2025-05-13 133 浏览
上次同朋友試過呢間受歡迎既咖啡飲品,拉花好靚,可以打卡之餘,味道也比較特別,今次就除左咖啡都揀左依三款食品。Cafe 以白色及淺木色傢俱配搭,簡約風為主,環境舒適,大玻璃令到感覺好開揚~看看餐牌先,可單選或Afternoon Tea。我哋點選 3 set 下午茶餐,全日早餐、雜莓榖麥優格碗及煙三文魚忌廉芝士牛角酥,跟餐包熱美式咖啡,可補差價額升級至任何飲品。Orange Mocha    香橙朱古力咖啡拉花好靚,造型精美,增添視覺上既滿足。咖啡入口香滑甘醇,味道濃郁,橙味及朱古力味突出,除左好飲外,亦非常適合打卡,值得推薦給大家!All Day Breakfast        全日早餐擺盤好有心思,見到都好吸引。食材非常豐富,包括有鹹香味煙肉,蛋味濃郁既炒蛋,脆脆豬肉腸,什菌味道濃郁,烤焗新鮮番茄,鬆軟脆多士,翠綠鮮爽沙律菜及酸甜茄汁豆,款款食物好新鮮,多重口感,味道又非常配合,超好吃。Berries and Granola Yoghurt Bowl      點左一碗看起來就很健康既雜莓榖麥優格碗,營養價值高,以及種類豐富既有香蕉、士多啤梨、藍莓、杏仁、南瓜籽、燕麥片、原味乳酪及蜜
All Day Breakfast
點左一碗看起來就很健康既雜莓榖麥優格碗,營養價值高,以及種類豐富既有香蕉、士多啤梨、藍莓、杏仁、南瓜籽、燕麥片、原味乳酪及蜜糖,食材新鮮,口感香甜幼滑,美味可口。
Smoked Salmon  & Cream  Cheese  Croissant
牛角酥非常酥脆,入面餡料既粉紅色煙三文魚,淡淡鹹香味,以及軟軟幼滑既忌廉芝士,外脆內軟,很不錯的茶點。
Smoked Salmon & Cream Cheese Croissant
Americano
夏天來一杯凍咖啡,甘香氣味散發出來,咖啡加倍份外香濃,口感清爽自然。

2025-05-13
下午茶
2025-04-13 328 浏览
位於元朗站旁新商場元點嘅Pause It,裝修簡約舒適,個vibe好岩想chill下飲杯啡食個靚靚西餐~朋友介紹咖啡超正,今日路過順便試吓~我同朋友各自叫咗一人餐,包餐湯/沙津~今日餐湯係甘筍湯,用新鮮紅蘿蔔打成,香濃棉滑~沙律菜新鮮,加埋秘製沙律醬,酸酸地好開胃~香煎帶子墨魚汁燴意大利飯墨魚汁非常香濃,意大利飯收水做得好好,飯粒分明又飽滿,吸滿墨魚汁~帶子煎到金香,食到唔停口~咖啡烤安格斯封門柳配阿根廷青醬非常推薦一試~店員推薦封門柳煎至5成熟,火候控制得非常好,肉質好柔嫩好juciy,青醬超香,食落仲有陣煙熏味,都幾特別~配菜有烤薯仔同埋炸牛蒡,好用心嘅配搭~Spanish Latte呢到有好多特色expresso調配出嚟嘅咖啡可以揀,今日試下呢杯Spanish Latte~用一shot expresso、milk foam拉花,再加入煉奶,甜苦口味,更有一番風味~Matcha Latte抹茶味好香濃,特別一讚呢度嘅拉花好出色,打卡一流~

香煎帶子墨魚汁燴意大利飯

咖啡烤安格斯封門柳配阿根廷青醬

Spanish Latte

Matcha Latte
抹茶味好香濃,特別一讚呢度嘅拉花好出色,打卡一流~
2025-04-11
2025-03-18 746 浏览
元朗站多左個商場,餐廳都多左好多唔好選擇,而且價錢再親民啲。今晚試下呢間新開既cafe ,裝修簡約舒服,就開喺湊湊火鍋對面。餐牌見單價都唔貴,而我地就揀左個 dinner set for 2,幾抵👍🏻前菜有兩碗是日餐湯,今晚係蘑菇湯,飲落幾驚喜!平時飲既都比較滑身同creamy,呢個反而啖啖都有蘑菇碎粒既口感,雖然蘑菇味唔重,但每啖都真材實料。溫泉蛋卡邦尼意大利粉一上黎見到粒溫泉蛋已經覺得好吸引🤩煙肉碎都係大大粒既,食落口感豐富好多。意粉本身既醬汁都creamy,配埋黑椒既味道,唔錯!慢煮雞胸南瓜粟子意大利飯我覺得呢個都幾啱健身中既朋友食,飯俾南瓜汁包住,中間又會有啲南瓜粒、粟子同菠菜,食落唔會覺得漏,幾健康。雞胸薄切左,煮得冧身而身juicy,係煮得好食既雞胸👍🏻👍🏻表面仲有啲松子,食廿食落口感又再豐富啲。法式多士配自家製咖啡牛油Set 甜品包左,法式多士唔算好大件,份量剛好唔飽滯。伴碟有好多開心果碎同粟米脆脆,點埋啲蜜糖一齊食,幾時食又唔太甜,咖啡牛油再令個味多個層次。士多啤梨伯爵奶茶士多啤梨味幾香,面仲有啲士多啤梨味粟米脆脆,奶茶飲落茶味唔算重,balance到士多啤梨個甜味。雲

前菜有兩碗是日餐湯,今晚係蘑菇湯,飲落幾驚喜!平時飲既都

溫泉蛋卡邦尼意大利粉

慢煮雞胸南瓜粟子意大利飯

法式多士配自家製咖啡牛油

士多啤梨伯爵奶茶

雲呢拿latte
Latte 拉花好靚好有心機呀,拉左隻poodle 出黎,勁得意!咖啡飲落幾香!我見佢地餐牌仲有水沖咖啡揀,鍾意咖啡既朋友可以一試。
另外想講店員都幾細心,感覺雖然怕怕醜醜咁,但留意到我大肚會主動幫我換過杯暖水。
2025-02-22 951 浏览
Pause it嘅晚市二人餐相當豐富菜式多樣且充滿創意整體氛圍舒適適合情侶或好友chill下👫👭🔹慢煮雞胸南瓜粟子意大利飯雞胸肉經過慢煮處理 口感非常嫩滑完全冇乾柴既感覺 南瓜同粟子既搭配令意大利飯帶有甜味😋🔹法式白酒燉雞配香草麵包呢道菜既白酒香氣濃郁 雞肉燉得入味 肉質軟嫩醬汁帶有微微酸度 非常開胃香草麵包外脆內軟 沾上醬汁後更加美味❤️🔹法式多士配自家製咖啡牛油法式多士外層酥脆 內裡鬆軟 搭配既咖啡牛油非常特別帶有濃郁既咖啡香氣 甜中帶苦令多士增添咗新意🫶🏻🔹芝士黑松露薯條薯條炸得金黃酥脆每啖都食到濃郁既黑松露味芝士既鹹香同薯條既脆口完美結合係一道令人停唔到口既邪惡小食😍🔹熱竹炭Latte竹炭Latte有獨一無二既拉花口感順滑 帶有淡淡嘅竹炭香氣咖啡嘅苦味同奶香平衡得恰到好處❣️🔹熱朱古力熱朱古力濃郁香甜 口感濃稠飲落非常溫暖 令人感到滿足❣️💡佢地有拉花課程嫁!啱晒鍾意飲手沖咖啡既朋友❤️
Pause it嘅晚市二人餐相當豐富

咖啡嘅苦味同奶香平衡得恰到好處❣️

🔹熱朱古力
熱朱古力濃郁香甜 口感濃稠
飲落非常溫暖 令人感到滿足❣️

💡佢地有拉花課程嫁!
啱晒鍾意飲手沖咖啡既朋友❤️
6天前 0 浏览
以前返工成日食旺角Pause it,係我好鍾意嘅Cafe☺️元朗都開咗,裝修非常之有現代感,佢哋嘅食物不論份量同埋味道都高質素,所以食完絕對會encore!值得一提,咖啡拉花好高技巧好靚!咖啡烤安格斯封門柳配 阿根廷青醬封門柳肉香肉而且嫩,呢個部位肉質唔肥主要食佢嘅肉香。揀咗五成熟仲係粉紅色,咬落去一啲都唔韌,配上青醬令味道更香濃水牛城單骨雞翼份量好多有8件,雞翼炸到香脆然後再蘸上甜甜辣辣嘅水牛城醬汁yumm黑芝麻拿鐵已經晚上唔飲咖啡,選擇咗黑芝麻☺️芝麻真係好香,但係又唔會太甜,完全與牛奶混合。拉花係高難度嘅可愛小狗🐶🟣打卡真係好正!

咖啡烤安格斯封門柳配 阿根廷青醬

水牛城單骨雞翼

黑芝麻拿鐵
  • 咖啡烤安格斯封門柳配
  • 黑芝麻拿鐵
2025-06-06 34 浏览
好友約我去位於元朗朗樂路1號元點L1樓B120號舖的<Pause It>食午餐,環境舒適,裝修富有文青風雅。我哋點咗2個午市套餐:🍴沙律(跟餐)沙律菜新鮮可口。🍴紅酒燴牛尾意大利飯 $128牛尾肉牛味香濃,肉質軟腍入味,送飯一流。🍴孜然烤豬仔脾配牛油甜薯 $158三件豬仔髀烤得外脆肉嫩,好好味。🍴黑芝麻拿鐵 $8(跟餐)芝麻味香濃,拉花靚靚。🍴美式咖啡(跟餐)咖啡味濃,好飲。🍴丹麥酥(大眾點評):餐廳推廣行動,大家去大眾點評收藏+即日寫評價,即送丹麥蘇一件,我揀咗吉士味,唔錯。

我哋點咗2個午市套餐:
🍴沙律(跟餐)
沙律菜新鮮可口。

🍴紅酒燴牛尾意大利飯 $128
牛尾肉牛味香濃,肉質軟腍入味,送飯一流。

🍴孜然烤豬仔脾配牛油甜薯 $158
三件豬仔髀烤得外脆肉嫩,好好味。

🍴黑芝麻拿鐵 $8(跟餐)
芝麻味香濃,拉花靚靚。

🍴美式咖啡(跟餐)
咖啡味濃,好飲。

• 丹麥酥
  • 紅酒燴牛尾意大利飯
  • 孜然烤豬仔脾配牛油甜薯
  • 黑芝麻拿鐵
2025-06-05 0 浏览
放假玩夠梗係坐間舒服餐廳食野啦🤭環境舒服光猛💡拉花飲品必叫🍵💛咖啡烤安格斯封門柳配阿根廷青醬,封門柳外層煎至焦香🔥肉質保持鮮嫩👍🏻牛肉味濃~有咬口阿根廷青醬☘️清新酸香味~跟濃味牛肉配搭唔錯💛溫泉蛋卡邦尼意大利粉意大利粉煮既時間剛好👍🏻濃郁芝士醬汁足夠掛滿麵粉🧀

💛咖啡烤安格斯封門柳配阿根廷青醬,
封門柳外層煎至焦香🔥肉質保持鮮嫩👍🏻牛肉味濃~有咬口
阿根廷青醬☘️清新酸香味~跟濃味牛肉配搭唔錯

💛溫泉蛋卡邦尼意大利粉
意大利粉煮既時間剛好👍🏻濃郁芝士醬汁足夠掛滿麵粉🧀
2025-06-02 0 浏览
我係Pause It多年嘅粉絲😋😋😋見到元朗都有分店,梗係即時要去啦!餐廳設計依舊以簡潔、休閒輕鬆設計為主,有陽光滲入,令餐廳感覺好明亮,好適合中午嚟cafe悠閒坐下,同朋友傾下計!▫️菠菜雜菌班尼迪克蛋每次都必食嘅Benedict 😋😋😋 有三款配料可以簡,有波菜、煙肉或煙三文魚!今次簡咗菠菜雜菌,配上獨有醬汁,好滋味。流心嘅水波蛋蛋香超濃郁,一切開就會流出蛋漿,蛋漿滲入菠菜雜菌,再配上已煎香嘅酸種麵包,味道超夾,口感豐富有層次。不得不提嘅係,麵包面上仲有荷蘭醬,令成個Benedict味道更有層次,更滋味,超級好食!▫️All day Breakfast呢款全日早餐好足料,有香腸、煙肉、蘑菇、蕃茄、茄汁豆、炒蛋、酸種麵包😍😍😍好啱咩都想食嘅我,將唔同嘅食材配搭落酸種麵包度食,各有唔同嘅味道,推薦大家都可以試吓!▫️Flat White 奶味同咖啡嘅比例好均勻,咖啡味道香濃,又帶點牛奶嘅香滑,好不錯🥰重點係有拉花,咖啡師拉咗獨角獸🥰好靚啊!好適合拎嚟打卡!▫️冷泡白蘭花茉莉綠茶白蘭花茉莉配上綠茶,茶味淡而香,飲落好清新清香,好解油膩感,好飲喔。

▫️菠菜雜菌班尼迪克蛋

▫️All day Breakfast

▫️Flat White

▫️冷泡白蘭花茉莉綠茶
2025-06-01 0 浏览
香港有不少的西餐廳,其中既有時尚優雅的環境,又能做出美味的西式料理的餐廳真的不多。Pause It是其中之佼佼者,值得推薦一下。我們叫了以下的品嘗:1)南瓜湯:濃濃的南瓜味、內有瓜仔仁。2)黑松露薯條:很大碟、上面淋了芝士及黑松露醬。薯條不是油炸製作,所以不油膩,又香又好吃。3)安格斯西冷牛扒:大大塊、用鹽醃制過,做成全熟的牛肉還很嫩、牛肉味濃、不用點醬也是好吃。4)飲品:抹茶拉鐵的拉花好漂亮、喝入口感受到濃濃的的抹茶味,奶也香滑。美式咖啡:一喝就知曉是優質咖啡豆粉衝出來的,聞到香濃、喝起來不苦也不酸。

我們叫了以下的品嘗:

1)南瓜湯:濃濃的南瓜味、內有瓜仔仁。
2025-05-30
  • 安格斯西冷牛扒
  • 黑松露芝士薯条
平時星期六日我就最鍾意早餐食返個all day breakfast😍一路食個靚早餐 再一路飲杯靚啡 簡直係人生一大享受💓而且pause it 仲有超靚拉花!!!杯咖啡望住都好滿足🫶🏻.今次叫左兩份all day , 其中一份係輕盈version 輕盈版好啱女士食 唔會太full 有沙律🥗滑蛋 薯餅同煙肉🥓而full set版就有沙律🥗多士 香腸 煙肉 雜菇 滑蛋 蕃茄🍅等等 味道唔會太咸 薯餅外脆內軟 煙肉煎得好香 肥瘦適中~.最驚喜既係matcha latte同橙啡都有超靚拉花 非常考功夫之作🤩抹茶牛奶甜中帶甘苦 唔飲咖啡既朋友都可以揀黎試下💓

薯餅外脆內軟 煙肉煎得好香 肥瘦適中~

2025-05-23
早餐
2025-05-24 65 浏览
Pause It已經幫襯過好幾次,除咗出名拉花靚之外,佢哋主食嘅質素都唔錯。Pause It而家已經開咗四間分店,今次去開元朗,就去咗元點分店食dinner。🔸香煎脆皮鴨胸配白酒香橙醬🧡鴨胸外皮煎得好香脆,配上橘子蜂蜜醬,中和到肉類嘅油膩,呢個配搭唔會出錯!我哋叫晚市套餐,包沙律/餐湯。薯仔都煎得好香🔸蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞🍅酸甜口味嘅蕃茄醬做base加上意大利雲吞包住濃濃嘅cheese同少少菠菜茸,食落口感同調味都好balance。🔸百利甜酒朱古力🍫係呢度嘅元朗分店的Signature drinks之一,聽個名以為好普通,點知飲落都有驚喜。Baileys 味都好出,又唔會太酒味,可以中和到朱古力嘅死甜。意外地清爽嘅朱古力飲品!🔸焙茶拿鐵🤎夜晚唔想飲咖啡☕️揀咗杯可以有靚靚拉花嘅焙茶拿鐵,焙茶味香濃沒有苦澀,拉花亦都好打卡👍🏻

🔸香煎脆皮鴨胸配白酒香橙醬🧡

薯仔都煎得好香

🔸蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞🍅

🔸百利甜酒朱古力🍫

🔸焙茶拿鐵🤎
2025-05-22 43 浏览
Pause It呢間Cafe係👧🏻既愛店之一,因為佢地既拉花飲品既圖案真係好Eye Catching!今次入到元朗就唔洗特別點諗食咩!🌟香煎安格斯西冷牛扒配薯菜Lunch Set有多款選擇,👧🏻就揀咗五成熟既安格斯西冷牛扒🥩,牛扒雖然唔算好厚,但係生熟程度控制得幾好,肉味相當濃郁,連埋邊邊位嘅少量肥膏同筋位食,相當滿足。伴碟仲有薯仔、甘筍、蘆筍。🌟是日餐湯是日餐湯係甘筍湯,甘筍嘅甜味豐富,質感綿密細滑。🌟法式多士配自家製咖啡牛油餐廳提供嘅甜品款式數量唔多,但👧🏻當日實在太想食甜品,咁就試下佢哋嘅法式多士!唔似平時出面食開嘅法式多士,用白麵包嚟煎/炸,呢度係用上Brioche呢種夠曬柔軟蓬鬆既麵包,沾上蛋漿後再煎。喺濕潤既多士上淋上香而不膩既楓糖漿、多士既熱度將咖啡牛油緩緩溶化,加上朱古力穀麥脆脆、開心果碎既豐富口感,絕對令人食過不停。🌟百利甜酒朱古力(元朗限定)又想飲啲酒類飲品,又想飲拉花飲品,Baileys Chocolate就可以一次過滿足到👧🏻!朱古力味一如預期嘅濃郁,百利甜酒嘅份量亦好足。🌟焦糖布甸鮮奶咖啡 (元朗限定)另一杯飲品焦糖布甸鮮奶咖啡同樣有驚喜,面層有燒焦糖,層次分

🌟香煎安格斯西冷牛扒配薯菜

🌟是日餐湯
是日餐湯係甘筍湯,甘筍嘅甜味豐富,質感綿密細滑。

🌟法式多士配自家製咖啡牛油

🌟百利甜酒朱古力(元朗限定)

🌟焦糖布甸鮮奶咖啡 (元朗限定)
另一杯飲品焦糖布甸鮮奶咖啡同樣有驚喜,面層有燒焦糖,層次分明,甜度不低,個人認為口味幾岩唔係飲慣咖啡既朋友仔。

✨元朗形點優雅的文青咖啡廳🌟今次兩個女仔叫咗大量食物,但係全部清晒都幾震撼🫣🫣餐廳門口入面都光線充足,環境整潔舒適,落地玻除左的輕食,還有好值得打卡拉花咖啡,仲有世一Juicy嘅班尼狄蛋🙌🏻🙌🏻我終於搵到啦拉花飲品😋點都要叫杯!kakakaBaileys Chocolate伯利甜酒巧克力的拉花,完美比例的醇香,令人忍不住慢慢品味Salmon Avocado Benedict煙熏三文魚配牛油果班尼迪克蛋,口感豐富,搭配的蛋黃醬更是錦上添花Fried Angus Sirloin with Asparagus and Grilled Potatoes香煎安格斯西冷牛扒,外焦里嫩,配上新鮮的時蔬和薯條,每一口都令人滿足。Japanese Wagyu Burger with Fries日本和牛漢堡,牛肉油香四溢,外皮微脆,配上新鮮生菜和爽口番茄,經典的美式漢堡讓人回味無窮。
✨元朗形點優雅的文青咖啡廳🌟
今次兩個女仔叫咗大量食物,但係全部清晒都幾震撼🫣🫣

拉花飲品😋點都要叫杯!kakaka

Baileys Chocolate
伯利甜酒巧克力的拉花,完美比例的醇香,令人忍不住慢慢品味

Salmon Avocado Benedict

2025-05-17
2025-05-18 9 浏览
星期日同老公食lunch(其實都接近兩點🤣)每人嗌左個set加一份芝士黑松露薯條因為我唔食黑松露 店員哥哥幫我分開上個醬個薯條好出色👍🏾上面有少少辣粉? 好惹味🤤🤤🤤然後本身諗住嗌杯凍既peppermint mocha但呢杯原來淨係可以整熱飲🥺呢個天氣真係唔想飲熱野🥵咁唯有叫杯普通ice mocha個店員哥哥好好咁請我食粒薄荷朱古力😂食物質素唔錯👍🏾店員又nice👍🏾希望一路keep到水準
星期日同老公食lunch
(其實都接近兩點🤣)
每人嗌左個set

食物質素唔錯👍🏾
店員又nice👍🏾

希望一路keep到水準

2025-05-18
今晚同朋友係元朗YOHO行街,行到攰攰地,突然想搵間Cafe坐低食d野。見到呢間Cafe環境幾舒服,燈光柔和,就決定入去試下。冇諗到,一試就發現左寶藏! .麻辣蜆肉炒意大利粉 $108呢個意粉真係好有驚喜!條條意粉都沾滿左麻辣醬汁,辣度岩岩好,吾會太刺激,但係夠晒惹味。意粉炒得濕潤,完全冇乾爭爭既感覺,仲有陣陣蒜香,越食越開胃。最正係d蜆肉,份量多之餘仲好鮮甜,同麻辣味出奇地夾,食到停吾到口! .慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條 $88三文治既麵包超級鬆軟,咬落去有彈性,一d都吾會硬。雞胸肉慢煮得岩岩好,超級嫩滑,完全冇鞋口既感覺,加埋香草醬,味道好清新。薯條炸到金黃色,外脆內軟,灑左少少辣粉,食落更加香口,忍吾住一條接一條! .Mocha $42+$6加$6就可以轉成大大杯,超抵!Mocha既拉花仲要係Winnie the Pooh,好精緻好可愛,真係靚到吾捨得飲。不過飲落都冇令人失望,咖啡同朱古力既比例岩岩好,香濃得黎又吾會太甜,打卡同享受兩不誤!

麻辣蜆肉炒意大利粉 $108

慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條 $88