2天前 0 浏览
每次經過都大排長龍,今日係平日,中午時段人不多,很快被安排入座。蜂蜜牛油炸雞配粟米燒炸雞外皮酥脆,一點也不乾,蜂蜜牛油的甜香,加上大量芝士粉,搭配粟米,非常惹味。10吋的牛油果醬烤肉薄餅薄餅的牛油果醬則帶來清新的口感,搭配柔嫩的烤肉,讓整體味道更加豐富。

蜂蜜牛油炸雞配粟米燒

10吋的牛油果醬烤肉薄餅

6天前
  • 蜂蜜牛油炸雞
2024-10-28 0 浏览
泡菜海灣薄餅🍕非常多海鮮配料,配上泡菜絕配好鍾意依到 嘅Pizza餅底😍叫咗13吋pizza ,仍然覺得唔夠喉😂😂蟹肉飛魚籽意粉🦀面頭係滿滿嘅蟹肉,有兩種顏色嘅飛魚子,同埋有非常多嘅洋蔥粒,食落增加口感👍🏻👍🏻醬汁超級濃郁又唔會太鹹甜辣炸雞配蓮藕片呢個配搭極新穎,配搭蓮藕片可以解膩🩷甜辣汁做得非常之好,唔會太辣搶晒啲味,比好多韓國舖仲好食,本身炸雞火喉都控制得好好,就算雞胸部位都唔會乾😋😋😋
泡菜海灣薄餅🍕

非常多海鮮配料,配上泡菜絕配
好鍾意依到 嘅Pizza餅底😍
叫咗13吋pizza ,仍然覺得唔夠喉😂😂
泡菜海灣薄餅

蟹肉飛魚籽意粉🦀

醬汁超級濃郁又唔會太鹹
蟹肉飛魚子意粉

甜辣炸雞配蓮藕片

呢個配搭極新穎,配搭蓮藕片可以解膩🩷

泡菜海灣薄餅
蟹肉飛魚子意粉
  • 蒜香甜辣秘製炸雞
2024-10-28 0 浏览
星期日中午的荃灣店人不多,只有一半位置滿座。蟹子卡邦尼意粉Q:有一種橙色、一種綠色的魚子,非常之creamy而且濃郁。半分甜辣炸雞:餐牌寫明連炸雞系非辛辣,所以不懂辣的人都會食到,味道偏甜,炸雞配上的蓮藕片亦都 非常香脆。泡菜海灣薄餅: 這款是一個13吋薄底的薄餅,有蟹柳、魷魚、青椒、菠蘿、芝士。味道好豐富,共有8件,四個人吃啱啱好。餐廳職員服務好好,廚房整錯咗嘢食都即時重新造過。🐝—————————我是分隔線—————————🐝總結:食物種類確係多,每次來都有不同嘅野食揀到!🫵🏻店名:Pizza Maru (荃新天地)地址:荃灣楊屋道1號荃新天地1期 UG28及30 舖#hkig #foodie#foodblogger #foodndaily #foodbloger #hongkongfood #hongkongfoodie #foodblogger #likesforlike #eatateeaten #comment #share #subscribe #荃灣 #荃灣美食 #卡邦尼意粉 #韓國炸雞

星期日中午的荃灣店人不多,只有一半位置滿座。

餐廳職員服務好好,廚房整錯咗嘢食都即時重新造過。

🐝—————————我是分隔線—————————🐝

總結:食物種類確係多,每次來都有不同嘅野食揀到!
🫵🏻
店名:Pizza Maru (荃新天地)

地址:荃灣楊屋道1號荃新天地1期 UG28及30 舖

2024-10-27
  • 蒜香甜辣秘製炸雞
2024-09-22 769 浏览
🦀群蟹派對Pizza底係薄底,四個人份量岩岩好,材料種類好多,除左蟹肉,仲有蝦、洋蔥、木魚片,味道豐富,而且個沙律醬好好食,不過如果個蟹肉多啲就好啦!🍯蜂蜜蒜泥炸雞配蝦片先唔講味道先,個炸雞係真心出色既!上枱既時候仲熱,炸粉薄做到外脆既口感 ,咬到入面啲雞肉好滑仲有啲肉汁。味道方面蜂蜜蒜味唔太出,鐘意濃味既我建議試其他口味。🦪Maru 秘制青口分量好夠,粒粒青口都有肉,而且都唔細粒。調味唔會太重,汁都唔多,食到青口既原味,首先本人好鍾意食青口,所以難以持平,不過鐘意青口既一定要試一試。🍝煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉意粉都幾大份,一開始仲怕會食唔晒,但係要大讚個泡菜,叫個時其實都怕加左泡菜會好怪,但就係因為個泡菜解左卡邦尼本身既膩感,越食越開胃,真係估佢唔到咁夾呀!

🦀群蟹派對

🍯蜂蜜蒜泥炸雞配蝦片

🦪Maru 秘制青口

🍝煙燻鴨胸泡菜卡邦尼意粉
2024-09-21 900 浏览
行過荃灣, 想食特別嘢, 嚟到荃新天地有間食特色pizza嘅餐廳, 成日見到人排隊, 今次冇乜人, 等咗15分鐘就入到去。 呢間餐廳主打韓國特色pizza, 有好多款式, 亦都有唔同嘅韓式西餐菜, 我哋一行六個人, 可以嗌唔同嘅餸菜。 餐廳環境裝修得好新穎, 播住韓國嘅歌好有feel。 不過枱就擺得有啲逼, 唔係放到好多食物。 如果食呢間餐廳,就要多啲人食, 可以share唔同款式, 一兩個人去食就會食唔曬。 我哋叫咗個薯角炭燒雞肉芝加哥pizza同埋類似Hawaiian pizza。 Pizza好厚身,配料好足, 淡淡都充滿芝士味道, 食得好滋味。 仲叫咗個豬肋骨, 啖啖肉,好好吃。 沙律又好fresh。 總括來說, 呢間餐廳好適合三五知己嚟聚聚, 食落好有驚喜!

仲叫咗個豬肋骨, 啖啖肉,好好吃。 沙律又好fresh。

總括來說, 呢間餐廳好適合三五知己嚟聚聚, 食落好有驚喜!
2024-09-02 1074 浏览
每次行過荃新天地都會有人等緊呢間餐廳,今日約埋朋友試下佢🤤餐牌樣樣都好豐富吸引!蟹肉飛魚子意粉,呢個意粉好好食,蟹肉都多,個汁唔會好濃,食落唔會覺得膩,推薦👍👍👍炸雞叫左兩款口味(甜辣&蜂蜜牛油),雞都滑同埋熱辣辣,味道就正常發揮冇乜特別。韓式海鮮炒年糕,青口好食,份量唔算多,個汁偏向稀d,但都辣既。泡菜海灣芝加哥,呢款pizza好似好出名。但食落覺得唔算好特別,可能期望過大🫠🫠🫠仲叫左peach lime ice tea ,飲落好甜🫠整體黎講如果唔洗等位都可以試下既。
每次行過荃新天地都會有人等緊呢間餐廳,今日約埋朋友試下佢🤤
2034 浏览

餐牌樣樣都好豐富吸引!

仲叫左peach lime ice tea ,飲落好甜🫠
整體黎講如果唔洗等位都可以試下既。
2024-08-27 1060 浏览
失驚無神想食Pizza, 但又唔想食得太hea, 搵間好D架啦, 希望有D特色, 就搵咗荃新天地呢間韓式Pizza。 批底稍厚, 新鮮夠脆, 一定夠飽。 Topping方面, 一定砌到靚靚先送上枱。 我叫咗呢個, 有原條蟹柳, 食起上嚟要先己咬開, 如果咬唔斷就一啖KO佢😋 咁... 下幾啖無蟹柳囉! 我伶願咁樣, 都唔好切碎D蟹柳囉。佢地唔止Pizza, 仲有其他有韓國特色既野, 唔想食炸雞, 都仲有好似呢個韓式海鮮炒年糕。 價錢都可以接受, 亦都夠飽。掛住食, 唔記得影相, 本來六隻青口砌到靚靚咁既。 海鮮仲有魷魚圈同大蝦, 加埋韓式辣醬, 少少辣, 好好味!

韓式海鮮炒年糕
题外话/补充资料: 紙巾提供: 有 廁所狀況: ***** (商場廁所) 回味指數: **** 翻兜指數: *** 溫飽指數: **** 備註: 侍應講英文
2024-08-24
韓式海鮮炒年糕
真實自費食評其實食過好幾次但因為呢到既炸雞非常吸引所以要俾返個credit佢。今次食係荃新天地分店 但星期日夜晚都要等,所以大家要黎就早啲黎拎飛,因為GULU app 呢間分店係無得拎飛。蜜糖柚子八爪魚沙律 $128 🐙Honey Yuzu Octopus Salad Mixed Salad, Cherry Tomato, Octopus, Flying Fish Roe, Cucumber, Cherry Radish, Parmesan Cheese, Honey Yuzu Dressing.呢個沙律好開胃,而且柚子汁係有一粒粒柚子肉,如果八爪魚多啲就更加好,因為八爪魚薄切都比較少,同埋沙律菜都係比較少,4個人食每人一啖仔。Maru 秘製青口鍋 $178 Maru Blue Mussel PotBlue Mussel,Cherry Tomato, Onion, Mushroom, Garlic, White Wine Rose Sauce, Grated Parmesan Cheese青口份量都算多,黎到大部分都係打開個口,唔會好膩,但唔會太多汁。韓國烤肉芝加哥 $223 🍕Bul
真實自費食評

蜜糖柚子八爪魚沙律 $128 🐙
Honey Yuzu Octopus Salad

Maru 秘製青口鍋 $178
Maru Blue Mussel Pot

韓國烤肉芝加哥 $223 🍕
Bulgogi Chicago
Double Mozzarella Cheese,String Cheese,Kalbi Beef, Pepperoni,Tomato, Parmesan Cheese,Icing Sugar, Parsley Flakes, Maru Tomato Sauce

呢個pizza 四個人食岩岩好,因為佢係一個好厚既批邊,而且非常多芝士,而且係拉絲芝士,食完呢個已經好飽肚。

半半炸雞 Half & Half $259 🐓
蜂蜜牛油炸雞配栗米燒
Honey Butter Fried Chicken with Corn Rib
蜂蜜蒜泥炸雞配蝦片
Honey Garlic Fried Chicken with Prawn Cracker

喺Pizza Maru 我最鍾意呢到既炸雞,蜂蜜牛油炸雞我覺得必點,因為一啲都唔乾,而且個芝士粉甜甜地好開胃,另外依家配栗米係好惹味。
另外蒜泥炸雞既蒜味唔係好重,適合啲唔係特別好蒜味既人。
2024-08-01 1180 浏览
今日encore 黎呢間餐廳食pizza ,真係好好味,呢款牛肉pizza ,芝心批真係好正,絕對值得試。不過係啲料就少咗啲,一件pizza一件肉。之後叫咗個墨魚汁意粉,非常濃烈既墨魚汁味,意粉又有咬口,好正。
2024-07-28 1332 浏览
呢間位於荃新天地既食店,地點方便😀,鋪頭裝修華麗,間隔闊落🕺,門店12點開,我12:10去到即有位,但我離座時,都好多人等位,所以想來品嚐午餐,看來12:30前會較好😂😂今次我叫了魚香紫菜薏米意大利飯🍚,同事叫了明太鮮蝦🍤🍤海帶意大利粉,覺得兩款都好有特色,而且也有韓國嘅味道。 另外有鯷魚乾,也有韓國醬味道,至於份量,真的剛好,價錢也可以接受,所以應該會再來,但下次就就想吃pizza 和炸雞
魚香紫菜薏米意大利飯
明太鮮蝦🍤🍤海帶意大利粉
2024-07-25
魚香紫菜薏米意大利飯
明太鮮蝦🍤🍤海帶意大利粉
2024-07-07 1225 浏览
呢間平時都好多人排隊,係韓國舖頭,見佢有個好大嘅螢幕播住BLACKPINK,裝修非常之新,影相打卡一流。佢個Pizza非常之好食,唔同傳統大品牌嗰兩間Pizza shop, 最緊要係要叫芝心批, 因為佢個芝士有成兩吋濶係超多芝士唔係喺嗰邊嘅裏面係喺嗰邊嘅表面, 芝士部份亦有少許香草, 個邊好好食,所以加咗$45都係值得。啲餡都夠多, 調味適中, 佢嘅香料味係幾特別, 好味!意大利飯都OK, 但係如果價錢嚟講, 午餐意粉同埋10吋pizza都係$120起, 選擇Pizza比較好, 一定唔會失望。
2024-07-05
  • 車打芝士芝心批pizza
2024-07-05 992 浏览
見好多人排隊,網上呀朋友呀又好多勁推介,所以有日難得經過時間尚早冇乜人排就去試下!叫左一份pizza,一份炸雞,pizza係厚切批,皮都軟熟,好食的。炸雞都熱辣辣岀煙,但就覺得冇網上講到咁好食,同埋食完覺得有點濟。所以想試既朋友可以選擇唔洗排隊人少的時段試啦,如果要排成個幾鐘先食到,個人覺得不太值得呢
2024-06-19 845 浏览
💫玫瑰炒年糕炸雞(12件)$248好像是期間限定的,而且看到有年糕便點了😂年糕很普通可以忽略。醬汁有一點點玫瑰的味道,甜甜辣辣的,簡單來說就是溫和版的韓式甜辣醬,配上炸雞挺好吃的。炸雞份量有夠多🤣每一件都很多肉,皮薄而且很嫩,炸得很好👍🏻吃了3-4件後開始有點膩了🙂‍↕️但還是很好吃(っ'ヮ'c)💫韓國芝加哥烤肉pizza $223第一次吃韓式pizza,的確令我對pizza有點改觀了,原來pizza是有其他味道的😂這個pizza結合了2種芝士,而且芝士的份量真的很多,拿起來時芝士拉絲拉得超長,喜歡芝士的吃下去會很爽。烤肉是一般的烤肉,就是配角。pizza的質地是煙煙韌韌的,帶點微甜,個人來說很喜歡👍🏻以一個本來對pizza無感的人來說,我會說這是一個好吃的pizza✨推薦:🌟🌟🌟🌟🌟地址:Pizza Maru (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖
💫玫瑰炒年糕炸雞(12件)$248

💫韓國芝加哥烤肉pizza $223

推薦:🌟🌟🌟🌟🌟
地址:Pizza Maru (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地UG樓UG28&30號舖
2024-01-15
  • 韓國烤肉芝加哥
2024-06-01 924 浏览
為咗莎莉雞而嚟食,叫咗莎莉雞限定Menu嘅芒果炸雞,但味道真係好古怪,個芒果汁略嫌太過假。味道好似西檸雞,但係西檸雞會更加好食。反而蟹肉意粉做得好好食,味道同份量都好好,四個人食啱啱好。另外都叫咗個炸墨魚咀,但係炸物方面大大嚿得黎原來好多炸粉,重點嘅墨魚得好細粒🫠而Pizza第一衣冇叫杏仁蜜糖邊既款,都好好食,茄汁底,肉只有有少少’UN’總結嚟講,個名都有得你叫Pizza Maru都係食返Pizza最保障🤣炸物都係唔好叫啦
反而蟹肉意粉做得好好食,味道同份量都好好,四個人食啱啱好。

2024-05-17 1059 浏览
見有朋友介紹這間韓式pizza炸雞店, 於是今天心思思很想試.   # 雙拼炸雞 - 蒜香甜辣秘製炸雞 + 蜂蜜牛油秘製炸雞 各 半打🐔 - 炸雞很好吃, 鬆脆. 食淨拿回家再氣炸番都好好食.  蜂蜜味偏甜, 蒜香甜辣幾嘢味. 唔辣, 各有各好吃# 韓國烤肉芝加哥拉絲 pizza 🍕- 這個超級好吃,  一定要試這的拉絲pizza, 上枱時還暖. 裏面芝士真係溶得很美.  非常好吃, 下次一定要再來試另一味道.# maru 秘製青口鍋 - 這個汁料做得好嘢味, 微辣, 可惜我覺青口唔太好食, 偏un, 無鮮味.  呢個唔會再叫# iced ☕- 正常這家店價錢偏中上一點,  如很喜歡吃pizza, 值得一試.   很回味的味道 ! 用心製作
# 韓國烤肉芝加哥拉絲 pizza 🍕
# maru 秘製青口鍋