信會富豐好多~最後個餐有得1蚊加個甜品所以我地就加左啦(你無睇錯我無打錯係真係1蚊XD)原來係一細件既檸檬蛋糕,雖然味道唔叫出眾,但比1蚊但佢竟然畫埋碟呢下真係好驚喜好用心,要大讚呢到既staff~

2021-08-16
2021-08-15 127 浏览
星期五放工,來到銅鑼灣廣場既Mini Friday relax 下~晚餐有不少選擇、還有pasta set 可以自選配料同醬汁。我地一人叫左一個set.每枱都有一籃脆士、奉上千島醬蘸作小食先。跟餐送上田園沙律同蔬菜湯~點了大啡菇鮮番茄汁天使麵 $168 另外再加$48要了龍蝦。蕃茄醬汁帶有香草、蒜味、清新之餘好開胃、天使麵軟度適中、配上大啡菇爽口美味~碳燒北海道和豚肉眼 配燒汁 $268豚肉眼扒外面燒得焦香、裡面仍呈粉嫩、肉質爽滑軟嫩、油脂分布剛好、非常出色。配菜的薯蓉和露筍都好好味。晚餐包餐茶,加$1就有甜品,係細細件士多啤梨芝士蛋糕🍰

每枱都有一籃脆士、奉上千島醬蘸作小食先。

跟餐送上田園沙律同蔬菜湯~

碳燒北海道和豚肉眼 配燒汁 $268

晚餐包餐茶,加$1就有甜品,係細細件士多啤梨芝士蛋糕🍰
2021-08-04 102 浏览
優越位置,在銅鑼灣銅鑼灣廣場2期,餐廳環境闊落,服務周到。點完餐後小食隨即奉上,薄脆口感卜卜脆,炸得非常香脆而不膩,醮埋千島醬,西餐必點的小吃。香草燒法國春雞味道出奇地清淡唔油膩,極力推介。薯蓉、珍珠筍、蘆筍配菜香烤澳洲羊架肉質嫩滑、外脆內嫩、味道濃郁。羊架七成熟,切開羊肉都是微紅,仍保存到有肉汁,唔韌。羊肉有90分! 仲有薯蓉、珍珠筍、蘆筍配菜。跟餐:是日餐湯紅菜頭湯,表面鋪滿黑椒、香草,味道酸甜,健康輕盈又開胃。田園沙律清香口感不錯,沙律菜口感爽脆,粟米味道香甜,附有車厘茄、酸沙律汁。絕對係用心做食物嘅一間餐廳,視覺和味覺的享受都得到滿足。

優越位置,在銅鑼灣銅鑼灣廣場2期,餐廳環境闊落,服務周到。

香草燒法國春雞
味道出奇地清淡唔油膩,極力推介。薯蓉、珍珠筍、蘆筍配菜

香烤澳洲羊架
肉質嫩滑、外脆內嫩、味道濃郁。
羊架七成熟,切開羊肉都是微紅,仍保存到有肉汁,唔韌。
羊肉有90分! 仲有薯蓉、珍珠筍、蘆筍配菜。

跟餐:

是日餐湯
紅菜頭湯,表面鋪滿黑椒、香草,味道酸甜,健康輕盈又開胃。

田園沙律

絕對係用心做食物嘅一間餐廳,視覺和味覺的享受都得到滿足。
2021-08-01 134 浏览
史上最西嘅西餐🌞🌞個西餐嘅餐湯極有心,係粟米湯,而且係中湯嘅粟米湯,稀過陳冠希,沙律,好明顯得菜連汁都懶得落,落幾粒荔枝爆珠,就當係汁,Hea到你...牛扒個面係灰,一啲唔吸引,😋完全唔覺值$300似$50賣相極惡劣😋個ribs係鞋到冇朋友😋連啲配菜都冇誠意白烚甘荀粟米仔係有發霉味露荀有渣😋啲用料差過大家樂😋花園餐廳仲好食過佢😋$1嘅Tiramisu係天水圍K房嘅自助餐質素😋好彩係用消費券😎😎😎仲話振興經濟?我振佢Auntie 呀😂
史上最西嘅西餐🌞🌞
個西餐嘅餐湯極有心,
係粟米湯,
而且係中湯嘅粟米湯,
稀過陳冠希,
沙律,好明顯得菜
連汁都懶得落,
落幾粒荔枝爆珠,
就當係汁,
Hea到你...
牛扒個面係灰,
仲話振興經濟?
我振佢Auntie 呀😂
2021-08-01
2021-07-27 119 浏览
天氣時濕時熱,對於要係廚房煮飯真係好辛苦所以都係出街食,銅鑼灣一帶已經係飯堂Mini Friday.都係第一次黎,見個環境都簡潔加上餐牌食物價錢都合理,先來一個小食.薄脆,之後叫左BBQ 豬肋骨排香草牛油焗田螺酥盒,凱撒沙律心太軟配雪榚凱撒沙律清甜爽脆羅馬生菜,加些微咸芝士, 脆麵包粒, 開胃前菜香草牛油焗田螺酥盒,香酥鬆軟外皮,配上薯蓉及大大粒田螺肉雖然有點貴而且份量得4粒但食左2粒,其實都好飽肚之後BBQ 豬肋骨排外層燒得好均勻好香及夠熱不過Honey 就覺得比較瘦如果肥一點會較香同滑,而我就較愛吃瘦身,因為少油膩感食時更香口.其實已經好飽,但因為太愛甜品,所以都叫心太軟配雪榚外型同一般心太軟沒有太大分別最緊要入面個朱古力漿,慢慢流出來蛋榚鬆軟, 朱古力漿較甜.如果少甜,可以食得晒成個甜品
天氣時濕時熱,
對於要係廚房煮飯
真係好辛苦

所以都係出街食,
銅鑼灣一帶已經係飯堂
Mini Friday.
都係第一次黎,

見個環境都簡潔

加上餐牌食物價錢都合理,

先來一個小食.
薄脆,

之後叫左BBQ 豬肋骨排
香草牛油焗田螺酥盒,
凱撒沙律
心太軟配雪榚

凱撒沙律
清甜爽脆羅馬生菜,
加些微咸芝士, 脆麵包粒,
開胃前菜

所以都叫
心太軟配雪榚

外型同一般心太軟
沒有太大分別
最緊要入面個朱古力漿,
慢慢流出來
蛋榚鬆軟,
朱古力漿較甜.
如果少甜,
可以食得晒成個甜品
2021-07-20
2021-07-27 117 浏览
平時都很少去批評一間餐廳,但這間餐廳除了食物普通之外,服務真係完全唔得。我和朋友二人不知道牛扒有多大份,所以先點一份主食和一份小食,點一個威靈頓牛排和芝士焗大啡菇。餐前的脆片是淋的,不知道放了多久。威靈頓牛排,外層酥皮有點油,一點都不鬆脆(看圖片都可以看得出來),牛排太硬,很難切下去,咬到口都有點累。反而芝士焗大啡菇可以,大啡菇焗出來還是很乾身,口感不錯,芝士香濃。正當和朋友聊一會兒,不到2分鐘,服務員就在你身邊擾擾攘攘,服務員一直狂追問你還加不加單。一間西餐廳,和朋友聊十分八分鐘才加單都不可以,不知道以為自己在茶餐廳,而且當天餐廳也不是高朋滿座,還有空的位置,但就好像被趕的一樣,我和朋友立即沒有心情,轉去別的地方再吃過。

餐前的脆片是淋的,不知道放了多久。

2021-07-19
2021-07-24 96 浏览
好耐之前都聽過Mini Friday個名,但一路都未有機會食到,終於等到銅鑼灣都有分店😍平日晚上都好多人,到八點full house咁滯,所以緊記一定要訂枱見到個名就知雞翼係必點,四款都好吸引😍餐前免費嘅薄脆黃到金雞翼(鹹蛋黃醬),$58鍾意鹹蛋黃嘅一定要試,滿滿嘅鹹蛋黃醬,熱辣辣,脆卜卜明太子忌廉帶子手捲粉,$148三粒帶子勁大粒,明太子忌廉醬掛滿每條手捲粉份量都幾多,食到呢度已經有少少飽美式BBQ豬肋排,$238豬肋骨肉多又嫩兩個人食埋呢碟係勁飽,三人share都應該okMini Friday食物份量大又好食,呢餐好化算,下次再黎😄Menu:

見到個名就知雞翼係必點,四款都好吸引😍

餐前免費嘅薄脆

黃到金雞翼(鹹蛋黃醬),$58
鍾意鹹蛋黃嘅一定要試,滿滿嘅鹹蛋黃醬,熱辣辣,脆卜卜

明太子忌廉帶子手捲粉,$148
三粒帶子勁大粒,明太子忌廉醬掛滿每條手捲粉
份量都幾多,食到呢度已經有少少飽

美式BBQ豬肋排,$238
豬肋骨肉多又嫩
兩個人食埋呢碟係勁飽,三人share都應該ok

Menu:

2021-07-15
2021-07-22 57 浏览
-Seafood bisqueLove how this bisque is not too thick in texture Giving you a very soothing feeling especially when the air con Is streaming out freezy cold windUnlike those frozen slice or cod fish you usually get They offer grouper filletWhich is spongy and full of umami-baked portobelloIt’s treat like an egg benedictYou can have a mouthful full of cheese egg vege and mushroom all at once-casareccia scallop in mentaiko creamLove how the scallop is pan fried slightly after slow cookKeeping the m

-Seafood bisque
They offer grouper fillet

-baked portobello

Keeping the moisture well within
2021-07-18 93 浏览
第一次嚟銅鑼灣分店,環境好闊絡,好適合小聚會😀 之前去過觀塘分店食晚餐,食物質素一樣,環境同樣舒適,當時仲有live band表演自選pasta set要咗蕃茄意大利飯配大啡菇 ($168),加配龍蝦 (+$48),大啡菇已切細粒好貼心😆 龍蝦外殼大,龍蝦肉唔算好多,幾鮮甜Dinner set 揀咗BBQ 豬肋骨 ($208),醬汁香甜,肉質滑嫩,燒烤程度剛好,肉質唔會鬆散,伴碟嘅薯蓉帶有少少松露香氣,好食!小食試咗香草牛油焗田螺酥盒 ($88),牛油味香濃,酥皮鬆化,中間有粒田螺肉,味道幾好餐前小食有脆餅,可以蘸千島醬食。跟餐有沙律、餐湯同餐飲,餐湯係白蘿蔔嘅味道,味道比較淡。咖啡不錯,橙汁只係濃縮果汁。套餐加$1 有甜品,係一件細士多啤梨蛋糕,不過雪得凍咗少少

自選意大利飯(大啡菇+龍蝦)

香烤BBQ 豬肋骨

香草牛油焗田螺酥盒

2021-07-17
香烤BBQ 豬肋骨
香草牛油焗田螺酥盒
DIY Pasta,雞柳菠菜溫泉蛋芝士忌廉意式燴飯,內有大量雜菌、香草,雞柳食落啖啖肉,菠菜口感嫩滑,溫泉蛋流心效果突出,芝士忌廉意式燴飯,口感軟硬適中,食落好Creamy。芥末忌廉豬扒漢堡,芥末忌廉口醬味道微辣,豬扒口感外酥脆內腍身,麵包口感鬆軟,味道帶甜,配菜包括有洋蔥、生菜,附有田園沙律、粗切薯條。田園沙律,份量多,包括有沙律菜、粟米、車厘茄、爆珠、酸沙律汁。是日餐湯,蕃茄湯,表面鋪滿黑椒、香草,味道酸甜。田園沙律,沙律菜口感爽脆,粟米味道香甜,附有車厘茄、爆珠、酸沙律汁。脆片,口感香脆,配以千島醬食用,味道更佳。即製梳乎厘班戟配雪糕,表面鋪有糖霜,即叫即製,梳乎厘口感鬆軟,蛋香味濃,附有吉士醬、哈密瓜雪糕、朱古力醬、草莓醬、藍莓。是日甜品,芝士慕絲蛋糕,食落入口即化,附有藍莓、草莓醬。凍檸檬茶,茶味濃香、不苦澀。

是日餐湯,蕃茄湯,表面鋪滿黑椒、香草,味道酸甜。

脆片,口感香脆,配以千島醬食用,味道更佳。

是日甜品,芝士慕絲蛋糕,食落入口即化,附有藍莓、草莓醬。

凍檸檬茶,茶味濃香、不苦澀。
  • 芥末忌廉豬扒漢堡
  • DIY  Pasta
2021-07-14 75 浏览
今次去試下「Mini Friday」嘅burger係點先🤔.薄脆🔺配上千島醬,都幾開胃😬.田園沙律🥗沙律味道主要係靠酸甜嘅爆珠😝.是日餐湯🥣南瓜香甜🎃不過質感無咁濃郁🥺.磯燒鮑魚拼美國雞扒配燒汁🐔鮑魚煮到好入味👍🏻雞扒大塊juicy,薯蓉仲加咗黑松露🤤.芥末忌廉豬扒漢堡🍔芥末忌廉都幾辣🌶豬扒炸皮加唔會好厚😌肉厚得尼唔會乾爭爭😗配埋洋蔥🧅蕃茄🍅生菜🥬仲有小沙律同薯條🍟.芝士溫泉蛋焗牛脷薯粒🥔薯粒外皮脆,內裡軟熟😋芝士醬同溫泉蛋令層次更豐富🧀🍳牛脷粒好淋🐮.凍檸檬茶🍋飲落唔會好澀.凍奶茶🥤茶味偏重
今次去試下「Mini Friday」嘅burger係點先🤔
薄脆🔺配上千島醬,都幾開胃😬
田園沙律🥗沙律味道主要係靠酸甜嘅爆珠😝
是日餐湯🥣南瓜香甜🎃不過質感無咁濃郁🥺
凍檸檬茶🍋飲落唔會好澀
凍奶茶🥤茶味偏重
2021-07-12 84 浏览
Mini friday係銅鑼灣開左分店,以後出開去行街,想食西餐又多個選擇👍餐廳位置方便, 坐窗邊卡位非常舒適。叫了2份dinner set🍽️🍴, 包湯、沙律及餐飲。🍅🍅餐湯係蕃茄湯,番茄味超濃郁,微酸開胃。👍😋💞香烤美式bbq豬仔骨 $208囡囡最愛食豬仔骨,一份大約有5條骨,再配黑松露薯蓉,露筍及甘筍等。💞香煎三文魚柳配票草忌廉汁 $218三文魚柳嫩滑juicy😋😋Yummy。加一蚊仲有是日甜品,細細件剛好😊😊

🍅🍅餐湯係蕃茄湯,番茄味超濃郁,微酸開胃。👍😋

💞香烤美式bbq豬仔骨 $208

💞香煎三文魚柳配票草忌廉汁 $218

三文魚柳嫩滑juicy😋😋Yummy。

加一蚊仲有是日甜品,細細件剛好😊😊

2021-07-12