2024-06-09 197 浏览
週末落雨搵野食,見到門面幾企理,價錢親民一於試下叫左一個黑醋雞肉意粉,一個香辣茄汁大蝦意粉,點知係有驚喜😃黑醋雞肉酸酸微微好開胃~有少少creamy,我自己就幾鐘意食😋大蝦意粉就唔太辣,蝦都幾彈牙👍🏻👍🏻跟餐會有送野飲,特別飲品要加錢,但都係好合理價錢,叫左一杯桂圓紅棗茶係茶包仔,味道都ok幾濃唔甜,另一杯朱古力咖啡都正常發揮~男朋友話不錯🫶🏻現場見大家都係食Burger多,search下先知原來就係幾出名果間既分店,下次試下Burger先👏🏻
週末落雨搵野食,見到門面幾企理,價錢親民一於試下
叫左一個黑醋雞肉意粉,一個香辣茄汁大蝦意粉,點知係有驚喜😃
大蝦意粉就唔太辣,蝦都幾彈牙👍🏻👍🏻
香辣茄汁大蝦意粉

黑醋雞肉意粉
香辣茄汁大蝦意粉
黑醋雞肉意粉
位於觀塘工商區中心地帶,主打新派漢堡,款式超多配料又特別,樣樣都超吸引!! 🍔- 煙三文魚漢堡 HK$52 🍣🍔三文魚控必試之選!!煙三文魚份量十足,嫩滑又油潤。漢堡包微微煎香鬆軟又充滿牛油香氣,配搭各款爽脆蔬菜,香氣口感都層次豐富!!- 炸軟殼蟹漢堡 HK$78 🦀🍔- 鬼馬薯條 HK$42 🥓🍟午餐肉及薯條無得輸!!午餐肉切成條狀跟薯條一齊炸香,咸香鬆脆,而且薯條係原個切條,味道咸香又鬼馬!!- 大隻雞 HK$67 🐓🍔- 德州煙薰雞漢堡 HK$52 🐣🍔- 乾蕃茄黑醋雞肉意粉 HK$65 🍅🐣🍔
煙三文魚漢堡

鬼馬薯條
大隻雞
乾蕃茄黑醋雞肉意粉
2023-12-29 461 浏览
My Burger 開係中海日升中心上層1樓。主打手士handcrafted burger,即叫即整。今次試咗洋蔥蘑菇牛肉漢堡額外再加$20轉套餐套餐包括:厚切薯條及汽水厚切薯條,非常之有口感,兼且炸得啱啱好,外面脆👍🏽內裏熱辣辣👍🏽軟熟洋蔥蘑菇牛肉漢堡整體外觀不錯,麵包軟熟,亦有時先煎香麵包底部,非常仔細洋蔥同蘑菇係天作之合,將以炒香嘅洋蔥蘑菇放上芝士上邊,香氣四溢牛肉漢堡都好Juicy整體: 9/10 小店仲有多款口味,希望下次再試吓其他食材
My Burger 開係中海日升中心上層1樓。
主打手士handcrafted burger,即叫即整。

今次試咗洋蔥蘑菇牛肉漢堡
額外再加$20轉套餐
套餐包括:厚切薯條及汽水

洋蔥蘑菇牛肉漢堡
整體外觀不錯,
麵包軟熟,亦有時先煎香麵包底部,非常仔細
牛肉漢堡都好Juicy

整體: 9/10
小店仲有多款口味,希望下次再試吓其他食材
2023-12-05 259 浏览
今次已經係我第二次嚟呢度食漢堡包!想嚟呢度直入有位坐,一定要早過十二點半到!今次試咗呢個大啡菇芝士漢堡,個麵包頂依然係咁鬆軟好食。大啡菇好Juicy 好多汁。而牛肉都唔係嗰種乾巴巴。個包一啖咬落去真係有一種好滿足嘅感覺。我加$20跟餐飲同薯條。薯條冇影到相,但係薯條都真係好好食,係呢度出名的!

大啡菇芝士牛肉漢堡
大啡菇芝士牛肉漢堡
2023-10-10 332 浏览
觀塘MY BURGER.味道:7/10🌟抵食:8/10🌟環境:7/10🌟.今日帶大家黎發掘觀塘抵食西餐🍴 推薦大啡菇黑松露意大利飯😍首先,佢嘅菇整得好好味,香口多汁,一粒完全唔夠食🥺搭配嘅義大利飯都好高質,米粒煮得仲有小小生,適合鍾意有口感嘅人😋香辣茄汁大蝦意粉隻蝦幾大,意粉都好有水準,唔錯,可以一試👍🏻.#香港 #食評 #foodie #食好西 #instagram #香港好去處 #香港美食 #打卡 #觀塘 #觀塘好去處 #觀塘美食 #觀塘cafe #cafe
觀塘
MY BURGER
味道:7/10🌟
抵食:8/10🌟
環境:7/10🌟
2023-10-08 222 浏览
✩‧₊吉列豬堡ᴅᴇᴇᴘ ғʀɪᴇᴅ ᴄᴜᴛʟᴇᴛ ᴘᴏʀᴋ ʙᴜʀɢᴇʀʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽/𝟷𝟶太愛吃菠蘿咕嚕肉毫不猶豫就點了吉烈豬堡🐷豬扒新鮮即炸外皮香脆但肉質有點乾身醬汁甜甜酸酸但不夠多漢堡包增添了沙律菜🥗蕃茄和菠蘿更清爽✩‧₊菠蘿烤雞漢堡ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ ɢʀɪʟʟᴇᴅ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙᴜʀɢᴇʀʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶煎雞扒大大塊🐓份量十足配料有新鮮沙律菜,蕃茄🍅加了罐頭菠蘿令整個包感覺更濕潤🍍加分位是麵包的部份厚身且鬆軟很有口感🍔⁂每款漢堡包均可另加約$20升級至套餐套餐包薯條/沙律加飲品薯條炸得又熱又脆不是平常連鎖快餐店的水準不妨一試 ✿ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕💗 𝟽.𝟻/ 𝟷𝟶價錢ᴘʀɪᴄᴇ : ~$𝟾𝟻 ᴇᴀᴄʜ *☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
✩‧₊吉列豬堡

✩‧₊菠蘿烤雞漢堡
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶

煎雞扒大大塊🐓
份量十足
配料有新鮮沙律菜,蕃茄🍅
加了罐頭菠蘿令整個包感覺更濕潤🍍

ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ
味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕💗 𝟽.𝟻/ 𝟷𝟶
價錢ᴘʀɪᴄᴇ : ~$𝟾𝟻 ᴇᴀᴄʜ
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*

第二次黎依間上次剛開張無耐 太多人 出餐就要等好耐今次見依間野冇乜人 唔洗排隊 就諗住試多次Btw落單係要行出去收銀落2人就點左佢2個農夫早餐因為上次黎都係叫左同一個餐 果陣full左場 就等左半個鐘 所以今次特登問佢製作時間佢行一行入廚房望左一眼 就答我10分鐘咁我就話ok先落單然後埋位等等左20分鐘後 佢員工走黎同我講:「唔好意思 依個要製作耐啲 要20-25分鐘,你要唔要轉過第二個餐?」然後我地話:「頭先落單特登問 話10分鐘炸窩,依家已經等左廿分鐘 先同我地講要多廿分鐘?」然後佢就淆底唔出聲行開左 中間我地又催多佢兩次 即係問到底整唔整到比我地佢只係答 做緊做緊最後等左差唔多40分鐘先到仲要漏依樣漏果樣 又漏腸 又漏塊包 連三文魚都成份漏左其實我地發現到 但廢是叫佢整 因為唔知又要等幾耐不過佢地員工自己又無啦啦發現整漏左然後逐碟逐碟上返比我地仲要連唔好意思都無講 其實佢啲野都係煎一煎 都冇乜調味 唔明點解要整咁耐後入左啲客人 叫左意粉 都比我地早出餐似乎係揀易出餐嘅黎做 而唔係跟落單嘅先後次序做最後仲要半成品咁比我地 都幾荒謬最後我地lunch hour得返10分鐘左右食野趕頭
第二次黎依間

最後我地lunch hour得返10分鐘左右食野
趕頭趕命食唔切之餘 仲要跑返公司搞到胃抽筋
其實佢又唔係平 依個價錢 依個服務 無下次 嬲到癲左
2023-09-13 162 浏览
經典牛肉漢堡感覺食材好新鮮有蕃茄,洋蔥,芝士,牛肉,沙律菜。咬落有濃厚的洋蔥味,牛肉爆汁,麵包鬆軟,有蕃茄同菜令到食完個漢堡都唔覺得油份量十足,落足料。薯條外脆,內軟好少餐廳及快餐店可以做到的。最後飲埋跟餐的熱檸水,十分滿足。
經典牛肉漢堡

份量十足,落足料。
薯條外脆,內軟
好少餐廳及快餐店可以做到的。
最後飲埋跟餐的熱檸水,十分滿足。
外卖自取
2023-08-19 219 浏览
🍔🍟🥤觀塘漢堡包店▫️先到前枱點餐及付款,職員會送上餐點▫️套餐+$20 (薯條&飲品)🆗經典牛肉漢堡 - $52第一次食呢間店嘅漢堡包,係觀塘都幾出名,仲有兩間分店。第一次食就叫個經典款先。個漢堡包好大個,層次分明,配料有牛肉漢堡,沙律菜 ,蕃茄, 酸瓜 ,芝士,洋蔥,但太大個,女仔好難成個包咬,變左要逐樣食,d汁滴晒係袋。牛肉漢堡都算大塊,但未算好好味,始終比較經濟,同百幾蚊嘅和牛漢堡冇得比。酸瓜好味,夠酸。而包皮比較特別,第一次食burger係呢隻包皮,粉粉地好軟熟。☑️薯條🍟用杯上,份量好多,新鮮炸起又熱又脆,比M記嘅薯條粗身,有咬口,好味😋如果有其他口味嘅醬/粉就更好。🆗熱柑橘蜜 凍飲要+$5,所以叫左熱飲,比較淡,冇咩味,亦都吾甜。

🍔🍟🥤
觀塘漢堡包店

▫️先到前枱點餐及付款,職員會送上餐點
▫️套餐+$20 (薯條&飲品)
經典牛肉漢堡套餐

🆗經典牛肉漢堡 - $52
經典牛肉漢堡

☑️薯條🍟
薯條

🆗熱柑橘蜜
凍飲要+$5,所以叫左熱飲,比較淡,冇咩味,亦都吾甜。
熱柑橘蜜

2023-08-18
薯條
2023-08-18 120 浏览
今日黎到觀塘附近食野,見到呢間鋪頭話係手工漢堡🍔,所以買個黎試下🫣我今日叫左1️⃣牙買加辣雞漢堡🍔💰53+薯條飲品套餐+20,飲奧利奧朱古力奶昔+19辣雞漢堡個包好軟熟,個塊雞扒好大塊,辣得好過癮,會偏重口味,加埋生菜、番茄、沙律醬,可以中和下辣味,我幾鍾意食,估唔到就咁隨便入間鋪都唔太差❤️❤️奧利奧朱古力奶昔比起美式個啲鋪頭無咁濃味,但係呢個價錢都收貨😚消費價錢:1人💰92結論:(10分為滿分)味道:8/10性價比:7/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:My Burger 餐廳地址:觀塘駿業街56號中海日升中心1樓G號鋪

我今日叫左

消費價錢:1人💰92

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10
性價比:7/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:My Burger
餐廳地址:觀塘駿業街56號中海日升中心1樓G號鋪
2023-06-30 270 浏览
呢度主打食burger,不過都有意粉選擇。自助式。揀咗呢個菠蘿雞堡,塊雞扒白曬曬,不過味道係唔錯的,薯條都好味份量唔係太多,但對怕熱氣嘅人士來講就啱啱好。朋友揀咗大蝦意粉,佢話好味總括嚟講,平民價格,都合理,食物水準不俗。環境都可以接受。不過晏咗就坐滿晒人了!
呢度主打食burger,不過都有意粉選擇。自助式。

揀咗呢個菠蘿雞堡,塊雞扒白曬曬,不過味道係唔錯的,

薯條都好味
份量唔係太多,但對怕熱氣嘅人士來講就啱啱好。

朋友揀咗大蝦意粉,佢話好味

總括嚟講,平民價格,都合理,食物水準不俗。

環境都可以接受。不過晏咗就坐滿晒人了!
呢間My burger好有驚喜呀!!點咗個 經典牛肉漢堡。 客人可以自行加配料。我加咗隻太陽雞蛋hkd 8 . 牛肉漢堡好鮮嫩,好新鮮。蛋黃爆汁一流。生菜好fresh。個包都好好食裏面仲有酸瓜。加埋個辣汁蕃茄意粉個意粉好彈牙!!!唔會好似茶餐廳咁樣淋曬。蕃茄味好濃,有少少辣味,加左sprouts, 有啲青青地唔錯老闆娘同埋廚師態度好好。另外叫咗炸薯條同埋炸洋蔥圈。 環境好寬敞,今晚Sunday 都唔多人. 老實講係呢啲小舖先可以食到咁新鮮嘅食材。又好食,態度又好,性價比高嘅小店真係值得推介
呢間My burger好有驚喜呀!!

加埋個辣汁蕃茄意粉

老闆娘同埋廚師態度好好。

另外叫咗炸薯條同埋炸洋蔥圈。

環境好寬敞,今晚Sunday 都唔多人.

老實講係呢啲小舖先可以食到咁新鮮嘅食材。
又好食,態度又好,性價比高嘅小店真係值得推介
  • 經典牛肉漢堡。辣汁蕃茄意粉。
  • 經典牛肉漢堡
🍔🍝🍴係Burger店外賣意大利飯呢間burger店除左做burger,仲有意粉同意大利飯,今次我試意大利飯。☑️冬陰功大蝦意大利飯 - $65外賣用膠盒上,店家好細心,為左保溫仲用錫紙包住盒飯。但盒飯睇落得好少,半盒都冇,男仔應該吾夠飽,細食女仔就剛好,因為意大利飯比較滯。個汁調得幾好味,冬陰功嘅酸辣味都幾出,仲有九層塔係入面,飯粒較硬,但每粒都沾到汁好入味。至於大蝦有3隻,每隻都新鮮爽口彈牙,蝦有用蒜蓉煎香過,用足心機。☑️熱柚子茶 (免費)沖得好濃,柚子味好夠,好好飲。除咗柚子茶,汽水檸茶檸水都係免費,唔使加錢。
🍔🍝🍴
係Burger店外賣意大利飯

☑️冬陰功大蝦意大利飯 - $65
冬陰功大蝦意大利飯

☑️熱柚子茶 (免費)
2023-06-15
外卖自取
冬陰功大蝦意大利飯
2023-04-26 294 浏览
餐廳位於人流較少既商廈入面經過見到鋪頭裝修簡單得黎幾特別入面客人唔算多▫️乾蕃茄黑醋雞肉意粉🍝 $65黑醋味好重!好惹味👍🏻意粉都好掛汁雞肉份量都多 而且都頗大舊!如果中意食黑醋既 應該會中意食哩個意粉😋▫️帆立貝牛肝菌汁意大利飯🍚 $68表面有一條條既番薯乾 夠脆口!牛肝菌汁夠濃 飯份量都多👍🏻🔸總結.食完先知原來哩間係附近東廣場入面一間頗有名氣既Burger分店🍔 之前係東廣場分店幫襯過幾次D Burger真係好高汁🤤下次有機會試埋哩間D Burger!.哩間同東廣場分店不同之處就係 哩間有得食意粉 / 意大利飯,而東廣場分店只得Burger食.價錢平價得黎 份量夠大份 除左主食仲包埋飲品!而且食物質素都唔差!鋪頭裝修簡單 環境舒服,座位闊落 坐得舒適,可惜哩間分店唔太多人知道🥲
餐廳位於人流較少既商廈入面
經過見到鋪頭裝修簡單得黎幾特別
入面客人唔算多

▫️乾蕃茄黑醋雞肉意粉🍝 $65
黑醋味好重!好惹味👍🏻意粉都好掛汁
雞肉份量都多 而且都頗大舊!
如果中意食黑醋既 應該會中意食哩個意粉😋

▫️帆立貝牛肝菌汁意大利飯🍚 $68
表面有一條條既番薯乾 夠脆口!
牛肝菌汁夠濃 飯份量都多👍🏻

🔸總結

2023-04-07
2023-03-17 249 浏览
今日全日都冇乜energy😴去到下晝忍唔住要整個三點三🔋呢間位於觀塘中海日升中心嘅My Burger 主打手工漢堡🍔 今次就試吓佢個經典牛肉漢堡($42)人手整嘅手工包果然係唔同啲!食落口好鬆軟彈牙牛肉十分足料,煎得好juicy 好多洋蔥,夾埋牛肉食令口感清新啲冇咁膩!好難得呢個價位食到呢種水準嘅burger👍🏻「識食緊係食手工漢堡呀」Ok 收到!我今日就做個「識食」嘅人!下次做野做到頹頹地果陣再行過嚟整個burger 叉叉電🤓
今日全日都冇乜energy😴
去到下晝忍唔住要整個三點三🔋

呢間位於觀塘中海日升中心嘅My Burger
主打手工漢堡🍔

今次就試吓佢個經典牛肉漢堡($42)
人手整嘅手工包果然係唔同啲!
食落口好鬆軟彈牙
牛肉十分足料,煎得好juicy
好多洋蔥,夾埋牛肉食令口感清新啲冇咁膩!

好難得呢個價位食到呢種水準嘅burger👍🏻

「識食緊係食手工漢堡呀」
Ok 收到!
我今日就做個「識食」嘅人!

下次做野做到頹頹地果陣
再行過嚟整個burger 叉叉電🤓