有時想食個快飯漢堡包都係我不二之選😛呢日去咗灣仔想食漢堡包🍔即係search下發覺原來灣仔都幾多漢堡包店!唔想幫襯連鎖店就揀咗呢間喺利東街附近嘅店離遠就見到綠色門面🟢所以好易就搵到🤣裝修簡簡單單 感覺都光猛餐廳仲設有二樓 座位都算闊落~呢間漢堡店標榜來自自家牧場漢堡牛肉由澳洲自家飼養牧場直送🐄選用100%天然安格斯牛肉呢度嘅漢堡大概有5-6種款式由最經典口味 到新式啲嘅醬汁漢堡N+ Classics Black Pepper Sauce Single Burger嚟到當然要試一試經典款口味漢堡用咗酸種麵包搽上牛油烘過 味道帶牛油香口感鬆軟得嚟帶韌性🤩漢堡牛肉煎到焦香好濃牛肉味😍又帶油香咬落去有肉汁🤤一啲都唔乾!加埋半溶芝士🧀再加分啲🤩夾入生菜🥬、蕃茄🍅、酸瓜🥒幾鍾意佢哋個酸瓜唔會太酸帶爽脆~加入咗黑胡椒醬好香 仲帶少少辛辣感😍個人幾鍾意個醬汁🤍N+ Limited Italian Parsley Salsa Single Burger漢堡麵包偏白身啲呢款麵包都好軟熟不過就比經典嗰種包乾身少少~呢個漢堡牛肉足足有6oz!大大塊牛腩肉 望落都好夠份量🌟牛肉都好濃牛味 夠哂油香🤤醬汁就分別加
有時想食個快飯
漢堡包都係我不二之選😛
呢日去咗灣仔想食漢堡包🍔
即係search下發覺原來灣仔都幾多漢堡包店!

唔想幫襯連鎖店
就揀咗呢間喺利東街附近嘅店
離遠就見到綠色門面🟢
所以好易就搵到🤣

裝修簡簡單單 感覺都光猛
餐廳仲設有二樓 座位都算闊落~

呢間漢堡店標榜來自自家牧場

搽上牛油烘過 味道帶牛油香
口感鬆軟得嚟帶韌性🤩

漢堡牛肉煎到焦香
好濃牛肉味😍又帶油香
咬落去有肉汁🤤一啲都唔乾!
加埋半溶芝士🧀再加分啲🤩

夾入生菜🥬、蕃茄🍅、酸瓜🥒
幾鍾意佢哋個酸瓜唔會太酸帶爽脆~

加入咗黑胡椒醬
好香 仲帶少少辛辣感😍
個人幾鍾意個醬汁🤍

漢堡麵包偏白身啲
呢款麵包都好軟熟
不過就比經典嗰種包乾身少少~

呢個漢堡牛肉足足有6oz!
大大塊牛腩肉 望落都好夠份量🌟
牛肉都好濃牛味 夠哂油香🤤

醬汁就分別加咗香草醬同莎莎醬
味道帶啲酸甜 好香嘅香草味😍
夾入翠玉瓜、生菜
呢款較清新 冇咁油膩🌟

WEDGE CUT

CRISPY FRIES / WEDGE CUT(脆薯條/脆薯角) (套餐)

食漢堡包當然要配薯條😜
除咗薯條 仲有我最鍾意嘅薯角🥔🥳
粗薯條炸到金黃色好香脆
薯角就硬身嘅脆多啲

重點係配搭三款醬汁😍
分別係蜜糖芥末醬、燒烤醬、Cajun粉
最鍾意佢哋嘅燒烤醬
同出面好唔同 唔會一味死鹹咁
甜甜酸酸幾好食🤤

N+ SPARKLING LEMONADE / LIMEADE (有氣檸檬水/青檸水) (套餐)

飲品方面就叫咗兩款檸檬飲品🍋
LEMONADE就係汽水咁
味道酸酸甜甜 好清爽
LIMEADE嘅青檸味較重
酸度亦高啲!解膩一流🤩
WEDGE CUT
店舖綠色外表有兩層 十分搶眼💚而且呢間漢堡店有自家牧場製作全天然優質安格斯牛肉酸種麵包漢堡.▪️N+ Classics Burger ($75)黑胡椒醬漢堡包配上4oz嘅安格斯牛扒配料有蕃茄,洋蔥,酸青瓜,生菜及芝士牛扒厚身 一啖咬落去啲汁出晒嚟自家製黑胡椒汁簡直係靈魂醬汁! 每啖咬落去都有濃郁既黑胡椒汁 超級Juicy✨另外配有一兜黑胡椒汁 食到尾升唔怕醬汁唔夠!▪️N+ Limited Italian Parsley Salsa Burger($115)意式香草莎莎醬漢堡包配上6oz嘅安格斯牛腩肉配料有翠玉瓜、黃皮椒莎莎、蕃茄莎莎、綠毛菜及自家製巴西里醬汁第一次食漢堡包係有翠玉瓜 好特別!醬汁食落去都好清新嘅感覺~▪️套餐Combo+$50(配薯條/薯角及飲品)大大兜薯條同薯角 份量超級多粗身薯角 外皮好脆~配上特製茄汁 係用左蕃茄蓉加黑椒等調味 酸中帶甜 十分開胃😋另外有蛋黃醬 唔會好咸 反而好creamy好好味另類食法係可以點黑椒漢堡嘅醬汁 同薯條十分夾😋而飲品揀左N+ Sparkling Limeade 呢杯有氣青檸檸檬水酸酸地食完漢堡包飲返杯就唔會怕滯~.✍🏻整體:份量超級多 質
店舖綠色外表有兩層 十分搶眼💚

▪️N+ Classics Burger ($75)
黑胡椒醬漢堡包配上4oz嘅安格斯牛扒
配料有蕃茄,洋蔥,酸青瓜,生菜及芝士
牛扒厚身 一啖咬落去啲汁出晒嚟
自家製黑胡椒汁簡直係靈魂醬汁!
每啖咬落去都有濃郁既黑胡椒汁 超級Juicy✨
另外配有一兜黑胡椒汁 食到尾升唔怕醬汁唔夠!

意式香草莎莎醬漢堡包配上6oz嘅安格斯牛腩肉
第一次食漢堡包係有翠玉瓜 好特別!
醬汁食落去都好清新嘅感覺~

▪️套餐Combo+$50(配薯條/薯角及飲品)
大大兜薯條同薯角 份量超級多
粗身薯角 外皮好脆~
另外有蛋黃醬 唔會好咸 反而好creamy好好味
另類食法係可以點黑椒漢堡嘅醬汁 同薯條十分夾😋
食完漢堡包飲返杯就唔會怕滯~

✍🏻整體:
份量超級多 質素亦好高
少有嘅自家牧場漢堡包店值得一試👍🏻
📍N+ Burger @nplusburger
灣仔汕頭街32號地舖
2023-05-23 424 浏览
同事好鍾意食漢堡包🍔,今日lunch帶佢去一間想試好耐 N+ Burger,呢間漢堡包點嘅賣點係啲牛肉🐂嚟自自家牧場養育嘅牛,保證全天然🥰,同埋佢地啲漢堡和薯條🍟嘅醬汁都係自家製嘅,好期待🥰。綠色🟢嘅門面好吸引人嘅注意,入面裝修都以綠色🟢為主,雖然簡簡單單,但就好開揚光猛☀️。店舖地方唔大,但係有2️⃣層,坐得亦舒服。我個同事今次叫咗2️⃣個新出嘅套餐試下。黑胡椒醬漢堡自家製嘅酸種麵包好鬆軟,安格斯牛肉🐂牛味好濃好juicy,黑胡椒醬嘅味道好香,但就唔會話好辣🌶,連埋配菜,蕃茄🍅、酸瓜🥒等一齊食又夾好味。飲品方面我跟咗有氣青檸檸檬水,酸酸甜甜,清清涼涼,同呢個包好夾😋。意式香草莎莎醬漢堡和頭先嘅黑椒漢堡相比,呢嗰漢堡嘅感覺好唔同🥰,安格斯牛肉🐂配上香草莎莎醬,感覺好清新🤗,入面嘅配料亦都和黑椒漢堡截然不同,蕃茄粒🍅、黃椒粒和翠玉瓜🥒等,連埋一齊食,零舍有口感😋。套餐除咗有飲品跟之外,仲可以揀薯條🍟或者薯角🥔,今次我和同事2️⃣款都試下,薯條和薯角都做到外脆內軟,份量都唔少🥰,同事話如果再脆多少少就 perfect了😂。除咗茄汁外,另外仲會跟多兩盒醬汁,分別係黑椒醬和意式辣醬🌶,迎合唔同人嘅口味😋。總

黑胡椒醬漢堡

意式香草莎莎醬漢堡

總括而言,以食物質素而言,呢個價錢算係合理,而且店員服務好好,會主動幫助客人,值得回頭再試。
2023-05-19
午餐
  • 意式香草莎莎醬漢堡
  • 黑胡椒醬漢堡
2023-05-21 193 浏览
收工同朋友黎到灣仔食飯,聽講早排開咗間漢堡包店🍔,就同朋友黎試吓。環境成間舖都係以綠色為主,一轉入黎就會見到綠色嘅店面非常顯眼🤩。店內裝修喺簡約風,入面仲有二樓,可以坐到幾多人。枱櫈都夠闊落,而且燈光亦好舒服,可以同朋友輕鬆咁坐喺度邊傾計邊食🤗。有Wifi!!✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼漢堡包加錢可以轉set,有薯條/薯角再加一杯飲品,黎到嘅時候啱啱好係食飯時間😏,就同朋友一人叫咗一個set🍔N+ Classics 黑胡椒醬單層漢堡包漢堡包份量唔小,除咗安格斯牛肉之外仲有蕃茄、洋蔥、酸青瓜同脆綠毛菜,自家製嘅黑胡椒醬都非常惹味,不過會偏辣小小🌶🍔N+ Limited 意式香草莎莎醬單層漢堡包呢個漢堡嘅牛肉有6安士,一拎起就見倒大大塊肉🥩,牛肉唔會太油膩,非常好食。配上厚翠玉瓜、黃波椒莎莎、蕃茄莎莎、綠毛菜同埋自家製巴西里醬都好夾🥰。🍟薯角+薯條+combo set 啱啱炸好嘅薯角同薯條又香又脆🤤,而且都好大份。薯條比較粗,口感鬆脆又唔會刮口。薯角係連埋皮有皮的部分比較結實,而另一邊則較軟,口感好豐富😋。兩款嘅味道同好感都做得好好,唔會太鹹或者好油。就咁食或者配提供嘅茄汁/芥末

✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼

N+ Classics 黑胡椒醬單層漢堡包

🍔N+ Classics 黑胡椒醬單層漢堡包

意式香草莎莎醬單層漢堡包

🍔N+ Limited 意式香草莎莎醬單層漢堡包

薯角

薯條

🍟薯角+薯條
兩款嘅味道同好感都做得好好,唔會太鹹或者好油。就咁食或者配提供嘅茄汁/芥末/黑椒汁/辣椒粉都非常好食

🥤有汽檸檬汁
檸檬味好香🍋,酸味同甜味都啱啱好,非常易入口

🥤有汽青檸檬汁
青檸味好fresh,飲落好清爽,平衡返果大堆炸薯條薯角👻

✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
📍N+ Burger @nplusburger
灣仔汕頭街32號地舖

食物非常高質,絕對係物超所值👍🏻,如果經過附近或者鍾意Burger嘅話千祈唔好錯過😝

想睇更多我既食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
N+ Classics 黑胡椒醬單層漢堡包
意式香草莎莎醬單層漢堡包
薯角
薯條
呢日經過灣仔汕頭街,見到一間好sharp嘅綠色外牆burger店,感覺好舒服,即刻入去試吓🤭 店舖分咗上下兩層,綠色同木系簡約風格為主,非常舒服🥰 上網search 下,原來佢哋係澳洲擁有自家牧場直送 Hunter Beef 安格斯牛到港🤩🤩 保證食到嘅每一個burger都係用100%全天然優質安格斯牛肉製造👍👍 麵包用咗我最愛嘅酸種麵包Sourdough🤩🤩 輕輕烤過,外脆內鬆軟😋 另外無論burger 醬汁或者薯條沾醬都係自家製,佢哋嘅醬汁真心好好味,好有誠意😎😎 特別推介佢哋嘅自家製黑胡椒醬同埋蕃茄醬🤩🤩 🌟N+ limited 意式香草莎莎醬漢堡 6安士安格斯牛腩肉芝士漢堡配上厚翠玉瓜、生菜、莎莎醬同香草parsley醬🍔 勁好食呀🤩🤩🤩個酸種包已經加曬分,安格斯牛腩肉burger好濃牛肉,夠juicy😍 好欣賞佢用咗翠玉瓜好特別👍 parsley 同salsa 醬令burger 更清新,超推介😎🌟N+ classics 自家製黑胡椒醬漢堡呢個咁經典嘅組合,只要個牛肉夠靚,肯定冇走雞😆 4安士安格斯牛肉芝士漢堡配上酸青瓜、洋蔥、蕃茄、生菜同自家製黑胡椒醬👍都係嗰句,靚牛肉係零舍

🌟N+ limited 意式香草莎莎醬漢堡

🌟N+ classics 自家製黑胡椒醬漢堡
呢個咁經典嘅組合,只要個牛肉夠靚,肯定冇走雞😆 4安士安格斯牛肉芝士漢堡配上酸青瓜、洋蔥、蕃茄、生菜同自家製黑胡椒醬👍都係嗰句,靚牛肉係零舍唔同😎 juicy 牛味濃🤩 配黑胡椒醬好惹味👍

🌟薯角 (買任何🍔加錢轉套餐)
勁大份🤩 新鮮即炸薯味香濃外脆內軟😍 最驚喜係佢嘅沾醬款款都好好食🤤 勁愛沾黑胡椒醬,少少辣,惹味又特別👍

🌟薯條(買任何🍔加錢轉套餐)
試埋佢嘅粗薯條,又係勁正😎配埋自家製沾醬或Cajun powder,好掂👍

🌟N+ sparkling lemonade
好清新又唔會過甜,同🍔係perfect match 👍

2023-05-20
  • N+ Classics
2023-05-20 31 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐❶N+ Classics 漢堡包黑胡椒醬單層Burger用左蘇格蘭酸種圓麵包 口感比比平時食到嘅更紮實🍔漢堡扒方面 係以全天然安格斯牛肉烹製而成🐄牛牛有自家牧場養育🤠食落肉質柔軟 肉味濃郁 又juicy 而且油份岩岩好🐮配菜方面就有美國芝士🧀、蕃茄🍅、爽脆既脆綠毛菜🥬、洋蔥🧅同酸瓜片🥒配料豐富 層次豐富 口感都一流👄 而醬汁就用左黑胡椒醬🖤 呢到漢堡同薯條嘅醬汁全部都係自家製👍🏻呢個黑胡椒醬 黑椒味道愈食愈突出😳鹹鹹辣辣嘅醬汁點綴左呢個burger🌟❷N+ Limited 意式香草莎莎醬單層漢堡包呢個包包嘅用料比上一個更為豐富🦦用料方面有:蘇格蘭酸種圓麵包+6安士安格斯牛腩肉芝士漢堡+厚翠玉瓜+黃波椒莎莎+蕃茄莎莎+綠毛菜+自家製巴西里醬🤩漢堡扒比上一個更為大件同厚實🍔而且口感又更多元化😋個人幾喜歡厚翠玉瓜+黃波椒莎莎+蕃茄莎莎呢個配搭🧡翠玉瓜爽脆得嚟又夾雜住莎莎嘅清新😶‍🌫️而且自家製巴西里醬 完美比例調合 令整體味道昇華😈❸薯角薯角份量超多🥔係厚切嘅而且未剝皮🫶🏻食落外殼酥脆 內裡鬆軟濕潤 一啲都唔油膩😽沾上酸酸甜甜自家製嘅蕃茄醬就最好不過👀❹薯條薯條係粗身嘅 炸得好

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

❺N+ 有汽青檸檸檬汁
飲品都係自家製既 味道酸酸甜甜🍋
仲加入左薄荷葉嚟調配 飲落多一份清新🌳

2023-05-07 292 浏览
灣仔呢間新開即叫即製漢堡包店,牛肉來自澳洲自家飼養牧場,選用100%全天然安格斯牛肉作漢堡餡料,墨綠色小店響街內非常突出,入面舖面吾算大,不過仲有樓上雅座,環境乾淨舒適夠光猛,我哋揀咗: ❣️N+Classics Black Pepper Sauce Single Burger 黑胡椒醬漢堡包~ 4安士漢堡扒加上蕃茄、洋蔥、酸青瓜、脆綠毛菜、芝士,安格斯牛肉扒,肉質軟嫩好Juicy,牛味濃郁,配埋自家製黑胡椒醬同 酸種麵包咬落去鬆軟好惹味有質感🥰🍔❣️N+Limited Italian Parsley Salsa Single Burger 意式香草莎莎醬漢堡包~兩個包加左特色醬料口感吾同晒,尤其是意式香草醬6oz漢堡扒同芝士再配上新鮮蔬菜🥬有黃波椒莎莎、蕃茄莎莎、綠毛菜、翠玉瓜及自家製巴西里醬感覺健康清新😊 ❣️N+ Sparkling Lemonade~夏天飲Lemonade特別正,酸酸甜甜,醒神又解油膩感🥰❣️Make it as Combo 任何漢堡包都可加錢轉套餐跟左薯條/薯角同飲品~粗薯條炸得甘脆,可以配自家製BBQ醬、蜜糖芥末醬、Caiun Powder😁😊
 店員服務態度好,拎

店員服務態度好,拎餐時仲主動幫忙捧餐上樓上,而且選用優質食材,價錢合理😊😋
2023-05-06
午餐
  • N+Limited Italian Parsley Salsa Single Burger
2023-04-25 46 浏览
平時係灣仔返工又多個選擇😆 今次試咗呢間叫N+嘅Burger店🫶🏻⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆▫️N+經典培根漢堡包🍔($85) 8/10▫日式芥末漢堡包🍔($95) 8/10▫ 薯條🍟($30)8/10▫薯角🥔($30) 8/10漢堡包好鬆軟🥰用上澳洲自家農場培育嘅A4和牛,牛味濃而且好juicy😋 經典漢堡揀咗原味同garlic 醬🥳 仲有洋蔥、酸瓜番茄等配料🫶🏻 好鍾意佢哋自家調製嘅蜜糖芥末醬😋 薯條同薯角都炸得好脆🥳而且份量好多☺️
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
▫️N+經典培根漢堡包🍔($85) 8/10
▫日式芥末漢堡包🍔($95) 8/10
▫ 薯條🍟($30)8/10
▫薯角🥔($30) 8/10

2023-04-23 392 浏览
近年食多咗不同餐廳嘅burger,覺得最好食或者講我最鐘意嘅,係包鬆軟有牛油香,漢堡熱辣辣又多肉汁嘅,呢到嘅burger就啱晒我!榮登「我本人」排行榜number one☝🏻用上澳洲自家農場生產嘅天然安格斯牛,有素質多汁濕潤,口感一流👍🏻🍟N+ Classics with Bacon正如我上面介紹都講過,burger包鬆軟,烘熱過有牛油香,有生菜番茄紫洋蔥、最正當然係半溶芝士,口感味道極好,靈魂之一嘅漢堡扒質感似手打般有口感有層次,多汁濕潤、肉味濃郁,要咗Thousand Island醬,整體超好食🉐🍔N+ Limited Truffle Single BurgerBurger包同漢堡扒同樣出色,唯獨不同嘅係多咗truffle味道,更矜貴之餘,松露相當吸引,6安士嘅漢堡扒更大塊好有口感,黑松露醬配埋菇菌,成個味道更加突出,好好食😋🍟薯條/ 薯角要combo set有埋薯條/ 薯角,新鮮熱辣炸出嚟當然好食🤤🥤N+ Sparkling Lemonade特別要講呢杯Lemonade超好飲,酸酸甜甜,開胃又可解油膩感,超得🉐🚩N+ Burger (灣仔) @nplusburger 📍灣仔汕頭街

🍟N+ Classics with Bacon

🍟薯條/ 薯角

🥤N+ Sparkling Lemonade

🚩N+ Burger (灣仔) @nplusburger
📍灣仔汕頭街32號地舖
2023-04-17
  • N+ Limited Truffle Burger
好耐冇食漢堡包,今次同朋友嚟到灣仔汕頭街一間新開的「N+ Burger」小店裝修以綠色為主調,簡潔明亮,環境舒適有Café格局,設有樓上雅座;店員態度親切更為客人送餐到樓上牛肉來自澳洲自家飼養牧場,選用100%全天然安格斯牛肉作漢堡餡料,醬汁同為自家製,又特別的用上酸種麵包,製作用心絕不馬虎==========🔹N+ Classics with Bacon (Single) $854oz Angus Cheeseburger topped with bacon, tomato, pickles, green lollorosso and onion漢堡色彩繽紛賣相得體,大量蔬菜感覺健康蔬菜新鮮,尤其喜歡大大片鮮嫩酸瓜煙肉有淡淡煙燻香,油脂感豐富;芝士味道恰好不搶去漢堡扒的味道主角安格斯牛肉煎的時間正好,肉質軟嫩Juicy,牛味濃郁豐富N+ 蒜蓉汁蒜味同漢堡材料夾得嚟,食落毫無違和感酸種麵包外層微脆,內裡鬆軟帶點點煙韌感整個漢堡食起嚟非常rich,無論味道同口感的層次皆豐富推介指數:8.5/10==========🔹N+ Limited Japanese Mustard6oz Angus

==========

漢堡色彩繽紛賣相得體,大量蔬菜感覺健康
蔬菜新鮮,尤其喜歡大大片鮮嫩酸瓜
N+ 蒜蓉汁蒜味同漢堡材料夾得嚟,食落毫無違和感
酸種麵包外層微脆,內裡鬆軟帶點點煙韌感
整個漢堡食起嚟非常rich,無論味道同口感的層次皆豐富
推介指數:8.5/10
🔹N+ Limited Japanese Mustard
6oz Angus Brisket Cheeseburger topped with mixed veggie, tomato & Japanese mustard sauce

為特色的日式漢堡,賣相不錯
蔬菜用上椰菜絲、青瓜絲及紅蘿蔔絲,夠特別
安格斯牛肉比Classic的厚身,食落口感更佳
芥末汁係繼漢堡扒之後,整個漢堡包的主角,加咗呢個汁令成個漢堡包美味感大幅提升,個人非常喜歡
推介指數:9/10
==========
🔹Crispy Fries (Make it as Combo +$50 跟薯條及飲品)
薯條較大型連鎖店的粗一點
炸得夠乾身,油份不多
口感微脆不硬,薯香不錯又夠粉
自家製的BBQ醬味道似茄醬加入墨西哥辣椒,跟蜜糖芥末醬同樣非常滋味

🔹Wedge Cut (Make it as Combo +$50 跟薯條及飲品)
薯角厚度夠,個人更喜歡
🔹Earl Grey Hot Tea
用上Twinings茶包

🔹English Breakfast Hot Tea
同為Twinings茶包
==========
整體用餐體驗很滿意,小店選材上乘,出品用心有誠意,配搭得宜;加上環境舒適,服務也比一般快餐店好,值得回訪
2023-04-20
  • N+ Limited Japanese Mustard
2023-04-19 54 浏览
去到灣仔試下新嘅burger,舖頭位於喜貼街附近內街。中午去到無人咁濟,menu好簡單,burger薯條嘅款式選項唔多,好快就揀好食咩。叫左一個classic burger一個truffle burger,佢有得揀single / double,叫左single但一d都唔細份。仲有wedge cut fries,個薯塊係即炸嘅,上菜果陣仲熱到出煙。classic burger食到好突出嘅牛肉味,兩款嘅扒肉質都好嫩唔乾,肉汁多到瀉。而truffle burger嘅truffle味好濃,甚至有啲掩蓋左牛嘅味道。味道上truffle burger係好味d,因為truffle味係夾嘅。不過個人比較喜歡classic,食到牛肉嘅原味。而個包本身係有烘過,外層少少脆內層軟熟。美中不足係飲品選項太少,連汽水可樂都冇,個人認為食豐富肉汁嘅burger配汽水係perfect match。同埋價錢偏貴,不過食物質數高。

N+ Classics with Bacon, N+ Limited Truffle Burger
题外话/补充资料: 如果唔想食到太le hea,記住帶濕紙巾抹手,附近都好似冇位洗手
2023-04-15
  • N+ Classics with Bacon
Farm-to-Eat就成日聽過,Farm-to-Burger大家又有冇聽過🤪講緊就係位於灣仔嘅「N+ Burger」🍔於澳洲擁有自家牧場,所有漢堡扒均採用牧場全天然安格斯牛,品質絕對有保證👍🏻食得安心又放心🥰.🍔N+ Classics with Bacon💰$85 (Single)為咗好好品嚐漢堡味道,特別揀咗走醬款式😌就咁睇賣相,漢堡成四寸厚,有生菜、蕃茄、洋蔥、青瓜、漢堡扒、溶化芝士,好吸引😍漢堡扒勁Juicy,肉味濃郁,carry哂整個Burger😚漢堡包係酸種麵包關係,煙靭有口感,帶陣陣麥香🌾.🍔N+ Limited Japanese Mustard💰$95 (Single)足足有成6安士安格斯漢堡扒😍再配搭生菜絲、蕃茄、芝士等配料,醬汁就指定芥末醬😙芥茉醬唔會好攻鼻,反而有種清新感😛.🍟Combo Set💰+$50加$50可以有埋飲品及薯條/薯角🍟送上嚟嗰陣仲熱辣辣,薯味十足,唔會係啲中間空心嘅薯條/薯角☺️最重要配搭嘅醬汁,即使蕃茄汁都加咗香草,好食好多😆仲有辣椒香料粉及蜜糖芥茉醬,個香料粉真係好正,滋味大大提升🆙.鍾意食漢堡包嘅絕對要過嚟試吓‼️呢個價錢,可以有自家牧場全天

🍔N+ Classics with Bacon
💰$85 (Single)
N+ Classics with Bacon

🍔N+ Limited Japanese Mustard
💰$95 (Single)
N+ Limited Japanese Mustard

🍟Combo Set
💰+$50

鍾意食漢堡包嘅絕對要過嚟試吓‼️呢個價錢,可以有自家牧場全天然安格斯牛及酸種麵包,全香港應該冇邊幾間可以做到✅
N+ Classics with Bacon
N+ Limited Japanese Mustard
2023-04-18 111 浏览
In HK, farm-to-table is pretty rare because it's not cost-effective. Heard about N+ Burger, which made its debut earlier in 2023, provides burger with Angus beef from their own farm in Australia.•N+ Classics with Garlic Sauce•N+ Limited Truffle Burger•Wedge Cut with BBQ sauce•Lemonade•Peppermint TeaSoft and fluffy sourdough. Both of the homemade sauces were flavorful and didn't overwhelm the original beefy flavor of the patty. The truffle sauce was aromatic, rich and smooth, while the garlic sau

•N+ Limited Truffle Burger
•Wedge Cut with BBQ sauce
•Lemonade
•Peppermint Tea

N+ Classics

Soft and fluffy sourdough. Both of the homemade sauces were flavorful and didn't overwhelm the original beefy flavor of the patty. The truffle sauce was aromatic, rich and smooth, while the garlic sauce with minced garlic was thick and creamy, yet not too pungent.

N+ Limited Truffle Burger

The Angus beef patty had a golden brown sear and a lot of meat juice with a balanced amount of meat to fat.

I picked the thick, smoky and savory BBQ sauce which went well with the piping hot wedges.

Homemade lemonade was sweet and fizzy and thirst-quenching.
  • N+ Limited Truffle Burger
2023-04-18 34 浏览
✨N+ CLASSICS WITH BACON4oz安格斯芝士漢堡 配料有煙肉番茄 酸黃瓜 生菜同洋蔥 足料大個另可選擇醬汁 有兩款包括蒜蓉同千島醬揀左店員推薦嘅大蒜醬 蒜味香濃突出漢堡包鬆軟 牛肉鮮嫩多汁 煙肉脆口鹹香整體口感味道好豐富✨N+ LIMITED JAPANESE MUSTARD6oz安格斯芝士漢堡 配料有大量蔬菜絲 番茄 配上日本芥末醬 配搭幾新鮮 漢堡包一樣鬆軟 牛肉肉汁豐富蔬菜絲爽脆 口感好豐富 點任何漢堡包都可加錢轉套餐會跟左薯條同飲品✨CRISPY FRIES粗薯條 熱辣辣炸起 香脆可口配左自家製燒烤醬 味道酸酸甜甜 ✨WEDGE CUT脆薯角 薯味十足 比起粗薯條 口感更實在配左蜂蜜芥末 質感幼滑味道甜甜地個人相對鍾意蜂蜜芥末醬多啲✨N+ SPARKLING LEMONADE檸檬水 飲落清爽 好解渴總結:食物可以 環境唔錯服務好好 價錢可以 可以一試
✨N+ CLASSICS WITH BACON

檸檬水 飲落清爽 好解渴

總結:食物可以 環境唔錯
服務好好 價錢可以 可以一試
2023-04-13 206 浏览
位於灣位汕頭街, 一家隱世漢堡包店, 一直以來都想上試吓佢地的Burge🍔 今日岩岩約左朋友係灣仔, 立即約過嚟來個漢堡包之約😂 . 門口以綠色色調為主, 分上下兩層, 裝修光潔明亮, 給人很悠閒舒適的感覺😎. 店內主打以100% 全天然安格斯牛肉做漢堡, 牛肉來自自家牧場,以酸種麵包做漢堡包, 口感比一般麵包煙韌, 連醬汁都係自家制, 非常用心😎.睇完Menu 就點左啲包🍔 . N+ Classics ($75) 🍔 有三款Sauce配搭, 按自己口味, 非常合我心意 Sauce 有原味 / 蒜蓉 / 千島醬 , 我比較喜歡帶酸, 所以選擇了千島醬,配上4安士安格斯牛肉🥩再加上蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 口感非常豐富,牛味好濃郁,餡料好新鮮😍 . N+ Limited Truffle Burger ($100)🍔 都係用上100%全天然牛肉, 有成6安士, 份量十足,餡料以蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 一啖咬入口,超香牛味加松露味湧出嚟😂絕對是非試不可嘅一個漢堡系列😎 . 飲品方面, 汽水仲可以無限添飲, 真係飲到你夠為止, 非常大方. 我就揀左Sparkling Lemonade,
睇完Menu 就點左啲包🍔 . N+ Classics ($75) 🍔 有三款Sauce配搭, 按自己口味, 非常合我心意 Sauce 有原味 / 蒜蓉 / 千島醬 , 我比較喜歡帶酸, 所以選擇了千島醬,配上4安士安格斯牛肉🥩再加上蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 口感非常豐富,牛味好濃郁,餡料好新鮮😍 . N+ Limited Truffle Burger ($100)🍔 都係用上100%全天然牛肉, 有成6安士, 份量十足,餡料以蕃茄🍅洋蔥🧄酸青瓜🥒芝士🧀 一啖咬入口,超香牛味加松露味湧出嚟😂絕對是非試不可嘅一個漢堡系列😎 . 飲品方面, 汽水仲可以無限添飲, 真係飲到你夠為止, 非常大方. 我就揀左Sparkling Lemonade, 味道清新,好天然檸檬味😍😍 . 🍟粗薯條及薯角 口痕仲可以叫多少少小食, 薯條薯角佢地都同時提供, 再點上各類醬汁, 有辣椒粉/ 蜜糖芥茉/ BBQ醬,香脆可口, 薯條控記得點埋🤗🤗 . 食完之後真係覺得自己選擇正確, 以後過開灣仔, 又多個愛店🍔🍔 . 📍N+Burger 地址 : 灣仔汕頭街32號地舖
2023-04-13