2023-11-09
做完運動要搵嘢食,老細諗起之前響附近食過一間西餐廳,今晚又心思思想去食多次!🤪佢門面裝修好有日係風格,裏面樓底幾高,中通嘅設計好開揚,舖頭中間仲有棵樹,感覺好似響庭園進餐!🥰我哋一人叫咗一個晚餐,先嚟一碗意大利雜菜湯,比羅宋湯酸少少,但係熱辣辣都幾開胃😋主菜我叫咗香煎海鮮明太子意大利粉,滿滿嘅海鮮…有大蝦、元貝、青口蜆肉同埋木魚絲~醬汁幾濃郁,但係又唔會太喊掛曬上意粉上面,我真係成碟食曬㗎!!🫣😅🤭老細今日唔鋸牛扒鋸豬扒🥩,佢揀咗慢煮西班牙栗飼黑毛豬胺配蘋果蓉,唔好睇佢咁厚身,但係又整得幾嫩滑🥰👍🏻~我哋一人加咗一個小食,我要咗parma ham配蜜瓜(4件),parma ham幾有油香,仲有黑醋沙律,感覺幾清新~🥗老細梗係食燒烤醬脆烤單骨雞翼配薯條啦!!🍗雞翼炸得好香脆,配埋燒烤醬香香辣辣,好惹味!🥰我要咗杯洋甘菊茶,要讚下佢哋嘅杯,真係好保暖!☕杯茶由頭擺到尾都做辣嘴~本來仲掛住佢上次嗰個梳乎厘班戟,但今日真係太飽喇…就算係店舖主打都食唔落🫣😝,又係飽飽滿意但略有遺憾嘅一餐,就等下次再嚟過啦!