2022-05-08
來過Passion已經無數次, 好似無寫過一篇關於Passion的食評.疫情後第二餐外食. 我們又來了.蛋餅這家的蛋餅有不同味道選擇, 但我一定會選吞拿魚蛋餅. 因為啖啖都係吞拿魚. 唔好睇佢細細件. 其實食完一件再加沙律已經好飽, 可惜個沙律係辣的. 真係估唔到. 能量全日早餐有別於平日食開的all day breakfast, 呢個all day breakfast十分健康. 有煙三文魚, 法式火腿, 水波蛋, 麵包亦都係選用黑麥酸種包. 配上牛油果. 重有田園蔬菜. 坦白講, 一個女仔食呢個餐其實係超級飽肚. 所以我平時都係會同同事share 然後加多件蛋餅再share.手撕豬肉玉米輕盈薄餅.唔好睇佢咁薄, 但若果一個人食都係好飽肚. 肉已經撕開晒所以成塊pizza都係啖啖肉. 調味亦都好夠. 同事食過印式烤雞肉酸麵糰薄餅, 呢個薄餅係厚身. 但因為辣的關係. 所以我無法試到. 但食得辣的朋友, 我同事好推介. 是日叫套餐居然送香蕉蛋糕. 個蛋糕比想像好. 因為唔太甜. 而且有淡淡的香蕉味. 最後想講呢度的湯雖然都係洋蔥湯, 蕃茄湯, 但唔食得辣的朋友. 就真係唔好試, 因為
疫情後第二餐外食. 我們又來了.
蛋餅
能量全日早餐
手撕豬肉玉米輕盈薄餅.
最後想講呢度的湯雖然都係洋蔥湯, 蕃茄湯, 但唔食得辣的朋友. 就真係唔好試, 因為十次有九次都係辣.