踏入OVO Cafe,瞬間進入熱帶雨林中進食一樣。OVO不單止是餐廳,店內以大量綠植搭配原木桌椅,營造都市雨林氛圍。同時,OVO 結合素食餐廳、花藝店(OVO Garden)及家居選物店,用餐後可選購盆栽或生活用品,簡直就是一個沉浸式體驗。餐廳以素食為主題,相信不少素食主義者都聽過OVO 的大名,今日就一於跟我的「素人」朋友過來享受體驗。🍛 1. 香草南瓜意大利飯配素鹽酥雞南瓜泥燉煮米粒,飯粒保留微硬感,「鹽酥雞」實為舞茸菇裹米糠油炸,外脆內多汁。🖤 2. 竹炭Impossible Meat漢堡竹炭麵包配上Impossible植物肉,搭配煙燻車打芝士與醃紫甘藍,口感紮實帶豆製纖維感,顛覆「素食=清淡」的刻板印象。🥢 小食* 素麻醬鴨絲粉皮腐皮仿鴨肉絲紋理,配以麻醬提味,比起原裝肉味更鮮香。* 素花枝魚餅以蒟蒻+海藻膠塑形,中心再包馬蹄粒仿花枝吸盤,沾上泰式辣醬,非常好食。🥣 湯、沙律南瓜湯及鮮果沙律,兩者都非常足料,特別是鮮果沙律,入面有紅肉火龍果、蜜瓜等等,誠意十足。☕ 熱玫瑰岩鹽鮮奶咖啡岩鹽鮮奶咖啡,其鹹味意外激發焦糖甜感,零舍醒神。🫖 熱清新水果茶壺中浸著鮮切生果碎片,甜甜酸酸的
素食
🍛 1. 香草南瓜意大利飯配素鹽酥雞
🖤 2. 竹炭Impossible Meat漢堡
🥢 小食
* 素麻醬鴨絲粉皮
腐皮仿鴨肉絲紋理,配以麻醬提味,比起原裝肉味更鮮香。
素麻醬鴨絲粉皮
* 素花枝魚餅
素花枝魚餅
🥣 湯、沙律
南瓜湯及鮮果沙律
☕ 熱玫瑰岩鹽鮮奶咖啡
岩鹽鮮奶咖啡,其鹹味意外激發焦糖甜感,零舍醒神。
🫖 熱清新水果茶
壺中浸著鮮切生果碎片,甜甜酸酸的味道涵蓋着豐富維他命,健康首選。
🍦 芒果熱情果乳酪雪糕
最後當然要一杯乳酪雪糕作結尾。
芒果熱情果乳酪雪糕
是日晚上,上了一場味覺禪修。
2025-07-19
素食
素麻醬鴨絲粉皮
素花枝魚餅
南瓜湯及鮮果沙律
芒果熱情果乳酪雪糕
行咗成個下午、俾人逼到喘唔到氣,灣仔有間充滿園林感覺嘅素食cafe我就撞入咗個小森林,腳步都慢咗,心情都靜咗🌳 環境感覺:置身綠洲間Cafe唔大,但滿滿植物、自然木材裝修,好似走入咗個溫室花園咁樓底好高,連啲光線都係柔和得嚟帶啲暖,成個人都即刻醒晒!🍽 食物體驗:素食可以好玩好味叫咗個「全日早餐」,份量足又有心思🫛Impossible meat漢堡:口感好有肉味,唔知就以為真係牛肉,中間仲做到有啲紅紅哋raw嘅feel🍄‍🟫大啡菇 :焗得啱啱好,好多汁,似食緊牛扒咁🥗芒果沙律 :超清新,啲芒果甜到剛剛好,配埋醋汁開胃又唔膩🐥鹽酥雞髀 :呢個係驚喜位!原來用腐皮做,炸得香脆,仲有啲胡椒香,好邪惡但又健康🥐牛角窩夫:一咬好酥脆,好好食🍝 肉醬流心蛋扁意粉扁意粉吸晒汁,肉醬用素肉整但味道濃郁,配埋個流心蛋,一拌開成個醬香同蛋香mix埋,食到停唔到口🍍🥭🍋🍉連飲品都好高質,熱水果茶用左幾款水果整的,有菠蘿、芒果、檸檬、火龍果、西瓜越飲越濃水果味,係全天然嘅味道,完全冇額外加糖茶底同水果配合得好match
行咗成個下午、俾人逼到喘唔到氣,
灣仔有間充滿園林感覺嘅素食cafe
我就撞入咗個小森林,腳步都慢咗,心情都靜咗

🌳 環境感覺:置身綠洲
樓底好高,連啲光線都係柔和得嚟帶啲暖,成個人都即刻醒晒!

🍽 食物體驗:素食可以好玩好味
叫咗個「全日早餐」,份量足又有心思

中間仲做到有啲紅紅哋raw嘅feel

🍄‍🟫大啡菇 :焗得啱啱好,好多汁,似食緊牛扒咁

🥗芒果沙律 :超清新,啲芒果甜到剛剛好,配埋醋汁開胃又唔膩
🥐牛角窩夫:一咬好酥脆,好好食

🍝 肉醬流心蛋扁意粉

🍍🥭🍋🍉連飲品都好高質,熱水果茶
用左幾款水果整的,有菠蘿、芒果、檸檬、火龍果、西瓜
越飲越濃水果味,
係全天然嘅味道,完全冇額外加糖

茶底同水果配合得好match

午餐
2025-06-22 1039 浏览
上次來 ᴏᴠᴏ 好像是上世紀的事情了再次到訪這間素食咖啡店仍然是被滿滿園藝盆栽植物跟鮮花包圍高樓底的設計亦充滿空間感餐點如一般 ᴄᴀғᴇ 般提供不少選擇還分類豐富的特上套餐或輕盈的 ʟɪɢʜᴛ 套餐無論是沙律 全日早餐 或是午後一點甜這邊都能滿足大家 吃得健康之餘 舒適環境也加分不少𓋪 鹽酥素雞脾+川辣素杏鮑菇𓋪 全日早餐𓋪 鮮果芭菲杯𓎾 ʟᴀᴛᴛᴇ𓎾 清新水果茶下午茶時間 點了小食 甜品跟主食分享全日早餐除了常見的沙律 炒蛋組合還有充滿牛油香氣的窩夫和甘栗薯餅私心很愛層層腐竹製成的素雞脾 加點鹹香很有風味 杏鮑菇可再重口味一點鮮果芭菲杯是以西米露作基底的甜品裡面是滿滿的西瓜粒 鳳梨塊像是在吃一個中式的水果西米露 很創新~整體甜度不高 也很適合跟友人一起分享咖啡偏甘澀 如果早上喝應該很提神友人喝的水果茶好大壺 裡面滿滿的水果帶出果香在繁忙的灣仔鬧市中擁有這間小隱世的咖啡店無論是上班來買咖啡還是週末來放空一下好像都很不錯
上次來 ᴏᴠᴏ 好像是上世紀的事情了

私心很愛層層腐竹製成的素雞脾
加點鹹香很有風味 杏鮑菇可再重口味一點
鮮果芭菲杯是以西米露作基底的甜品
裡面是滿滿的西瓜粒 鳳梨塊
像是在吃一個中式的水果西米露 很創新~
整體甜度不高 也很適合跟友人一起分享
擁有這間小隱世的咖啡店
無論是上班來買咖啡
還是週末來放空一下好像都很不錯
2025-06-14
📍環境|都市裡的治癒系綠洲藏身於活化後的灣仔舊街市,OVO Cafe以半自助形式打造西式蛋奶素食餐廳。高挑樓底搭配滿室綠植🌿,原木長桌、盆栽牆與鮮花點綴,宛如闖入都市叢林。中央兩盞原木大桌紋理獨特,吧台座位適合獨享時光,冷氣充足+自然系裝潢,打卡一流📸!🍽️ 美食|高質素素食新體驗主打全素與蛋奶素食,食材優質、創意十足,連非素食者也會驚喜!▫️ Dinner Set(含餐湯/沙律/小食/主菜/飲品)是日餐湯:金黃南瓜湯,順滑如奶油般濃郁,每一口都是自然甜香雜果沙律:火龍果+芒果+番茄仔,和風醬汁清新開胃小食雙拼:➤ 花枝魚餅(彈牙配泰式辣醬)➤ 鹽酥素雞髀(腐皮卷雞髀菇,酥脆媲美真炸雞!)🍛 主菜1️⃣ 日式咖喱吉列豬扒飯(辣)素豬扒外酥內嫩,日式微辣咖喱混合薯仔甘荀,珍珠米飯超搭!2️⃣ 竹炭純素Impossible Meat漢堡竹炭麵包+厚切植物肉扒,肉汁豐盈,素芝士加持,口感不輸真牛肉!🍵 飲品·甜品養生系:熱桂圓紅棗茶清新解膩:冷泡伯爵茶朱古力心太軟流心巧克力漿+雲呢拿雪糕,冷熱交織(蛋奶素標註清晰)🌱 餐廳資訊OVO CAFE地址:灣仔道1號地舖亮點:✅ 環境幽靜 ✅ 食材健康 ✅ 口味
📍環境|都市裡的治癒系綠洲

🍽️ 美食|高質素素食新體驗

是日餐湯:金黃南瓜湯,順滑如奶油般濃郁,每一口都是自然甜香

雜果沙律:火龍果+芒果+番茄仔,和風醬汁清新開胃

小食雙拼:
➤ 花枝魚餅(彈牙配泰式辣醬)
➤ 鹽酥素雞髀(腐皮卷雞髀菇,酥脆媲美真炸雞!)

🍛 主菜
1️⃣ 日式咖喱吉列豬扒飯(辣)
素豬扒外酥內嫩,日式微辣咖喱混合薯仔甘荀,珍珠米飯超搭!
2️⃣ 竹炭純素Impossible Meat漢堡

🍵 飲品·甜品

養生系:熱桂圓紅棗茶

清新解膩:冷泡伯爵茶

朱古力心太軟
流心巧克力漿+雲呢拿雪糕,冷熱交織(蛋奶素標註清晰)

🌱 餐廳資訊
OVO CAFE
地址:灣仔道1號地舖
亮點:✅ 環境幽靜 ✅ 食材健康 ✅ 口味驚艷
2025-06-16
  • 純素Impossible Meat漢堡
2025-06-11 894 浏览
近排食得太多肉,想食番清淡啲,於是就同朋友去揾下素食餐廳。之後,發現依間裝修佈置好似植物園既素食cafe,覺得都幾特別就去試下!凍薄荷朱古力豆奶入口順滑,薄荷味好清新,感覺清爽唔肥膩,朱古力味亦好濃郁,鐘意薄荷朱古力既朋友仔可以試下。凍西柚汁西柚汁好清爽好適合夏天飲用,味道唔會太甜略帶微酸,十分解渴開胃。鮮果沙律沙律有火龍果、芒果同菠蘿等新鮮水果,望落色彩繽紛,食落又新鮮又香甜,十分清新。沙律菜亦好新鮮!鹽酥素雞脾外表整得好似雞脾形狀,賣相幾得意。金黃酥脆既外皮包裹著腐皮做既素雞,食落幾有口感幾好味。紫薯甘栗餅金黃色既餅皮超級酥脆,內餡好綿密,食得出甘栗香甜味。口感香脆可口,唔會油膩!竹炭 Impossible Meat 漢堡漢堡包面好鬆脆,竹炭獨特既黑色令漢堡包好打卡,以漢堡扒係用Impossible Meat 做,即係素食漢堡扒,超級厚切又juicy!一啲都唔會輸比用真肉做既漢堡扒!麵線蝦腐乳扁意粉意粉幾彈牙,蝦都係素食尼,食落幾爽口,味道幾似春卷。腐乳味既意粉都係第一次食,感覺幾特別好fusion,醬汁都好濃厚有微微鹹香,意粉都好掛醬汁,食落唔會太鹹。朱古力香蕉西多士配雪糕球賣相

鮮果沙律

鹽酥素雞脾

紫薯甘栗餅

朱古力香蕉西多士配雪糕球

賣相擺盤幾靚又吸引!雖然幾邪惡,但又幾好食!西多士外脆內軟,中間仲有層朱古力醬!朱古力與香蕉同香蕉超夾,雪糕冷凍感覺,夾埋西多一齊食,一凍一熱增加左口感層次。
  • 純素Impossible Meat漢堡
6天前 0 浏览
呢間cafe完全係城市裡嘅秘密花園,環境靚到仿似喺溫室入面飲嘢咁靜謐又舒適🌿☀️,係素食同西餐嘅好選擇😋1. 水牛芝士沙律碗(奶) 個沙律用料豐富,水牛芝士creamy又唔膩,加上新鮮蔬菜,好清新又開胃😍份量都好足💥評分:8.5/10 2. 天貝薄餅(奶) 薄餅餅底炸得脆卜卜,天貝味道香濃夠哂特色,配料豐富層次分明,好特別!🍕 💥評分:8.5/10 3. 忌廉芝士牛肝菌扁意粉(奶) 意粉滑溜忌廉味十足,牛肝菌香味濃郁🍝💥評分:8/10 4. 熱清新水果茶 水果茶味道清甜帶微酸,熱飲暖胃😆💥評分:8.5/10 💥總性價比:8/10 👍🏻裝潢靚,氣氛chill,好適合閨蜜聚會或者拍拖,估唔到呢間素食餐廳都幾有驚喜👍🏻

1. 水牛芝士沙律碗(奶)

💥評分:8.5/10

2. 天貝薄餅(奶)

💥評分:8.5/10

3. 忌廉芝士牛肝菌扁意粉(奶)
意粉滑溜忌廉味十足,牛肝菌香味濃郁🍝

💥評分:8/10

4. 熱清新水果茶
水果茶味道清甜帶微酸,熱飲暖胃😆

💥總性價比:8/10

2025-08-16 0 浏览
💡 素食控注意:呢間Cafe將素菜玩到出神入化!今日去咗灣仔呢間新派素食Cafe, 由 Impossible Meat漢堡扒 到 四重芝士肉醬意粉,全部純素但味道爆登!🍽️ 招牌菜🍳 全日早餐 $138👍🏻Impossible漢堡扒,粒粒質感唔錯💜紫薯甘栗餅外脆內軟,甜度剛好 🧇牛角窩夫(croffle)脆到癲,蘸芒果沙律食超夾 🍄‍🟫焗大啡菇🍅蕃茄🍳炒滑蛋🌱露荀芒果沙律菜🥗 好豐富嘅all day!!🍝 四重芝士Impossible肉醬扁意粉 $148即叫即焗嘅意粉!超多肉醬好味道,質感似足真肉碎,芝士仲多到竟然拉到絲!!🍫朱古力心太軟 $70流心嘅心太軟😍朱古力味道超濃!配搭經典雲呢拿雪糕perfect match! Dirty +$19 層次分別堅果味香Mocha +$21味道唔太甜好飲!📸 打卡位:綠植牆+日光玻璃房

💡 素食控注意:呢間Cafe將素菜玩到出神入化!
今日去咗灣仔呢間新派素食Cafe,

🍽️ 招牌菜
🍳 全日早餐 $138
👍🏻Impossible漢堡扒,粒粒質感唔錯
💜紫薯甘栗餅外脆內軟,甜度剛好
🧇牛角窩夫(croffle)脆到癲,蘸芒果沙律食超夾

🍝 四重芝士Impossible肉醬扁意粉 $148

🍫朱古力心太軟 $70

Dirty +$19 層次分別堅果味香

Mocha +$21
味道唔太甜好飲!

📸 打卡位:綠植牆+日光玻璃房
OVOCAFE滿滿綠意🍀同花卉裝飾,好似走入咗城市入面嘅小花園,裝修落足心思,影相打卡一流🫶🏻🥗 炸素魚配🍟薯條 $88 —— 外脆內嫩,雖然係素食,但口感同味道都幾似真魚,仲有淡淡大豆嘅味道🥢配埋薯條好滿足
🍋 蛋白檸檬批 $48 —— 檸檬香酸甜平衡得好好,蛋白打到好綿滑,食落清新解膩
🍗 鹽酥素雞髀 + 杏鮑菇 $68 —— 素雞髀外層酥脆,入面咬落層層腐皮,杏鮑菇吸晒味,香口又健康
🍕 天貝薄餅 $128 —— 薄餅底脆香,芝士🧀蘑菇🍄‍🟫蕃茄有嚼勁,餅底鬆脆配料簡單但味道層次豐富💞
🍝 四重芝士 Impossible Meat 扁意粉 $128 —— 芝士控必點!芝士香濃creamy,配上植物肉口感紮實,唔講真係唔覺原來冇肉整體嚟講,OVOCAFE菜式夠light又健康,喺香港少有嘅素食Cafe選擇食得飽,食清啲又唔想悶嘅日子📆一定要try try 🫶🏻

配料簡單但味道層次豐富💞

食得飽,食清啲又唔想悶嘅日子📆一定要try try 🫶🏻

2025-08-07 0 浏览
以花卉裝飾為主嘅素食餐廳,配搭出浪漫溫馨的氛圍。垂掛的紫色、藍色和白色人工藤花,搭配綠色植物和木質裝潢,營造出自然清新感。🥗純素全日早餐🥗色彩繽紛嘅素食all day breakfast, 有烤麵包、新鮮水果(西瓜、火龍果、菠蘿)、沙拉及炸腐皮卷。口感豐富,食完覺得成個人健康左🤭🍫朱古力西多士配雪糕🍦西多士烤得金黃酥脆,淋上濃郁的朱古力醬,甜而不膩。搭配香甜的香蕉片和香草雪糕,冰火交融,口感豐富,整體甜度適中

🥗純素全日早餐🥗

🍫朱古力西多士配雪糕🍦
呢間餐廳喺灣仔好出名嘅地方藍屋附近如果唔係特登搵 都唔係幾覺眼店舖門前有間花店 滿佈綠色植物同埋盆景 入到去個環境好舒服好清靜 有空間感QR code自助落單 自助斟水食物全部都係素食 健康嘅選擇我叫咗個午市套餐 🤍烏冬雜菇卡邦尼 (五辛,蛋,奶) $178 配 前菜/甜品2款, 小食及飲品🤍焦糖蘋果蛋糕🤍是日餐湯🤍蔬菜春卷加$20升級🤍熱情果梳打 最後食埋個牛角包窩夫先至就真係太好食啦,粒粒鮮果新鮮即製影相一流!
呢間餐廳喺灣仔好出名嘅地方藍屋附近

🤍是日餐湯
🤍蔬菜春卷
加$20升級🤍熱情果梳打

2025-07-18 186 浏览
好多年前食過依間健康素食餐廳今次再到訪 試試晚市套餐豐富健康又飽肚套餐包括餐湯🥣沙律🥗小食🍠仲加一個主食🍚同飲品🍹今日餐湯係蘑菇湯🍄‍🟫兩份小食分別揀咗南瓜餅🎃同花枝魚餅🍥花枝餅有驚喜 好彈牙兩份主食分別叫咗⭕️ 日式咖喱豬扒飯好大兜 咖喱🍛甜甜地 好味😋(素)豬扒炸到好香脆 同埋勁厚身咬落都比較鬆軟 唔會話死實實仲有少量配菜 好有日本🇯🇵風味⭕️ impossible meat burger另外 burger控既我都試左個impossible burgersize正常 素漢堡扒都幾厚 帶肉汁唔講都唔太覺同出面有分別最後叫多個楊枝甘露甜品又幾地道🤣唔多餐廳有得offer淡淡椰味 不錯👍🏻
好多年前食過依間健康素食餐廳

最後叫多個楊枝甘露甜品
又幾地道🤣唔多餐廳有得offer
淡淡椰味 不錯👍🏻
2025-07-13 158 浏览
OVO Cafe新派素食 ~Dinner Set 南瓜湯·汁汁南瓜口感,味燶,飲完都幾飽肚鮮果沙律·新鮮水果配襯羽衣甘藍等沙律菜,柚子醋汁少少鹹幾醒胃。芝士焗西蘭花芝士可以素純素,照顧到不同人士需要,純素食者食得安心。青醬芝士菠菜意大利雲吞青醬香草味濃郁,意大利雲吞皮算薄身爽口,帶有淡淡羅勒香味。紅酒Col Dovigo Rial 意大利紅酒,口感順滑具果香,仲有淡淡木桶味,配襯素食、水果、朱古力心太軟都幾夾。瑪嘉烈特芝士薄餅新鮮即焗,餅底薄脆惹味,亦有素芝士可供選擇,pizza芝士和蕃茄份量恰當,我會因為掛住呢個pizza而再嚟。芒果沙冰芒果味清爽,冰涼感覺夏天之選朱古力心太軟配新鮮水果朱古力軟心幼滑,香濃朱古力香,配新鮮水果一齊食罪惡感減少
OVO Cafe新派素食

~Dinner Set
南瓜湯·
汁汁南瓜口感,味燶,飲完都幾飽肚

鮮果沙律·
新鮮水果配襯羽衣甘藍等沙律菜,柚子醋汁少少鹹幾醒胃。

芝士焗西蘭花
芝士可以素純素,照顧到不同人士需要,純素食者食得安心。

青醬芝士菠菜意大利雲吞
青醬香草味濃郁,意大利雲吞皮算薄身爽口,帶有淡淡羅勒香味。

紅酒Col Dovigo Rial

瑪嘉烈特芝士薄餅

芒果沙冰
芒果味清爽,冰涼感覺夏天之選

朱古力心太軟配新鮮水果
朱古力軟心幼滑,香濃朱古力香,配新鮮水果一齊食罪惡感減少
题外话/补充资料: 呢度幾靚,岩拍拖去
2025-07-13
  • 青醬芝士菠菜意大利雲吞
2025-07-07 272 浏览
今天同素食朋友來這間餐廳食飯,這裡環境舒適宜人,四周綠植環繞、鮮花點綴,營造出清新自然的用餐氛圍!🍜 咖喱喇沙湯麵 濃郁的咖喱湯底香氣撲鼻,配料豐富,有吸飽湯汁的豆腐泡、Q彈的魚腐和清甜的花菜,搭配一碗香濃蘑菇湯,暖心又滿足~ 🧇 笨豬牛角窩夫配雪糕球 創意甜點!牛角包製成的窩夫外酥內軟,朱古力淋上窩夫和香蕉片香味四溢,搭配冰涼香甜的雪糕球,冷熱交融的絕妙口感讓人一口接一口~🍝 肉醬扁意粉 肉醬醬汁濃郁裹滿每一根麵條,搭配酥脆的蔬菜春卷和清爽的芒果蔬菜沙律,口感層次豐富! 現炸的春卷外皮金黃酥脆,內餡蔬菜清甜爽口,沾上特調醬汁更添風味~🍗 鹽酥素雞脾 驚艷的素食版鹽酥雞!外皮酥脆,內裡是柔滑的麩皮,好吃又健康!🥭 芒果沙冰 & 芒果奶昔 夏日必點飲品!沙冰冰涼解渴,奶昔濃郁順滑好有奶香味,兩種口感都是實實在在的芒果果汁,能品嚐到芒果的香甜滋味~ 💚 環境清幽、餐點精緻,無論是素食者或想嘗試健康料理的人都很推薦來這裡用餐~🌱💫

🍜 咖喱喇沙湯麵

🧇 笨豬牛角窩夫配雪糕球

🍝 肉醬扁意粉

🍗 鹽酥素雞脾

🥭 芒果沙冰 & 芒果奶昔

2025-06-29 233 浏览
Ovo cafe 出名食好味健康素食🥒🍆🥑🥔🥗,連係食肉獸🥩嘅我都鍾意佢哋嘅餐點!佢位於灣仔,入面有好多靚盆栽💐🌿🍃,環境好homey~🏡咖哩喇沙湯麵🥘🍛個咖哩幾濃郁,雖然冇肉但係都好多配料!芝士Impossible Meat肉醬薯條🍟淨係個蕃茄醬點薯條都已經好好味,加埋impossible meat真係好似食緊真肉咁,更上一層樓!😋笨朱牛角窩夫配雪糕球🍦🍨甜品配菜同蕃茄仔真係幾特別😆牛角窩夫好鬆脆,加埋朱古力雪糕冇得輸!🍫香蕉奶昔🍌🥛呢個依家諗起都流口水🤤飲得出唔會太甜,唔會太穊~📍OVO CAFE(香港)地址: 香港灣仔灣仔道1號地舖

咖哩喇沙湯麵🥘🍛
個咖哩幾濃郁,雖然冇肉但係都好多配料!

芝士Impossible Meat肉醬薯條🍟

笨朱牛角窩夫配雪糕球🍦🍨

香蕉奶昔🍌🥛
呢個依家諗起都流口水🤤飲得出唔會太甜,唔會太穊~

📍OVO CAFE(香港)
地址: 香港灣仔灣仔道1號地舖
以前講開食素,總係諗起去齋舖,環境好迫,而且通常以中式食品為主。近年素食餐廳滲入西餐元素,配合年輕素食者,環境更加舒適,啱曬同朋友聚餐。是日餐湯係磨菇湯,無加入太多額外調味,亦食到磨菇碎。前菜有鮮果沙律同蔬菜春卷,食材新鮮。鹽酥素雞髀+川辣杏鮑菇|OVO沙嗲雞串素雞髀竟然用腐皮卷做,好鬼馬。雞串一定要沾上沙嗲醬,非常神似。青醬芝士菠菜意大利雲吞|麵線蝦腐乳扁意粉意大利雲吞的青醬香濃,意粉入面隻蝦用蘿蔔做,真係估佢唔到,有驚喜。熱桂圓紅棗茶|菠蘿荔枝沙冰凍飲的話,推薦沙冰,鮮果製造,好消暑。

是日餐湯係磨菇湯,無加入太多額外調味,亦食到磨菇碎。
前菜有鮮果沙律同蔬菜春卷,食材新鮮。

鹽酥素雞髀+川辣杏鮑菇|OVO沙嗲雞串
素雞髀竟然用腐皮卷做,好鬼馬。
雞串一定要沾上沙嗲醬,非常神似。

青醬芝士菠菜意大利雲吞|麵線蝦腐乳扁意粉

熱桂圓紅棗茶|菠蘿荔枝沙冰
凍飲的話,推薦沙冰,鮮果製造,好消暑。