💁🏻‍♀️️💁🏻‍♂️初嚐Mojo Bistro ,環境走暗黑型格路線,環境寬敞,同朋友chill下不錯。值得一提,呢度每日都一款菜式半價👋🏻🤣.🝮U.S. Angus Ribeye Steak (12OZ) 今次星期日嚟,見叫呢樣有半價,就叫呢樣🤝🏻🤣. 牛扒熟度剛好,係Order嘅四成熟,而且肉味滿滿,加少少鹽吊下味,更正👋🏻😂..🝮Fries w/ Black Truffle Mayonnaise [$78]薯條炸得香脆,食到索索聲,配我最鍾意嘅黑松露醬,無得輸🙌🏻😂.🝮Cajun Seafood Boil [$368]呢個海鮮鍋🍲都幾多嘢食,有帶子、鮑魚、青口、中蝦,其中最鍾意食青口👍🏻.🝮Homemade Tiramisu [$128]用糖廂半球蓋住❄️,賣相靚靚,tiramisu手指餅部份較多,而且酒香滿滿,好酒之人會喜歡🫶🏻.🝮Chocolate Heaven 黑朱古力🍫加上濃濃酒香,唔錯😎

🝮U.S. Angus Ribeye Steak (12OZ) [原價$388]

🝮Cajun Seafood Boil [$368]

🝮Homemade Tiramisu [$128]

🝮Chocolate Heaven
黑朱古力🍫加上濃濃酒香,唔錯😎
2024-08-25
用餐时段
中環返工嘅朋友推薦嘅西餐Mojo Bistro位於中環蘇豪區H Code 2樓,喺大館附近係一間有個性嘅小酒館呢度有美式復古酒吧feel,有摩登靚吧枱區🍸餐廳旺中帶靜,相對無咁嘈吵可以舒舒服服飲翻杯酒聽聞呢度啲Cocktail係靚得嚟又唔錯🤫餐廳周不時會推出套餐/飲品買一送一優惠依家就做緊每日指定頭盤或主菜50%off 優惠💫ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ✦ 牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉 餐廳將骨髓從牛骨中取出切粒然後同野菌及牛肉粒一齊炒職員上菜嘅時候會淋上燃燒中嘅酒燃起青藍色火焰,好IG-able牛骨髓口感變得滑嫩柔軟,無腥臊味伴以香脆麵包,牛油香十足✦ 法式龍蝦湯 碗內有完整嘅龍蝦鉗肉龍蝦湯稍微偏鹹啲啲不過勝在順滑,香氣濃郁✦ 香煎鴨肝配焦糖蘋果多士 鴨肝酥脆肥美,油脂豐腴焦糖蘋果酸甜平衡咗鴨肝嘅膩口搭配墊底嘅脆多士,口感層次更感豐富ᴍᴀɪɴ✦ 美國安格斯肉眼扒 (12oz)星期日肉眼扒有半價牛扒煎得表面焦香,切得薄身口感完全唔韌或硬油脂分佈平均,有啲肥膏位,肉味香濃配搭醬汁令味道昇華呢個價位有呢個質素嘅扒,性價比高✦ 美國豬鞍扒除牛扒外,豬鞍扒亦係亮點✨豬鞍扒厚身且軟嫩無筋有加入花椒等調味,醃得
中環返工嘅朋友推薦嘅西餐
係一間有個性嘅小酒館
呢度有美式復古酒吧feel,有摩登靚吧枱區🍸
餐廳旺中帶靜,相對無咁嘈吵
可以舒舒服服飲翻杯酒

✦ 牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉
餐廳將骨髓從牛骨中取出切粒
然後同野菌及牛肉粒一齊炒
職員上菜嘅時候會淋上燃燒中嘅酒
燃起青藍色火焰,好IG-able
牛骨髓口感變得滑嫩柔軟,無腥臊味
伴以香脆麵包,牛油香十足
✦ 法式龍蝦湯
碗內有完整嘅龍蝦鉗肉
龍蝦湯稍微偏鹹啲啲
不過勝在順滑,香氣濃郁
✦ 香煎鴨肝配焦糖蘋果多士
鴨肝酥脆肥美,油脂豐腴
焦糖蘋果酸甜平衡咗鴨肝嘅膩口
搭配墊底嘅脆多士,口感層次更感豐富

ᴍᴀɪɴ
✦ 美國安格斯肉眼扒 (12oz)
星期日肉眼扒有半價
牛扒煎得表面焦香,切得薄身
口感完全唔韌或硬
油脂分佈平均,有啲肥膏位,肉味香濃
配搭醬汁令味道昇華
呢個價位有呢個質素嘅扒,性價比高
✦ 美國豬鞍扒
除牛扒外,豬鞍扒亦係亮點✨
豬鞍扒厚身且軟嫩無筋
有加入花椒等調味,醃得入味
豬鞍扒調味比肉眼扒更來得出色

ᴅᴇꜱꜱᴇʀᴛ
✦ 自家製提拉米蘇
外層係糖絲鳥巢,猶如一個水晶球🔮
敲開外殼就會見到Tiramisu~
Tiramisu綿密軟滑,濃濃咖啡香及可可香
味道好啱唔鍾意酒感重嘅人
甜品拼盤
呢個甜品拼盤好適合慶祝生日share食
餐廳有提供埋甜品碟寫字服務㗎✍️
一碟集合咗幾樣我鍾意嘅甜品
有Panna cotta, Brownie, Crème brûlée
職員會喺Panna cotta上擠出療癒嘅煙燻泡泡,儀式感滿滿

ᴅʀɪɴᴋ
✦ Mojo Lemonade
檸檬香氣清香馥郁
作為解膩飲品一流
✦ Vanilla Milkshake
奶昔造型好美式
有彩虹糖喺面頭🌈
甜度唔死甜,唔會涸喉
質感順滑偏稀身
用餐时段
每日半價優惠!復古西餐🔥 餐廳主打西餐多國菜 復古格調有氣氛 慵懶寫意~ 最特別係呢度有個Daily 50% off menu 每日有唔同嘅半價菜式====᪥ 香辣蜆肉扁意粉 $104(半價)半價好抵食🫶🏻 Linguine具口感 麵質煙韌 蜆肉大大隻亦鮮甜味美~ 味道香辣惹味᪥ 美國安格斯肉眼扒 $388Ribeye嗌咗medium 肉入面顏色粉嫩 口感柔軟軟嫩 可以配燒汁 butter cream 海鹽或燒汁食~😋᪥ 自家製提拉米蘇 $128好搶眼嘅自家甜品😻 打爛個糖殼就食得啦!Tiramisu質地濕潤 帶朗姆酒香
====

᪥ 香辣蜆肉扁意粉 $104(半價)

᪥ 美國安格斯肉眼扒 $388

᪥ 自家製提拉米蘇 $128
中環石板街附近復古餐廳!大館行落少少去H Code,就有好多靚靚酒吧餐廳,前排同朋友試新嘢,就揀咗呢間Mojo Bistro,一入到去就覺得幾驚喜,卡位設計得幾靚,侍應都係好nice嘅外國人,而且環境無酒吧咁嘈,可以靜靜哋食飯吹水傾計。朋友好鍾意食青口,咁啱見到當日「白酒忌廉汁煮活藍青口」 50% off,好抵!睇返menu原來餐廳每日都有指定頭盤/主菜半價,咁啱我哋星期三去,而呢碟青口亦係最晚最好食,lucky~活青口食落真係正好多,出面啲急凍青口真係無得比,重點個白酒忌廉汁整得好香好好味❤️,嗰3塊麵包香脆十足,用嚟點醬汁真係唔夠喉,恨不得encore多十塊八塊。😛 另外仲嗌咗香辣烤春雞同黑松露薯條,全部嘢食都熱辣辣,影完相發現好有聖誕大餐嘅感覺,haha。
中環石板街附近復古餐廳!

2024-09-21 0 浏览
💕朋友介紹依家餐廳好睇又好食,機緣巧合之下,同事farewell 聚餐決定試依間真係冇介紹錯,所以想寫返個好評,支持本地小店1️⃣首先係食物方面,我哋小鳥胃嚟,所以淨係叫左每人一碗龍蝦湯~斧頭扒同一個意粉斧頭扒超巨型!侍應好貼心原個比我地影晒相之後再幫我哋切埋。斧頭扒每啖肉都充滿肉汁,十分juicy ,熟度同調味都啱啱好龍蝦湯啲龍蝦好新鮮,食落好鮮甜,個湯啲料好足意粉好掛汁,軟硬適中2️⃣雖然我哋係小鳥胃,但飯後甜品係必須的!所以叫左tiramisu 同brownie Brownie好食,唔會太乾,朱古力味好濃郁Tiramisu賣相好靚,仲要自己扑碎嚟食,好過癮3️⃣服務方面,侍應反應好快而且好有禮貌,好快幫我哋落單,見到我哋合照會主動走埋嚟幫我哋影,值得一讚💜下次大時大節或者生日都可以再嚟慶祝,氣氛環境都一流,裝修格局都好有情調,而且除左室內,仲有室外位置
真係冇介紹錯,所以想寫返個好評,支持本地小店

斧頭扒超巨型!侍應好貼心原個比我地影晒相之後再幫我哋切埋。

龍蝦湯啲龍蝦好新鮮,食落好鮮甜,個湯啲料好足

意粉好掛汁,軟硬適中

Brownie好食,唔會太乾,朱古力味好濃郁
Tiramisu賣相好靚,仲要自己扑碎嚟食,好過癮

龍蝦湯
Tiramisu
Brownie
龍蝦湯
Tiramisu
Brownie
位於中環石板街樓上的Mojo Bistro,餐廳整體走美式風格,另外有超酷的室外空間,如果公司聚會或舉辦活動都可以,氣氛也不錯餐廳現在有晚市指定食物半價優惠😉50%off,我哋都有被吸引,所以都有叫了當日半價菜式優惠是每日指定菜式,星期一至日都適用~星期二是煙燻三文魚子蟹餅配蒜香蛋黃醬,當然要點來食煙燻三文魚子蟹餅配蒜香蛋黃醬蟹餅雖然細細份,但蟹肉絲很多,但足料好實在,同朋友share食,很滋味香辣蜆肉意粉 主食是意粉,蜆肉很多,加上有點辣味,味道更突出,有少少越食越開胃法國油封鴨腿伴黑松露薯蓉外皮好香脆,咬落我鴨腿肉肉質嫩滑,有點鹹香味道;配上半碟嘅薯蓉一齊食,又幾好味,剛好,配菜和薯蓉也很香!大推,肉質超嫩調味很香,濕潤度剛香草牛油炒野菌惹菌切到一粒粒正方形,用牛油炒香,一口一粒,作為配菜很不錯。

煙燻三文魚子蟹餅配蒜香蛋黃醬

香辣蜆肉意粉

法國油封鴨腿伴黑松露薯蓉

香草牛油炒野菌

• 香草牛油炒野菌
  • 法國油封鴨腿伴黑松露薯蓉
琴日係同另一半拍拖6個月既紀念日, 所以中環收工後就去左附近H Code 一樓既Mojo Bristro食飯慶祝~~ 一入到去環境算唔錯, 靜靜地, 就算樓下有酒吧都冇話好嘈傾唔到計~  因為有經Open Rice book檯既關係 (有全單8折優惠!!), 所以職員知道我地係for celebration都好有心咁安排左窗邊位比我地, 抵讚!!  去到叫野食, 見到有個menu係講每日都有一款菜式做半價優惠!!!!!  我果日係星期五黎, 係做龍蝦湯半價, 原本就諗住試試佢, 點知職員話如果享用左全單8拆優惠就冇得要龍蝦湯半價, 咁我地就當然揀左要全單8折啦, 放棄左個龍蝦湯~~  我地兩個人叫左個煙燻三文魚子蟹餅, 龍蝦忌廉汁阿根廷紅蝦扁意粉, 美國豬鞍排配左個香草牛油炒雜菌同叫左杯cocktail, 最後再叫多左個朱古力brownie做甜品~~  野食黎到佢個presentation都OK既, 但份量就相對上細左D, 我同另一半都唔係大食既人都覺得唔多夠飽, 本身想再加單, 但佢last order係9:30pm,  收11點, 所以已經叫唔切了 ~~   講番d食物, 佢d野食整體都比較淡味, 個炒雜菌我地要額外加鹽先覺得夠味, 個紅蝦意粉都有同樣情況, 個豬排呢就因為有跟埋個source所以叫做有D味, 叫好少少>< 所以整體食物味道我地都覺得好一般, 呢點餐廳可能要留意下~ 個朱古力brownie叫做全晚最高分既食物XDXD 我地兩個人最後賣單接近HK$1000 (8折後價), 性價比唔算高, 如果食物份量大番少少會比較吸引~~
龍蝦忌廉汁阿根廷紅蝦扁意粉
美國豬鞍排
朱古力布朗尼
2024-09-06
庆祝纪念
纪念日
2024-09-07 128 浏览
話說今日返夜更,食晚飯時間偷偷地走咗出去約老婆食飯。近近地就揀左公司附近間Mojo Bistro。店內以復古藍紅色為主,配搭帶點懷舊味道的竹藤椅及紅色梳化,設計簡約優雅🥰,加上燈光昏暗柔和,整體氣氛特別好,最適合三五知己摸下杯底傾下偈😍。餐廳現時做緊每日指定食品享半價優惠,星期一至日都有一款不同菜式🥰。龍蝦忌廉汁阿根廷紅蝦扁意粉 $268紅蝦🦐大大隻,肉質結實,扁意粉🍝煮得啱啱好,柔中帶韌,中心部份微硬,龍蝦忌廉汁味道濃郁,口感creamy。扁意粉🍝特別掛汁,味道香濃鮮味😋。美國安格斯牛扒 (12oz) $388牛扒🥩烤至表面焦香,5️⃣成熟成度剛好,肉質細緻有嘴勁,邊位部份有陣陣油脂香,再配海鹽🧂及微酸的芥末醬,令味道更豐富,肉味更加提升😋

龍蝦忌廉汁阿根廷紅蝦扁意粉 $268

美國安格斯牛扒 (12oz) $388

2024-08-31
2024-09-05 130 浏览
位於中環石板街上的浪漫小酒館2樓位置有露天座位⛱️室內是復古打卡風格俾佢晚市指定食品享 50% OFF優惠吸引🎊每日限定一款菜式🙌🏻星期一至日都適用✌🏻我就以百多元食到超豐富的 #香辣海鮮拼盤 包括大蜆,扇貝,大蝦,青口,鮮鮑魚賣相吸引🤩 味道不錯喜歡個醬汁少少辣非常惹味但食海鮮最怕好快變到凍冰冰😕好彩佢有明火keep warm🔥慢慢食都不怕另外點了#牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉 $188留意職員上菜時會淋上酒🥃 記得拍片呀!牛骨髓看似好肥但入口不會太油反而增添牛味,野菌就減少油膩感放上烘烤過的多士一齊食整體味道好夾,口感豐富雖然兩個是小食,但份量都幾多最後猶豫食意粉還是甜品🤔🤔#澱粉質控 的我最後揀#蒜香欖油意粉 $168 意粉口感不錯👌🏻軟硬適中醬汁偏濃味~帶蕃茄酸酸味道幾開胃略嫌份量偏少整體餐廳環境舒適~最鍾意佢不會太嘈🫶🏻適合同另一半拍拖約會🥂或者同三五知己happy hour傾偈相聚🍸
位於中環石板街上的浪漫小酒館
2樓位置有露天座位⛱️室內是復古打卡風格
俾佢晚市指定食品享 50% OFF優惠吸引🎊
每日限定一款菜式🙌🏻星期一至日都適用✌🏻

我就以百多元食到超豐富的 #香辣海鮮拼盤
包括大蜆,扇貝,大蝦,青口,鮮鮑魚
賣相吸引🤩 味道不錯
喜歡個醬汁少少辣非常惹味
但食海鮮最怕好快變到凍冰冰😕
好彩佢有明火keep warm🔥慢慢食都不怕

另外點了#牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉 $188
留意職員上菜時會淋上酒🥃 記得拍片呀!
牛骨髓看似好肥但入口不會太油
反而增添牛味,野菌就減少油膩感
放上烘烤過的多士一齊食
整體味道好夾,口感豐富

雖然兩個是小食,但份量都幾多
最後猶豫食意粉還是甜品🤔🤔
#澱粉質控 的我最後揀#蒜香欖油意粉 $168
意粉口感不錯👌🏻軟硬適中
醬汁偏濃味~帶蕃茄酸酸味道幾開胃
略嫌份量偏少

整體餐廳環境舒適~最鍾意佢不會太嘈🫶🏻
適合同另一半拍拖約會🥂
或者同三五知己happy hour傾偈相聚🍸

.中環H Code成幢嘢都幾多嘢食🤭今次嚟到呢間小酒館🥹一開𨋢門微昏的燈光🪔 配埋Jazz music 🎶 舒服得黎又有啲格調環境都幾大幾闊落仲有露天位置秋天去應該幾chill 🍂 .餐廳每日有指定食品享50% Off優惠我當日嘅幸運菜式係☘️🌟白酒忌廉汁煮活藍青口正呀,係我鍾意嘅Mussels煮得啱啱好嘅mussels加白酒忌廉汁食得出佢嘅鮮味☺️擺上蒜蓉包度 更加好味🤤.🌟牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉Bone Marrow with mushroom and Angus beef 🥩 呢個係打卡必點嘅📸 上菜嘅時候職員會點埋火表演 🔥 被火燒完♨️嘅牛骨髓幾香口加埋野菌🍄‍🟫中和咗油膩感配埋啲麵包🥯同埋薯蓉成個感覺嘅夾 🤭.🌟法國油封鴨腿伴黑松露薯蓉🦆 Duck Leg Confit with black truffle mashed potatoes 鴨腿煮得啱啱好,又入味加埋特製醬汁同埋黑松露味嘅薯蓉很不錯🤍.見到隔籬枱有點個招牌Tiramisu擺咗喺個好似水晶球🔮入邊咁 好靚下次等我都試吓先.小餐館裝修美式氣氛自然 坐得幾舒服適合飲少少酒傾偈談心🍷 ..📍中環砵甸乍街 45 號The
[Mojo Bistro]
秋天去應該幾chill 🍂
餐廳每日有指定食品享50% Off優惠
我當日嘅幸運菜式係☘️
🌟白酒忌廉汁煮活藍青口
正呀,係我鍾意嘅Mussels
煮得啱啱好嘅mussels加白酒忌廉汁
加埋野菌🍄‍🟫中和咗油膩感
配埋啲麵包🥯同埋薯蓉
成個感覺嘅夾 🤭
🌟法國油封鴨腿伴黑松露薯蓉🦆
鴨腿煮得啱啱好,又入味
加埋特製醬汁
下次等我都試吓先
小餐館裝修美式
氣氛自然 坐得幾舒服
適合飲少少酒傾偈談心🍷
📍中環砵甸乍街 45 號The Steps ‧ H Code 2 樓
2024-09-04 79 浏览
lunchtime行到上嚟食選擇唔算好多Lunch Set: Starter + Main + Drink 價錢都偏貴Starter: Creamy Mushroom Soup 野菌忌廉湯好重味的菇菇湯 另一個係紅菜頭沙律 Mainork Tenderloin Jambalaya $208
美式雜錦飯配香煎豬里脊肉以為係一大舊嘅豬里脊肉 但肉肉只係一個配菜好在都幾好食外表微微嘅焦香 咬落幾嫩幾juicyJambalaya原來又係蘑菇蘑菇~係一個蘑菇risotto 調味都幾惹味 唔錯der依個價錢嚟講 係細份咗啲🫠Sides: Fries with Black Truffle Mayonnaise +$39
炸薯條配黑松露蛋黃醬正常薯條啦~Overall味道中規中矩 係價錢貴咗啲
lunchtime行到上嚟食

Starter:
Creamy Mushroom Soup 野菌忌廉湯
好重味的菇菇湯
另一個係紅菜頭沙律

Main:
Pork Tenderloin Jambalaya $208
美式雜錦飯配香煎豬里脊肉
正常薯條啦~
Overall味道中規中矩 係價錢貴咗啲
2024-08-26
2024-09-03 61 浏览
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》朋友喺中環返工介紹咗間喺蘇豪區嘅新西餐廳,呢度一入嚟就覺得好有feel🤩因為係糅合美式復古風格又不失時尚💃食物有水準之餘,cocktails仲好有驚喜😏我哋特登避開星期五放工嘅人潮,揀咗星期六上去食,坐都舒服啲😲。餐廳宜家做緊special promotion,每日都有唔同嘅item做半價😲呢日星期六就有龍蝦忌廉汁阿根廷紅蝦扁意粉50% off,星期日就有肉眼扒做半價好抵食!◆ 龍蝦忌廉汁阿根廷紅蝦扁意粉 $134(50% off)👍一嚟賣相已經好吸引😍阿根廷紅蝦肉質結實🦐蝦頭仲有蝦膏🤤意粉非常掛汁🍝滿戴濃郁嘅龍蝦鮮味,口感又唔會太腍或者太硬◆ 牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉 $188👍其實我幾鍾意食牛骨髓,不過真係唔多地方有得食🤨一見到menu有即刻嗌咗🤭原條牛骨放上切粒嘅骨髓同野菌仲有安格斯牛肉粒一齊炒。上菜嘅時候仲會淋上燒緊嘅酒,逼出油香😲 牛骨髓口感好似啫喱,滑嫩柔軟再配有酸種麵包同薯蓉◆ 香辣烤春雞配黑松露蛋黃醬炸薯條 $268 (+$78)半隻春雞上菜時仲熱辣辣,而且肉質鮮嫩🤤個人覺得調味可以重手少少,而黑松露加蛋黃醬,更係邪惡
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》

◆ 牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉 $188👍

◆ 香辣烤春雞配黑松露蛋黃醬炸薯條 $268 (+$78)
半隻春雞上菜時仲熱辣辣,而且肉質鮮嫩🤤個人覺得調味可以重手少少,而黑松露加蛋黃醬,更係邪惡之選,配薯條食至夾😍

◆ Chocolate Factory $148
Cocktail🍸杯邊放滿黑朱古力賣相吸引,而且一飲充滿濃厚朱古力味又唔會太甜

人均價錢:$400

👍=必食
*所有價錢以餐廳為準

#misshcfoodie_中上環

📍 Mojo Bistro
地址: 中環砵甸乍街45號The Steps ‧ H Code 2樓
電話: 59221355
2024-09-03 45 浏览
《Mojo Bistro - 中環》平時過開嚟中環,都會搵一啲特色嘅西餐廳試吓,今次喺朋友嘅推介吓嚟咗位於石板街附近嘅樓上西餐廳食晚餐,餐廳嘅裝修好有格調,有露台位亦都有大量室內位,平時happy hour時段飲杯嘢應該幾唔錯🤓餐廳逢星期一至日都會有指定餐品做半價優惠,當日星期二就有煙燻三文魚子蟹餅配蒜香蛋黃醬做優惠,咁就梗係試吓佢啦😝今次我同個舊同事叫咗四樣嘢食share食,食到最尾都幾飽連甜品都放唔落🤥如果唔係都想試吓佢個打卡一流嘅Tiramisu,唯有下次啦💁🏻‍♀️煙燻三文魚籽蟹餅配蒜香蛋黃醬雖然話係半價嘅菜式,但係食落一啲都唔馬虎,睇落個樣平平無奇,但係一入口就食到一絲絲嘅蟹肉同埋煙三文魚嘅魚香,上面嘅三文魚籽爆開之後有一陣咸香味,再點埋好惹味嘅蒜香蛋黃醬,呢度菜式都令人幾驚喜💁🏻‍♀️牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉本身決定食呢間餐廳係因為見到佢呢條大大嘅牛骨,一般出去食都係食佢軟綿綿嘅牛骨髓的,但係呢一度嘅做法係將牛骨髓煮熟咗變成固體後再切粒炒野菌,而入面嘅牛肉粒食落都幾軟腍腍,不過不得不提嘅係用嚟做配菜嘅薯蓉好好食😋喺麵包上搽滿薯蓉再放牛骨髓同野菌後一啖食落口,個味道多層次又充滿油
《Mojo Bistro - 中環》
💁🏻‍♀️煙燻三文魚籽蟹餅配蒜香蛋黃醬

💁🏻‍♀️牛骨髓伴炒野菌安格斯牛肉
本身決定食呢間餐廳係因為見到佢呢條大大嘅牛骨,一般出去食都係食佢軟綿綿嘅牛骨髓的,但係呢一度嘅做法係將牛骨髓煮熟咗變成固體後再切粒炒野菌,而入面嘅牛肉粒食落都幾軟腍腍,不過不得不提嘅係用嚟做配菜嘅薯蓉好好食😋喺麵包上搽滿薯蓉再放牛骨髓同野菌後一啖食落口,個味道多層次又充滿油香👍🏻

💁🏻‍♀️香煎鴨肝配焦糖蘋果多士
不嬲都話鴨肝鵝肝呢一類食材最配就係甜甜地嘅果醬,鴨煎香左之後口即溶,配埋脆脆嘅多士同埋香甜嘅蘋果蓉一齊食,一來冇咁漏,二來可以提升咗鴨肝嘅香氣,必試

💁🏻‍♀️美國豬鞍扒
當日我哋只係叫咗一個主食,不過我哋另外加咗黑松露薯條做配菜,兩個人食四個菜式都已經夠飽,呢個豬鞍扒要少少時間處理,所以最好早少少落單叫咗先,豬肉食落唔韌而且冇渣,可能係慢煮過嘅關係,佢嘅肉質都幾軟嫩,我覺得最好食就係骨位嘅部份,啲筋膜食落好香豬肉味同埋有口感😍有機會想試埋佢個牛扒喎
2024-08-27
2024-09-02 68 浏览
The blue mussels are super fresh, large in size and full of umami. The broth is rich and savory, which complements the briny sweetness of the mussels 😋The duck leg has a crispy, golden skin enveloping succulent and flavorful meat. However, the meat is on the drier side - perhaps it’s a bit overcooked 🤓.The ribeye boasts a caramelized crust on the outside while remaining juicy and flavorful within. However, the steak is relatively thin and slightly overcooked (I ordered medium). For a price of $3

However, the steak is relatively thin and slightly overcooked (I ordered medium). For a price of $388, I expected a larger portion and a thicker cut 🥹
2024-09-01 68 浏览
放工約了朋友到來晚餐,酒吧餐廳時尚又復古,環境寧靜而浪漫。美食樣樣好味,而且服務員相當有禮,個個面帶笑容,坐耐點都唔怕,傾計食飯的好地方。Cajun seafood boil香辣海鮮拼盤 $134拼盤星期一有半價價惠好抵。海鮮滿滿有扇貝、阿根廷紅蝦、海蜆、鮑魚、燭青口、粟米、車厘茄等好足料。個汁用龍蝦湯,味道濃郁,有小蠟燭助熱非常美味。Fish fingers and French fries炸魚柳手指薯條 $138炸魚柳外層金黄酥脆,保留魚肉鮮美,配搭沙律醬,十分滋味。炸薯條香脆唔油膩,相當有水準。Duck Foie Gras香煎鴨肝配焦糖蘋果多士 $168多士超香脆,鴨肝入口即溶,中間夾了焦糖蘋果,口感味道層次豐富。US Pork Rack美國豬鞍扒配燒新薯 $288豬鞍扒大塊切成薄片襟食之餘,不失口感,豬扒軟腍多汁入味,近骨位肉味更濃,正,配燒汁好味。
放工約了朋友到來晚餐,酒吧餐廳時尚又復古,環境寧靜而浪漫。

Cajun seafood boil
US Pork Rack
美國豬鞍扒配燒新薯 $288
2024-08-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
香辣海鮮拼盤
  • 香煎鴨肝配焦糖蘋果多士