2021-07-06 1971 浏览
超推介今次我黎到 一間超人氣韓式Pizza店特色pizza 批邊吸引到九龍區ge我黎到朝聖^^果然無失望因為佢真材實料👍🏻 多料又好食~環境都幾新淨,重要有好幾款生啤酒提供^^如果太多選擇諗五到選擇咩都5洗擔心下面呢2款2選1容易得多呀!又可以嘗試好多不同口味的材料~~肉食五行   經典五行呢度重可以加小小錢,轉特色的批邊,有3種款,各有特色! 1.金芝邊  GOLD EDGE細滑番薯慕絲配香濃芝士2.摩卡邊MOCHA CHEESE EDGE 摩卡咖啡包做成的邊3.雙芝邊 DOUBLE CHEESE TWIST2重口味的cheese做成扭扭紋^^而今次我就選擇左+$32就有特色的金芝邊 Gold edge呢款韓式獨有的,效果出到黎真的很正!中間得材料非常足,小小甜得黎之餘重帶有!細滑番薯慕絲配香濃流心芝士溶真係比個PIZZA溶化到我個胃^^韓國蟹肉塔Korean Crab Tian圓柱形的塔包含的材料很多:蟹肉 青瓜 牛油果 泡菜蛋黃醬 酸忌廉醬再配上黑米烤薄餅放在上面一口滿滿的吃!非常滿足MARU 紫蘇洋蔥圈即叫即炸的~又香又脆口,配合椰菜絲弄成的醬的確很特別的!不論大人定小朋友都會
超推介今次我黎到 一間超人氣韓式Pizza店
特色pizza 批邊吸引到九龍區ge我黎到朝聖^^
果然無失望

因為佢真材實料👍🏻 多料又好食~
環境都幾新淨,重要有好幾款生啤酒提供^^

如果太多選擇諗五到選擇咩都5洗擔心
下面呢2款2選1容易得多呀!
又可以嘗試好多不同口味的材料~~
肉食五行
 經典五行

呢度重可以加小小錢,轉特色的批邊,有3種款,各有特色!
1.金芝邊  GOLD EDGE
細滑番薯慕絲配香濃芝士
2.摩卡邊MOCHA CHEESE EDGE
摩卡咖啡包做成的邊
3.雙芝邊 DOUBLE CHEESE TWIST
2重口味的cheese做成扭扭紋^^

而今次我就選擇左
+$32就有特色的金芝邊 Gold edge
呢款韓式獨有的,效果出到黎真的很正!
中間得材料非常足,
小小甜得黎之餘重帶有!
細滑番薯慕絲配香濃流心芝士溶

再配上黑米烤薄餅

放在上面一口滿滿的吃!非常滿足

MARU 紫蘇洋蔥圈
即叫即炸的~
又香又脆口,配合椰菜絲弄成的醬的確很特別的!
不論大人定小朋友都會鍾意食呀❤️

有生啤提供,同朋友吹水飲酒食Pizza,好開心ge一晚呀真係~🍻
2021-07-05 135 浏览
Blue Monday點樣可以冇咁blue?梗係去食餐勁啦~Pizza Maru 荃灣新店開咗喇,行去完街去開餐最方便!天氣咁熱,一坐低就要咗兩杯凍飲:Gentleman Lager🍺 + Peach Lime Iced Tea~ 飲完成個人即刻涼爽咗好多!!!食韓國嘢梗係要食炸雞啦,蜂蜜牛油秘製炸雞幾好食,外層香脆,入面嘅雞肉好juicy。雞肉都醃得夠味,整體都好好食😋呢度嘅Pizza好出名,我哋點咗泡菜海灣芝加哥!呢個Pizza都幾惹味,好足料,仲有非常之澎湃嘅芝士!!!食完真係好滿足☺️最後仲有軟殼蟹,好豐富!佢哋lunch hour有啲午餐精選好抵食,下次要試吓!我哋覺得呢度啲嘢食性價比都幾高,下次可以叫多幾個朋友一齊食,試多啲款式
Blue Monday點樣可以冇咁blue?
梗係去食餐勁啦~

最後仲有軟殼蟹,好豐富!

佢哋lunch hour有啲午餐精選好抵食,下次要試吓!

2021-07-05
2021-07-04 132 浏览
每次經過荃新天地,都會看到有一堆人堆在Pizza Maru 店面前。試過即時拿籌排隊,但要排超過10個,所以都放棄了。後來發現它是用Guru拿籌,決定再次挑戰。好想念韓國🇰🇷炸雞🥲,真的是為了韓國炸雞而來,幸好沒令我失望。點了蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣),哈哈😂竟然甜辣炸雞是非辣。太搞笑了,真的非叫不可。我們點了6件炸雞,各個雞的部分都有。雞肉微微調味過,沒有半點雪藏味。雞皮夠脆,肉質嫩滑,就連雞胸的肉質都唔錯,可惜沒有什麼肉汁。醬汁充滿了蒜香,加上甜甜的韓式辣醬味,真的為這碟炸雞加了不少分!今次醬汁淋得不算平均,自己要點碟底的醬。總體來說,真的有還原韓國炸雞8成😭除了炸雞,我們還點了招牌菜—Pizza🍕!這裏的pizza以健康的麵團來做賣點。我們點了9吋的江南牛仔pizza。面層的配料有牛肉加上燒汁沙律醬,中層有Mozzarella cheese鋪滿整個pizza,芝士的下面還藏著火腿😆,十分驚喜!餐廳採光度很好,裝修比較偏向美式,食物質素高,價錢亦合理,難怪長期爆滿🙈

蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)

江南牛仔

蒜香甜辣秘製炸雞(非辛辣)
江南牛仔
2021-07-01 120 浏览
講到韓國過江龍餐廳 大部份人都會諗起食炸雞🍗本身啱啱一開嘅個陣都有試過而度嘅炸雞 但有啲失望🥲因為雞肉唔算滑 再加上份量有啲少🥺😇但係個pizza真係好好食 💕所以可以再試多次👏🏻今次三個人叫咗No1薯角炭燒雞肉芝加哥pizza (💰 189) 9.8/10平均每塊pizza都有一至兩舊雞肉🐓餅皮酥脆 餡料豐富👍🏻鹹嘅BBQ醬 +甜甜地蜜糖杏仁邊🍯+ 鬆軟拉絲芝士🧀 三樣嘢加埋一齊超夾相比泡菜海鮮芝加哥 個人認為而款好食啲如果第一次嚟嘅話 叫呢款就OK🥰No2帶子泡菜卡邦尼(💰 159)8.5/10我哋三個女仔每人四啖 唔使8分鐘就食完😂 意粉軟硬程度適中 😚帶子都有鮮味同大粒可能加咗酸辣嘅泡菜 唔講唔知依款係卡邦尼意粉🤣 🙋🏻‍♀️記住係THE GULU 拎飛先😌今次七點去 等咗個半鐘先有位🥺🥺
因為雞肉唔算滑 再加上份量有啲少🥺

No2帶子泡菜卡邦尼(💰 159)8.5/10

🙋🏻‍♀️記住係THE GULU 拎飛先😌
今次七點去 等咗個半鐘先有位🥺🥺
2021-06-29 153 浏览
今日心血來潮想食pizza 去左食呢間韓國炸雞pizza pizza材料新鮮 炸雞都算鬆脆唔會炸到死死實實 價錢走中高檔路線 食物有質素 我最欣賞係佢出品既食物同menu張相近乎一樣 可以一試😋👍
2021-06-29
話說呢間人氣韓國菜小編已經食過好多次,朋友對佢都係讚不絕口😆 自從荃灣新店開咗之後次次行過都係見倒好多人排隊😂午市時段佢哋仲有午餐精選,今次同朋友就試咗其他嘢,味道同樣冇令失望💜_🍗蒜香甜辣秘製炸雞(六件) $118因為同行朋友唔食辣,所以今次就叫咗個唔辣口味既炸雞,蒜香甜辣食落酸酸甜甜幾開胃,外皮香脆,鐘意食炸雞既朋友仔可以試吓🤤🦀群蟹派對(番茄醬底)Regular $148講到餐廳既招牌菜就梗係要試吓佢哋既Pizza啦☺️ Pizza面頭佈滿蟹肉同彈牙蝦仁🍤加埋其他配料一齊食好惹味😊🍍鳳梨蝦芝士拌飯 $139上次食過佢果個辣魷魚烤蛋伴飯覺得好好食😋估唔到呢個鳳梨蝦芝士拌飯同樣唔錯,開頭擔心咁多芝士會好膩,估唔到食落又幾清新,鳳梨既甜甜酸酸中和咗芝士既油膩感☺️整個口感好豐富😆🍑Peach Lime Iced Tea $48餐廳亦有提供多款特色飲品,令外仲有酒精飲品㗎,今次呢杯飲落不會太甜,整體幾清新😊
_
🍗蒜香甜辣秘製炸雞(六件) $118

🦀群蟹派對(番茄醬底)Regular $148

🍍鳳梨蝦芝士拌飯 $139

🍑Peach Lime Iced Tea $48
2021-06-29 144 浏览
平日在放工的時候經過已經見到PIZZA MARU,超鍾意食炸雞,我跟女友平日在荃新天地行街見到由裝修到開店,終於可以一試。平日去食,但都有一定人數等位中,幸好唔須要等太長時間。炸魷魚圈打算點一個小食,在炸薯條同炸魷魚圈選一個,最後選了炸魷魚圈,比想像中好味。我同女友都比較擔心會否好似街邊一些小食店炸得太過老身,或者太硬。但今次的炸魷魚圈好好味,內裡的魷魚都很有咬口,一點都不會太乾身,外面的炸粉都唔會太厚身,在小食來說都很不錯。Cheese Fired Chicken 芝士炸雞來到韓式的食店當然必點的炸雞,本身在芝士炸雞同蜜糖炸雞之中二選一,最後選了女友較愛的芝士炸雞,餐廳很細心一早已準備好手套給我們食炸雞之用,炸雞好好味,炸雞表面佈滿芝士粉,芝士味都幾出,而且外脆內軟,很好味,當然如果可以有混合味的選擇會更好,這樣可以滿足一些好好像我們的二人情侶。Kimchi Bay Chicken 泡菜海灘芝加哥這個PIZZA 有少少驚喜的感覺,本來在幾款PIZZA的款式中我們的有少少爭扎唔知食邊一款好,但最後女友話因為有蝦好似抵食D,所以最後選了這個泡菜海灘芝加哥,對我們來說最擔心係個PIZZA勁

炸魷魚圈

Cheese Fired Chicken 芝士炸雞

Kimchi Bay Chicken 泡菜海灘芝加哥
這個PIZZA 有少少驚喜的感覺,本來在幾款PIZZA的款式中我們的有少少爭扎唔知食邊一款好,但最後女友話因為有蝦好似抵食D,所以最後選了這個泡菜海灘芝加哥,對我們來說最擔心係個PIZZA勁辣,但呢款PIZZA入口不單沒有勁辣的感覺,而且還有一點甜的感覺,芝士加上少少蜜糖的味道都幾襯。配料都幾料,我每件PIZZA 都食到有蝦,如果去食都可以一試。

Lychee Makgeolli
有荔枝味的飲品,我都唔係完完全全好知係咩味道,因為主要係女友飲為主,我知係有少量酒精的飲品,但因為我唔飲得酒精,所以我只是少少試了一口,不過有少少似荔枝味的汽水。但因為我地7點食飯,所以可以用到佢的HAPPY HOURS 優惠,平日一至五部份飲品會有HH的價格,即是一個較平的價錢可以飲到,不過個時間都唔似其他餐廳得3-6PM,所以應該都幾容易用到

我起初還擔心唔夠食,因為我平時都比較大食,但可能因為比較多炸的食物,原來都幾飽。味道同份量都很足夠而且很美味。😋😋😋😋
2021-06-22
  • Kimchi Bay Chicken 泡菜海灘芝加哥
老實講同朋友食多幾次銅鑼灣嘅Pizza Maru,感覺都唔錯,荃灣呢間分店就從來都冇試過啦,今次去咗荃灣就順便試吓啦。未到七點,餐廳外邊已經排咗長長嘅人龍,溫馨提示大家早啲去排隊啦!.📍Maru秘製青口鍋($158)Maru Blue Mussel Pot青口份量不少👏🏻,雖然質感未算喺最頂級😜,不過配上自家秘製嘅醬汁😋味道都相當鮮味🌊,呢個味道已經絕對合格。.📍泡菜海灣芝加哥($189/ 9” Regular)Kimchi Bay Chicago (Honey Almond Edge)整體上味道係好食嘅😍, Pizza上面有大量芝士🧀,香口又惹味。蜜糖杏仁邊夠特色,值得一讚🍯👍🏻,食起嚟帶甜味,味道好出色🤩。不過老實講呢款Pizza同想像中有啲出入🤏🏻,啲蝦冇想像中咁多🦐,口感雖然彈牙,但調味不足🥲。另外泡菜份量太少,冇點可惜🙈。.📍Mango Grapefruit Ade ($48)味道酸酸甜甜,芒果味尤其突出🥭,唔會好假,飲落好消暑🧊。.menu
Maru秘製青口鍋
Maru秘製青口鍋
📍Maru秘製青口鍋($158)
Maru Blue Mussel Pot
泡菜海灣芝加哥
📍泡菜海灣芝加哥($189/ 9” Regular)
Mango Grapefruit Ade
📍Mango Grapefruit Ade ($48)
味道酸酸甜甜,芒果味尤其突出🥭,唔會好假,飲落好消暑🧊。
menu
2021-06-15
2021-06-28 122 浏览
呢間韓式pizza店開咗冇幾耐曾經喺銅鑼灣希慎食過一次,嗰陣感覺都唔錯😌🤟。之後喺荃灣西又開咗間分店,今次終於有機會去試埋。睇得出個餐牌轉過,有啲口味冇咗,同時又好似多咗啲新野。不過餐牌上都係主食為主🍕🥘🍝,當日去有幾款小食都冇貨😢。如果人唔多其實叫嘅嘢都好有限,希望遲啲會出多啲小食同埋甜品啦🍰!.📍泡菜海灣芝加哥($189/ 9” Regular)Kimchi Bay Chicago (Honey Almond Edge)去呢間食Pizza一定係必嗌‼️我哋一早已經諗住叫熔岩芝士披底🍕,今晚絕對係芝士派對🤟🏻😚! 蜜糖杏仁披邊除咗中間包住帶軟心芝士,食落仲要甜甜地,味道非常討好❤️。我哋叫咗海鮮做餡料,但實物同相片有啲出入,海蝦份量明顯少好多🦐。好彩有大量千島醬同芝士嘅加持下味道真係冇得輸🌟。輕輕一拉起Pizza已經如瀑布般拉絲😍,唔似得個樣味道仲要好好食。雖然唔係好睇得出落咗泡菜,不過食落的確係辣辣地🌶。9吋嘅Pizza其實足夠比2-3人分享。📍蒜香甜辣秘製炸雞($118)Garlic Sweet Chilli Gangjeong Chicken (Not Spicy)炸雞點咗半份🐥,
📍泡菜海灣芝加哥($189/ 9” Regular)

📍蒜香甜辣秘製炸雞($118)
炸雞點咗半份🐥,不過已經夠兩個人分享。蒜香味濃郁🧄,味道甜甜地完全唔辣🌶🔥,調味做得相當唔錯🥳。雞腿肉嫩滑🍗Juice多汁💧,肉質同味道都相當討好🌟,而雞胸位置就木實少少🤏🏻,不過整體來講都算唔錯。

📍Honey Yuza Ade ($48)
呢款嘢飲味道突出🍹,柚子同檸檬🍋嘅酸甜味令味蕾煥然一新🌿,飲落非常醒神。

香港唔係有咁多地方有韓式Pizza🍕,所以呢間都真係值得試吓。
2021-06-27 206 浏览
餐廳人氣十足,去到排了一陣先入座。菜單上主打薄餅選擇勁多,其它仲有拌飯、意粉、沙律、炸雞等樣樣吸引,價錢經濟和美味,食完埋嗥覺得抵食。韓番蟹肉芝士波 $96六件芝士波大大粒,外層炸脆饀料十足,洋蔥、蟹肉、芝士、蒜蓉、三色椒等,饀料太碎所以口感單一,碟底番茄醬甜酸帶辣惹味開胃。群蟹派對 $148薄餅九吋以番茄醬底,但被金黃芝士完全覆蓋。加了金芝邊$32,賣相超級靚仔,邊邊有香甜蕃薯慕絲。配料有蟹肉、鮮蝦、紫洋蔥、燈籠椒、粟米、木魚花、香芹片、蘑菇等。薄餅上的芝士勁多口感煙韌,帶來視覺和味覺的滿足,食完會好開心的。甜辣秘製炸雞  $118炸雞六件雞件有骨無大啖肉的滋味,炸皮薄肉質一般,甜辣醬乃靈魂之所在,味道甜而不辣,沾了相當美味,食完唔覺油膩。Lychee Makgeolli $58韓國特產米酒只有3%酒精濃度。味道甜甜地少少酒味,加上荔枝芳香,清新怡人非常特別,值得一飲。
餐廳人氣十足,去到排了一陣先入座。

韓番蟹肉芝士波 $96

群蟹派對 $148

甜辣秘製炸雞  $118
甜辣秘製炸雞

Lychee Makgeolli $58
2021-06-22
甜辣秘製炸雞
2021-06-26 102 浏览
早排放假去咗荃新天地行街🥰順便去咗一間好鍾意食嘅舖頭 之前美麗華都有分店㗎不過已經冇咗嚕ಥ_ಥ好鍾意食呢間啲Pizza!!!!!芝士控必食😏😏😏一定一定要推介俾大家(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)係超級超級超級好味!!!!冇記錯好似係父親節大概兩點幾去等位 我哋前面都仲有好多張飛要等好似都差唔多一個鐘先入到去😔😔❤️芝加哥牛肉芝士薄餅Bulgogi pizza 價錢: $186(5/5分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係必食🥰🤤首先一定要介紹吓呢個必食嘅Pizza!!!同普通pizza食嘅麵粉完全唔同 會食得出好明顯口感係唔同(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)係芝心超厚批 入面分別會有三種唔同嘅芝士 仲有舖頭特製嘅Maru 番茄醬🤩 一嚟到已經香噴噴啦(≧∇≦)上面仲會有啲糖霜 啲芝士真係好拉絲呀呀呀 尖叫中(´▽`) 除咗芝士牛肉仲有辣肉腸全部都好足料之外 我更加鍾意pizza既批 咬落去煙煙un un 咁 雖然兩個人食四夠已經飽到飛起😂😂😂最後要外賣盒兩舊拎返屋企 但係真係超級好味 諗返起都有啲肚餓😢手工啤酒 mistress 價錢 :$87 (5/5分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食到咁滯嘅時候 梗係要飲啖先再繼續作戰🤩今餐真係好肥好邪惡 🐷👈🏻放

(5/5分)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係必食🥰🤤

食到咁滯嘅時候 梗係要飲啖先再繼續作戰🤩今餐真係好肥好邪惡 🐷👈🏻放棄減肥的我 h先生揀咗杯啤酒 我哋試第一啖已經鍾意咗佢❤️如果有朋友知道係邊度可以買到一定要同我講😢😢😢

望落黃黃地去好似同普通啤酒冇咩分別 原來係韓國嘅手工啤酒嚟㗎🤩唔怪得知同普通啤酒嘅味道爭咁遠! ! !酸酸甜甜好開胃 酒精濃度應該唔算太高🙈

呢一隻就係用清酒嘅酵母發酵 入面分別有熱情果 血橙仲有番石榴😍唔怪得知甜甜地 有d清新嘅味道 又容易入口 ◉‿◉你太鍾意飲酒嘅朋友 應該會愛上呢隻酒!!!!極力推薦比大家💓飲完之後好似特別開胃咁😂繼續食下一樣

蒜蓉蕃茄蟹肉意粉 價錢: $163(3/5分)⭐️⭐️⭐️
呢個我就覺得有少少普通🥺雖然軟殼蟹熱辣辣夠脆真係好正嘅 (◐‿◑)意粉嘅軟硬都OK 香料方面都比較濃郁少少但蒜蓉同番茄醬既甜酸味就俾啲辣味搶晒 (._.)呢個係有辣嘅意粉嚟㗎 如果冇咁辣嘅話就好啦 因為比較辣令啲番茄再同蒜蓉嘅味就冇咁出😔
2021-06-20
庆祝纪念
纪念日
  • 韓國烤肉芝加哥
如果你係芝士迷🧀就一定要試吓呢間餐廳 個人超級推薦呢度嘅芝士pizza🍕 •韓國烤肉芝加哥 𝐁𝐮𝐥𝐠𝐨𝐠𝐢 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐚𝐠𝐨 𝟗” $𝟏𝟖𝟔+𝟏𝟎% .今次食嘅韓國🇰🇷烤肉芝加哥十分足料 芝士味十分濃厚 有邪惡拉絲 芝士係充斥住成個pizza 餅而唔係得個邊邊 每一啖都有芝士陪襯🧀 係高質pizza 性價比亦十分之高👍🏾 想食芝心批的朋友就唔好錯過 食過都應該會好鍾意or 想再下次encore🤍 .另外pizza上面嘅烤牛肉即使焗左一段時間都唔會好韌 容易入口 味道適中 連成個pizza都比我同友人們好快就Ko哂😋 .但唯一嘅小疵就係等嘢食時間比較耐 由於pizza 即叫即整 煮食需時 都大概要等15-20分鐘先上到枱🥲•半半炸雞(𝟏𝟐件) 𝐇𝐚𝐥𝐟&𝐇𝐚𝐥𝐟(𝟏𝟐 𝐏𝐜𝐬) $𝟐𝟏𝟖+𝟏𝟎% - 蜂蜜牛油秘製炸雞 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐁𝐮𝐭𝐭𝐞𝐫 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 - 芝士秘製炸雞 𝐒𝐧𝐨𝐰𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 .另一樣就係半半炸雞🍗 味道一般 相對來講有少失望 炸雞的麵粉皮有啲厚 咬落去你會覺得有啲油🤔 而且 雞件本身比較肥 雞肉都炸得有少少”鞋” 自我感覺

另一樣就係半半炸雞🍗 味道一般 相對來講有少失望 炸雞的麵粉皮有啲厚 咬落去你會覺得有啲油🤔 而且 雞件本身比較肥 雞肉都炸得有少少”鞋” 自我感覺唔太健康😓 加上 佢嘅雞係有骨雞件 肉嘅部份都唔太多 有少少難咬 唔太方便🤨 再者佢嘅味道只係用味粉形式曬上去 分佈唔太平均 味道都唔係好重😢
整體來講炸雞試過一次就足夠了🥲((為左芝士pizza值得再來❤️‍🔥❤️‍🔥

半半炸雞

2021-06-25 110 浏览
想吃薄餅和炸雞,來Pizza Maru 就可以一次過滿足這兩個願望~之前常在銅鑼灣吃,現在荃灣都有新分店了!超級受歡迎的人氣店🥳 記得早點來攞飛~小食點了一份韓番蟹肉芝士波,顏色鮮艷~ 蟹肉芝士波外脆內軟而且咬開啖啖肉,蟹味濃味,沾一些番茄醬來吃,酸甜開胃之餘更可中和一下膩感,不錯的配搭!這裡岀色在炸雞和pizza都弄得很好吃,我們點了半份蜂蜜牛油袐製炸雞,新鮮炸起清爽不油膩,又熱又香脆。蜂蜜牛油帶甜的香氣特別迷人,肉質軟嫩,好吃到讓人吮指回味呢這裡的芝加哥薄餅是我的最愛~芝味十足😋 之前試過韓國烤肉和辣雞的口味,這次就嚐嚐新點了泡菜海灣芝加哥薄餅,這款是蜜糖杏仁邊,蠻特別的~~ 餡料有雙倍的 Mozzarella、芝士條、鮮蝦、泡菜、蟹肉棒、洋蔥、菠蘿、粟米和蘑菇等,口感和味道都很豐富。飲品方面點了杯Honey Yuza Ade,這裡的Ade都是自家調配,冰涼清甜,和炸雞薄餅很搭~

韓番蟹肉芝士波

小食點了一份韓番蟹肉芝士波,顏色鮮艷~

蜂蜜牛油袐製炸雞

蜂蜜牛油袐製炸雞
2021-06-25 71 浏览
有幾個friend成日都話呢間好好食,叫我一定要試!搞到我好期待,的確啲嘢食都真係幾好食!超鍾意佢嘅Pizza!一定會再返嚟食!我哋四個人嗌左一份大pizza同埋一份炸雞,分量啱啱好。其實可以再食多啲嘅,不過可能食完炸雞同Pizza感覺好流。Half & Half $218 (4.5/5)芝士秘製炸雞蒜香甜辣秘製炸雞今次叫左雙拼,蒜香甜辣秘製炸雞好好食!味道啱啱好,雞嘅皮好脆,炸得好薄,好好食,當然同韓國橋村炸雞爭少少,不過喺香港可以食到呢個質素已經好開心!反而芝士秘製炸雞我就覺得有啲淡,芝士粉喺外面,裏面啲用變相比較淡,如果係炸雞我會建議嗌有醬汁的芝心Maru 大哥 $163 (5/5)應該係我喺香港食過最好食嘅Pizza!呢一間餐廳我會再食!佢Pizza真係好好食,味道啱啱好,我哋今次加咗芝心批,條邊好多芝士,啱晒我,厚度適中

Half & Half $218 (4.5/5)
芝士秘製炸雞
蒜香甜辣秘製炸雞

芝心Maru 大哥 $163 (5/5)

2021-06-17
2021-06-23 36 浏览
朋友話呢每每炸雞同pizza 好好好好出名,原諒我off track咗韓菜嘅trend,呢次試真,終於明佢個pizza 點解咁IGable, 因為d cheese 嘅澎湃程度真係好癲,完全係失控!/ 韓式烤肉芝加哥Bulgogi Chicago / 蜂蜜牛油炸雞Honey Butter Fried Chicken / 牛骨汁醬炸雞Gallbi Gangjeong Chicken/ 首爾醬油咖哩粉炸雞 Curry Soy Gangjeong Chicken / 帶子泡菜卡邦尼 Kimchi Carbonara with Seared Scallop 一如其名,pizza 係主打,standard 系列有多款批邊選擇。見最多推介係佢個芝加哥系列,一共5款口味。有關呢個系列,個人認為基本上你叫咩口味都好,最終歵枱食客嘅手focus都會落喺個heavy cheese 身上。要做到咁排山倒海嘅芝士攻勢,包括有double-up嘅 #mozzarella、芝士條同埋cream cheese,拉絲拉極唔斷,溶得嚟又拉得好睇,當然亦脂肪在召喚。至於炸雞,選擇困難症下幾經掙扎選出top3,個人最愛係ho

/ 韓式烤肉芝加哥
Gallbi Gangjeong Chicken
/ 首爾醬油咖哩粉炸雞
Curry Soy Gangjeong Chicken
/ 帶子泡菜卡邦尼

至於炸雞,選擇困難症下幾經掙扎選出top3,個人最愛係honey butter > 牛骨汁>咖哩,整體未到好驚艷,不過口味選擇多而且部分都幾新穎,加上細細件,但試無妨!

最後想讚個pasta,將韓食精髓之一嘅泡菜加入到pasta 中,味道平衡做得好好,惹味得嚟又唔會突兀,本人係清晒大半碟㗎!

• 帶子泡菜卡邦尼