2023-08-02 798 浏览
這家號稱主打高調食材的餐廳,我深感失望和憤怒!明明已標榜支援多個電子支付平台,卻在我打算用支付寶付款時,毫不客氣地告知必須滿$200以上才接受!這純粹是欺客行為,我無法忍受!誠實並誠信地支援電子支付是基本禮貌,你們卻做不到!在這個數位支付普及的時代,這樣的限制是完全不應該的!而且,你們明明標榜支援多種支付平台,為什麼卻又施加這樣的限制?這讓我覺得你們根本不是真心支援電子支付,只是一種做樣子的表面功夫。這樣的不便讓我十分憤怒!我本來期待能在這家餐廳享受美食,卻被這樣的小節給搞砸了整個用餐體驗。這種經歷讓我對MoonKoK深感失望和不滿!我再也不會考慮再次光顧這樣的餐廳!真是讓人心情煩躁不已! 😤😡😠🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

呢一間西餐廳的煙三文魚煙肉漢堡包幾有新意,味道都唔錯,煙三文魚加埋煙肉嘅口感都幾好,軟淋淋再加D脆口感,不過如果可以再加多D煙三文魚又或者D煙三文魚可以再整厚D會仲正。配菜係炸番薯條再加D沙律菜,個炸番薯條就好似炸over咗少少,因為太乾,不過好彩就夠晒脆口,沙律菜都唔錯,估唔到幾新鮮,有創意得黎味道又唔差都真係有D難得。
2023-07-15 468 浏览
路過tst想搵間靜啲嘅餐廳呢間夠安靜而且環境都幾好唔想食咁heavy所以叫左個沙律不過幾塊葉再加個啫喱狀物體咬成百蚊有啲貴反而係cocktail都幾好飲薯條個source超好味
路過tst想搵間靜啲嘅餐廳
呢間夠安靜而且環境都幾好唔想食咁heavy所以叫左個沙律
不過幾塊葉再加個啫喱狀物體咬成百蚊有啲貴
反而係cocktail都幾好飲
薯條個source超好味
2023-06-24 630 浏览
由於本身有K11金會員身份,知道於生日月凡惠顧, 送上甜品一客。星期六中午就去試試餐廳的午餐吧!餐廳地方不大,已經坐滿了人,幸好侍應生知我一位,問我介唔介意坐吧枱。於是不用等位,便可以去進食了,點了煙三文魚沙律,附送餐湯。老實說,份量不大,應該不夠飽,但其實我到這裏志不在此,為的就是送的那一客甜品。果然不負所望,餐廳為我送上一客草莓芝士蛋糕。大大件,而且擺盤相當精美,很滿足。是次用餐,價錢只需$78另加一服務費🤭
I went to this place in at 3:30, which is non peak hour, so I m able to capture a full screen of the restaurant without any customers. The service is good. We ordered the pork chop which was cooked really tender and juicy, good choice! For the fish and chips, it’s good taste as well. I like the sweet potato fries that comes with the dishThe seating are comfortable and next time we want more people😊😊The price is reasonable considering this is a prime area, and they carry this lunch menu all the a
The price is reasonable considering this is a prime area, and they carry this lunch menu all the afternoon!
Pork  chop
Fish  and  chips
Pork  chop
Fish  and  chips
2023-04-17 782 浏览
開放式大窗台令到我選擇咗呢一間餐廳,感覺好chill,飲杯嘢Hea下休息吓啱晒。我叫咗杯Ginger Ale,至於我個friend叫咗支意大利礦泉水,真係健康到呢。叫完嘢飲梗係要叫嘢食啦,我哋揀咗甜番薯條配乳酪同埋香茅雞中翼。揀甜番薯條唔揀普通薯條主要因為平時都成日識到薯條,反而返薯條唔係度度都有,感覺上特別啲。佢呢個番薯條係點乳酪,味道都唔錯,絕對係茄汁以外嘅另一個好選擇。香茅雞中翼一共有六隻,味道都OK嘅,不過香茅味唔係好出,感覺上似普通炸雞翼,唯一好處係佢個炸脆漿唔係好厚。

2023-04-03 593 浏览
Lemon Grass Chicken Wing作為前菜都唔錯,都食到有Lemon Grass味。個羊架都幾嫩,無Over Cook,見幅相D肉係Pink嘅就知道啦,唔會un而且保留到羊肉的鮮味。三文魚沙律所選用嘅三文魚都幾高質,咬落去係好Juicy的,有豐滿的口感。呢個係燒春雞,肉質都幾嫩滑,食得出唔係求其搵D細Size雞去當係法國春雞。另一個小食就試咗呢個魚子醬吞拿魚,好似好高貴咁樣,如果好似我鍾意食魚嘅朋友都應該鍾意呢款菜式。叫咗一支紅酒,House Wine黎嘅,味道都OK。
叫咗一支紅酒,House Wine黎嘅,味道都OK。
2023-03-31 414 浏览
麻辣豬耳爽口彈牙,切成幼絲,麻辣兼備,好適合做開胃前菜,爽口配上麻辣嘅刺激,真係好到停唔到手。中菜西煮的椒鹽魷魚都幾有趣,惹味又爽口彈牙的魷魚鬚加上椒鹽,即叫即炸,Happy Hour餸啤酒一樂也,飲啤酒最啱食熱氣野。來個反高潮,叫返個清新健康的甘筍藜麥沙律,都真係好Fresh,沖淡吓D罪惡感。啤油買一送一,所以飲咗兩隻唔同味,都係德國啤酒,一隻係黑啤另一隻係普通啤酒,我想講隻黑啤好好飲,一D都唔苦。

2023-03-28 303 浏览
今日在尖沙咀K11 Art Mall Happy Hour,見到呢間餐廳有Gin酒Buy One Get One Free,於是就入去試一試。星期二做Gin買一送一就當然叫Gin啦,就咁飲就真係太勁所以都係要Gin Tonic啦,都係Buy One Get One Free。另外再叫咗D小食。黑松露多士竟然有6年,比想像之中大份,味道都OK,D黑松露無一陣煤氣味,多士雖然大件有少少厚不過勝在乾身兼脆卜卜。呢間餐廳D小食都真係幾大份,除咗頭先的黑松露多士大份之外,佢個炸雞軟骨都幾多幾大份,幾抵食。
2023-03-27
2023-03-17 348 浏览
適逢同男朋友慶祝白色情人節,於是就想簡一間有羊加又浪漫嘅餐廳去慶祝。係友人推薦下,終於搵到呢間餐廳,就決定一試!Book餐廳時Request左想坐近窗口位置,方便影到靚相,餐廳都有按要求幫手安排,讚!叫左一個二人Set dinner,$668,包一份Salad、二份Appetisers、兩份mains、兩份雪糕甜品、兩杯飲品😋其實呢個價錢嚟講真係超級抵食!🥗Salad我地簡左煙三文魚沙律,有3-4塊煙三文魚,而且生菜都好新鮮,醬汁亦好食!🫕Appetisers我地就簡左黑白無常,即係黑松露醬火腿多士,好Juicy!!!多士用牛油煎得好香!而且多士面仲舖上黑松露碎!真係好好食,值得encore再食!🤣另一個appetisers就簡左麻醬手撕雞,呢個反而好普通,而且好似落得太多麻醬,有啲太「漏」嘅感覺!🥩mains就簡左飄羊過海同澳洲M5和牛肉眼扒!羊架肉好嫩好好食,蘇味唔重!推薦鐘意食羊嘅朋友食!另外肉眼扒就不過不失,叫左5成,都ok的,但有啲位都好韌🫣兩款肉都係配紅酒汁,但因為我地唔飲紅酒,餐廳都肯幫我地轉燒汁😆🍨甜品雪糕係綠色既雲尼拿加威化餅同朱古力棒!唔算太甜,好食😆😆另外,因本身
適逢同男朋友慶祝白色情人節,
於是就想簡一間有羊加又浪漫嘅餐廳去慶祝。
係友人推薦下,終於搵到呢間餐廳,就決定一試!

Book餐廳時Request左想坐近窗口位置,
方便影到靚相,餐廳都有按要求幫手安排,讚!

叫左一個二人Set dinner,$668,
其實呢個價錢嚟講真係超級抵食!

另外,因本身擔心唔夠飽,所以叫多左一個雞肉拼盤,都好好食,雞肉炸得黎,肉質好嫩滑,而且仲有埋雞軟骨同雞粒,都好好食😆
最後,因為想慶祝情人節,所以叫左一款是日甜品寫happy Valentine day!但呢款蛋糕真係太甜….甜到食左幾淡已經食唔落🥶唔建議食!
整體而已,餐廳食物都好食,亦夠大份,餐廳佈置亦好浪漫有情調!而且好有懷舊情調,打卡影相都好靚🤣
煙三文魚salad
雞肉拼盤
飄羊過海
甜品雪糕
2023-03-11 212 浏览
星期六下午在尖沙咀Chill一Chill,見呢間餐廳靚靚仔仔就入咗去。間餐廳唔係好大,不過佢有個Bar枱位可以望住出面K11的室外Open Area。點了House Wine再加一碟Nachos就在此呆了兩個鍾。杯House Wine的質素不過不失啦,始終下午時間如果開一支紅酒又有D過份,都係by glass會心安理得D。Nachos d醬都幾好味,其實我認為食Nachos其實都係主要食佢個醬,不過佢個Nachos就細片D,所以其實如果用碟裝唔好用呢D有少少高身嘅盆會方便D食。
2023-03-09 157 浏览
究竟係High Tea定係Happy Hour呢?我朋友話同我去尖沙咀Tea,點知一坐低問都唔問我就叫咗支紅酒,我話係Happy Hour唔係Tea law。我地先後叫咗兩個小食,第一個係炸雞軟骨,呢D油炸小食餸酒一流啦,不過好似襯啤酒多D law。所以我地之後再叫咗個燒牛脷,我開頭以為係薄切,原來唔係,雖然呢個厚度都唔錯,入口的口感幾好,有時太薄反而好似陣風咁。佢個芝麻燒汁都唔錯。呢度幾好坐,望住D人行來行去好治癒。

呢度幾好坐,望住D人行來行去好治癒。
2023-02-28 149 浏览
這家位於尖沙咀河內道K11的西餐廳食物味道好,不過更想讚的就是餐廳侍應的服務。其實Lunch Time選擇這家餐廳主要是因為看到她有幾個有大窗門的位置,很開揚,能吹吹天然風好像很寫意,不過因為我進餐廳時該位置已有人坐,於是我便問侍應能否留座然後我一會兒再來,侍應小姐很有禮貌地表示可以,並告訴我其中一張枱已經埋單,所以若我不介意可以先坐其他位置並先點食物。Lunch Time屬於繁忙時間,想不到此餐廳竟不介意為我作出最好的安排,實是難得。這就是我很希望坐的大窗口位置,看著此景觀吃Lunch實在是美好。我點的是溫泉蛋卡邦尼意粉,溫泉蛋加上Creamy白汁的味道真不錯。Set Lunch還有一個餐湯,不包餐飲。
2023-02-24 165 浏览
呢間餐廳Lunch Time去,可以靜靜地同朋友傾吓計的確唔錯,佢D野食都OK,可以再encore。呢個應該係佢地嘅signature因為個名叫做MOONKOK和牛漢堡配薯條,味道都OK無拆自己招牌。呢度嘅和牛漢堡牛味香濃但係又唔會太油,佢加咗塊煙肉落去增加返個Burger嘅咬口感覺,呢個幾好。其他配菜同薯條都OK啦。仲有佢個麵包嘅質素都唔錯。呢個係燒春雞(半隻)配燒汁炒雜菜,呢個有驚喜,以$138呢個價錢算係抵食。隻雞夠熱,肉質夠嫩而且有肉汁,雞皮燒到微脆,真係幾好。另外佢個炒雜菜一D都唔馬虎,真係唔係求其比幾條菜你,而且連炒雜菜都熱辣辣真係難得。佢個Set Lunch有跟餐湯無跟餐飲,是日餐湯係椰菜花湯,幾好飲不過份量就少咗D。
2023-02-20 136 浏览
What a Chill Place今日想Chill一下所以黎咗呢一間K11對街的地舖餐廳,叫支紅酒食吓生蠔。呢支澳洲Shiraz野雖然是House Wine,不過個味幾啱我,所以叫了一杯試咗OK之後就直接叫一支,無紅酒好難Chill嘅。先黎個頭盤,食咗生蠔半打,係西班牙生蠔黎嘅,都幾新鮮,一啖一隻,有海水味,即叫即開,真係唔錯。飲到咁上下又唔想轉場食Dinner於是叫咗個Pizza食埋晚餐唔四圍去,呢個係Duck Leg Pizza,其實就類似北京填鴨Pizza嗰啲friend,味道比想像中好,D鴨肉同Pizza呢件事又夾到woo。