一直以來的愛店,主打夏威夷魚生飯,除左飯仲可以選擇健康沙律菜及蕎麥麵,健康得黎又食得夠飽肚,而且大部份配菜都係原型食物,對身體負擔都比較輕!!💪- 三文魚豆腐蕎麥麵配沙律 HK$92 🐟🥬🍅🍜鮮味蛋白質大滿足!!大量三文魚配搭爽口鮮味蟹籽及營養豐富豆腐粒,再加埋清新蕃茄仔,味道非常豐富又充滿鮮味,加入芝麻醬及柚子沙律汁調味,惹味又健康!!蕎麥麵及沙律菜底份量十足,男仕都會夠晒飽又低碳水!!- 烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律 HK$89 🐣🍚🥬- 自選 HK$74 🥬🍚
三文魚豆腐蕎麥麵配沙律

- 三文魚豆腐蕎麥麵配沙律 HK$92 🐟🥬🍅🍜

- 烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律 HK$89 🐣🍚🥬

- 自選 HK$74 🥬🍚
三文魚豆腐蕎麥麵配沙律
2023-12-19 1165 浏览
在Poke world品嚐清淡的烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律,是一種享受健康飲食的好選擇。這道菜以烤雞胸、煮蛋和糙米飯為主,搭配新鮮的沙律,既營養均衡又美味可口。烤雞胸的口感可以,肉質結實,富含高蛋白,是健身愛好者的理想選擇,對身體健康有著重要的作用。再來,糙米飯的口感獨特,帶有一種天然的香氣。與白米相比,糙米含有更多的纖維和營養成分,能夠提供更長時間的飽足感。各種蔬菜的綜合口感,既爽口又開胃。總的來說,Poke world的清淡烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律,是一道健康而美味的不錯的選擇。
烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律

各種蔬菜的綜合口感,既爽口又開胃。

2023-10-24
2022-05-28 4672 浏览
呢間主打健康食品既外賣店,每日都排長龍,今次試一試呢啲低卡便當既味道好唔好食😋我選了半糙米飯+半沙律餸我選了雞扒,雞胸,溫泉蛋醬汁我選了芥末蛋黃醬 和@意大利香醋估計應該5百幾Cal。味道方面:沙律菜配上意大利香醋,味道很配,酸酸地,好清新。糙米飯配上芥末蛋黃醬和溫泉蛋都幾夾。雞胸唔算柴口,少許黑椒味。整體味道算唔錯,要lunch食得健康 食得低卡 不是夢。#pokeworldexpress #lunch #lunchbox #午餐 #低卡便當 #雞胸肉 #糙米飯 #沙律 #溫泉蛋 #疫情下的日常

我選了半糙米飯+半沙律
餸我選了雞扒,雞胸,溫泉蛋
醬汁我選了芥末蛋黃醬 和@意大利香醋
估計應該5百幾Cal。

外卖自取
2022-05-27 2198 浏览
間唔時都要食健康啲,呢個烤雞胸焗翠肉瓜糙米拼沙律菜夠晒營養均衡, 除左有以上料仲有蔥吖、紫菜、豆苗等既配料。呢個係熱既沙律,成日食開冷冰冰既,食呢個覺得好舒服。雞胸落左香草烤焗,好香,烤得唔鞋👍🏻不過太多汁,下次可以少/走汁試下🥰份量望落唔多,平時食好多野都意外地飽🤓

2022-01-25 2050 浏览
而排成日食飯盒, 但其實食飯盒都可以好健康💚今次既健康推介就介紹沙律飯盒啦~預設既款式分為(1)熱食, (2)沙律 同 (3)魚生亦可以自選沙律, 非常多選擇😙而家天氣仲有dd凍, 食番d熱食既沙律對身體好D啊~所以我今次就推介熱食沙律🥗煙鴨胸南瓜糙米飯配藜麥沙律($62) 👍🏻煙鴨胸有成6塊咁多!! 唔會燒到好乾, 仲有d汁~再配埋柚子沙律汁, 酸酸甜甜咁, 好開胃好好味😋300kcal only~ 絕對係健康之選😆烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律 ($59)雞肉份量都幾多, 唔算好鞋~ 菜夠新鮮, 糙米飯暖暖地, 配埋藜麥, 又有口感又有營養😋310kcal~ 亦係健康之選!!!價錢公道, 份量夠多, 出餐速度又快~ 快靚正又健康!!
而排成日食飯盒,
但其實食飯盒都可以好健康💚
今次既健康推介就介紹沙律飯盒啦~

預設既款式分為(1)熱食, (2)沙律 同 (3)魚生
亦可以自選沙律, 非常多選擇😙
而家天氣仲有dd凍,
食番d熱食既沙律對身體好D啊~
所以我今次就推介熱食沙律🥗

煙鴨胸南瓜糙米飯配藜麥沙律($62) 👍🏻
煙鴨胸有成6塊咁多!! 唔會燒到好乾, 仲有d汁~
再配埋柚子沙律汁, 酸酸甜甜咁, 好開胃好好味😋
300kcal only~ 絕對係健康之選😆

烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律 ($59)
雞肉份量都幾多, 唔算好鞋~
菜夠新鮮, 糙米飯暖暖地, 配埋藜麥, 又有口感又有營養😋
310kcal~ 亦係健康之選!!!

價錢公道, 份量夠多, 出餐速度又快~
快靚正又健康!!
2021-06-19 2883 浏览
店舖主打沙律輕食外賣,開放式廚房,顧客可以看到所有材料,可以自由組合和選擇想要的食材。他們另外有準備一些組合給有選擇困難的顧客。不想用腦的情況下,選擇了Poké魚生的Salmon Tofu Soba。裏面有豆腐、沙律菜、車厘茄、紫菜絲、青瓜、三文魚子、三文魚肉粒、黑白芝麻和打底的蕎麥冷麵。再加上少許沙律醬,份量恰好。雖然只是冷食,但食完會有飽足感,是體重管理的好選擇。可惜的是,店舖只有非常少量座位,比較難坐下來慢慢食。

Salmon  Tofu  Soba

可惜的是,店舖只有非常少量座位,比較難坐下來慢慢食。
2021-06-16
10 分钟 (外卖自取)
午餐
Salmon  Tofu  Soba
2021-06-15 1436 浏览
未食過咁好味嘅煙鴨胸.  因為係主菜, 有成 5-6 塊咁多.   多汁,  軟滑, 好味.  如果再次食都一定揀番佢.  其他副食配菜甚至任選的醬汁都好新鮮 , 價錢公道 . 午餐份量 , 恰到好處 . 正正.
未食過咁好味嘅煙鴨胸
2021-06-03
6 分钟 (外卖自取)
2020-09-15 3724 浏览
完全體驗到健康食物係貴d配菜烤茄子 +$8 = 3塊椰菜花 西蘭花都係 3粒中華沙律 一小撮最貴係虎蝦 & 牛油果仲要早d去先揀到你喜歡既配菜 不過系呢個商場算係咁窮孩子真係唔好揀
完全體驗到健康食物係貴d
仲要早d去先揀到你喜歡既配菜
不過系呢個商場算係咁
窮孩子真係唔好揀
2020-04-29 4388 浏览
想減肥又想食啲好味午餐😈,終於比我揾到間啦😁Poke bowl 源自夏威夷,已經有幾百年歷史,當時漁民將新鮮捕獲嘅魚同海鮮切成小塊加入調味直接放係飯上,咁就完成咗Poke bowl 啦😋今日去嘅Pokeworld 當然唔止咁簡單啦,基本上佢分為四大項: Base, Sauce, Toppings 同埋Seasoning 我個Base 係羅馬生菜&椰菜,Sauce 就係Lime 同 Soy Sauce (無咁heavy🤣), Toppings 我選擇凍食嘅吞拿魚粒,蟹柳,玉子燒同中華沙律, 最後配料我要咗飯素,芝麻同紫菜碎😆佢份量都唔小,對我嚟講剛剛好食完好滿足仲無乜罪惡感😈😈但現時只有外賣,想堂食就要等禁聚令過咗啦😊會唔會再幫襯? 答案係 《會》😍
想減肥又想食啲好味午餐😈,終於比我揾到間啦😁

佢份量都唔小,對我嚟講剛剛好食完好滿足仲無乜罪惡感😈😈
但現時只有外賣,想堂食就要等禁聚令過咗啦😊
會唔會再幫襯? 答案係 《會》😍
2020-04-28
2020-04-17 2650 浏览
-🦄POKÉWORLD EXPRESS @pokeworldhk-自選POKE Hkd60Rating🌕🌕🌕🌗🌑-早排我好鍾意食POKE🥙係夏威夷好出名既料理於是就好想食曬香港🇭🇰POKE既餐廳🤤🤤呢間POKÉWORLD EXPRESS其實係上環個間既分店中午時分都好多人會去食😲但多數都係外賣堂食都有幾張檯🪑不過都好易搵到位唔洗等-我叫左個沙律底既POKE🥗因為唔想食咁多澱粉質然後配料就簡左熟既茄子🍆西蘭花🥦同埋椰菜花始終沙律係生冷野 叫啲熟既配料剛剛好可以平衡返又咁岩佢啲配料都好岩我口味喎🤤🙈🤤🙈咖哩椰菜花既咖哩味唔係太重😉建議咖哩粉可以落得重手啲🙏🏻🙏🏻另外西蘭花🥦同椰菜花都可以再煮耐啲煮淋啲😇咁食起上嚟都會方便啲然後消化會好啲個人比較鍾意佢嘅香菇同茄子🍆吸收曬醤油既味道真係好正 超入味😛😛整體而言冇叫到魚生既POKE真係差咁啲野咁不過魚生🐟既話就留返下次再食啦呢個絕對係素食人士🌱既好選擇呀👍🏻👍🏻-
自選POKE Hkd60

不過魚生🐟既話就留返下次再食啦
呢個絕對係素食人士🌱既好選擇呀👍🏻👍🏻
2020-03-21
2019-08-23 4091 浏览
Happy Friday! 返工捱咗四日,食個豐富嘅餐肉煎蛋飯團($19)做早餐,獎勵下自己先~~ 飯團係預先整好,餡料微暖,餐肉厚切,煎蛋口感似玉子燒,加埋沙律醬、飯,同紫菜,好似食咗成碗飯做早餐咁,真係好鬼飽!不過個人認為港式嘅餐蛋治更啱我心水~

不過個人認為港式嘅餐蛋治更啱我心水~
$19 (早餐)
2019-07-03 3295 浏览
今日同同事,食咗呢間營養做賣點嘅餐廳。初頭以為份量會好少少,點知都幾足料,食到好飽。佢嘅蔬菜比較多,食完都冇罪惡咁。個菜單都好多選擇,諗咗好耐先決定食A3 燒牛肉秋葵飯,同事就食咗雞扒飯。食物唔係太熱係太凍,暖暖地,餐廳有位坐,最啱我呢啲唔鍾意留係公司食午飯嘅人。牛肉正常,飯好味,雖然係糙米飯,不過唔會太硬。我自己好鍾意食秋葵,因為佢唔夠番茄,所以佢就俾咗啲紅菜頭我。嚟緊諗住試晒佢成個menu,清下腸胃!

嚟緊諗住試晒佢成個menu,清下腸胃!
2019-06-26 1958 浏览
Poke bowl源自夏威夷,做法係將魚生切粒配壽司飯食,吞拿魚或者三文魚最普遍,近十年喺美國興起。日本菜對poke的調味方式影響深遠,例如加芝麻醬同豉油。Pokeworld為配合顧客口味,除咗刺身,亦提供熱食。.外賣店提供自由配搭套餐,我揀咗:-半沙律/半壽司飯($28)-芝麻醬-柚子沙律汁-烤雞菇($18)-烤雞扒($18)-芝麻、青瓜、紫菜碎、豆苗共$62.賣相吸引,份量充足~醬料好開胃,但可能因為有兩款,每款份量減得唔夠多,有少少過咸。下次可以嗌店員落少啲。雞扒好大塊,飽肚但稍為乾身。沙律菜算新鮮。總結而言,食物選擇多,可以有好多變化。價錢偏較但偶爾食下都唔錯。
外賣店提供自由配搭套餐,我揀咗:
自選

-半沙律/半壽司飯($28)
-芝麻醬
-柚子沙律汁
-烤雞菇($18)
-烤雞扒($18)
-芝麻、青瓜、紫菜碎、豆苗
共$62
2019-06-26
2019-06-04 1450 浏览
繼上次lunch食沙律今日繼續健康飲食之旅,呢間係鴻圖道新開冇幾耐,lunch都幾多人排隊買。裝潢以粉藍為主,好靚呀,多數啲人都外賣但都有個area比人堂食。呢度有得自選主食配料咁亦有啲預設嘅款式,第一次試買咗個預設嘅烤雞胸煮蛋糙米飯配沙律,都好豐富下,有雞肉、雞蛋、翠玉瓜、菜、糙米飯,相當有營養。雞肉都幾多,唔會好榎,菜都幾新鮮,連啲和風律汁食酸酸甜甜咁好開胃,糙米飯仲暖暖地,比一般米有更多蛋白質同纖維等,好有口感食完都好飽下,食物質素都幾高,有營養又夠曬健康,下次試下自選材料先

2019-06-04
2019-05-28 1124 浏览
見到有間新外賣店,忍不住去試新野。10點幾去買早餐,可惜想試的炸蝦飯團已賣完,剩下只有兩款飯團,便選了午餐肉蛋飯團。老實說,一打開包裝,這個飯團外形不像傳統飯團,其實幾特別。可惜包了很久所以紫菜都軟掉了,外表並不討好,飯也比傳統日式飯團店買的那種份量少很多。我個人建議微波爐叮熱才吃比較好。不過味道其實也不錯,雖然沒加任何醬汁,但我猜好像飯加了壽司醋,帶點味道。然而個人覺得這樣的配搭真的單調了一點,其實可以加更多配菜像生菜、醃菜和沙律醬汁等等,否則什麼都沒有好像不太值19元,味道也沒什麼大驚喜,像我這個午餐肉蛋飯團出來的感覺似三文治多一點。它的午市主打poke bowl,也就是大雜燴自選主菜配菜。因有沙律也有飯的各種配搭,所以最近都很受同事們的歡迎,下次有機會可以一試。
2019-05-27
外卖自取