2024-10-02 0 浏览
估唔到依家super sandwich 都有即叫即炒,叫左個冬陰功炒意粉,好好食,再叫多一杯coffee,店員收餐盤上年紀姨姨好有禮貌,依家快餐店有這個服務都好小見。
2024-09-30
等候时间
6 分钟 (堂食)
2024-09-23 0 浏览
收工唔想食咁多嘢 又食健康啲 就嚟咗食沙律三文治 呢度有樣野好就係可以自選沙律🥗 每日都有幾款唔同嘅沙律任你配搭 佢又唔同Combo可以睇你嘅肚餓程度而選擇 今次我就揀咗食公司三文治加一個沙律 套餐嚟講都唔算太貴 而三文治都會係新鮮整 非常之大份
非常之大份
2024-08-01 176 浏览
其實本來諗住飲杯嘢等人,點知見到呢一個38蚊嘅餐,估計應該唔會好豐富啦,咁飲杯嘢都要廿幾蚊,所以就照呢個下午茶餐啦,點知原來佢有一碗雜菜湯螺絲粉,再加兩件碎蛋沙律酥盒,再跟多一杯即磨咖啡,杯咖啡都唔細杯㗎,究竟係平時飲杯嘢貴定係呢個餐真係平呢。味道方面基本上冇乜要求,而佢呢度係ok嘅。

味道方面基本上冇乜要求,而佢呢度係ok嘅。
2024-02-15 587 浏览
食得多重口味,有時都想食light少少。salad可以選擇大或小,大約$60-80,有紅菜頭、蘋果雞肉、薯仔雞蛋和羽衣甘藍甘荀等幾款可以選擇,都幾好食,食材搭配得不錯,亦都新鮮。沙律醬都比較多,濃味一啲,可能都唔算特別幫助減肥😂😂炸魚柳意大利粉,魚柳新鮮炸起,脆口,意粉偏淋身,整體感覺唔錯,好食。焗薯熱辣辣,薯仔外脆內軟,配上三文魚蛋沙律或肉醬,一如既往好食。加10幾蚊可以加配小食,芝士肉醬薯條味道濃郁,抵食❤️
食得多重口味,有時都想食light少少。

加10幾蚊可以加配小食,芝士肉醬薯條味道濃郁,抵食❤️

下午茶時間好肚餓,行過好多年都無幫襯過嘅Super Sandwich’s, 見環境都唔錯就入喇。知自己肚餓都唔點茶餐點正常意粉🍝。嘩,menu張相好似好得喎!🍽C1煙三文魚意粉+咖啡$70 (現實辦)😑碟意粉🍝呢…..先唔講薄薄一層,我都唔飽,咁男仕應該一定唔夠。好,說好的煙三文魚和蜆肉呢?唔搵到碟底都見唔到,又少又碎!味道就唔該哂「Grated Cheese Power」& 「Tabasco」,屋企要買番兩支先👍🏻☕️乜杯咖啡咁流,不如你menu張相換咗無拉花的,咁就無期望無失望!好後悔,早知點茶餐,平啲抵食啲,唔係香港人唔捨得食,係你交唔到貨!!

嘩,menu張相好似好得喎!

🍽C1煙三文魚意粉+咖啡$70 (現實辦)

下午茶
2023-05-15 873 浏览
想係銅鑼灣醫醫肚食個快餐所以6點幾去左super sandwich 通常都係去食早餐晚餐就少啲叫左個焗薯加左個熱辣辣磨菇湯(湯有兩款揀)個湯算hei唔係好sticky ge磨菇湯味道都ok最中意係睇住佢機械人送餐👍🏻😂
想係銅鑼灣醫醫肚
食個快餐
所以6點幾去左super sandwich
通常都係去食早餐
晚餐就少啲

叫左個焗薯
加左個熱辣辣磨菇湯(湯有兩款揀)

個湯算hei
唔係好sticky ge磨菇湯
味道都ok

最中意係睇住佢機械人送餐👍🏻😂
2023-05-13
去開SOGO購物, 跟住行去百德新街那邊, 順便去翡翠明珠的Super Sandwiches吃好耐無吃的焗薯. 雖然位處鬧市, 但估唔到餐廳既面積都大, 環境舒服. 叫咗我的例牌,碎蛋沙律焗薯, 咖啡. 以為好似以前咁自己取食物, 但原來現在有機械人送餐服務, 只要將個感應器放响枱既特定位置, 咁個機械人就會將食物送到我張枱傍邊, 然後自己就由機械人桌面拎就得. 講返個焗薯, 有沙律伴碟, 份量適中, 味道同以前一樣, 中上之選, 但薯仔就好似比以前細了. 定係我大食咗? , 簡簡單單完成一餐, 滿意的.

雖然位處鬧市, 但估唔到餐廳既面積都大, 環境舒服.

2023-05-06
2023-02-28 463 浏览
平時返工多數日子都係帶飯,但係最近有d事所以夜晚冇得預備定飯盒,所以多咗機會出去銅鑼灣區覓食。但係日日出去食都幾貴,所以都要搵吓啲平價、但飽肚既選擇🤭 行到去百德新街個頭,比我見到呢間我喺中學時期🤫成日都幫襯既Super Sandwiches,平平哋又好味,於是就入咗去食。呢間Super Sandwiches超大間,完全唔使擔心冇位坐。最特別嘅係佢係用咗機械人🤖去送餐!買完嘢食之後將個感應器擺喺枱嘅特定位置,個送餐機械人就會將食物運到去你面前(不過你就要自己將食物由機械人桌面拎去自己枱面🤡)煙肉酸忌廉焗薯 + 凱撒沙律🥗 ($50)當個餐送到嘅時候,我先至發現原來買焗薯係會包埋沙律😆😆 感覺好似多咗一碟沙律食咁😆😆😆 個沙律份量都幾多,食完個沙律都飽咗三份一😅 一大碟沙律菜入面有凱撒沙律醬、煙肉脆脆🥓、同埋少少芝士片🧀 味道正常。至於焗薯方面,薯仔嘅size好似偏細?! (對比我N年前食嘅時候🫢)不過好在佢個酸忌廉同埋煙肉脆脆都俾得好慷慨,起碼我可以每一啖都食到呢兩種配料👍🏻

煙肉酸忌廉焗薯 + 凱撒沙律🥗 ($50)

2022-10-09 632 浏览
同朋友行銅鑼灣揾Tea 食, 意外發現, 下午茶熱狗餐做promo , 原價$59, 宜家買一送一, 勁抵食。 係前台落完單付款後, 將感應器後枱面指定位置後, 有店員送餐服務。 熱狗係翻熱了, 令熱狗上面芝士融左, 再舖少少辣肉碎及煙肉碎, 加埋條脆皮腸, 一啖咬落去, 口感好豐富, 而且脆皮腸夠長, 長過個包, 食到尾都仲有條腸係度, 呢個對食熱狗真係好重要。個餐可以跟杯飲品, 普通熱咖啡奶茶, 檸茶檸水唔駛加錢, 但飲杯凍檸茶要另加$7就貴左少少。
2022-09-28 366 浏览
🍴Oliver's Super Sandwiches - 經典公司三文治 配南瓜湯(另加羽衣甘藍甘筍沙律)以前有食過佢嘅焗薯,不過今次first try佢個三文治!原來佢哋個「公司三文治」用咗全麥麵包 同埋 自家制香草沙律醬!份量比預期大,兩個人share一份已經飽到上心口!(*¯︶¯*)另外,超級推薦嗌佢個「羽衣甘藍甘筍沙律🥗」材料新鮮又大碗,絕對係健康之選!雖然我就超怕羽衣甘藍苦,但咁樣miz 埋啲南瓜🎃 其實都唔太難接受!

經典公司三文治

• 經典公司三文治
2022-05-22 770 浏览
墨西哥甜椒雞脆卜卜薄脆這類墨西哥酥皮我常吃得多,但绝無僅有是焙乾成飛碟,而且甜味茄紅素雞肉就是不吃辣的也可以吃,加上彩椒和菜湯绝配,$60-70左右套餐相比正宗中東餐也很相宜,但好似只有下午茶?!如有辣也可不加辣選就perfect,環境舒適,服務又非常好!食物買相也很不俗,尤其疫情其間,衛生做足,常常有人消毒清潔枱面
墨西哥甜椒雞脆卜卜薄脆
下午茶
  • 墨西哥甜椒雞脆卜卜薄脆
我今天終於鼓起勇氣去了銅鑼灣食午餐, 叫了   1.)  煙三文魚意粉套餐,  2.) 芝士焗薯總共要: 港幣 八十八 (減去二十元, 大家樂入會套票)煙三文魚意粉, 不錯;  雜菜湯- 一般我最心愛- 芝士焗薯, 幾好總括來說:  耐不耐一餐, 也不錯.

總共要: 港幣 八十八 (減去二十元, 大家樂入會套票)

煙三文魚意粉, 不錯;  雜菜湯- 一般

我最心愛- 芝士焗薯, 幾好

總括來說:  耐不耐一餐, 也不錯.
题外话/补充资料: 用大家樂入會, 有堆套票, 其中有兩張super sandwiches 套票. 每票可減二十元.
2022-03-24
等候时间
1 分钟 (堂食)
用餐优惠
試食活動
  • 芝士焗薯
2022-02-27 488 浏览
疫情關係,晚市冇堂食,好多餐廳都推出外賣優惠吸引客人買晚餐返屋企。呢間餐廳都加推晚市優惠,有一個新嘅外賣自取精選餐牌,最平只係$45起,加$8更可配熱即磨咖啡/熱茶1杯/湯1客,非常豐富😍燒雞胸•西蘭花•南瓜芝士汁焗長通粉 ($48)蘑菇湯 (+$8)呢個餐非常健康,🐓雞胸唔鞋口,燒過之後更加帶出雞肉嘅香味,而且份量唔少,至少有六、七件🥦平時太生或者太硬嘅西蘭花我唔會食,但呢個西蘭花焗得好淋好適合我👍🏻長通粉每一條都佈滿🎃南瓜芝士汁,好濃南瓜香,飲埋熱辣辣嘅蘑菇湯,食完好有滿足感🥰🥰

燒雞胸•西蘭花•南瓜芝士汁焗長通粉 ($48)
蘑菇湯 (+$8)
2022-02-23
外卖自取
蘑菇湯
$62牛油果焗薯套餐.清爽可口.去過多間綜合都幾好,輕食佳,環境簡約舒適,小店也有table service,偶然失手,多數是高峰時間人多所致,當中暫時服務以銅鑼灣最好肉類焗薯都吃得多,試吓牛油果配沙沙醬再伴上小小凱撒沙律睇吓點樣?綠綠哋,看見幾吸引也幾好味!焗薯中細但稍嫌唔夠熱,牛油果醬清甜,但稍嫌小咗d整體不油不膩清清地又比沙律飽d,肉食以外多個選擇
$62牛油果焗薯套餐.清爽可口.

去過多間綜合都幾好,

輕食佳,環境簡約舒適,小店也有table service,

偶然失手,多數是高峰時間人多所致,當中暫時服務以銅鑼灣最好

肉類焗薯都吃得多,

試吓牛油果配沙沙醬再伴上小小凱撒沙律

睇吓點樣?綠綠哋,看見幾吸引也幾好味!

焗薯中細但稍嫌唔夠熱,

牛油果醬清甜,但稍嫌小咗d

整體不油不膩清清地又比沙律飽d,

肉食以外多個選擇

• 牛油果焗薯套餐
2021-09-30 487 浏览
食一個豐盛既早餐,感覺嗰日都會特別順利,心情都會好啲成個餐都好好食,感覺到個誠意喺度,個湯好勁蕃茄味,溫度都夠既,炒蛋我轉左煎蛋,用黎點牛角包好好食,薯餅正常,蕃茄有調味同有煮過既👍🏻最欣賞既係杯咖啡,加錢轉左飲rose latte同hazelnut latte,個拉花又靚❤️❤️
食一個豐盛既早餐,感覺嗰日都會特別順利,心情都會好啲