2024-12-04 1732 浏览
去咗尖沙咀shopping行到累累哋、想嘆吓下午茶見到一間新開店舖、這間 PHI Coffe 整間店舖環境時尚木系裝置、週邊圍繞透明玻璃、同時以柔和色澤坐着仲望到窗外嘅景觀😚感覺都唔錯!豐盛英式早餐 $125整碟英式早餐真的好豐盛🤔、茄汁豆 、大啡菇、太陽蛋、 吐司 、沙律、 腸仔、 烟肉等、每一款夠哂營養又健康、尤其是沙律配菜都好新鮮😚、真係有齊需要!酥炸軟殼蟹意粉 $138蕃茄牛肉汁呢一碟軟殼蟹意粉賣相都幾好🤔整碟色澤吸引尤其是隻金黄軟殼蟹😲、入口酥脆香口😚啖啖美味、配埋意粉蕃茄牛肉汁味道酸甜惹味、每一啖意粉軟硬適中掛滿汁液、食到停唔到口真的好正😋!蜜瓜再初夏升溫時 $142呢一款甜品好有再初夏感覺🤔、望住好吸引睇得又食得🤤、真係唔捨得食🤭、整款綠悠悠賣相配埋pancake好靚😍、感覺又一個夏日再嚟☺️feel、pankcake入口鬆化滿滿口感😚、加埋忌廉香甜雙重軟滑、食埋香甜蜜瓜甜思思😋恰恰好!熱朱古力 $46簡單一杯朱古力做到出嚟好靚😍送到上枱散發朱古力香😚、濃濃朱古力入口香滑味道都唔錯!陽剛香水檸檬茶 $42呢一杯香水檸檬茶賣相清晰通透🤔、又唔會好似其它更深色、入口味道清爽香

豐盛英式早餐 $125

酥炸軟殼蟹意粉 $138
蕃茄牛肉汁

呢一碟軟殼蟹意粉賣相都幾好🤔

蜜瓜再初夏升溫時 $142

呢一款甜品好有再初夏感覺🤔、

熱朱古力 $46

簡單一杯朱古力做到出嚟好靚😍
送到上枱散發朱古力香😚、濃濃朱古力入口香滑味道都唔錯!

陽剛香水檸檬茶 $42

呢一杯香水檸檬茶賣相清晰通透🤔、又唔會好似其它更深色、
入口味道清爽香味道特別、又唔會過甜茶味適中都幾好!

2024-12-02
雖然已經冇推出任何嘅疏乎厘優惠,但係剛好呢一間餐廳就喺尖沙咀最熱門嘅聖誕裝飾隔離,可以透過透明玻璃窗睇埋燈飾!✨蜜瓜在初夏升溫時疏乎厘絕對係餐廳嘅大熱皇牌產品,上枱空氣感十足,「震騰騰」的質感真係令人好想一啖食咗佢哋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐廳採用日本直送嘅新紀元卵同韓國低筋麵粉,所以梳乎厘確係相當細滑鬆軟。有別於一般藍莓、士多啤梨等等嘅選擇,餐廳亦都提供蜜瓜口味,令到甜品都可以食得好清新,食一啖襯一啖新鮮水果,罪惡感即刻減一半。✨漢堡扒全日早餐非常豐富嘅擺盤、除咗煙肉、牛油果、煙三文魚、煎蛋之外,重頭戲莫過於喺呢塊漢堡扒,非常厚身,入口帶肉汁,另外亦都非常欣賞佢個燴牛面頰,肉質軟入味。✨濃鮮龍蝦意大利飯真係有粒粒龍蝦肉擺喺面,意大利飯嘅口感剛好,醬汁濃郁,而且整體並無好滯口(・ω・)ノ✨班蘭椰子咖啡斑蘭嘅糖漿沉浸係度部,頂部嘅奶泡非常順滑,咖啡帶少少酸口。✨提拉米蘇咖啡佢嘅造型完全令我冇後悔夜晚都要飲咖啡!上面嘅忌廉相當堅挺,唔會太容易溶化於咖啡之中,不過食嘅時候要小心啲,因為會容易被嗆親。

✨蜜瓜在初夏升溫時

✨漢堡扒全日早餐

✨濃鮮龍蝦意大利飯

✨班蘭椰子咖啡
斑蘭嘅糖漿沉浸係度部,頂部嘅奶泡非常順滑,咖啡帶少少酸口。

✨提拉米蘇咖啡
  • 漢堡扒全日早餐
2025-02-06 0 浏览
女服務員態度奇差一見我食完意粉,問也不問迅即“搶”收走碟子隨後話有人訂枱 要求我掉過對面枱我說“介意”也沒聽到,不理會女服務員迅速拿了飲剩半杯Coffee往對面枱。。。
服務員態度奇差
一見我食完意粉,問也不問
迅即“搶”收走碟子
隨後話有人訂枱 要求我掉過對面枱
我說“介意”也沒聽到,不理會
服務員迅速拿了飲剩半杯Coffee往對面枱。。。
2025-02-06
1K
2025-02-05 61 浏览
Phi Coffee的新分店在尖東,木系店面,充滿小清新感覺。坐在玻璃窗旁,可以欣賞巨型雪花燈飾,更顯浪漫色彩。餐廳主打即製梳乎厘、滋味全日早餐,香噴噴的甜點令人愉悅,喚醒味蕾。漢堡扒全日早餐 (132)豐富的早餐,滿滿配料: 漢堡扒、太陽蛋、煙肉、煙三文魚、丹麥多士及沙律等。漢堡扒熱呼呼,肉汁豐盛,滑嫰煙三文魚,搭配燶邊蛋和焦脆的煙肉,惹味吸引。丹麥多士香脆可口,在楓糖醬中翻滾,添上一份蜜甜,加倍誘惑。龍蝦汁蟹蝦肉扁意粉 (162)蝦肉紮實,鮮味十足,意粉掛滿濃郁的龍蝦汁,配上一絲絲的蟹肉,提升迷人的鮮香,令人垂涎。藍莓希臘乳酪梳乎厘 (135)梳乎厘入口輕盈,充滿空氣感,表面鋪上酸甜的藍莓果醬,結合濃郁的希臘乳酪和新鮮藍莓,柔順綿密,清新的莓果香味散發,叫人回味。人見人愛花茶 (52)花茶酸爽怡人,帶有淡淡的花香和果香,芳香四溢,玫瑰花茶清新帶微酸,喝後解膩清爽。無花果藍莓沙冰 (68)沙冰冰涼稠密,無花果的清甜,和藍莓果香交織,清爽之餘又不失果香,十分透心涼。

漢堡扒全日早餐 (132)

龍蝦汁蟹蝦肉扁意粉 (162)

藍莓希臘乳酪梳乎厘 (135)

人見人愛花茶 (52)
無花果藍莓沙冰 (68)
2025-02-04 138 浏览
尖東呢間café,見到佢哋個價錢都幾吸引,唔算貴又多選擇!漢堡扒全日早餐 $132好豐富,個漢堡扒係手打嘅,個肉質夠juicy,唔會太乾,調味都啱啱好。配埋煎蛋、煙肉、焗豆同番茄,仲有兩塊多士,份量十足。一個人食完都飽飽地。松露奶油雜菌扁意粉$102,呢個價位嚟講好驚喜!個松露味夠香,唔會太假,雜菌新鮮,醬汁creamy但又唔會太漏,意粉煮得唔錯。甜品揀咗英式伯爵茶梳乎厘 $158,個梳乎厘伯爵茶味好香,唔會太甜,配埋雪糕食就啱啱好。個賣相都幾靚,打卡一流!飲品方面叫咗:冬日栗子咖啡 $58,香濃栗子味,咖啡底都幾有水準,唔錯!福鼎白茶$42,茶味清香,配啲甜品就最啱。呢度食物價錢合理,食物質素都幾好,嘢食份量夠晒。最緊要係個environment都幾舒服,啱晒慢慢歎。

尖東呢間café,見到佢哋個價錢都幾吸引,唔算貴又多選擇!

福鼎白茶$42,茶味清香,配啲甜品就最啱。

2025-02-01 201 浏览
寧靜舒適嘅Cafe店內以木系裝修為主多款梳乎厘甜品選擇🍨餐牌設計精美,睇緊雜誌咁✨經典英式伯爵茶梳乎厘伯爵茶醬唔會過份濃厚梳乎厘鬆軟,微微空氣感蛋香不算重,但口感幾輕盈✨✨漢堡扒全日早餐賣相精緻,食材配搭豐富全日早餐,牛油果是必須要有🥑!麵包多士配蜂蜜,酥脆酥脆🍯✨手撕牛肉意大利飯蕃茄味道突出,酸酸的都幾開胃✨提拉米蘇咖啡✨抹茶鮮奶無論係抹茶同鮮奶定Tiramisu同咖啡兩者比例平均,相處得和諧☕️唔會搶過對方嘅風頭👁️
寧靜舒適嘅Cafe
店內以木系裝修為主
多款梳乎厘甜品選擇🍨
餐牌設計精美,睇緊雜誌咁

✨經典英式伯爵茶梳乎厘
伯爵茶醬唔會過份濃厚
梳乎厘鬆軟,微微空氣感
蛋香不算重,但口感幾輕盈✨

✨漢堡扒全日早餐
賣相精緻,食材配搭豐富
全日早餐,牛油果是必須要有🥑!
麵包多士配蜂蜜,酥脆酥脆🍯

✨手撕牛肉意大利飯
蕃茄味道突出,酸酸的都幾開胃

✨提拉米蘇咖啡
✨抹茶鮮奶
無論係抹茶同鮮奶
定Tiramisu同咖啡
兩者比例平均,相處得和諧☕️
唔會搶過對方嘅風頭👁️
2025-02-01 152 浏览
尖沙咀中心都開咗PHI coffee & pancake, 環境舒適好啱同朋友坐低傾偈,食物賣相精緻,特別係梳乎厘,又靚又好食!▪️香煎雞扒全日早餐 超豐富嘅all day!! 雞扒有兩塊,仲有太陽蛋、雜菇、多士同沙律菜,雞扒煎得好香又入味,份量都好多好夠食▪️雙重濃郁芝士肉醬貓耳朵粉 肉醬香濃惹味,貓耳朵粉質感有咬口,粒粒沾滿肉醬,配上芝士食味道豐富有層次▪️藍莓希臘乳酪梳乎厘賣相好精緻,質感鬆軟,蛋味香濃,梳乎厘上滿佈藍莓同藍莓醬,伴碟仲有球雲呢拿雪糕▪️豆花咖啡杯內豆花係入面,搭配咖啡一齊飲味道香濃有層次▪️天然蜂巢棒棒冷熱咖啡熱咖啡加入牛奶裏面,蜂巢棒棒慢慢溶化增添香甜味,感覺幾特別

▪️香煎雞扒全日早餐

▪️雙重濃郁芝士肉醬貓耳朵粉

▪️藍莓希臘乳酪梳乎厘

▪️豆花咖啡
杯內豆花係入面,搭配咖啡一齊飲味道香濃有層次

▪️天然蜂巢棒棒冷熱咖啡
熱咖啡加入牛奶裏面,蜂巢棒棒慢慢溶化增添香甜味,感覺幾特別
2025-01-26 281 浏览
呢間舖頭裝修好舒服,係我鍾意嘅木系,所以同老公黎左食我地叫左1️⃣漢堡扒全日早餐💰132呢個全日早餐好豐富,兩個人食都好滿足,有烘得好酥脆嘅多士、牛油果、煙肉、沙律、煙三文魚、煎蛋、仲有好厚身嘅漢堡扒,漢堡扒切開充滿肉汁,牛味濃郁,唔錯👍2️⃣雙重芝士濃郁貓耳朵粉💰106呢個芝士碎超級多,撈勻嚟食好濃郁嘅芝士味。第一次食貓耳朵粉,估唔到都煮得幾好食,食落煙煙韌韌。3️⃣藍莓希臘乳酪梳乎厘(配有雪糕)💰135疏乎厘有好香嘅蛋味,食落感覺好輕盈,唔會好油膩,加上酸甜藍莓醬同埋希臘乳酪,呢個甜品真係令人一啲罪惡感都冇🥰4️⃣冬日栗子咖啡💰58第一次試栗子咖啡,估唔到栗子蓉同咖啡都幾match,飲落香甜又有栗子香味,啱晒秋冬飲❤️5️⃣天然蜂巢棒棒冷熱咖啡💰58呢杯天然蜂巢咖啡好有特色,有一杯凍牛奶,一支天然蜂蜜棒,同埋一杯熱咖啡。飲嘅時候將熱咖啡倒落去凍牛奶同埋蜂蜜棒度,撈勻佢哋嚟飲,有濃濃嘅蜜糖香味,幾特別。消費價錢:2人💰537.5,人均💰268.75結論:(10分為滿分)味道:7.5/10性價比:7.5/10回頭指數:7.5/10餐廳名稱:PHI Coffee & Pancake餐廳地址:尖沙咀麼地道66號
呢間舖頭裝修好舒服,係我鍾意嘅木系,所以同老公黎左食

我地叫左
1️⃣漢堡扒全日早餐💰132

2️⃣雙重芝士濃郁貓耳朵粉💰106

3️⃣藍莓希臘乳酪梳乎厘(配有雪糕)💰135

4️⃣冬日栗子咖啡💰58

5️⃣天然蜂巢棒棒冷熱咖啡💰58

消費價錢:2人💰537.5,人均💰268.75

結論:
(10分為滿分)

味道:7.5/10
性價比:7.5/10
回頭指數:7.5/10

餐廳名稱:PHI Coffee & Pancake
餐廳地址:尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G64-66號舖

#Phicoffeepancake #phi #coffee #Souffle #Pancake #Cafe #打卡 #Chill
2025-01-21 315 浏览
Phi coffee第一間係中環開張我已經好鍾意去佢哋啲咖啡都幾有特色又成日有新款當然唔少得要食佢哋嘅疏乎厘啦今日經過尖沙咀見到原來又有新店開張仲有新年特色新疏乎厘!即刻試試-HAMBURGER STEAK WITH ALL DAY BREAKFAST漢堡扒全日早餐同朋友都未食lunch所以叫咗一個all day份量好大有齊沙律avocado漢堡扒煙肉蛋等等全部食材都好新鮮算係一個比較高質嘅all day-HAPP SNAKE NEW YEAR GRAPEFRUIT SOUFFLE笑口蛇蛇貪食紅柚梳乎厘呢個疏乎厘配搭咗紅柚顏色好喜慶食落可以中和疏乎厘嘅甜味變相食咗主菜之後再食呢個甜品都有好開胃嘅感覺而且酸酸甜甜口感一流疏乎厘充滿空氣感但係亦都有飽腹嘅感覺唔會好似真係食咗空氣-DUCK CONFIT RISOTTO WITH RED WINE SAUCE法式鴨髀紅酒汁燴飯平時覺得喺香港好難食到好食嘅risotto但呢度整嘅鴨髀真係超入味仲要入口即溶嘅感覺Risotto唔會好似傳統意大利咁太煙靭但係都保持口感有咬口好適合香港人口味-CHESTNUT COFFEE冬日栗子咖啡估唔到栗子蓉同咖
Phi coffee第一間係中環開張
我已經好鍾意去
佢哋啲咖啡都幾有特色
又成日有新款
當然唔少得要食佢哋嘅疏乎厘啦
今日經過尖沙咀見到原來又有新店開張
仲有新年特色新疏乎厘!
即刻試試

飲一杯黑糖咖啡真係好暖胃舒服
加埋燕麥奶
中和香咖啡嘅濃度
好易入口
🍴煙三文魚蟹肉熱香餅 $105熱香餅都好鬆軟,隻蛋係日式拉麵嗰種蛋啦,唔算好留心嘅個醬汁酸酸地都幾開胃三文魚牛油果蟹肉都幾清新!🍴龍蝦汁蝦蟹肉扁意粉 $162蝦肉蟹肉龍蝦汁意粉,龍蝦汁好香濃,都幾重芝士味嘅都幾Creamy面嘅話好瓜汁都幾好食嘅! 🥞經典英式伯爵茶梳乎厘 $158伯爵茶個cream幾香濃疏乎厘夠晒鬆軟好有空氣感。🍴飄浮士多啤梨梳打 $48清新開胃!🍴無花果藍莓沙冰 $68比較淡同沙冰粒粒質感。推薦指數: 7/10新分店,坐得舒服,主菜幾好食,班戟幾大份!
🍴煙三文魚蟹肉熱香餅 $105

🍴龍蝦汁蝦蟹肉扁意粉 $162

🥞經典英式伯爵茶梳乎厘 $158
伯爵茶個cream幾香濃疏乎厘夠晒鬆軟好有空氣感。

🍴飄浮士多啤梨梳打 $48
清新開胃!

🍴無花果藍莓沙冰 $68
比較淡同沙冰粒粒質感。

推薦指數: 7/10
新分店,坐得舒服,主菜幾好食,班戟幾大份!
2025-01-12 361 浏览
餐廳裝潢簡約, 枱與枱之間有距離, 坐得幾舒適。𓆹 漢堡扒全日早餐 $𝟷𝟹𝟸𓆹 龍蝦汁蝦蟹肉扁意粉 $𝟷𝟼𝟸𓆹 經典英式伯爵茶梳乎厘 $𝟷𝟻𝟾𓆹 藍莓梳打 $𝟺𝟾𓆹 焦糖脆脆鮮奶咖啡 $𝟺𝟾漢堡扒全日早餐好豐富, 有漢堡扒, 煙三文魚, 牛油果, 太陽蛋, 煙肉, 菇菌, 蔬菜同丹麥吐司。龍蝦汁蝦蟹肉扁意粉嘅蟹肉好多, 不過味道較清淡。經典英式伯爵茶梳乎厘軟綿綿, 伯爵茶醬甜而不膩, 連埋雪糕一齊食, 口感好豐富!
餐廳裝潢簡約, 枱與枱之間有距離, 坐得幾舒適。

𓆹 漢堡扒全日早餐 $𝟷𝟹𝟸
𓆹 龍蝦汁蝦蟹肉扁意粉 $𝟷𝟼𝟸
𓆹 經典英式伯爵茶梳乎厘 $𝟷𝟻𝟾
𓆹 藍莓梳打 $𝟺𝟾
𓆹 焦糖脆脆鮮奶咖啡 $𝟺𝟾

龍蝦汁蝦蟹肉扁意粉嘅蟹肉好多, 不過味道較清淡。

2025-01-12 297 浏览
響尖沙咀咁繁忙嘅地方~竟然有間可以靜靜地同朋友談下心又靚又好食嘅cafe😳店面主要以木系日式裝修,空間好大唔侷促~配大玻璃窗勁有feel,如果唔鍾意陽光晒住都可以落返窗簾~💜煙三文魚蟹肉窩夫好似個小蛋糕咁~煙三文魚同蟹肉都好多,配埋牛肉果🥑一齊食好清新~必須要讚窩夫整得好脆好好食🥰~💜松露蘑菇意大利飯Risotto整得啱啱好~唔會好似湯飯咁,加埋陣陣松露香,濃而不膩~💜Lotus海鹽焦糖梳乎厘海鹽同焦糖真係perfect match呀🤩🤩🤩梳乎厘整得好鬆軟~建議大家加埋雪糕更正~💜陽剛香水檸檬茶💜飄浮士多啤梨梳打

💜煙三文魚蟹肉窩夫

陽剛香水檸檬茶
飄浮士多啤梨梳打
2025-01-11
  • Lotus海鹽焦糖梳乎厘
今日夜晚去左食Cafe喲~環境蠻舒服的~感覺很適合跟朋友聊天~♥坐窗邊的話,後面背景的燈飾打卡真的好好看!-手撕牛肉大啡菇我蠻喜歡上面的溏心蛋的!!黃色的馬鈴薯泥~~加上醬汁,感覺還不錯喲~-卡邦尼貓耳朵粉芝士味還算濃郁~ 我很喜歡他們家的培根不會太肥膩的~有預製過的培根吃起來好吃😋-石板街梳乎厘上面的小卡片好有心思哦~這個擺盤還不錯!~我好喜歡奧利奧~嘻嘻🤭當然少不了飲料啦!!-暖泡沫鮮奶(玫瑰)這個大推!!!味道超級好喝!!玫瑰味的濃厚喲~!!還有其他兩款口味:原味和焦糖的!~下次去可能點焦糖的~-伯爵茶鮮奶咖啡這個用的咖啡豆是偏酸的那種~所以看個人口味啦~伯爵茶的味道還是有的。兩個人吃了五百多吧~晚飯來説價格還可以哦!加上我喜歡後面的燈飾打卡www(●'◡'●)
今日夜晚去左食Cafe喲~
環境蠻舒服的~感覺很適合跟朋友聊天~♥
坐窗邊的話,後面背景的燈飾打卡真的好好看!

-手撕牛肉大啡菇
我蠻喜歡上面的溏心蛋的!!
黃色的馬鈴薯泥~~
加上醬汁,感覺還不錯喲~
手撕牛肉大啡菇

-卡邦尼貓耳朵粉
芝士味還算濃郁~ 我很喜歡他們家的培根不會太肥膩的~
有預製過的培根吃起來好吃😋
卡邦尼貓耳朵粉

-石板街梳乎厘
上面的小卡片好有心思哦~
這個擺盤還不錯!~
我好喜歡奧利奧~嘻嘻🤭
石板街梳乎厘

當然少不了飲料啦!!
-暖泡沫鮮奶(玫瑰)
這個大推!!!味道超級好喝!!玫瑰味的濃厚喲~!!
還有其他兩款口味:原味和焦糖的!~
下次去可能點焦糖的~

-伯爵茶鮮奶咖啡
這個用的咖啡豆是偏酸的那種~
所以看個人口味啦~
伯爵茶的味道還是有的。

兩個人吃了五百多吧~
晚飯來説價格還可以哦!
加上我喜歡後面的燈飾打卡www(●'◡'●)
2025-01-08
手撕牛肉大啡菇
卡邦尼貓耳朵粉
石板街梳乎厘
2025-01-07 247 浏览
聖誕節行完尖沙咀海旁感受節日氣氛,嚟咗尖沙咀中心呢間PHI坐低食嘢休息吓。呢頭人流唔算多,環境舒適,望住街景飲杯嘢非常寫意。漢堡扒全日早餐 $132All day除咗有大大塊厚肉多汁嘅漢堡扒,仲有香脆煙肉、香甜烘多士、太陽蛋、燉牛肉、牛油果、沙律菜等,非常豐富。辣蕃茄蟹肉扁意粉 $112佢嘅意粉整得唔錯,食落夠彈牙,個汁好香蕃茄味,食落辣辣哋好開胃,面頭亦都有唔少蟹肉。秋冬濃濃栗子梳乎厘 $148甜品就叫咗秋冬天先當造嘅栗子梳乎厘。除咗有用栗子磨成嘅栗子蓉,仲有大大粒原粒栗子同栗子造型嘅瑪德蓮蛋糕,鍾意食栗子就啱晒。梳乎厘夠鬆軟綿密,空氣感十足。天然蜂蜜棒棒冷熱咖啡 $58呢杯蜂蜜棒棒咖啡非常有特色,有一杯凍鮮奶加蜂巢棒,同一杯熱咖啡。飲嘅時候將咖啡倒入奶入邊用蜂巢棒攪勻,香濃咖啡加上香甜嘅天然蜂蜜,簡直係雙重享受。抹茶鮮奶 $46熱嘅抹茶鮮奶,口感順滑,抹茶味好香濃,啱晒天氣咁凍嘅時候飲。。。PHI Coffee & Pancake (尖沙咀中心) (尖沙咀)尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G64-66號舖。。

漢堡扒全日早餐 $132

辣蕃茄蟹肉扁意粉 $112

秋冬濃濃栗子梳乎厘 $148

天然蜂蜜棒棒冷熱咖啡 $58

抹茶鮮奶 $46

尖沙咀麼地道66號尖沙咀中心地下G64-66號舖

行過尖沙咀見到呢個鋪位之前一直無開門好耐既cafe,竟然轉左做phi!即刻入去試下先~Soufflé menu大致上都係差唔多,加咗款聖誕限定口味,發現主菜好似加咗d新款式,就叫左兩款黎食慢煮鴨腿巴馬火腿燉飯呢個燉飯個汁既味好好味,有少少菇菌香味,加埋d火腿,食落有少少咸香味,又夠creamy。隻鴨腿都算大隻,唯一可能因為慢煮,d肉唔係好嫩,有d「鞋」,不過香味好夠。雙重芝士肉醬貓耳朵粉之前食過佢既basic版肉醬意,今次呢個可以話係升級版!d芝士碎多到成座山咁好吸睛,而且加埋d肉醬食味道再提升咗,更香芝士味,肉醬鮮味更濃郁👍🏻另外都係例牌叫咗個原味Pancake,唔知會唔會關試業事,上pancake時間比較耐,同個黃金比例做得唔夠好,唔夠鬆軟同好快會流晒氣偏咗,同我上一篇Phi 食評一樣,都係覺得中環分店既好食d。

慢煮鴨腿巴馬火腿燉飯

雙重芝士肉醬貓耳朵粉