2024-10-29 0 浏览
服務態度好好 當日店內人手不足店員都好好耐性 好用心服侍每枱客豬肋骨好入味 煮到好入味 肉質好腍份量好足料 男人胃口都食唔晒🤭貓耳朵意粉🍝值得推薦入口啖啖都夠醬汁 好juicy 唔系間間cafe 都有呢道菜式所以我見到即嗌果然無令我失望😍餐湯真材實料,聽講餐湯係會每日唔同連假日都有套餐嗌 抵 !值得試嘅一間小店!
服務態度好好 當日店內人手不足
店員都好好耐性 好用心服侍每枱客

豬肋骨好入味 煮到好入味 肉質好腍
份量好足料 男人胃口都食唔晒🤭

貓耳朵意粉🍝值得推薦
入口啖啖都夠醬汁 好juicy

唔系間間cafe 都有呢道菜式所以我見到即嗌
果然無令我失望😍

餐湯真材實料,聽講餐湯係會每日唔同

連假日都有套餐嗌 抵 !值得試嘅一間小店!
蕃茄餐湯

蕃茄餐湯
2024-10-26 0 浏览
bookmark咗呢間一段時間,平日lunch去都好滿好多人🫣🍝 ||虎蝦北海道帶子紅蝦油龍蝦汁手工意粉 $128||見到呢個係定價最高嘅麵/飯,超級期待,的確成個汁嘅base都有啲海鮮碎,幾鮮甜嘅~ 意粉係圓正常-粗身,都掛汁同埋有咬口但可能個人比較幼身&creamy嘅麵,所以就覺得冇特別驚喜另外見到啲餸有炙燒過不錯,但得一隻虎蝦&帶子有點失望🥹 係好味不過cp值一般~🍖 ||慢煮加拿大保濕豬鞍+無花果醬 烤雜菜 $168||呢個慢煮豬真係好出色!質感好嫩同時超入味!烤薯仔好香鹹甜味,都有烤翠肉瓜同埋菇,係有驚喜嘅豬排~不過無瓜果醬又真係唔係好食得出🤣開心果奶蓋綠茶 $46(叫套餐可以-$10)見到menu嘅第一秒已經被插圖吸引😍 奶蓋偏甜但好濃開心果奶香,面頭仲有開心果碎,好似食甜品咁😂 茶底係無糖綠茶幾解膩嘅!不過如果多啲茶會接渴啲🤣📢📢📢需要加一服務費見到有人都會帶macbook來做嘢,但其實都幾逼,建議想做嘢嘅人下午茶先來🤣 呢度staff都友善啊~經過會再encore~🫶🏻

🍝 ||虎蝦北海道帶子紅蝦油龍蝦汁手工意粉 $128||
但可能個人比較幼身&creamy嘅麵,所以就覺得冇特別驚喜
另外見到啲餸有炙燒過不錯,但得一隻虎蝦&帶子有點失望🥹
係好味不過cp值一般~

🍖 ||慢煮加拿大保濕豬鞍+無花果醬 烤雜菜 $168||
不過無瓜果醬又真係唔係好食得出🤣

開心果奶蓋綠茶 $46(叫套餐可以-$10)

📢📢📢需要加一服務費

2024-09-28 601 浏览
夜晚食,唔算太多人,等咗差唔多半個鐘先出到餐,見到後過我落單嘅外賣都快過我出餐。話係蟹肉蝦膏貓耳粉,要蟹肉又食唔到蟹肉,要蝦膏但又唔見有蝦膏色同蝦膏味,真係想報海關投訴😡不過味道唔算差,以咁嘅價錢,我覺得性價比低☹️
藍花蟹肉蝦膏貓耳朵粉
2024-09-28
2024-09-28 872 浏览
今次係第三次食第一次食左慢煮豬鞍??(唔記得咗個名)食完封左呢間野做全大埔最好食西餐廳!之後一直心心念念想encore食第二次encore 返同一個餐都覺得好好味嗰陣龍蝦有特價,加咗半邊食覺得都ok今次第三次再帶朋友嚟想叫返第一二次食個餐但係唔記得咗叫咩名淨係記得慢煮豬,但佢慢煮豬有兩款我是但撞叫左平啲嘅嗰個點知就賴左野慢煮豬肉眼上到碟好似三成熟嘅牛咁切開啲血仲流緊出嚟真係唔敢食🥹🥹朋友夾硬食咗一啖,但係chew唔到吞唔落同咗侍應講佢哋話慢煮豬係咁,我真係缺乏知識唔知道係咪真係可以照食,最後都係決定叫佢煮到全熟先再攞出嚟,然後前後加埋等咗大半個鐘先食得🥲🥲🥲已經喺餓度暈嘅狀態,但係都覺得好難食🥲唔知係咪因為返煮又鞋又硬😢海鮮燴飯安全有水準👍好彩叫左2款有1樣都係好食🥲應該會再嚟嘅下次一定要食貴啲嗰隻慢煮豬!🥹🥲
今次係第三次食
第一次食左慢煮豬鞍??(唔記得咗個名)
食完封左呢間野做全大埔最好食西餐廳!
之後一直心心念念想encore
食第二次encore 返同一個餐都覺得好好味
嗰陣龍蝦有特價,加咗半邊食覺得都ok
今次第三次再帶朋友嚟
想叫返第一二次食個餐但係唔記得咗叫咩名
淨係記得慢煮豬,但佢慢煮豬有兩款
我是但撞叫左平啲嘅嗰個點知就賴左野
慢煮豬肉眼上到碟好似三成熟嘅牛咁切開啲血仲流緊出嚟
真係唔敢食🥹🥹
朋友夾硬食咗一啖,但係chew唔到吞唔落
已經喺餓度暈嘅狀態,但係都覺得好難食🥲
唔知係咪因為返煮又鞋又硬😢
tiramisu
海鮮燴飯
honey  lemon
2024-09-23 606 浏览
去到太和個頭冇咩好食經過見到呢一間有lunch set好似幾吸引 午市要加一每個set都包餐湯同飲品是日餐湯係番茄忌廉湯一入口忌廉味較重 之後就開始酸味還好 飲品叫左熱蜂蜜檸檬 正常意式培根芝士奶油蛋黃貓耳朵 ($86)醬汁唔算好濃郁 不過貓耳朵都幾煙靭另外煙肉到幾香口 不過就比較Heavy食落有少少漏 好飽🥱天使紅蝦自家製紅蝦汁海鮮燴飯 ($86)個飯煮得有少少似risotto 都幾香蝦味 除咗面有一隻蝦之外入面都有一粒粒蝦肉又唔會好creamy 食落唔會覺得滯呢一個都幾好食👍🏼

去到太和個頭冇咩好食
經過見到呢一間有lunch set
好似幾吸引 午市要加一
每個set都包餐湯同飲品

是日餐湯係番茄忌廉湯
一入口忌廉味較重 之後就開始酸味
還好 飲品叫左熱蜂蜜檸檬 正常

意式培根芝士奶油蛋黃貓耳朵 ($86)
醬汁唔算好濃郁 不過貓耳朵都幾煙靭
另外煙肉到幾香口 不過就比較Heavy
食落有少少漏 好飽🥱

天使紅蝦自家製紅蝦汁海鮮燴飯 ($86)
個飯煮得有少少似risotto 都幾香蝦味
除咗面有一隻蝦之外入面都有一粒粒蝦肉
又唔會好creamy 食落唔會覺得滯
呢一個都幾好食👍🏼

2024-07-24 638 浏览
麻辣雞肉意粉意粉足料,麻辣辣度大約有四小辣,味道十分惹味,價錢亦不貴自家製紅蝦汁海鮮飯紅蝦汁香濃,蝦肉亦都有好多粒,而且擺盤好靚。中午套餐包飲品同湯,如果想叫特色飲品就正價減$10。叫左杯蜂蜜檸檬同焙茶鮮奶,味道不錯

麻辣雞肉意粉
意粉足料,麻辣辣度大約有四小辣,味道十分惹味,價錢亦不貴

自家製紅蝦汁海鮮飯
紅蝦汁香濃,蝦肉亦都有好多粒,而且擺盤好靚。

2024-07-15 729 浏览
第一次食,餐廳坐無虛席,而且見有好多都係熟客佢地都係點咗保濕豬鞍,好厚身,下次可以試試餐廳唔大,不過坐位都OK唔算逼Order咗個benedict手撕豬酸種麵包,及麻辣雞意粉首先上咗個蕃茄湯,好飲手撕豬賣相可觀味道方面,有隻蛋較為熟而手撕豬,口感有啲似煲湯既豬𦟌,汁還好麵包脆口,正常麻辣雞意粉,有幾條辣椒係面,感覺好fusion食落好似去咗四川咁,真係麻辣,都幾辣建議menu隔離加多幾條辣椒意粉質地唔錯,個人中意意粉偏硬身而雞肉正常成個意粉嫌佢底下太多汁水,如果炒到成個乾身,就好
第一次食,餐廳坐無虛席,而且見有好多都係熟客
佢地都係點咗保濕豬鞍,好厚身,下次可以試試
餐廳唔大,不過坐位都OK唔算逼
Order咗個benedict手撕豬酸種麵包,及麻辣雞意粉
首先上咗個蕃茄湯,好飲
手撕豬賣相可觀
味道方面,有隻蛋較為熟
而手撕豬,口感有啲似煲湯既豬𦟌,汁還好
麵包脆口,正常

麻辣雞意粉,有幾條辣椒係面,感覺好fusion
食落好似去咗四川咁,真係麻辣,都幾辣
建議menu隔離加多幾條辣椒
意粉質地唔錯,個人中意意粉偏硬身
而雞肉正常
成個意粉嫌佢底下太多汁水,如果炒到成個乾身,就好
2024-07-13 990 浏览
平時經過呢間餐廳都想試,但怕cafe定價貴份量又少會唔夠食,今次食完發現好食又大份,杯特飲都好出色,身為開心果嘅fans表示好滿足🫶🏼🤍開心果奶蓋綠研開心果奶蓋好濃💚奶蓋頂有用火槍燒過 聞落再香啲💚有啲似食緊開心果巴斯克蛋糕咁💚🤍松露忌廉汁香煎雞扒一開始望到塊雞扒以為會好乾點知入面好juicy👍🏼🤍班尼迪BBQ 手撕豬.湯種麵包.水波蛋估唔到咁大份 同埋好好食 CP值高🤍明太子芝士忌廉大蝦扁意粉大蝦好爽口 不過一個人食會有啲漏🙈

🤍開心果奶蓋綠研

開心果奶蓋綠研
松露忌廉汁香煎雞扒
班尼迪BBQ 手撕豬.湯種麵包.水波蛋
2024-07-10 965 浏览
一路有朋友介紹這間餐廳, 今日終於嚟試下. 坦白講. 個人認為. 性價比係高, 唔貴. 賣相靚, 但食方面, 個人就覺唔係最好食.  不過整體係已唔差.點了午餐, 午餐抵食, 有湯有飲品, 還有很美既主食.今日點了 松露忌廉汁香煎雞扒 , 奶油薯蓉 -  呢個賣相好靚 薯蓉很香奶油味, 好吃, 唯獨是雞扒欠缺JUICY , 乾身了一點, 雖然皮很脆. 所以我覺乾左點有點硬.虎蝦北海道帶子紅蝦油龍蝦汁手工意粉  - 呢個賣相也好, 虎蝦有蝦味, 帶子還可. 唯獨個汁有點怪, 唔太像蝦汁, 不過整體OK是日餐湯係 番茄忌廉湯 - 呢款湯不錯, 濃味飲品加錢升級點了DIRTY - 還可HAZELNUT LATTE -  OK甜品: TIRAMISU - 好吃TOTAL: $330食完感到口有點乾,  所以個人係唔會再 ENCORE, 不過在區內. 性價比係高的.  店內音樂偏大聲, 加埋午餐時段 人人都大聲說話, 變左耳朵有點辛苦.   我覺得. 音樂可以放得細聲一點. 人人都就住音樂更要放聲傾計, 變 左成間小店好嘈. 因為地方畢竟有點小.
一路有朋友介紹這間餐廳, 今日終於嚟試下.
點了午餐, 午餐抵食, 有湯有飲品, 還有很美既主食.
今日點了
是日餐湯係 番茄忌廉湯 - 呢款湯不錯, 濃味
飲品加錢升級點了
DIRTY - 還可
HAZELNUT LATTE -  OK
甜品: TIRAMISU - 好吃
TOTAL: $330
2024-07-10
2024-05-31 830 浏览
Polaris價錢💲: $86/ $86/ $88/ +$2x好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 4.3/5-今次再去到polaris食佢地的lunch,假日好快就滿座,有機會要等一陣呀。性價比好高,老闆們好有心機煮,menu又會定期更換。好似今次就試到杯開心果奶蓋茶!呢間絕對係大埔mvp,好好食😌-✅意式培根番茄芝士奶油蛋黃貓耳朵。呢個係三個入面最普通的一款,但唔係唔好食的!貓耳朵有口感,每一粒都裝住好多醬汁☺️番茄芝士奶油酸maymay得來都會有小小奶香,味道幾均衡。煙肉🥓有啲厚度,好似平時煮carbonara個d咁。-✅✅天使紅蝦自家製紅蝦汁海鮮燴飯。係超濃郁的蝦味‼️可以食到好多隻🦐係我個口到咁。同埋有落蝦頭油,令到個飯更香同埋油潤(但近底的發現真係好油下🙈) 蝦的味道係有d蝦膏味的甘香加爆過d蝦頭的味道。全部飯粒都被蝦味包圍,有d番茄乾、蝦粒同魷魚粒。加埋一隻完整的紅蝦,超值!紅蝦的肉質好似特別嫩呢。-✅✅大啡菇bbq手撕豬漢堡炸薯條。呢個$88係超重份量,男仔都未必食得曬😳麵包已經係我鍾意的brioche咁,烘到小小
Polaris
價錢💲: $86/ $86/ $88/ +$2x
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4.3/5
回頭率😚: 4.3/5

✅✅大啡菇bbq手撕豬漢堡炸薯條。呢個$88係超重份量,男仔都未必食得曬😳麵包已經係我鍾意的brioche咁,烘到小小脆之餘,入面亦非常鬆軟。手撕豬質感唔乾柴,撕得好碎,撈勻bbq醬,味道好濃郁🤓但因為bbq醬都難免會偏甜。加啲椰菜中和一下。薯條係有粗度的,新鮮炸!

跟餐的南瓜湯都好好飲,口感順滑,天然南瓜味,好creamy😬 加錢要的開心果奶蓋茶都唔錯,開心果味道都出,但可以再濃d🤪 奶蓋唔膩,有好多開心果粒粒,係個微甜的cream cheese奶蓋咁,配埋底下的綠茶就唔會覺得膩啦!

食得超級滿足的一餐🥳 個飯入口好impressive,超中意!去開大埔一定要揀佢食!
2024-05-23 507 浏览
莓之戀人,$98一份,用左一個雞蛋仔切開搭起身一個好似塔咁樣,雲呢拿雪糕夾埋雜莓,邊邊角角仲灑着有一啲脆脆,$98一份係有啲貴嘅,雞蛋仔拉低左個口感層次,主要材料係雞蛋仔,但係個雞蛋仔就烘得唔夠好食,其他食材就比較正常啲,總體一般,Tiramisu唔錯,可可粉舖得比較多,最緊要係個芝士cream個味係啱啱好嘅,同埋麵包嘅濕度啱啱好。
2024-04-17 714 浏览
4點幾5點想食個early dinner見佢地冇落場就入左去4點幾都仲有lunch set!叫左兩個set一黎先上是日餐湯 - 南瓜湯甜甜地幾好飲,唔係好多忌廉所以唔會好漏份量適中第一個set揀左 - 慢煮加拿大保濕豬鞍•黑醋蜜糖提子汁•烤雜菜豬鞍中間仲有少少粉紅,爽口唔韌個表面煎得幾香,加左啲碎鹽係面係加分既烤蔬菜好食!香得黎仲保留到好多水分!薯蓉都好綿!成碟都配合得好好!值得食!第二個set揀左 - 明太子芝士忌廉大蝦扁意粉好多明太子!醬汁濃稠,掛晒係啲意粉上面!蝦身煎香左,爽口彈牙!好食,不過食得多會漏。餐飲 免費跟熱檸蜜,可加$3轉凍飲,或者半價轉飲手工咖啡或特飲。甜品+$48配自家製提拉米蘇冇讚冇彈,正常發揮
4點幾5點想食個early dinner
見佢地冇落場就入左去

4點幾都仲有lunch set!
叫左兩個set

一黎先上是日餐湯 - 南瓜湯
甜甜地幾好飲,唔係好多忌廉所以唔會好漏
份量適中
是日餐湯 - 南瓜湯

豬鞍中間仲有少少粉紅,爽口唔韌
個表面煎得幾香,加左啲碎鹽係面係加分既
烤蔬菜好食!香得黎仲保留到好多水分!
薯蓉都好綿!
成碟都配合得好好!值得食!
慢煮加拿大保濕豬鞍•黑醋蜜糖提子汁•烤雜菜

第二個set揀左 - 明太子芝士忌廉大蝦扁意粉
好多明太子!醬汁濃稠,掛晒係啲意粉上面!
蝦身煎香左,爽口彈牙!
好食,不過食得多會漏。

甜品+$48配自家製提拉米蘇
冇讚冇彈,正常發揮
自家製提拉米蘇
2024-03-23
是日餐湯 - 南瓜湯
慢煮加拿大保濕豬鞍•黑醋蜜糖提子汁•烤雜菜
2024-04-03 562 浏览
🤍香烤美國Prime封門柳·烤雜菜·紅酒燒汁 $178封門柳超級嫩滑 冇咩筋🥩牛味都超級重🐮薯蓉都明顯有烤過 食落有質感🥔其他蔬菜都好索到個牛味🥒-✨芝士焗波士頓龍蝦(+$38)係餐廳三週年嘅限定優惠🦞質素唔算好好但以$38嚟講已經物超所值🤩-🤍巴馬火腿希臘乳酪意粉 $78食落好creamy 加埋乳酪嘅酸意粉多咗份清新感同light😍巴馬火腿都好夾個意粉🍝-✨南瓜湯+飲品(跟餐)個湯夠creamy 都好杰身🎃滿滿南瓜蓉 美中不足就係唔夠熱至於飲品方面☕️檸檬蜜糖/水/茶就係免費嘅有啲飲品就要加錢-✨自家制Tiramisu (+$48)手指餅嘅酒香味好重🥂配埋面頭嘅咖啡粉仲有cream🍰真係超級地夾&好食 高質😋-雖然上菜時間有啲耐🥲但食物質素真好好 環境都好舒適🤩注意‼️價錢&食物名可能會出錯因為唔記得影menu 麻煩糾正🙏🏻-回訪嗎:🙋🏻‍♀️味道 🌕🌕🌕🌕🌗(好想試黑白森林)抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
🤍香烤美國Prime封門柳·烤雜菜·紅酒燒汁 $178
封門柳超級嫩滑 冇咩筋🥩
牛味都超級重🐮
薯蓉都明顯有烤過 食落有質感🥔
其他蔬菜都好索到個牛味🥒
✨芝士焗波士頓龍蝦(+$38)
係餐廳三週年嘅限定優惠🦞
質素唔算好好
但以$38嚟講已經物超所值🤩
🤍巴馬火腿希臘乳酪意粉 $78
食落好creamy 加埋乳酪嘅酸
意粉多咗份清新感同light😍
巴馬火腿都好夾個意粉🍝
✨南瓜湯+飲品(跟餐)
個湯夠creamy 都好杰身🎃
滿滿南瓜蓉 美中不足就係唔夠熱
至於飲品方面☕️
檸檬蜜糖/水/茶就係免費嘅
有啲飲品就要加錢
✨自家制Tiramisu (+$48)
手指餅嘅酒香味好重🥂
配埋面頭嘅咖啡粉仲有cream🍰
真係超級地夾&好食 高質😋
雖然上菜時間有啲耐🥲
但食物質素真好好 環境都好舒適🤩
注意‼️價錢&食物名可能會出錯
因為唔記得影menu 麻煩糾正🙏🏻
回訪嗎:🙋🏻‍♀️
味道 🌕🌕🌕🌕🌗(好想試黑白森林)
抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
2024-03-03 596 浏览
難食,6個人叫唔同嘢食,每樣都係冇味,好淡,懷疑煮嘢食啲人都完全係冇試過味。失望,見評分高啲先決定去食,open rice 完全呃人。啲意粉好生,好似是但整啲嘢俾人食咁,平均每人百幾蚊去食垃圾,大埔有更多好選擇囉。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
失望,見評分高啲先決定去食,open rice 完全呃人。
2024-03-03
2024-03-03 453 浏览
夜晚去食嗌左個 Risotto。 先唔講佢個質地,首先個飯完全冇味,最有味係佢個碟用嚟裝飾嘅士多啤梨醬,個飯同電飯煲攞出嚟一樣冇味。之後佢啲飯冇味都唔緊要,risotto 應該比較淋嘅飯,佢係硬嘅,有啲重要係未熟嘅飯🤮🤮 成餐飯嘅體驗極差,食咗一啖完全冇胃口再食第二啖。極唔推薦🤢🤢🤢……………………………………………………………………………….
2024-03-03