2024-09-28 479 浏览
今日喺銅鑼灣行街,發現咗內地連鎖手搖飲品牌的店舖More Yoghurt 原來喺香港都開咗分店,佢哋最出名係「真鮮果乳酪奶昔」之前喺內地一路都未有機會試,今次終於叫咗杯嚟試吓😆我選擇咗芒果乳酪奶昔🥭,呢款飲品係店舖top 2 一口飲落去,芒果味道濃郁,搭配滑順的乳酪,味道有驚喜,完全係夏日必飲😀 消暑一流佢哋使用的生果都好新鮮,令人放心甜度又可以選擇,我選擇咗不加糖健康又好味👍店舖入面仲有好多新鮮生果🍑,睇到都忍唔住想試其他口味店舖最出名係牛油果乳酪奶昔🥑一杯奶昔等於一個牛油果,營養又滿足✨下次一定要試吓!而且,店舖提供手機落單服務📱去到就可以即時攞飲品,完全唔使排隊,真係非常方便👍🏻

之前喺內地一路都未有機會試,今次終於叫咗杯嚟試吓😆
我選擇咗芒果乳酪奶昔🥭,呢款飲品係店舖top 2

佢哋使用的生果都好新鮮,令人放心
甜度又可以選擇,我選擇咗不加糖
健康又好味👍

店舖入面仲有好多新鮮生果🍑,睇到都忍唔住想試其他口味

店舖最出名係牛油果乳酪奶昔🥑
一杯奶昔等於一個牛油果,營養又滿足✨
下次一定要試吓!

而且,店舖提供手機落單服務📱
去到就可以即時攞飲品,完全唔使排隊,真係非常方便👍🏻
2024-09-27 497 浏览
店名: MORE YOGURT 地址: 銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖銅鑼灣站F1出口,行1分鐘環境: 外賣價錢: 4/5味道: 4.5/5More Yogurt主打乳酪飲品,最出名就係鮮果乳酪奶昔,最近新推出左藍莓系列🫐今次同朋友就各買左一杯黎試下😉藍莓牛油果乳酪奶昔❤️❤️❤️❤️❤️$49飲落滿滿嘅牛油果香🥑無額外加糖,真正飲到牛油果🥑本身嘅香甜,加上藍莓🫐再打成乳酪奶昔,味道十分清爽,完全係健康之選啊😗藍莓乳酪奶昔❤️❤️❤️❤️❤️$45有粒粒藍莓🫐鋪係面,十分吸睛,飲落有陣陣藍莓香😝藍莓嘅鮮香多汁,加上乳酪奶昔,兩者可以話係絕配,加上面頭超爽脆嘅藍莓😍好清新好fresh🤩
店名: MORE YOGURT

地址: 銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場地下5號舖
銅鑼灣站F1出口,行1分鐘

環境: 外賣
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

藍莓牛油果乳酪奶昔❤️❤️❤️❤️❤️

藍莓乳酪奶昔❤️❤️❤️❤️❤️
早前已經聽聞呢間酸奶十分出名好想一試🥹用上新鮮生果加上酸奶感覺好營養健康🍉比起市面上一般的手搖飲品感覺更加的Fresh💚⭐️ 芒果乳酪奶昔 🥭一飲落去佢嘅乳酪唔會太甜但係比起一般嘅更加濃稠🥛飲得出係真材實料🍼配上芒果帶天然既甜度💛好有夏日嘅感覺☀️唔加糖已經好消暑呢🏝️⭐️ 藍莓乳酪奶昔 🫐藍莓嘅感覺好清新好Fresh💙一絲絲酸甜嘅感覺同乳酪好配合😛 加上新鮮嘅藍莓粒口感十分豐富呢🥹

⭐️ 芒果乳酪奶昔 🥭

⭐️ 藍莓乳酪奶昔 🫐
2024-09-26 267 浏览
聽聞這間水果乳酪店非常受歡迎這次嘗試了芒果乳酪奶昔以及藍莓乳酪奶昔味道非常不錯芒果乳酪完美融合了熱帶水果的甜美和乳酪的濃郁。芒果的鮮甜香氣與乳酪的細膩口感相得益彰。質地綿密,天然甜味和些微的酸味平衡了乳酪的濃厚藍莓乳酪帶來了一種截然不同的體驗。深紫色的藍莓點綴其中增添了一絲清新的酸甜。乳酪本身口感輕盈,與藍莓的微酸完美結合,每一口都充滿了層次感。藍莓的果粒帶來了有趣的口感變化為整體增添了一絲驚喜的感覺

2024-09-25 221 浏览
近期推出咗藍莓乳酪奶昔系列 ~花青素之王既脆爽藍莓🫐酸中帶甘甜,口感清新,養生極品,防癌、降膽固醇,所以推出呢個系列,我等咗好耐啦😋▫️藍莓乳酪奶昔 $45 🫐▫️藍莓香蕉乳酪奶昔 $47🫐➕🍌▫️藍莓牛油果乳酪奶昔$49🫐➕🥑我今次試咗藍莓香蕉乳酪奶昔,淡淡的香蕉味,兩者好夾,奶昔不會好甜,果香濃烈,夠大杯,飲完好飽。下次係附近等巴士等到口乾,好推介大家買呢杯奶昔試吓。佢哋有其他不同水果。
近期推出咗藍莓乳酪奶昔系列 ~

▫️藍莓乳酪奶昔 $45 🫐
▫️藍莓香蕉乳酪奶昔 $47🫐➕🍌
▫️藍莓牛油果乳酪奶昔$49🫐➕🥑

2024-09-22 213 浏览
OMG 苿酸奶黎左香港!仲要開係銅鑼灣!平時想飲廢水又覺得吾健康,飲哩間就岩岩好!需家新開張,見到門口好多人排隊,不過好快就到我地,控制人流得好好!我點左個夏日當造既芒果乳酪奶昔!一定要叫走甜!因為水果既甜已經好香吾需要另外加甜仲健康d! 而且我好怕死甜,叫走甜一定無死!成個杯上面會有芒果係上面做裝飾,飲落去好fresh 好岩夏天,酸甜個質感好厚實又吾會好滯,真係岩岩好!飲住奶昔去行街就係夏日必備🫶🏻🤫

飲住奶昔去行街就係夏日必備🫶🏻🤫

2024-09-14
2024-09-22 248 浏览
我個人平時最鐘意就係飲酸奶!今日第一次刷新我對酸奶既感覺,可以咁輕盈清新,一D都吾重口味!飲完都吾會好口渴,真材實料!可以每次都試可同口味!佢既質地比想像中無咁厚身,飲完都吾會食吾到野,反而好新鮮開左個胃咁!我見到有d Oreo 朱古力味,無花果,香蕉等等,好多選擇!我點左個水蜜桃酸奶昔,桃味真係好香😳🫣令人去到鋪頭已經聞到陣陣香味!真係必點!我見現場好多人飲牛油果奶昔,下次我都要試下先😀而且個包裝都好靚好打卡able!!

2024-09-15
2024-09-17 348 浏览
手搖店係香港越開越多 ,真係花多眼亂。呢間係朋友飲過之後推介我,主打乳酪奶昔,感覺好似比較健康。見到鋪頭既宣傳話一杯乳酪奶昔等於一粒牛油果,好似好勁咁! 唔怪得見佢牛油果口味係人氣必飲第一位。不過今日我想試D特別野,就叫左薄荷朱古力乳酪奶昔。夏天咁熱,飲呢個岩曬。呢款甜度冰度固定,不過飲落唔會死甜! 個人覺得岩岩好,唔會有奇怪既牙膏味。 而且入面好多碎冰,咁熱既天氣飲真係透心涼。清香既薄荷解去左朱古力本身甜膩既味道,整體飲落會覺得好清新爽口,而且仲有少少朱古力碎片咬下。見到有人叫左桃味既飲品都好似好正咁,下次經過會再黎飲!

見到有人叫左桃味既飲品都好似好正咁,下次經過會再黎飲!
2024-09-14 271 浏览
今日終於試咗More Yogurt, 終於明白點解。我本身超喜歡芒果🥭,所以揀咗一杯芒果乳酪奶昔,其實這是必喝推介之一僅次於牛油果乳酪奶昔。我的芒果乳酪奶昔超大杯,飲品容量完全是高過個杯,佔據咗半個蓋嘅位置,頂部有至少半個新鮮芒果肉,一見到即刻流晒口水,用料十足,毫不吝嗇,滿足我想食芒果、乳酪和飲奶昔嘅願望。整杯飲品芒果味濃郁,沒有要求少甜,對怕甜的我仍然剛好,重要係天然芒果味,不是人造香精甜味,絕對係健康飲品之選,凍冰冰的乳酪奶昔在30度嘅天氣簡直是一大享受。等候時見到很多客人選購牛油果、水蜜桃和火龍果味,其實已經超出我對奶昔嘅認知。下次再幫襯我一定要試吓抹茶糍粑乳酪奶昔,絕對會滿足我再多一個願望。 😋🥤
今日終於試咗More Yogurt, 終於明白點解。

2024-09-12
10 分钟 (外卖自取)
2024-09-12 238 浏览
最近經過銅鑼灣見到呢間舖頭好多人幫襯睇嚟呢間飲品舖好受歡迎。我平時好鍾意食牛油果同埋相關嘅飲品食物。見到大大隻牛油果喺舖頭面前就知道佢主打牛油果嘅嘢飲,鍾意食牛油果嘅朋友仔,千祈唔好錯過呢間飲品店!佢係主打乳酪奶昔,選擇超級之多唔同嘅生果都有!當中最吸引人最受歡迎就係佢嘅牛油果乳酪奶昔,見到店員就手不停咁切牛油果,用上嘅係熟成牛油果,所以味道好好。有別於一般嘅奶昔佢呢度係用咗乳酪成份,所以味道酸酸甜甜咁,食落真係好唔錯,食到濃濃嘅牛油果香味~嘢飲上面仲有半個牛油果嘅切到靚靚咁好吸睛😎而我嘅朋友仔揀咗D24榴槤奶昔,D24味道超級香,你會見到一嚿濃烈嘅榴槤喺嘢飲上面。如果鍾意食榴槤嘅朋友就應該會好喜歡~

早兩日去咗銅鑼灣,行經一間茶飲店,主打乳酪奶昔,見好多人排隊,所以就行埋去睇下。店入面放咗好多唔同種類嘅水果,而最多係牛油果,全部都係用平時超市見到嘅Mr Right熟成牛油果,唔怪之得個個都飲牛油果乳酪奶昔。我同朋友都叫咗一杯試下,仲試咗款榴槤乳酪奶昔。⭐原創牛油果乳酪奶昔賣相非常吸引,面頭放咗差唔多半個牛油果。味道方面,初頭飲落似平時飲開嘅牛油果奶昔,但試真啲的確有啲淡淡嘅乳酪酸味,幾特別!⭐D24榴槤乳酪奶昔見到D24個名,當然要試下,呢杯完全冇令我失望。面頭放咗少少D24榴槤蓉,可以撈埋個乳酪奶昔一齊飲或者就咁食,而乳酪奶昔味道有啲似Ikea榴槤雪糕,但就有啲沙冰感,即使慢慢飲,溶咗啲都一樣咁好味,鍾意食榴槤嘅人一定要試下。

⭐原創牛油果乳酪奶昔

⭐D24榴槤乳酪奶昔

2024-09-08
2024-09-11 197 浏览
MORE Yogurt is famous for its fresh and healthy yogurt-based drinks, and their seasonal "Peach Yogurt Milkshake" is a real highlight. Made with juicy peaches and creamy yogurt, the milkshake strikes the perfect balance between fruity sweetness and yogurt tang. It’s light, refreshing, and not overly sweet, making it an ideal summer treat. While their signature avocado yogurt milkshake remains a favorite, this peach-flavored limited edition is a delightful and refreshing alternative!

2024-09-11
2024-09-10 202 浏览
感覺好似周圍都有分店嘅More Yoghurt,自從屋企人北上買咗杯返香港俾我飲過一次之後就一路都想再飲🤣雖然佢定價唔似其他深圳嘅茶飲店一樣偏低,但佢用料真係幾好,用上唔同嘅新鮮水果,每次飲完都覺得絕對係值得🤌🏻🙂‍↕️✨水蜜桃乳酪奶昔🍑 $43✨當季限定✨用手工鮮切嘅水蜜桃打奶昔,仲有唔少嘅桃肉,乳酪奶昔打得好軟滑,同時有少少沙冰口感👍🏻相對之下覺得水蜜桃味道冇芒果咁出,反而比較重乳酪味,好清新😋✨芒果乳酪奶昔🥭 $42✨Top 2✨🙂‍↕️之前已經飲過一次,今次覺得更加出色!新鮮芒果味非常突出🙌🏻真心驚艷到我!加埋芒果粒口感好豐富!另外材料嘅比例啱啱好,乳酪味唔會太重,飲完一杯有飽足感之餘唔會好膩好滯😋👍🏻✨見好多人都係嚟飲牛油果乳酪奶昔👀值得一提嘅係其他口味都好值得試!

水蜜桃乳酪奶昔🍑 $43
,好清新😋

芒果乳酪奶昔🥭 $42

2024-09-07 220 浏览
香港都有得飲酸奶 喺銅鑼灣街頭非常耀眼招牌寫住一杯乳酪奶昔等於1個牛油果要知道有牛油果係健康之王尤其對於女性係非常之養生所以飲一杯其實係非常健康🤪🤪絕對唔係大家所講嘅肥水我叫咗一個木瓜牛油果🥑入邊有almond 好有口感Yogurt 打得好勻循 好順滑凍冰冰但完全冇冰粒最高仲有成幾片牛油果喺度因為啲牛油果已經熟透 所以用飲管啜都啜到出嚟酸酸地 一個人完全可以飲得晒除咗牛油果,呢到仲有啲芒果 、水蜜桃味或者想邪惡啲嘅 Oreo 都有
香港都有得飲酸奶 喺銅鑼灣街頭非常耀眼

凍冰冰但完全冇冰粒

最高仲有成幾片牛油果喺度
因為啲牛油果已經熟透 所以用飲管啜都啜到出嚟
酸酸地 一個人完全可以飲得晒

除咗牛油果,呢到仲有啲芒果 、水蜜桃味
或者想邪惡啲嘅 Oreo 都有
外卖自取
位於黃金商場地下新開嘅more yogurt✨原創牛油果乳酪奶昔 $46 大杯裝十分足料😍採用澳洲牛油果7分甜個人覺得甜度啱啱好可以揀五分或者走糖都得!牛油果香濃郁,飲落厚厚嘅yogurt飽肚感十足同牛油果比例調得十分好上面仲有半個牛油果切粒而且冰感十足好夠凍,即使係夏天飲都十分適合比起平時嘅milk shake健康啲👍🏻仲有好多口味yogurt shake,乳酪杯唔夠嘅仲可以加唔同topping添✨開心果碎,雪糯糍粑,麥片,榴槤球添🫣終於食榴槤都可以黎試下!好多水果口味可以揀😍😍之前聽過朋友介紹已經好想試下黎到已經好多人排隊買黎飲!試完真係難怪咁多人都鍾意飲🫣下次會想試下其他口味🤤
位於黃金商場地下新開嘅more yogurt✨

原創牛油果乳酪奶昔 $46

大杯裝十分足料😍採用澳洲牛油果
7分甜個人覺得甜度啱啱好
可以揀五分或者走糖都得!
牛油果香濃郁,飲落厚厚嘅yogurt飽肚感十足
同牛油果比例調得十分好
上面仲有半個牛油果切粒

而且冰感十足好夠凍,即使係夏天飲都十分適合
比起平時嘅milk shake健康啲👍🏻

仲有好多口味yogurt shake,乳酪杯
唔夠嘅仲可以加唔同topping添✨
開心果碎,雪糯糍粑,麥片,榴槤球添🫣
終於食榴槤都可以黎試下!
好多水果口味可以揀😍😍

之前聽過朋友介紹已經好想試下
黎到已經好多人排隊買黎飲!
試完真係難怪咁多人都鍾意飲🫣
下次會想試下其他口味🤤