2017-10-03
國慶時節有咩做? 當然係打吓牌同食大餐!阿囡今日就同左我去尖咀既呢間餐廳食野,環境好漂亮,好幽雅咁坐低後睇吓餐牌原來係半自助餐黎,真係太好!因為重點是我真心唔算食得好多既人,與其要食好多先化算,我係情願俾多點錢食得精緻點食得好食點既人,所以半自助餐對我來說是較喜歡的!細看下主菜款式都有好幾款,都是較名貴的食材,就連外面較少食得到的法式燒乳豬都有!真當阿囡點菜之際,靚仔經理就同我地講,係成個10月份只要身穿粉藍色或粉綠色或帶住呢2隻顏色的飾物,便可4位送1位,我同老公加埋阿囡同佢男朋友仔就剛好4個人,更好彩係阿囡著左件粉藍色衫,係完全中晒呀!因此我地就有1位係免費!好好好好開心雖然係半自助餐,但係佢地個自助區域都幾多嘢食可以揀,望落去個賣相亦都唔差仲有好幾款海鮮可以攞,淨係食松葉蟹腳都抵番哂啦!每款海鮮都唔會太鹹,翡翠螺食落彈牙,海蝦肉質厚而實,我個人就最喜歡松葉蟹腳佢地嘅數量都幾多,咁就唔怕想攞多啲個陣會無啦,可以盡情食,行多幾轉甜品區域就係女性既天堂,顏色鮮艷而且吸引,賣相唔錯,款式又多,淨係食甜品都飽啦~種類真的多,有熱情果朱古力慕絲、綠荼芒果蛋糕、意式咖啡餅等,每件細細又精緻,而
食過主菜後,見仲可食到少少,於是又走左出自助區拎左個忌廉蘑菇湯同薯仔沙律來食,個湯好滑身,而且仲有切得細碎的蘑菇粒在內,每口的口感都好有層次好香濃,而薯仔沙律係原先無諗過拎來食,但阿囡食過話超好食,所以我先拎來食吓,估唔到真係好好食,係我有生以來都未食咁好食既,這應都全歸公於個廚師調個醬汁調得出色所致,因單睇個樣都係好普通,不過一食入口就會感受到原來咁簡單既菜式都係可以整得咁好食,個廚師既功力確係有一手!所以阿囡都話遲少少同埋阿婆再來食過
味道︰
環境︰