🥑 原創牛油果乳酪奶昔 HK$46・味道:叫咗微甜,真係好重牛油果香,而且夠熟冇青味~加咗乳酪成件事refreshing咗好多,稱唔上清甜因為真係純純正正嘅牛油果味,掂!不過作為0甜波我會suggest半糖,會吊起更多牛油果香!・口感:完全唔會厚重/膩,幾surprise!🥭 芒果乳酪奶昔 HK$42・味道:芒果味都幾香,雖然唔係呂宋芒但都幾sweet,係濃郁蜜香嘅甜唔係清甜,唔知有冇人get XD・口感:幾清爽解渴!❤️ 紅火龍果乳酪奶昔 HK$33・味道:紅火龍果味夠出,好香甜,冇青味!飲到唔少火龍果籽,飲得出至少係半個鮮榨火龍果・口感:清爽解渴!🍫 薄荷巧克力乳酪奶昔 HK$42・味道:薄荷朱古力味唔甜,夠清涼。朱古力碎好多,而且係黑朱古力,苦苦地咁同薄荷好夾~・口感:同上!🫐 藍莓香蕉乳酪奶昔 HK$47・味道: 反而藍莓味比香蕉味蓋過晒,冇乜記憶點,有啲可惜~・口感:同上・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:高~🤰9衝度:9衝~🤰結論:整體嚟講非生果味好飲過生果味XD
🥑 原創牛油果乳酪奶昔 HK$46
・口感:完全唔會厚重/膩,幾surprise!

🥭 芒果乳酪奶昔 HK$42
・口感:幾清爽解渴!
芒果乳酪奶昔

❤️ 紅火龍果乳酪奶昔 HK$33
・口感:清爽解渴!

🍫 薄荷巧克力乳酪奶昔 HK$42
・口感:同上!

🫐 藍莓香蕉乳酪奶昔 HK$47
・味道: 反而藍莓味比香蕉味蓋過晒,冇乜記憶點,有啲可惜~
・口感:同上
藍莓香蕉乳酪奶昔

・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・

🤰性價比:高~
🤰9衝度:9衝~
🤰結論:整體嚟講非生果味好飲過生果味XD
2024-12-08
芒果乳酪奶昔
今次去咗旺角茶飲店More Yogurt,主打乳酪奶昔,今次揀原創牛油果乳酪奶昔,真材實料,用新鮮果肉製作,完全冇加任何添加劑,啱哂我呢d健康人士巴旦木牛油果乳酪奶昔🥑🥤 HK$54清新原創,綿密細滑的牛油果乳酪奶昔,用新鮮成熟的牛油果,配以濃稠的優質乳酪,口感綿密細滑,清新自然,營養豐富,是健康飲品的最佳選擇😙🎇MORE YOGURT🎈旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖港鐵旺角站 E2 出口, 步行約5分鐘

巴旦木牛油果乳酪奶昔🥑🥤 HK$54

🎇MORE YOGURT
🎈旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖
港鐵旺角站 E2 出口, 步行約5分鐘
2025-02-26 0 浏览
🥛More Yogurt 的飲品採用來自草原之都烏蘭察布的新鮮水果和優質酸奶即時製作,擁有天然的風味和新鮮的品質。絕對是OL保持清新活力的充電選擇。🥑原創牛油果乳酪奶昔🐮香糯的牛油果和濃郁的奶香,口感綿密順滑,超級creamy! 上面舖有一整排的牛油果片,豐富的配料讓人感到超足料,有飽足感。無論是工作時的能量補充,還是休閒時的享受,這款飲品絕對是插電的最佳選擇,讓你隨時充滿活力!📍旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖

🥑原創牛油果乳酪奶昔🐮

📍旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖
2025-02-24 0 浏览
MORE YOGURT 新鮮即製乳酪奶昔口味眾多!主打乳酪奶昔🥛選用澳洲優質牛油果製作行過豉油街見到勁多人排隊😋要買返杯來飲下先🥛巴旦水牛油果乳酪奶昔🥑原創牛油果乳酪奶昔系列含有一粒牛油果!奶香十足配上微酸乳酪同牛油果~飲落清新又健康🥛藍莓香蕉乳酪奶昔🫐🍌用上新鮮生果加入乳酪製成奶昔!果味香濃!微酸藍莓配香甜蕉香~飲落飽肚/MORE YOGURT 富達大廈📍旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖
MORE YOGURT 新鮮即製乳酪奶昔

原創牛油果乳酪奶昔系列含有一粒

牛油果!
奶香十足配上微酸乳酪同牛油果~飲落清新又健康

🥛藍莓香蕉乳酪奶昔🫐🍌

用上新鮮生果加入乳酪製成奶昔!
果味香濃!微酸藍莓配香甜蕉香~飲落飽肚/

MORE YOGURT 富達大廈
📍旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖

2025-02-23 0 浏览
實在見過非常好生意,見今天不是太多人排,便去試一試門面很得意,有很多新鲜生果雖然只有二位店員,但忙碌中仍非常客氣我們點了牛油果乳酪奶昔,超大杯,點了少糖,感覺非常健康,又似奶昔但又似乳酪,有很多牛油果舖面,很滑,加上我另點了開心果碎,份量是超多的,很有咬口朋友則點了新出的士多啤梨乳酪奶昔,加入麥片,賣相很靚,和這飲品很夾,下次希望加埋榴槤,還有希望下次試藍莓乳酪一定再光顧,排隊也是很值得,重要的是要少甜
實在見過非常好生意,見今天不是太多人排,便去試一試

門面很得意,有很多新鲜生果

雖然只有二位店員,但忙碌中仍非常客氣

一定再光顧,排隊也是很值得,重要的是要少甜
2025-02-15
2025-02-23 0 浏览
今次去咗旺角嘅More Yogurt,試咗兩杯手沖乳酪奶昔,一杯係D24榴槤乳酪奶昔,另一杯係牛油果乳酪奶昔。兩杯都唔會太甜,飲落好自然,完全冇嗰種假甜味,啱晒我哋呢啲怕甜但又想飲嘢嘅人。先講D24榴槤乳酪奶昔,一入口就係濃郁嘅榴槤香,佢哋將原生榴槤肉同乳酪一齊打,飲落好順滑,仲有一大舊榴槤肉放喺面,真係啱晒榴槤控!每一啖都充滿榴槤嘅香味,但又唔會太膩,飲完之後仲有種滿足感,真係好正。至於牛油果乳酪奶昔,飲落好Fresh,牛油果嘅香味同乳酪嘅酸味平衡得好好,飲落好清爽,仲有啲飽肚感,啱晒想飲啲健康嘢但又唔想太寡嘅人。兩杯飲品都係用原生果肉打,完全冇加啲亂七八糟嘅添加劑,飲完之後都覺得好舒服。鍾意榴槤同牛油果嘅朋友,絕對唔會失望!

鍾意榴槤同牛油果嘅朋友,絕對唔會失望!
2025-02-23 0 浏览
上次試過 D24榴槤乳酪奶昔真係真材實料所以今日同朋友嚟試呢個牛油果🥑🥑本身都鍾意牛油果同埋乳酪, 見到餐牌上嘅 number one 有 巴旦木, 原來即係杏仁 almond, 我都好鍾意, 所以就一於試下👇🏻 😉巴旦木牛油果乳酪奶昔🥑見到職員先放冰落 blender, 然後再擺曬成個牛油果咗落去, ...... 最後在 杯上面放牛油果肉, 非常之多, 真係 名不虛傳👍🏻奶昔入口 好 smooth, 夾雜細細嘅杏仁粒, 口感好特別. 牛油果味道獨特清香, 渗出杏仁味, 味道好夾!好正!鍾意牛油果 同杏仁嘅人 會好鐘意. 朋友果杯係正常甜度, 唔會好甜!我杯揀 50%甜度, 好啱我!朋友話 "好介紹", 平時多飲 都冇咁內疚
上次試過 D24榴槤乳酪奶昔
真係真材實料
所以今日同朋友嚟試呢個牛油果🥑🥑

本身都鍾意牛油果同埋乳酪,

巴旦木牛油果乳酪奶昔🥑

下午茶
2025-01-25 221 浏览
茉酸奶主打各種酸奶奶昔,必試原創牛油果系列,包括原創牛油果酸奶奶昔、巴旦木牛油果酸奶奶昔等。根據官網,此系列每年銷售量超過2,100萬杯!之前都只可以喺大陸試到佢哋嘅產品,佢哋終於開咗喺旺角即刻捉男朋友嚟試吓一杯奶昔等於一顆牛油果🥑今日都要試嚇呢個牛油果奶昔,牛油果奶昔的味道獨特而豐富,令人愉悅。牛油果的天然油脂賦予了奶昔絲滑和濃郁的口感,這種creamy的質感讓人感到非常舒適。我揀咗少甜,淡淡的甜味,使其更加美味,但這種甜味並不會過於膩人,面頭仲鋪咗半個牛油果,更加飽肚另外男朋友就試咗佢哋嘅新產品D24榴槤奶昔,D24榴槤奶昔的味道非常獨特且令人難忘。D24榴槤以其濃郁的香氣和豐富的甜味著稱,因此,奶昔呈現出了一種獨特的奶油質感和甜膩的風味。榴槤的自然甜味非常突出,帶有淡淡的堅果香氣,讓人一嘗就能感受到它的奢華。其次,榴槤的果肉質地非常綿密,與牛奶或植物奶混合後,形成順滑的口感,這種奶昔特別適合喜歡榴槤的人。

另外男朋友就試咗佢哋嘅新產品D24榴槤奶昔,

2025-01-16 300 浏览
最近依間乳酪店開咗唔少分店,標榜一份水果一杯乳酪,係唔少人嘅健康之選。今日經過旺角分店就俾佢嘅牛油果公仔吸引住,一於試下佢嘅牛油果乳酪先。原創牛油果乳酪奶昔,乳酪上面鋪滿咗牛油果片,牛油果非常新鮮香糯,聽講係用咗成個牛油果黎打嘅乳酪奶昔,乳酪質地綿密,有濃濃嘅牛油果味,又唔會太甜膩。士多啤梨乳酪奶昔,係新產品,飲落仲有士多啤梨果肉,乳酪味同士多啤梨味非常均勻。除咗乳酪奶昔,仲有乳酪脆墩墩,即係好似三文治咁,仲有乳酪杯添。

2025-01-15
2025-01-14 354 浏览
自從【MORE YOGURT】係香港開左分店之後,都已經試過佢地個招牌牛油果乳酪奶昔。最近發現佢地menu多左好多選擇,所以就同fd去試下。巴木旦牛油果乳酪奶昔:原創招牌牛油果乳酪奶昔再加巴木旦。巴木旦係類似杏仁既果仁。牛油果乳酪奶昔好creamy、奶味濃郁、牛油果味都算濃、上面都有幾塊牛油果鮮果肉。巴木旦增加口感,少甜岩岩好。瑰麗士多啤梨乳酪奶昔:呢杯會細杯D、用新鮮士多啤梨,而非糖漿、所以有少少酸,好清新。比起牛油果會輕盈少少,無禁濃奶味。

2025-01-12 256 浏览
喺旺角行街,見到呢間手搖店有門口有一大隻牛油果擺設,好可愛,見到有小朋友過去打卡,吸引我同朋友駐足觀賞,睇咗一陣原來呢間舖頭專賣乳酪奶昔😀見到餐牌寫住牛油果乳酪奶昔500毫升嘅係會用一隻牛油果去製造,好吸引我呢位牛油果控☺️☺️第一次試,我同朋友都叫咗佢哋嘅牛油果乳酪奶昔,我就叫原創,朋友就叫有巴旦木嘅,我哋都好鍾意呢杯飲品😁😁原創牛油果乳酪奶昔巴旦木牛油果乳酪奶昔喺等待期間原來仲發現有大大隻芒果嘅乳酪奶昔,下次再嚟嗌😆😆😆MORE YOGURT (旺角)旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖

巴旦木牛油果乳酪奶昔

MORE YOGURT (旺角)
旺角豉油街50號富達大廈地下7號舖
下午茶
2024-12-09 544 浏览
價格還能接受 去買的時候好多人在排隊跟朋友各要了一個口味 都是人氣推薦的原創牛油果乳酪奶昔🥑不愧是招牌 那麼多人推薦介紹點的之前在深圳也喝過一次 味道好難忘!!每一杯都感覺用了一顆牛油果的樣子表面鋪滿了牛油果肉 奶昔冰冰的很綿密而且味道好濃郁 這樣一大杯喝起來很值選了少甜味道正好 不會太甜太膩 好喜歡😍芒果乳酪奶昔🥭除了牛油果 芒果味的這一款也是人氣之選芒果肉切成塊塊的保持著口感 不會變得很爛乳酪味跟芒果混合在一塊濃厚又嫩滑賣相也是特別吸引人🥰味道很清新喝到最後底部還有一些果肉 非常足料呢
價格還能接受 去買的時候好多人在排隊
跟朋友各要了一個口味 都是人氣推薦的

原創牛油果乳酪奶昔🥑
不愧是招牌 那麼多人推薦介紹點的
之前在深圳也喝過一次 味道好難忘!!
每一杯都感覺用了一顆牛油果的樣子

乳酪味跟芒果混合在一塊濃厚又嫩滑
賣相也是特別吸引人🥰味道很清新
喝到最後底部還有一些果肉 非常足料呢

2024-09-25 1581 浏览
夜晚11點幾同姊妹睇完演唱會返到屋企個人又攰又口渴。我地戶戶送嗌咗四杯,分別有海棠山楂、原味牛油果、椰子牛油果同薄豬。海堂山楂究竟邊個發明?非常好飲,酸酸地又有啲山楂香味同咬口,整體酸甜酸甜。
外卖送餐
2024-08-23 2831 浏览
係旺角周不時都有唔同嘅小食店、手搖茶飲等等今日食完飯見到呢間以乳酪為主題嘅飲品店 即時引起我注意!睇睇menu都幾多選擇,第一個主打牛油果係吸引嘅!但我一路睇見到另一個更吸引我嘅就係薄荷朱古力唔知道佢同乳酪可以有咩發揮~~於是就叫咗黎試一試落完單會係螢幕上見到自己嘅號碼,都幾方便!等咗大概10分鐘左右店員就叫號拎得了望住薄荷綠嘅顏色好治癒呀係用沙冰形式打成一大杯,面頭見到好多朱古力碎入口好冰涼,兼好有口感!之後會有陣乳酪味浮出,又幾得意啵最重點佢唔會好甜,朱古力碎都係濃度較高,所以一路飲都唔會太漏!
係旺角周不時都有唔同嘅小食店、手搖茶飲等等
今日食完飯見到呢間以乳酪為主題嘅飲品店 即時引起我注意!

睇睇menu都幾多選擇,第一個主打牛油果係吸引嘅!

但我一路睇見到另一個更吸引我嘅就係薄荷朱古力

唔知道佢同乳酪可以有咩發揮~~於是就叫咗黎試一試

望住薄荷綠嘅顏色好治癒呀
係用沙冰形式打成一大杯,面頭見到好多朱古力碎

入口好冰涼,兼好有口感!之後會有陣乳酪味浮出,又幾得意啵

2024-08-16 2607 浏览
食完飯周圍行下散步,望到周圍好多飲品舖即時覺得口渴,咁岩又想飲下牛油果就試下呢間。雖然呢間主打牛油果但佢都有其他口味,例如榴槤。我今次叫左原創牛油果乳酪奶昔,落單個時個店員問使唔使小甜,一般奶昔沙冰未必有得揀甜度,因為要有糖先打到起沙。今次揀左無糖因為平時都飲開唔甜或不加糖。等左幾分鐘就可以拎,店員好細心笠左紙套,一見到杯野有小小出乎意料,面頭有唔少牛油果粒,飲落覺得幾足料。雖然無額外加糖但唔覺得無味淡口,可能乳酪本身有糖?牛油果味好同乳酪味都飲到,唔水(有時唔夠糖杯野會好水唔似沙冰),飲飲下有小小似飲緊豆乳,個味幾得意,飲到最後食埋d 牛油果好滿足。鐘意牛油果既朋友可以一試,但杯野一個人飲應該幾飽肚,建議可以2個人share。

2024-08-15
外卖自取
$46 (其他)